Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Altmann, nem csak öregeknek

Moderátor: Penna-Poor

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem értex hozzá azt kéx.
Tölünk nyugatra kizárolag istenek élnek.
Mindnek helyböl baromi jo a füle és csakis profi xinten müwelik a zenehallgatást. Minden nap 25 orát hallgatnak és plux 10-et textelnek.
Kizárolag mana axtalokon, ezé sem lehet már kapni, me bezáratták a gyárat, h nekünk balkániaknak mán ne jusson egy db se.
Wixont kissé tulbuzgok woltak, me xegény York papa kénytelen lett beérni homokköwel, me hát asse roxx. Mosmajd kibányáxxák azt is mind a Dunábol és maj azunk se lex.
Lex wixont rakás DAC-unk ami terméxetesen közelibe sem lex a 1543-as chipnek, me nem és kéx. Ez mán igy wan megirwa a csillagokban.
-Étöd?

Már majdnem hozzászóltam, de ez a hsz így szép, a maga teljességében, nem érdemes a hatását érveléssel csökkenteni. Csak így tovább

Vendég

Miután meghirdettem, h legyen egy DAC teszt és hozzátenném, h exembe se jutott az Altmann, no de walakinek igen.

Na kinek is? 13 perc a különbség, elég lassú, legközelebb nem ellustulni ennyire a spontán kivánsággal. Jobb egyeztetéssel ez a 13 perc akár 5 perc alá is leszorítható lenne ...

Re: DAC-olj welem.Szerzö: BODOR FERENC (---.pool.t-online.hu)
Dátum:   07-05-28 17:58

Én támogatom az ötletet:-) Tud valaki egy altmann-t?

Válasz erre az üzenetre
DAC-olj welem.
Szerzö: bigdewil (---.97.88.30.pool.invitel.hu)
Dátum:   07-05-28 17:45

Jawaslom, h szerwezzünk egy DAC öxxehasonlito tesztet.

....

Tehát nem nekem jutott exembe. ..

Elöxör a magyar DAC-kat gondoltam tesztelni, az hogy más mit xeretne, ahhoz nekem mi közöm?

Másik, h bocsi, de uj munkahelyemen egyenlöre nix netem. Kizárolag este és reggel tok reagáni a nekem cimzett, utalt beirásokra.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: blaki »

Tegnapelőtt még nekemugrottál a tesztre javasolt Altmann miatt...most meg visszatértél a tesztekhez.Itt is több készülékkel vetették össze, és mivel 5-ből 5 pontot kapott, nekik is kb. annyi rossz szándékuk lehetett mint nekem...
Javasolnám neked is az eredeti hozzászólás elolvasását előbb. Mellesleg nem az Altmann miatt "ugrottam" neked, de ezt már annyiszor leírtam, hogy talán egyszer érdemes lenne már végre észrevenni, attól hogy újra és újra leírod nem lesz igaz.

penna [7.980]
Hozzászólás tegnap 7:03
Quote Post

Túl az 500-on

Csoport: Regisztrált felhasználó
Regisztrált: 2006 Jul 11
Legutóbb: ma 23:45
Album: 0

Valakiknek nagyon Altmann tesztelhetnéke van, hogy végre "pontot lehetne tenni az Altman csodára" illetve kiderülhetne, hogy az "elfogultabbak számára überelhetetlen"-e az Altmann DAC.

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=9798#

http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... t&p=496207
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Vendég

tartozom Neked valamivel? Majd nyaggass ha igen.

De mán másnak ígérted a jövő hónapra.
Még első telefonbeszélgetéseink idején ígértél egy DAC/erősítő darabot. Csak aztán az istenért sem akart visszakerülni, hogy elhozhassam. A végén nekem volt kellemetlen

Vendég

az ideirkálo holdudwar sokkal jobban ért hozzá.
talán kifejtenéd, hogy megérthessem, mire gondoltál ezzel a holdudvarral?

