Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen zenét hallgatsz?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11032
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azért akkor is volt igényes zene, meg most is van, de a rádiók akkor sem, és most sem igyekeznek ilyesmivel formálni a zenei ízlést...
Ezzel nem értek egyet. Létezik egy Ember, aki a 80as években Lemezbörze helyett című műsorában nagyszerű zenéket mutatott be. Manapság már nehéz elképzelni, de bizony minden héten leadott 2 teljes lemezt egy szöveges bemutatással, én meg jól felvettem mindet. Ott találkoztam olyan muzsikákkal, amikről amúgy nem is tudtam volna. Akkor még rádióként működött a rádió.

A hölgy most a Klub rádió zenei szerkesztője és szerencsére még igen aktív, manapság is jó zenéket pakol az adásba. Isten éltesse Göczey Zsuzsát!

Tessék kilépni a Danubius, Sláger rádió bűvköréből! Manapság is vannak jó rádiók, ahol igényes zenék mennek. A jót soha nem adják könnyen, tenni kell érte, hogy hozzáférjünk.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Gyerekkor? Hmm... Szerettem nagyon a Hungáriát, apu miatt a Beatlest, és hupikék törpikéket! Utóbbit kivéve a többit még most is hallgatom! Mostanában Ray Charles, Jamiroquai, Gun's N Roses, de legtöbbnyire full vegyes mindenből egy kicsit!

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Kisgyerekkorában ki milyen zenét hallgatott?
Viszonylag későn kezdtem el úgymond zenét hallgatni, kb. általános iskola 8. osztályától kezdve. Nagy kedvenceim voltak Dire Straits Qeen, Chris Rea, Vangelis, Simon & Garfunkel, magyarok közül KFT. Egyébként ezek közül sokat szívesen meghallgatok most is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: sajti »

Azé ezeken a "tingli tangli szarokon" mint látod nemzedékek nőttek fel, és még 100 év múlva is meg fogják hallgatni, amit jópár mostani előadóról nemigen mernék állítani. Amúgy én sokkal jobban értékelem ezeket, mióta belehallgattam Newman linkjén abba a borzalomba

Azok az akkori igénytelenség volt. A Newman-éi meg a mostaniak. Azért akkor is volt igényes zene, meg most is van, de a rádiók akkor sem, és most sem igyekeznek ilyesmivel formálni a zenei ízlést...

sajti

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

A Padlás című musical zenei anyaga megvan valakinek? Esetleg le lehet tölteni torrent-be valahonnan??

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: OLED »

Sweet, Slade, stb.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: GTomi »

abba, boney m, hungária, benkó d b, presley, 100 folk, komár lászló, rod stewart, gombay d b, ill. a 3 évvel fiatalabb öcsém "miatt" halász jutka, napoleon b + vincze lilla (akivel jó barátságban van, egy gyekekkori álom megvalósulása ).

később: hbb, iron maiden, scorpions stb

aztán, lehet, hogy + 1-2-(3) év ebben még benne van
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gyerekkor: Nekem is ABBA, Boney M, meg egyéb ilyen tingli tangli szarok. Aztán általános 6-7-től Hobó... 

sajti

Azé ezeken a "tingli tangli szarokon" mint látod nemzedékek nőttek fel, és még 100 év múlva is meg fogják hallgatni, amit jópár mostani előadóról nemigen mernék állítani.
Amúgy én sokkal jobban értékelem ezeket, mióta belehallgattam Newman linkjén abba a borzalomba

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen zenét hallgatsz?

Gyerekkor: Nekem is ABBA, Boney M, meg egyéb ilyen tingli tangli szarok. Aztán általános 6-7-től Hobó...

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen zenét hallgatsz?

Miért nem lehet többet is jelölni? Én rockot és bluest is szoktam hallgatni...

sajti

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Így hogy mondjátok... a Boney M-et imádtam... lehettem vagy 6-7 éves, mikor feloszlott, de sírtam miatta.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Goombay Dance Band, Boney M., Abba, Eruption, Demis Russos, ... utánuk a vízözön.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: 21st »

Én pontosan emlékszem a zenei korszakaimra gyerekkoromban. Az első nagy kedvenc, amire emlékszem, az a Gum-bay-dance (jól írtam? ), kb. 4 évesen. Ezt követte a Boney-M, majd a Smokey, a Dolly Roll és az R-Go. 8 évesen jött a Modern Talking, 10 évesen a Depeche Mode, 12 évesen a Pink Floyd, 15 évesen a Queen, majd innentől már színesedett a dolog.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Anyámat.

Énekelt?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Halász Judit, Szandi, 100 Folk Celsius, Boney M., ABBA, Bródy, Zorán

Tehát vagy gyerekdalok, vagy édesapám könnyűzenei kedvenceit.
Ja, meg korán kezdtek angolra tanítani - jól jön az még valamikor... - tehát voltak angol gyerekdalok is. "Old MacDonald has a farm, iá-iá-óóóó "
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

Én Halász Juditot éjjel nappal.

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Bartók cincogóversenyét...

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

0-10 éves kor

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

A "kisgyerekkor" korban mit takar?
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Milyen zenét hallgatsz?

Anyámat.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Ja,alább valaki hiányolta a blues megjelölését,legyen!
Hurrá, legalább most már mindegyik kapott szavazatot.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

Ja,alább valaki hiányolta a blues megjelölését,legyen!

Vendég

Milyen zenét hallgatsz?

A "klasszikus" műfaj alatt azon korszak zenei irányzatát értem amelyet Haydn,Mozart és ide sorolnám Beethovent is,neve fémjelez leginkább.Tehát Vivaldi nem klasszikus,hanem barokk.Szerintem ezen kár is vitázni,mert akkor az összes zenetöri anyagot le kéne húzni a ...
Még1x mondom a "komoly/(komolytalan )könnyű"kategóriákat nem pártolom,de felcserélni a klasszikus,illetve szimfónikus besorolással ...

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Ismer valaki olyan nyelvet a magyaron kívül, ahol létezik ez a két kifejezés, hogy "komoly" ill. "könnyű" zene?
Német nyelvterületen is létezik: E-Musik (ernste Musik=komoly zene); ill. U-Musik (unterhaltung=szórakoztató), de nevezik ezt "leichte Musik"-nak is.
Sőt, szerintem ezek a kifejezések valószínűleg a német változat szó szerinti fordításaként kerülhettek át a magyar nyelvbe...

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”