Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Én a második csoportba tartozom...Csak te tudod eldönteni merre tovább...Mégpedig ugy, hogy elmész meghallgatni a tuning végererdményét.Felkeresed a szóbanforgó cégeket és megpróbálsz rálátást szerezni az általuk képviselt hangkarakterről...
Mármint a tuningolást végző cégeket? Jól értem,hogy a saját hangkarakterüket viszik be a cuccba?
Valójában az zavar illetve kérdéses ,hogy egyrészt a cd player,vagy erősítő a beavatkozással elveszítheti a karakterét,hangzását és egy teljesen más hangzást produkálhat,ami lehet,hogy jól szól,de vajon az egységes zenei összkép nem bomlik meg?
Cd játszók
elvileg a pc jobb "futómű".de vannak akik szerint amit nyersz a futóműn az veszíted máshol...pl. USB. De erre megint az a megoldás, hogy megpróbálod megtapasztalni, mert itt mondhatnak neked bármit, lehet hogy szted épp az ellenkezője válna be.Tehát azt tanácsolnám, hogy ne csak a mások véleményére hallgass, tapasztald is meg azokat
Cd játszók
Ezzel nem értek egyet. Nekem ott sorakoznak a cd-k a polcomon. Begrabbeltem mindet a computerbe, veszteségmentes formátumban tárolom őket. Mikor hallgatok egy albumot, leveszem a polcról a cd-t, és ugyanúgy olvasgathatom mintha cd-ről hallgatnám. A különbség csak kitűnő hangminőség.
Naná! A grabbelés nálam is megy,csak nem hallgatom a gépen,gépről.A hangminőséget direkt nem említettem.Mégpedig azért mert kíváncsi voltam,hogy szóbakerül-e. Nem jobb-e egy cd játékos mint a vinyós megoldás? CD-nál analóg az összeköttetés, és alapjaiban más a technika.Vinyónál USB kábelen megy a digitális jel,amit át kell analógba konvertálni.Tudom,ez lerágott csont,de eddig nem sikerült meggyőződnöm arról,hogy a cd-nél jobban szól a pc-s zene.Itt is pro kontra vannak érvek. Fene egye meg,egyszerűbb volt a dolog amíg nem volt ennyi alternatíva.
Cd játszók
Én a második csoportba tartozom...
Csak te tudod eldönteni merre tovább...Mégpedig ugy, hogy elmész meghallgatni a tuning végererdményét.Felkeresed a szóbanforgó cégeket és megpróbálsz rálátást szerezni az általuk képviselt hangkarakterről...
-
Vendég
Cd játszók
Számítógépes hallgatózáson is filóztam,de elvetettem,mert valahogy "személytelennek" érzem a dolgot.A cd-nek van egyfajta feeling-je,ami elveszik a komputeres rendszernél.
Ezzel nem értek egyet. Nekem ott sorakoznak a cd-k a polcomon. Begrabbeltem mindet a computerbe, veszteségmentes formátumban tárolom őket. Mikor hallgatok egy albumot, leveszem a polcról a cd-t, és ugyanúgy olvasgathatom mintha cd-ről hallgatnám. A különbség csak kitűnő hangminőség.
Cd játszók
Croft!
Vettél már lejátszót?
Most hirdetnek a Hifi City-n egy X222ES gépet jó áron.
2007-05-25 | Steve | 06 30/240-3082 | Kaposvár-Keszthely
Sony CDP-X222 ES cd lajátszó ,távval,karcmentesen eladó Irányár: 25 000 Ft.
Még nem. Egyelőre gyűjtöm az infókat, de nézelődöm is a piacokon.
Azt már eldöntöttem,hogy a klasszikus, jazz, akusztikus, jobbféle popműfajok hllgatásához egy sztereo rendszert fogok összekalapálni.Számítógépes hallgatózáson is filóztam,de elvetettem,mert valahogy "személytelennek" érzem a dolgot.A cd-nek van egyfajta feeling-je,ami elveszik a komputeres rendszernél.
Viszont a tuning dologban most elakadtam,mert vannak pro és kontra vélemények e témában. Logikusan végiggondolva inkább az ellenvélemények irányába hajlok,de ugyanakkor ott a másik oldal aki pedig megelégedéssel hallgatja a tuningolt cd lejátszóját, erősítőjét.
Cd játszók
Croft!
Vettél már lejátszót?
Most hirdetnek a Hifi City-n egy X222ES gépet jó áron.
2007-05-25 | Steve | 06 30/240-3082 | Kaposvár-Keszthely
Sony CDP-X222 ES cd lajátszó ,távval,karcmentesen eladó Irányár: 25 000 Ft.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Cd játszók
Tuningoltatni pl. Hivox,Heed,Alisca és a többi magyar gyártók.
