Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Én is sokat vaciláltam a komponensek között mikor még gyári cuccokat akartam venni,és akkor meghallgattam egy házi építésű rendszert és onnantól kezdve elfelejtettem azt hogy "gyári".Nálam minden saját készítésű.A cd-m is ott tart hogy minden ki van belőle dobálva ami nem kell(bekapcs gomb,hangerőszabájzó,cd mechanika).Persze ehhez le kell győzni azt az érzét hogy nekem nagyon jó a komponensem,mert ez van ráírva,és ezt írták róla itt és ott.
Ezt csak azért írtam le mert nagyon sok fajta megoldás van egy rendszer felépítéséhez,és úgyis arra fogsz elindulni ami a legjobban megfog,persze ehhez hallgatózni kell.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Cd játszók
Valójában az zavar illetve kérdéses ,hogy egyrészt a cd player,vagy erősítő a beavatkozással elveszítheti a karakterét,hangzását és egy teljesen más hangzást produkálhat,ami lehet,hogy jól szól,de vajon az egységes zenei összkép nem bomlik meg?
Ha nem egy márkán belül van minden komponens(értsd itt a kábeleket is),akkor nem hiszem hogy lehet egységes hangról beszélni.
Cd játszók
A napokban jártam BIG FOOT-nál egy kis fülelgetésre,és nagyon hasznos időtöltés volt, tanultam,tapasztaltam jónéhány dolgot nála. Köszönöm neki a lehetőséget ezúton is.
Nagyon szívesen
Kár hogy ebbe a topicba nem tudok mit írni, mert soha többet nem lesz lesz CD lejátszóm
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
-
Vendég
Cd játszók
Én csak saját tapasztalatból tudok nyilatkozni. Macbook a "futóművem", tc electronic firewire-es külső spdif átalakítót használok a külső DAC-hoz. A közel félmilliós cd-lejátszóm futóműként használva ugyan ahhoz a DAC-hoz hangilag elmarad a pc-s megoldástól. Nem azt mondom, hogy nagy a különbség, de van. Ettől függetlenül, ha nincs sok időm, akkor cd-ről hallgatom a zenét, ha meg van több szabad órám, akkor összedugom a macbookot.
Cd játszók
elvileg a pc jobb "futómű".de vannak akik szerint amit nyersz a futóműn az veszíted máshol...pl. USB. De erre megint az a megoldás, hogy megpróbálod megtapasztalni, mert itt mondhatnak neked bármit, lehet hogy szted épp az ellenkezője válna be.Tehát azt tanácsolnám, hogy ne csak a mások véleményére hallgass, tapasztald is meg azokat
Ezt én is így tudom,és pont az USB-n akadtam meg.Épp a napokban hallgattam pc-ről zenét, ami nagyon szépen szólt,ez tény,Viszont kíváncsi lettem volna,hogy cd-ről milyen lett volna a zene.
Természetesen a saját fülemnek hiszek,tesztelek is,de szívesen hallgatom mások tanácsát,véleményét is,és adok ia rájuk.
Egy kicsit 22-es csapdája a dolog,mert saját rendszerkomponenssel kéne fülelni,de az meg nincs,mert akkor akarok venni,ha meghallgatttam egy csomó cuccot.
Ha gondolod szívesen látlak egy órára
Az remek lenne! A napokban jártam BIG FOOT-nál egy kis fülelgetésre,és nagyon hasznos időtöltés volt, tanultam,tapasztaltam jónéhány dolgot nála. Köszönöm neki a lehetőséget ezúton is.
Cd játszók
Hát ha a magyar Tuning cég DAC-ot cserél benne, akkor több mint valószínű, hogy változik a hangkarakter...
Cd játszók
Valószínű, hogy köztudott; én egy gyártó vonalát képviselem otthonomban.Nem zenélek PC-ről, nincs külső DAC-om, továbbá minden készülékem régebbi darab. Ha gondolod szívesen látlak egy órára
Cd játszók
Én a második csoportba tartozom...Csak te tudod eldönteni merre tovább...Mégpedig ugy, hogy elmész meghallgatni a tuning végererdményét.Felkeresed a szóbanforgó cégeket és megpróbálsz rálátást szerezni az általuk képviselt hangkarakterről...
Mármint a tuningolást végző cégeket? Jól értem,hogy a saját hangkarakterüket viszik be a cuccba?
Valójában az zavar illetve kérdéses ,hogy egyrészt a cd player,vagy erősítő a beavatkozással elveszítheti a karakterét,hangzását és egy teljesen más hangzást produkálhat,ami lehet,hogy jól szól,de vajon az egységes zenei összkép nem bomlik meg?
