Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Pillanat!

Ne a velodyne szubon korlátozd a mélyet.
Az csak legyen direktbe úgy mintha nem is lenne benne egy 24 dB/oktávú aluláteresztő szűrő mivel a NAD erősítőn ugyis beállítod a vágási frekit és ha mondjuk 80HZ akkor a szubod a méylet csak 80Hz-ig fogja megkapni, többet nem de hamondjuk kicsi a centered és ha van lehetőség egyénileg beállítani a vágási frekit akkor oda 100Hz-et is lehet beállítani magyarul ami hang kerül a centerre és mondjuk 100Hz alatti az már megy is a szubra.A szubon akkor kellene állítani a vágási frekit ha az erősítőbül kijövő akár alacsonyszintű akaár magasszintű jel a teljes frekvenciatartományban érkezne a szubra.
Az Y kábellel játszhatsz, de felesleges mivel a NAD-on csak egy pre out van és ha azt osztodd ketté az ugyanaz mintha egy az egybe menne a Left in csatira a szubodon.
Egyébként oda is van téve az LFE in kis jelölés.
Tehát ez azt jelenti a szobon a LEft in és Right in bemenet nem összegez, vagyis nem lesz erősebb a jel, de kipróbálhatod mit tapasztalsz egyik majd másik megoldással.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Mi a véleményetek a Yamaha olcsóbb mélysugárzóiról? A belépő kategória 22 ezer körüli.
van egy ilyen topik, hátha segít.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Mi a véleményetek a Yamaha olcsóbb mélysugárzóiról? A belépő kategória 22 ezer körüli.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

mulholland
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: mulholland »

Illetve még azt kérdezném. Hogy ezek szerint az Y kábelt ne használjam?
Előre is köszönöm a reagálást!

mulholland

Mélysugárzók

viccet félre téve a szubod hátulján van egy input és LFE jelölés elég csak egy egyszerű sub interconnect (magyarul RCA-RCA jól árnyékolt összekötő) kábellel összekötnöd aztán a low pass filtert feltekered direct be miel ugyis az NAd-ot fogja vági a frekit és igy nem lesz a szubod jelben korlátozva.A High Pass csatival ne foglalkozz it nem szükséges viszont a high pass filtert kapcsold a nagyobb állásba hogy itt is az AVR-ed vágási frekije domináljon

Hát igen, ez a Velodyne tényleg jól adja magát:). Köszönöm, a segítséget!!!
De azt hogy érted hogy a High passt nagyobb állásba kapcsolni. Elviekben ez egy 2 állású kapcsoló a felső 100 Hz vágás, az alsó meg 80 Hz. Melyik itt a "nagyobb"? ebben az esetben. Elviekben ha jól értelmezem az útmutatóját. Ha 80 Hz. állásban van akkor több mélyet enged a hangfalakra.
A polkok egyébkén "nagy"-nak számítanak a center sugárzón kívül.

Mellékelem az útmutatóját, már ha érdekel:)
http://www.velodyne.com/velodyne/produc ... d=759t492h

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

viccet félre téve a szubod hátulján van egy input és LFE jelölés elég csak egy egyszerű sub interconnect (magyarul RCA-RCA jól árnyékolt összekötő) kábellel összekötnöd aztán a low pass filtert feltekered direct be miel ugyis az NAd-ot fogja vági a frekit és igy nem lesz a szubod jelben korlátozva.
A High Pass csatival ne foglalkozz it nem szükséges viszont a high pass filtert kapcsold a nagyobb állásba hogy itt is az AVR-ed vágási frekije domináljon

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Add nekem a szubod és megoldódik minden problémád

mulholland

Mélysugárzók

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, valaki hozzáértőtől, mivel még kezdőnek számítok ezen a téren.. Van nekem, egy Velodyne CHT10R-es mélynyomóm, ennek a hátulján elég sokféle beállítási-csatlakoztatási lehetőség. Ezen szeretnék kicsit eligazodni. Például hogy, Mi a külömbség high pass crossover és a Low pass crossover között? (szó szerinti jelentést tudom:) de mire használható.
Továbbá, az is érdekelne, hogy szerintetek mi az optimális csatlakoztatási lehetőség? (amikor a mélynomó a legjobb hatásfokát hozza). Rendelkezem, egy Y sub kábellel és egy NAD 754 erősítővel. Jelenleg az erősítő sub kimenetére van kötve az Y kábel 1-ik fele. A subon viszont van sub out és sub in bemenet is ehhez az rca kábelhez:). Nos itt a dilema:).
Kiegészítő információkén a front hangfalaim Polkaudio RTI 6, hátsók RTI4, a közép meg CS2.
Továbbá mellékelnék 2 internetről letöltött képet a Velodyne hátsó részéről. a könnyebb értelmezhetőség kedvéért.

Előre is köszönöm, a segítséget!