Vendég

Tegnapelőtt még nekemugrottál a tesztre javasolt Altmann miatt...most meg visszatértél a tesztekhez.Itt is több készülékkel vetették össze, és mivel 5-ből 5 pontot kapott, nekik is kb. annyi rossz szándékuk lehetett mint nekem...
Nem értex hozzá azt kéx.
Tölünk nyugatra kizárolag istenek élnek.
Mindnek helyböl baromi jo a füle és csakis profi xinten müwelik a zenehallgatást. Minden nap 25 orát hallgatnak és plux 10-et textelnek.
Kizárolag mana axtalokon, ezé sem lehet már kapni, me bezáratták a gyárat, h nekünk balkániaknak mán ne jusson egy db se.
Wixont kissé tulbuzgok woltak, me xegény York papa kénytelen lett beérni homokköwel, me hát asse roxx. Mosmajd kibányáxxák azt is mind a Dunábol és maj azunk se lex.
Lex wixont rakás DAC-unk ami terméxetesen közelibe sem lex a 1543-as chipnek, me nem és kéx. Ez mán igy wan megirwa a csillagokban.
-Étöd?

Vendég

Miután meghirdettem, h legyen egy DAC teszt és hozzátenném, h exembe se jutott az Altmann, no de walakinek igen.

Na kinek is? 13 perc a különbség, elég lassú, legközelebb nem ellustulni ennyire a spontán kivánsággal. Jobb egyeztetéssel ez a 13 perc akár 5 perc alá is leszorítható lenne ...

Re: DAC-olj welem.Szerzö: BODOR FERENC (---.pool.t-online.hu)
Dátum:   07-05-28 17:58

Én támogatom az ötletet:-) Tud valaki egy altmann-t?

Válasz erre az üzenetre
DAC-olj welem.
Szerzö: bigdewil (---.97.88.30.pool.invitel.hu)
Dátum:   07-05-28 17:45

Jawaslom, h szerwezzünk egy DAC öxxehasonlito tesztet.

....

Vendég

Javasolnám neked is az eredeti hozzászólás elolvasását előbb. Mellesleg nem az Altmann miatt "ugrottam" neked, de ezt már annyiszor leírtam, hogy talán egyszer érdemes lenne már végre észrevenni, attól hogy újra és újra leírod nem lesz igaz.

Vendég

Newetséges wagy.

Egy kicsivel több figyelemmel észrevehetted volna, hogy a cikket azért idéztem, hogy kiderüljön ki is mondta először, hogy sokkal drágább DAC-okkal szemben is megállja a helyét az Altmann DAC.

Nem azért idéztem a cikket, mert tesztgyőztes lett.

Az már csak hab a tortán, hogy Dick Olsher a cikkben kb kétharmadnyi szöveget pazarolt a NOS DAC-ok jellemzőinek és a körülmények leírására és csak kb egyharmadot az eszközökre. Vagyis a körülmények és az elvek ismeretében esélyt kapunk arra, hogy értelmezzük az eredményt.

Az már csak hab a tortán, hogy nem hasonlította őket egymáshoz, mint ahogy például ti tervezitek (csak csendben jegyzem meg, hogy semmi nem hangzott még el arról, hogy mi mivel és hogyan lesz összedugva, elhelyezve, milyen levek szerint értékelve és összesítve az eredményt).

Sőt ha valaki el szokta olvasni Dick Olsher írásait, (1980-tól ír a hifiről), akkor azt is tudja, hogy nem szokott kapcsolgatni a készülékek között, hanem hallgatja őket. Az ominózus cikkben is csak a referenciához hasonlítja őket, nem pedig egymáshoz. Hogy ő maga is milyen kritikusan áll a teszteléshez az kiderül ebből az írásából:

Components under Microscope

"What usually attracts the most attention is what I call the hi-fi experience; sound that is either bigger or more impressive that that of live music. Speakers with a weird or exciting tonal balance often stimulate and excite the audiophile and unwary reviewer. "

"Even if you find a reviewer whose musical tastes and tonal balance preference seem to run parallel to yours, and even if this individual is totally meticulous in evaluating a piece of gear, his finding are still valid only in the context of his own system. Unless you duplicate his system and room acoustics, a piece of gear he may have raved about, may leave you cold. The more experience that is accumulated about a particular product, by different reviewers and in different rooms, the more accurate a picture we can form of this product’s capabilities."

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Sakal84 »

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Sakal84 »

Hehh ez tényleg már igen sok...

Vendég

tartozom Neked valamivel? Majd nyaggass ha igen.