Cd játszók
elvileg a pc jobb "futómű".de vannak akik szerint amit nyersz a futóműn az veszíted máshol...pl. USB. De erre megint az a megoldás, hogy megpróbálod megtapasztalni, mert itt mondhatnak neked bármit, lehet hogy szted épp az ellenkezője válna be.Tehát azt tanácsolnám, hogy ne csak a mások véleményére hallgass, tapasztald is meg azokat
Cd játszók
Ezzel nem értek egyet. Nekem ott sorakoznak a cd-k a polcomon. Begrabbeltem mindet a computerbe, veszteségmentes formátumban tárolom őket. Mikor hallgatok egy albumot, leveszem a polcról a cd-t, és ugyanúgy olvasgathatom mintha cd-ről hallgatnám. A különbség csak kitűnő hangminőség.
Naná! A grabbelés nálam is megy,csak nem hallgatom a gépen,gépről.A hangminőséget direkt nem említettem.Mégpedig azért mert kíváncsi voltam,hogy szóbakerül-e. Nem jobb-e egy cd játékos mint a vinyós megoldás? CD-nál analóg az összeköttetés, és alapjaiban más a technika.Vinyónál USB kábelen megy a digitális jel,amit át kell analógba konvertálni.Tudom,ez lerágott csont,de eddig nem sikerült meggyőződnöm arról,hogy a cd-nél jobban szól a pc-s zene.Itt is pro kontra vannak érvek. Fene egye meg,egyszerűbb volt a dolog amíg nem volt ennyi alternatíva.
Cd játszók
Én a második csoportba tartozom...
Csak te tudod eldönteni merre tovább...Mégpedig ugy, hogy elmész meghallgatni a tuning végererdményét.Felkeresed a szóbanforgó cégeket és megpróbálsz rálátást szerezni az általuk képviselt hangkarakterről...
-
Vendég
Cd játszók
Számítógépes hallgatózáson is filóztam,de elvetettem,mert valahogy "személytelennek" érzem a dolgot.A cd-nek van egyfajta feeling-je,ami elveszik a komputeres rendszernél.
Ezzel nem értek egyet. Nekem ott sorakoznak a cd-k a polcomon. Begrabbeltem mindet a computerbe, veszteségmentes formátumban tárolom őket. Mikor hallgatok egy albumot, leveszem a polcról a cd-t, és ugyanúgy olvasgathatom mintha cd-ről hallgatnám. A különbség csak kitűnő hangminőség.
Cd játszók
Croft!
Vettél már lejátszót?
Most hirdetnek a Hifi City-n egy X222ES gépet jó áron.
2007-05-25 | Steve | 06 30/240-3082 | Kaposvár-Keszthely
Sony CDP-X222 ES cd lajátszó ,távval,karcmentesen eladó Irányár: 25 000 Ft.
Még nem. Egyelőre gyűjtöm az infókat, de nézelődöm is a piacokon.
Azt már eldöntöttem,hogy a klasszikus, jazz, akusztikus, jobbféle popműfajok hllgatásához egy sztereo rendszert fogok összekalapálni.Számítógépes hallgatózáson is filóztam,de elvetettem,mert valahogy "személytelennek" érzem a dolgot.A cd-nek van egyfajta feeling-je,ami elveszik a komputeres rendszernél.
Viszont a tuning dologban most elakadtam,mert vannak pro és kontra vélemények e témában. Logikusan végiggondolva inkább az ellenvélemények irányába hajlok,de ugyanakkor ott a másik oldal aki pedig megelégedéssel hallgatja a tuningolt cd lejátszóját, erősítőjét.
Cd játszók
Croft!
Vettél már lejátszót?
Most hirdetnek a Hifi City-n egy X222ES gépet jó áron.
2007-05-25 | Steve | 06 30/240-3082 | Kaposvár-Keszthely
Sony CDP-X222 ES cd lajátszó ,távval,karcmentesen eladó Irányár: 25 000 Ft.
Cd játszók
Tuningoltatni pl. Hivox,Heed,Alisca és a többi magyar gyártók.
Felhívtam őket,de telefonon egyikük sem tudott konrétumot mondani.El kell vinni a cd-t és akkor tudnak érdemleges választ adni. Így viszont muszáj lesz megvásárolnom, ha tuningolási lehetőségekre vagyok kíváncsi
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 51
Cd játszók
Heed?!?
Ők nem?
HA nem akkor bocsi nem tudtam.
Nem...
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
Cd játszók
Heed?!?
Ők nem?
HA nem akkor bocsi nem tudtam.
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 51
Cd játszók
Heed?!?
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
Cd játszók
Egy dolog azért piszkálja az oldalamat: ha már tuningoltatom,akkor kb. odalyukodik ki mintha vennék egy új, remek játékost, pl. Cambridge Audio Azur 540C V2 .
Ezt sajnos nem tudom,csak akkor tudnád ha közvetlen összehasonlítanád a tuningolt lejátszót az Azurral.Én azt a lejátszót nem ismerem.Ezt neked kell mérlegelni.Vagy olyannak aki ismeri mindkét lejátszót.
Igen,közbe eszembe jutott,hogy a Sony azért igencsak megerősített lenne hiszen auz utólag beszerelt cuccok valószínűleg jobbak lennének pl.az említett CA hasonló alkatrészeinál.Viszont ott meg befigyel a Toroid,és más egyebek.