Felhívtam őket,de telefonon egyikük sem tudott konrétumot mondani.El kell vinni a cd-t és akkor tudnak érdemleges választ adni. Így viszont muszáj lesz megvásárolnom, ha tuningolási lehetőségekre vagyok kíváncsi
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 51
Cd játszók
Heed?!?
Ők nem?
HA nem akkor bocsi nem tudtam.
Nem...
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
Cd játszók
Heed?!?
Ők nem?
HA nem akkor bocsi nem tudtam.
- rudulf
- V.I.P.

- Értékelés: 51
Cd játszók
Heed?!?
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl
Cd játszók
Egy dolog azért piszkálja az oldalamat: ha már tuningoltatom,akkor kb. odalyukodik ki mintha vennék egy új, remek játékost, pl. Cambridge Audio Azur 540C V2 .
Ezt sajnos nem tudom,csak akkor tudnád ha közvetlen összehasonlítanád a tuningolt lejátszót az Azurral.Én azt a lejátszót nem ismerem.Ezt neked kell mérlegelni.Vagy olyannak aki ismeri mindkét lejátszót.
Igen,közbe eszembe jutott,hogy a Sony azért igencsak megerősített lenne hiszen auz utólag beszerelt cuccok valószínűleg jobbak lennének pl.az említett CA hasonló alkatrészeinál.Viszont ott meg befigyel a Toroid,és más egyebek.
Nehéz ügy ez...de egy dolog biztos, bármelyik variációval is csak nyernék,hiszen mindegyik veri az AVR-t (hasonló és kicsit nagyobb HM esetén is)
Cd játszók
Egy dolog azért piszkálja az oldalamat: ha már tuningoltatom,akkor kb. odalyukodik ki mintha vennék egy új, remek játékost, pl. Cambridge Audio Azur 540C V2 .
Ezt sajnos nem tudom,csak akkor tudnád ha közvetlen összehasonlítanád a tuningolt lejátszót az Azurral.Én azt a lejátszót nem ismerem.Ezt neked kell mérlegelni.Vagy olyannak aki ismeri mindkét lejátszót.
Cd játszók
Nagy biztonság szerintem nincs.Én is itt olvastam a fórumon hogy úgy szokták tesztelni hogy betesznek egy karcos leharcolt lemezt és egy sok trackből álló cdnek az utolsó trackjére kapcsolnak és belepörgetnek sokszor.Itt a gyorsaságra kell figyelni hogy milyen sebességgel reagál a lejátszó,ha olyan gyors mint az első vagy második track-nél akkor elvileg nincs baja.Az enyém elég gyorsan reagál és gyorsan is olvassa be a lemezeket(ezt azért írom mert alapból gyors a lejátszó).Írott lemezzel sincs gondja.
Remélem jól írtam le a tesztet.Ha nem,javítsák ki a többiek.
A karcos lemez tesztje ismert volt,de,hogy az uccsó trackbe tekerni az nem.
Az Alisca etc. garit vállanak a tuningra,legalábbis,hogy ha elcsesződik akkor nem a buhera miatt?
Sony és Yamaha lenne a két márka amire voksolnék,mert ezekről hallottam,hogy jól tuningolhatóak.
Egy dolog azért piszkálja az oldalamat: ha már tuningoltatom,akkor kb. odalyukodik ki mintha vennék egy új, remek játékost, pl. Cambridge Audio Azur 540C V2 .Bár még mindig nem tudom a tuning árakat.Holnap felhívom az említett cégeket.
Cd játszók
Cd játszók
Bár azt ne felejtsd hogy az enyém újabb kiadás mint a tied,és lehet valamelyest eltér.
Cd játszók
Croft!
Nekem Sony ES 229ES cd-m van.HA tökéletes állapotban van akkor tuti vétel.Alapból a hangja is elég kiegyensúlyozott és kellemes,de persze lehet mit javítani rajta.Mi egy Arcam Alpha One lejátszóval teszteltük,és bizony jobb volt a Sony.A tápkábelcser és a jobb minőségű rca csatik szerintem az alap amit meg kell lépni,mert az alap kábel nagyon visszafogja a lejátszó képességét.És ez bármely olcsóbb lejátszóra értendő.
Én lecsapnék a Sonyra,persze ez én vagyok.
Úgy tűnik nem nyúltam nagyon mellé.
Amennyire megtudom ítélni semmi baja, persze ez tartósabb használat után derülhetne ki igazándiból.
Mennyibe kerülne és hol lehetne megcsináltatni a tuningot szerinted?Fejet is érdemes kicseréltetni vagy az ráér ha megadja magát?Tényleg,miből lehet nagy biztonsággal megállapítani,hogy gond van a lézerfejjel?