Vendég

Nem hiszem. Egy ilyen összehasonlításban csak a középszer nyerhet, na meg a szervezők.

Azonkiwül, h megixxák a kw-t és az üditöket, kiülik a foteleket és behordják a sarat és a cigicsikkeket termelnek ezerxám, amit maj nekem köll lewinni, még mire gondolx nyerési lehetöségre?
Me nem wágom.

Vendég

Érteni vélem a célzást, de mégsem venném magamra, habár én tényleg egy kb 8 milliós DAC/transzport kombinációt cseréltem le a számítógép/Altmann kombinációra, inkább idézzünk abból a tesztből, (tudom messziről jött tesztelő azt mond amit akar, de mégis) ami beírta az Altmann nevet a hifiklasszikusok közé: 
http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... ng_dac.htm

A résztvevők az alábbiak voltak:

The Scott Nixon Audio Tube Dac+
47 Laboratory model 4715 DAC
Audio Note UK DAC1.1x/II Signature
Altmann Micro Machines Attraction DAC

Wazze.

Miután meghirdettem, h legyen egy DAC teszt és hozzátenném, h exembe se jutott az Altmann, no de walakinek igen. Mindegy. Xal miután lecseszted a fél wilágot, h hogy mer arra gondolni, h teszteljen, no akkor te berax egy külföldi tesztet és fennen hirdeted, h gyözött a dacotok.

Newetséges wagy.

Xerintem irnod kéne ezeknek a külföldieknek és lecseszni öket is, h mind egytöl egyig hülye és nix joguk tesztelni, hix te és az ideirkálo holdudwar sokkal jobban ért hozzá.

Vendég

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: arn »

arn, majd emlékeztesd rá, mert elfelejti...
nyaggatasban jo vagyok

Vendég

arn, majd emlékeztesd rá, mert elfelejti...

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: arn »

Lényeglátó képesség jeles! Nyertél egy két hetes Altmann meghallgatási lehetőséget július hónapban, amikorra visszajönnek a kint lévő cuccok. Hangszórót nem adnék, mert azzal jól el vagy látva. Személyesen fogom házhoz szállítani. Már legalábbis ha nem utasítod vissza.
allok elebe!

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Jelentem gatyó felkötve,kéretik a következö utasítás

A hozzászólást elkövető Altmann hívőtől kellene ezt megkérdezni.

már nem hívő,megtért

Vendég

A hozzászólást elkövető Altmann hívőtől kellene ezt megkérdezni.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

És arról is le lehetne szokni szerintem hogy az Altmann tulajok valami felsőbb tudás birtokosának vannak beállítva, tiszta hitgyüli érzetem van néha

Az Altmann tulajdonosok még csak hagyján, de van, aki már egy rövid egy-két órás hallgatás után is ilyeneket ír:

"Re: tömör ofc drót
Szerzö: xxxxxxx (---.97.83.64.pool.invitel.hu)
Dátum: 06-06-21 07:42

...
A DAC az wéleményem xerint minden képzeletet felülmuloan kuwajo.
Perxe azt nem árt rola tunni, h akkumulátorrol müxik. Ami inkább elöny, mint hátrány.)))
...
A cucc ára .... kb középár. BF nagyon kösd föl a gatyot mostantol, me ezek mán a te áraid!)))"

Ilyen a hatás, amikor valaki nem tesztel csak zenét hallgat.

Vendég

És arról is le lehetne szokni szerintem hogy az Altmann tulajok valami felsőbb tudás birtokosának vannak beállítva, tiszta hitgyüli érzetem van néha

Az Altmann tulajdonosok még csak hagyján, de van, aki már egy rövid egy-két órás hallgatás után is ilyeneket ír:

"Re: tömör ofc drót
Szerzö: xxxxxxx (---.97.83.64.pool.invitel.hu)
Dátum: 06-06-21 07:42

...
A DAC az wéleményem xerint minden képzeletet felülmuloan kuwajo.
Perxe azt nem árt rola tunni, h akkumulátorrol müxik. Ami inkább elöny, mint hátrány.)))
...
A cucc ára .... kb középár. BF nagyon kösd föl a gatyot mostantol, me ezek mán a te áraid!)))"