Nehéz ügy ez...de egy dolog biztos, bármelyik variációval is csak nyernék,hiszen mindegyik veri az AVR-t (hasonló és kicsit nagyobb HM esetén is)
Cd játszók
Egy dolog azért piszkálja az oldalamat: ha már tuningoltatom,akkor kb. odalyukodik ki mintha vennék egy új, remek játékost, pl. Cambridge Audio Azur 540C V2 .
Ezt sajnos nem tudom,csak akkor tudnád ha közvetlen összehasonlítanád a tuningolt lejátszót az Azurral.Én azt a lejátszót nem ismerem.Ezt neked kell mérlegelni.Vagy olyannak aki ismeri mindkét lejátszót.
Cd játszók
Nagy biztonság szerintem nincs.Én is itt olvastam a fórumon hogy úgy szokták tesztelni hogy betesznek egy karcos leharcolt lemezt és egy sok trackből álló cdnek az utolsó trackjére kapcsolnak és belepörgetnek sokszor.Itt a gyorsaságra kell figyelni hogy milyen sebességgel reagál a lejátszó,ha olyan gyors mint az első vagy második track-nél akkor elvileg nincs baja.Az enyém elég gyorsan reagál és gyorsan is olvassa be a lemezeket(ezt azért írom mert alapból gyors a lejátszó).Írott lemezzel sincs gondja.
Remélem jól írtam le a tesztet.Ha nem,javítsák ki a többiek.
A karcos lemez tesztje ismert volt,de,hogy az uccsó trackbe tekerni az nem.
Az Alisca etc. garit vállanak a tuningra,legalábbis,hogy ha elcsesződik akkor nem a buhera miatt?
Sony és Yamaha lenne a két márka amire voksolnék,mert ezekről hallottam,hogy jól tuningolhatóak.
Egy dolog azért piszkálja az oldalamat: ha már tuningoltatom,akkor kb. odalyukodik ki mintha vennék egy új, remek játékost, pl. Cambridge Audio Azur 540C V2 .Bár még mindig nem tudom a tuning árakat.Holnap felhívom az említett cégeket.
Cd játszók
Cd játszók
Bár azt ne felejtsd hogy az enyém újabb kiadás mint a tied,és lehet valamelyest eltér.
Cd játszók
Croft!
Nekem Sony ES 229ES cd-m van.HA tökéletes állapotban van akkor tuti vétel.Alapból a hangja is elég kiegyensúlyozott és kellemes,de persze lehet mit javítani rajta.Mi egy Arcam Alpha One lejátszóval teszteltük,és bizony jobb volt a Sony.A tápkábelcser és a jobb minőségű rca csatik szerintem az alap amit meg kell lépni,mert az alap kábel nagyon visszafogja a lejátszó képességét.És ez bármely olcsóbb lejátszóra értendő.
Én lecsapnék a Sonyra,persze ez én vagyok.
Úgy tűnik nem nyúltam nagyon mellé.
Amennyire megtudom ítélni semmi baja, persze ez tartósabb használat után derülhetne ki igazándiból.
Mennyibe kerülne és hol lehetne megcsináltatni a tuningot szerinted?Fejet is érdemes kicseréltetni vagy az ráér ha megadja magát?Tényleg,miből lehet nagy biztonsággal megállapítani,hogy gond van a lézerfejjel?
Nagy biztonság szerintem nincs.Én is itt olvastam a fórumon hogy úgy szokták tesztelni hogy betesznek egy karcos leharcolt lemezt és egy sok trackből álló cdnek az utolsó trackjére kapcsolnak és belepörgetnek sokszor.Itt a gyorsaságra kell figyelni hogy milyen sebességgel reagál a lejátszó,ha olyan gyors mint az első vagy második track-nél akkor elvileg nincs baja.Az enyém elég gyorsan reagál és gyorsan is olvassa be a lemezeket(ezt azért írom mert alapból gyors a lejátszó).Írott lemezzel sincs gondja.
Remélem jól írtam le a tesztet.Ha nem,javítsák ki a többiek.
Cd játszók
Croft!
Nekem Sony ES 229ES cd-m van.HA tökéletes állapotban van akkor tuti vétel.Alapból a hangja is elég kiegyensúlyozott és kellemes,de persze lehet mit javítani rajta.Mi egy Arcam Alpha One lejátszóval teszteltük,és bizony jobb volt a Sony.A tápkábelcser és a jobb minőségű rca csatik szerintem az alap amit meg kell lépni,mert az alap kábel nagyon visszafogja a lejátszó képességét.És ez bármely olcsóbb lejátszóra értendő.
Én lecsapnék a Sonyra,persze ez én vagyok.
Úgy tűnik nem nyúltam nagyon mellé.
Amennyire megtudom ítélni semmi baja, persze ez tartósabb használat után derülhetne ki igazándiból.
Mennyibe kerülne és hol lehetne megcsináltatni a tuningot szerinted?Fejet is érdemes kicseréltetni vagy az ráér ha megadja magát?Tényleg,miből lehet nagy biztonsággal megállapítani,hogy gond van a lézerfejjel?