Nagy biztonság szerintem nincs.Én is itt olvastam a fórumon hogy úgy szokták tesztelni hogy betesznek egy karcos leharcolt lemezt és egy sok trackből álló cdnek az utolsó trackjére kapcsolnak és belepörgetnek sokszor.Itt a gyorsaságra kell figyelni hogy milyen sebességgel reagál a lejátszó,ha olyan gyors mint az első vagy második track-nél akkor elvileg nincs baja.Az enyém elég gyorsan reagál és gyorsan is olvassa be a lemezeket(ezt azért írom mert alapból gyors a lejátszó).Írott lemezzel sincs gondja.
Remélem jól írtam le a tesztet.Ha nem,javítsák ki a többiek.
Cd játszók
Croft!
Nekem Sony ES 229ES cd-m van.HA tökéletes állapotban van akkor tuti vétel.Alapból a hangja is elég kiegyensúlyozott és kellemes,de persze lehet mit javítani rajta.Mi egy Arcam Alpha One lejátszóval teszteltük,és bizony jobb volt a Sony.A tápkábelcser és a jobb minőségű rca csatik szerintem az alap amit meg kell lépni,mert az alap kábel nagyon visszafogja a lejátszó képességét.És ez bármely olcsóbb lejátszóra értendő.
Úgy tűnik nem nyúltam nagyon mellé.
Amennyire megtudom ítélni semmi baja, persze ez tartósabb használat után derülhetne ki igazándiból.
Mennyibe kerülne és hol lehetne megcsináltatni a tuningot szerinted?Fejet is érdemes kicseréltetni vagy az ráér ha megadja magát?Tényleg,miből lehet nagy biztonsággal megállapítani,hogy gond van a lézerfejjel?
Cd játszók
Ja amit még elfelejtettem írni hogy a Sonynak még nagy előnye hogy olcsón lehet bele fejet szerezni ami fontos ha tuningolni szeretnéd,mert ugye neked se mindegy hogy mennyiért veszel bele fejet,mert tuningolt lejátszótól nehezebb megszabadulni,hiába is jobb,és a tuning árát is tuti elveszted.
Cd játszók
Nekem is így sikeerült egy régi alap onkyo cd-ből nagyon jó hangú cd-t kreálni, csak a mostani sztereó rendszerembe nem illik, ezért lett a Sony, amit most fogok tuningoltatni.Az Onkyo-ra került tápaljzat, saját készítésű tápkábel Cable Talk-ból, ki lett egyengetve a mechanika, feketére lett festve belülről, plusz kábelezés belül. Nagyságrendeket javilt a hangja, én is meglepődtem tőle.
Én egy SONY CDP-227ES-t néztem ki magamnak ha tuningolásra kerülne sor,már írtam is róla egyik topikba.Ott egyelőre nincs válasz rá,ezért itt is megkérdem:
"Van egy ilyen vételére lehetőségem: SONY CDP-227ES cd lejátszó.
Szerintetek megérné 20-25 ropiért megvenni ha hibátlanül műxik,kifogástalan állapotban van?
Ez az "ES" széria milyen minőségű?Vagy egyátalán a Sonyk? Azt hallottam,hogy fejet viszonyag könyű cserélni benn,és nem is drága.Csak a minőség érdelkelne. A DVD-m hangja zenében nekem harmatgyenge,ez jobb megoldás lehetne?
Tudom,meg kell hallgatni-ezt meg is tettem-,tetszik is,de azért szeretnék autentikus infót is szerezni. Az eladója persze az egekig magasztalja ezt,de a Sony-t is általában. "
Szerinted mennyibe lehet egy tápkábel csere nála? Ezenkívül mit lenne érdemes nála cserélni?
Látom,Clarus szetted van.Sok jót olvastam róluk.Kb. hol helyezkedik a palettán a Clarus?
Croft!
Cd játszók
Nekem is így sikeerült egy régi alap onkyo cd-ből nagyon jó hangú cd-t kreálni, csak a mostani sztereó rendszerembe nem illik, ezért lett a Sony, amit most fogok tuningoltatni.Az Onkyo-ra került tápaljzat, saját készítésű tápkábel Cable Talk-ból, ki lett egyengetve a mechanika, feketére lett festve belülről, plusz kábelezés belül. Nagyságrendeket javilt a hangja, én is meglepődtem tőle.
Én egy SONY CDP-227ES-t néztem ki magamnak ha tuningolásra kerülne sor,már írtam is róla egyik topikba.Ott egyelőre nincs válasz rá,ezért itt is megkérdem:
"Van egy ilyen vételére lehetőségem: SONY CDP-227ES cd lejátszó.