Ilyen a hatás, amikor valaki nem tesztel csak zenét hallgat.

Vendég

Nem fogunk összeveszni, de idézném magam egy másik topikból, ahol pár hete felmerült a DAC teszt gondolata, hátha kiderül, hogy Altmann emlegetés nélkül is mi volt a véleményem.

DAC-TESZT

Nyitotta: vacumtube, 2007.02.17 11:34

Uraim idejét látom, hogy egy komolyabb dac tesztet csináljunk.Tehát azok jelentkezését várom akiknek van, illetve akik részt szeretnének venni rajta. Utoirat(CSIPXEK HÁBORÚJA)

TAC válasz | megnéz 2007.02.18 23:15:31 (8)
Elnézést, hogy belekotyogok, de szvsz több DAC-ot csak úgy lehet normálisan megítélni, ha egyszerre csak egy darab tartózkodik a szobában... az lenne a minimum, hogy a amelyik nem szól, nincs konnektorba dugva. Persze, így az elektronikák eltérő bemelegedési ideje plusz ezen időszak alatt megváltozó hangja vihet félre.

Egyáltalán, lehet korrekt csoporttesztet csinálni? Egy délután aligha...

Koscso_Ferenc válasz | megnéz 2007.02.18 23:48:44 (9)
Mielőtt bárki bármibe belekezd, tanulságképpen javaslom hififalva elhíresült kábelsztesztjének a tanulmányozását.

KÉREM A KÖVETKEZŐT! III. rész

Előzmény: TAC (8)

TAC válasz | megnéz 2007.02.19 00:08:38 (10)
:-)))
Az igazi állatorvosi ló a kábelteszt topik...!
Előzmény: Koscso_Ferenc (9)

Altmann nélkül is ugyanaz a véleményem.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: blaki »

Szerintem ez nem teljesen fedi a valóságot de ezt kár tovább feszegetni,

Ezt írtam tegnap a másik topikban:
penna [7.980]
Hozzászólás tegnap 23:27

Tegyük tisztába a dolgokat.

Nem az Altmann-teszt, hanem általában az ilyen tesztelések ellen vannak fenntartásaim és ezt ráadásul már sokadszorra írom le, itt is. Nem szükséges velem ebben egyetérteni, ez is csak egy vélemény a sok közül, pontosan annyit ér, mint a teszthívőké. Ha a ProAc hangfalak, Audio Research erősítők, Parasound házimozi processzorok, Naim fejhallgató erősítő vagy bármely más Penna termék lett volna tetemre hívva, akkor pontosan ilyen módon reagáltam volna.

Tudom mit írtál, nem is erre írtam amit írtam, maradjunk annyiban ha sakalXX az altmann szó helyett "Pista DAC"-ot írt volna akkor azon kivül hogy beírtad volna az ilyen tesztelésekről alkotott véleményedet (amivel teljesen 1etértek 1ébként), nem nyitottál volna külön topicot a "Pista DAC"-nak és háborodtál volna fel hogy valaki azt a DA-t meg akarja versenyeztetni vagy mit tudom én mit csinálni, és ne mondd azt hogy csak azért nem mert "Pista DAC"-ot nem forgalmaztok

Ha bigiék vagy feriék nagyon akarnak vesznek maguknak egy altmann dac-ot gondolom a pénzük meg van hozzá, aztán oda és ahoz hasonlítgatják akihez és amihez akarják
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Vendég

Szerintem ez nem teljesen fedi a valóságot de ezt kár tovább feszegetni,

Ezt írtam tegnap a másik topikban:
penna [7.980]
Hozzászólás tegnap 23:27

Tegyük tisztába a dolgokat.

Nem az Altmann-teszt, hanem általában az ilyen tesztelések ellen vannak fenntartásaim és ezt ráadásul már sokadszorra írom le, itt is. Nem szükséges velem ebben egyetérteni, ez is csak egy vélemény a sok közül, pontosan annyit ér, mint a teszthívőké. Ha a ProAc hangfalak, Audio Research erősítők, Parasound házimozi processzorok, Naim fejhallgató erősítő vagy bármely más Penna termék lett volna tetemre hívva, akkor pontosan ilyen módon reagáltam volna.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”