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szobik »

Nálam olyan 50-60 cm-re van a faltól.
Szerintem jót tesz neki, hogy nincs közelebb.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Elégedett vagyok vele, anno concept sub volt a cél, csakhát 2x ennyi árban, és mivel mozinál ez is kiváló, inkább erősítőben léptem egyet.Reflexnyílások/2/ hátul.
Concept 6 mélyei nem lesznek egetverőek, viszont az egész nagyon tisztán, részletesen szól. Sztereohoz nem szükséges mellé sub, bár ez zenétől, és az elvárt mélytől is függ.

Hátul van a reflexnyílás... Mennyire lehet a falhoz közel?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Elégedett vagyok vele, anno concept sub volt a cél, csakhát 2x ennyi árban, és mivel mozinál ez is kiváló, inkább erősítőben léptem egyet.
Reflexnyílások/2/ hátul.
Concept 6 mélyei nem lesznek egetverőek, viszont az egész nagyon tisztán, részletesen szól. Sztereohoz nem szükséges mellé sub, bár ez zenétől, és az elvárt mélytől is függ.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szerintem mozihoz jó választás 50e kategóriában. El kell bíbelődni a beállítással, elhelyezéssel, hogy ne döngessen, hanem beilleszkedjen a Concept szettbe, de megéri. Mozin kifutja magát, zenénél már nem érzem annyira pontosnak, kicsit tolakszik. Az erősítőn ezért zenéhez 60-as, mozihoz 80-as vágási frekit állítottam be, így szépen szól. Teret kell neki hagyni.
Jé, autentikusabb véleményt nem is kaphattam volna
Ezek szerint meg vagy vele elégedve.
Nem tudom milyenek lesznek bejáratás után a Concept 6 mélyei, de szeretném, ha csak mozihoz kellene a mélynyomó...
Hol van rajta a reflexnyílás?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Szerintem mozihoz jó választás 50e kategóriában. El kell bíbelődni a beállítással, elhelyezéssel, hogy ne döngessen, hanem beilleszkedjen a Concept szettbe, de megéri. Mozin kifutja magát, zenénél már nem érzem annyira pontosnak, kicsit tolakszik. Az erősítőn ezért zenéhez 60-as, mozihoz 80-as vágási frekit állítottam be, így szépen szól. Teret kell neki hagyni.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Heco Vitas Sub 30A -ról vélemények? Innen onnan hallottam már jókat róla, ennyiért best buy lehet...

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Ott az van, h csúcsban 550 W-ot tud.Jó lenne tudni mekkora táp van benne, de hívd fel ahol hallgattad, hátha meg tudják mondani.

Ez most azért egy kicsit megnyugtatott nagyon szépen köszönöm az infót! Ha járok MM-be megnézem vagy rákérdezek!

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ott az van, h csúcsban 550 W-ot tud.
Jó lenne tudni mekkora táp van benne, de hívd fel ahol hallgattad, hátha meg tudják mondani.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Elég hosszúlöketű a hsz és az erősítő is combosnak tűnik, szal nem hinném, h torzítana.
És egy ilyen teljesítményű erősítőhöz mekkora tápra lehet szükség hogy ezt rendesen meghajtsa? Mert az én subom elméletben 120 w-os de csak 35 w a tápja! És ebben a mélysugárzós fórumban olvastam valahol hogy emiatt torzít be annyira hamar meg emiatt gyenge!

Vendég

Mélysugárzók

Elég hosszúlöketű a hsz és az erősítő is combosnak tűnik, szal nem hinném, h torzítana.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Azért azt ne várd el, h megmondjam adatlap alapján, h szól...
Nem is azt mondom a nagyobbat már (550) hallottam és tetszett, csak arra vagyok kiváncsi hogy ezzel azért talán már nem lennének hangerőbeli gondjaim, azért is nézegetem mert az enyém félhangerőn már olyan csúnyán torzít hogy rossz hallgatni! És ezt szeretném elkerülni ha veszek majd egy újat, hogy ha kell azt küldhessem addig is hogy kidőljön a ház fala (képletesen) vagy leessek a kanapéról! És ott se álljon még neki torzítani meg puffogni! Szal ebben azért már lehet erő meg tartalék? Azt tudom hogy hallgatás nélkül nehéz ezt megállapítani de ezek alapján esetleg?

Vendég

Mélysugárzók

Azért azt ne várd el, h megmondjam adatlap alapján, h szól...

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Szóval akkor lehetséges hogy ez a sub akkor már azért tényleg jó és nem olyan mint az én S 40-es jamo-m? Lehet ez a bash erősítő miatt? Mert valami olyat írnak benne (bár nyílván lehet marketing szöveg is) hogy az a/b-s erősíők minőségét adja meg a d kategóriás erősítők hatékonyságát legalábbis ha jól értettem. Szóval akkor ez már jó darab lehet?

Vendég

Mélysugárzók

Ha valóban ilyen átvitelt produkálnak, az nagyon jó, de szinte biztos, h az elektronikával mahinálnak, h erre képesek legyenek.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Itt van!
SUB_250___650_technical_description.pdf

Vendég

Mélysugárzók

Nem tudnád inkább a katalógust belinkelni?
Így nem teljesen 1értelmű. (nekem)

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Bocsi a kép lemaradt!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”