Szerintetek megérné 20-25 ropiért megvenni ha hibátlanül műxik,kifogástalan állapotban van?
Ez az "ES" széria milyen minőségű?Vagy egyátalán a Sonyk? Azt hallottam,hogy fejet viszonyag könyű cserélni benn,és nem is drága.Csak a minőség érdelkelne. A DVD-m hangja zenében nekem harmatgyenge,ez jobb megoldás lehetne?
Tudom,meg kell hallgatni-ezt meg is tettem-,tetszik is,de azért szeretnék autentikus infót is szerezni. Az eladója persze az egekig magasztalja ezt,de a Sony-t is általában. "
Szerinted mennyibe lehet egy tápkábel csere nála? Ezenkívül mit lenne érdemes nála cserélni?
Látom,Clarus szetted van.Sok jót olvastam róluk.Kb. hol helyezkedik a palettán a Clarus?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Cd játszók
Ha már szóbakerült a tuning; egy régebbi,de jó minőségű cd játékosnál érdemes-e a tápkábelt átalakítani? Ezenkívül a kimeneti ajzatokat aranyozott minőségi RCA-ra cseréltetni?
igen, ez biztos.
saját fülemmel hallottam, egy tápkábel csere milyen + csodákra képes.
Mennyi fájna egy ilyen tuning kb.? Szinte bármelyik játékost lehet így feljavítani?
Pfff neki! Mostmár annyiféle irányvonal van a fejlesztésre,hogy csak győzzem kibogozni őket,kitalálni,hogy merre induljak el.
Nekem is így sikeerült egy régi alap onkyo cd-ből nagyon jó hangú cd-t kreálni, csak a mostani sztereó rendszerembe nem illik, ezért lett a Sony, amit most fogok tuningoltatni.
Az Onkyo-ra került tápaljzat, saját készítésű tápkábel Cable Talk-ból, ki lett egyengetve a mechanika, feketére lett festve belülről, plusz kábelezés belül. Nagyságrendeket javilt a hangja, én is meglepődtem tőle.
Naim-ZU
Cd játszók
én úgy gondolkodnék, hogy (esetleg) meglehessen a tuning lehetősége.
amig nincs meg a rendszer, nem tudsz hová fejleszteni, vagy lépni, hiszen, nem tudod, milyen irányba is szeretnél elindulni szvsz a hallásod, ízlésed alapján.
magyarul: "vásárolj be", állítsd össze otthon a rendszered és utána kezdj el azon agyalni, hogy merre tovább, mert amíg nincs mivel továbblépni felesleges ezen rágodnod.
No igen, de nem mindegy,hogy mit veszek.Ezért a vásárlás előtt szeretném kitalálni,hogy merre is induljak el.Addig nem akarok bevásárolni amíg nem döntöttem el véglegesen.
Most 3 alternatíva van:
A mozi + sztereo külön,
B sztereon mozizás
C sztereo-mozi számítógépről
Nyitott vagyok mindegyikre,de az "A" verzió még mindig a legjobbnak tűnik számomra,bár az a legdrágább variáns.Viszont minőségben szerintem az a legjobb.
Egyik haverom tudna hozni egy sztereo H/K AV 100-at egészen jó áron, ráadásul alig használták.Még
Pre-in, Pre-out is van van rajta.Lehet,hogy elcsábulok rá.Egyszer volt egy régi H/K erősítőm ami baromira tetszett,sajna ellopták betöréskor,pedig annál drágább cuccok is voltak a lakásban(amit meg nem vittek el),de nekem az fájt a legjobban.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Cd játszók
Ha már szóbakerült a tuning; egy régebbi,de jó minőségű cd játékosnál érdemes-e a tápkábelt átalakítani? Ezenkívül a kimeneti ajzatokat aranyozott minőségi RCA-ra cseréltetni?
igen, ez biztos.
Mennyi fájna egy ilyen tuning kb.? Szinte bármelyik játékost lehet így feljavítani?
Pfff neki! Mostmár annyiféle irányvonal van a fejlesztésre,hogy csak győzzem kibogozni őket,kitalálni,hogy merre induljak el.
én úgy gondolkodnék, hogy (esetleg) meglehessen a tuning lehetősége.
amig nincs meg a rendszer, nem tudsz hová fejleszteni, vagy lépni, hiszen, nem tudod, milyen irányba is szeretnél elindulni szvsz a hallásod, ízlésed alapján.
magyarul: "vásárolj be", állítsd össze otthon a rendszered és utána kezdj el azon agyalni, hogy merre tovább, mert amíg nincs mivel továbblépni felesleges ezen rágodnod.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Cd játszók
igen, ez biztos.