Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Soner Audio termékek
Soner Audio termékek
OFFTOPIC:
Mostanában nem követtem, de a franciák még erőlködnek az autógyártással?
Hát, tényleg nem követed
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Soner Audio termékek
OFFTOPIC:
Mostanában nem követtem, de a franciák még erőlködnek az autógyártással?
Soner Audio termékek
Meglepődnék, ha megkapná a Mégane turbóját, azzal ugyanis jobban menne, mint a "nagy testvér". Nem akar a Renault ilyen veszélyes házon belül konkurenciát, szal szerintem nem kell aggódnod, nyugodtan belelülhetsz
Én nem vagyok egy apró termetű ember, de ezek a kis méregzsákok baromira bejönnek nekem is. A Renaultsport Clio meg talán valóban a legjobb választás a kategórián belül
ez nekem is megfordult a fejemben. és az is igaz,hogy régebben meglépték a V6-os cliot, ami azért bőven révert az RSMeganra(bár azt nem próbáltam,de egyik skac megforgatta, vagyis a V6-os Őt lámpánál gázadásra. összeszarta magát ,akik meg látták,megtapsolták a véletlen produkciót) de az így 10milla lett...
nem holnap indulunk érte
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Soner Audio termékek
Kellemetlen, ha valakinek a Galstonbury kifejezetten szórakoztatóra EQ-zott hangja a neutralitás referenciája. Majdnem mindegy, mit kötsz elé, a végeredmény-Max kedvenc hangzásképéhez közelít.
egy másik fórumon azzal hencegtél, mennyire azt muttaja a hangfalad,amit elékötöttek. érdekes összeférhetetlenség, de neked elnézem. lehet,ha nem halálraszíneznéd amit elékötsz,rájönnél. mondjuk az fix, hogy van valami apróság,ami miatt színezni kell előtte a rendszert. a magasa,ami inkább afféle supertweeterként üzemel,kicsit túl van lőve. gondolom 20éve még lomhábbak és melegebb hangúak voltak az erősítők és ennél nem ártott. nekem olyan érzésem volt,mint amikor a townshend maximum supertweeterét használva kicsit túl erősre állítottam. kaptam egy torzítást,ami a szupertweeter érzékenységének csökkentésével elmúlt. ezt én úgy oldottam meg,hogy míg a glastonbury mélyközepéhez kondo ksl-t kötötem, a magshoz a lényegesen nagyobb ellenállású,de nagyon finom felbontású 47lab stroratost. ez a torzítás a triódással eltűnt,de a tranyóssal nem teljesen. bár így is jó k*rvaként viselkdett. jó strici kell hozzá
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Soner Audio termékek
szal belezúgtam... attól rettegek, ha most belevágunk, 2hónap múlva ráteszik a turbót(a pödzsó és a többi -1.6- turbóssal közelíti a kérdést, már 2500körüli nyomatékMax-al. sajna az RS alúl vékonka kicsit. 5500-tól kezd élni). akkor kötél bár fene tudja. ez feltételezhetően a 2000 vvti(vagy ők minek hívják) motorral is szarba veri majd a konkurenciát munka közben. megkapná a megane RS turbóját és... jajjjjjjjjjj[/offtopic]
Meglepődnék, ha megkapná a Mégane turbóját, azzal ugyanis jobban menne, mint a "nagy testvér". Nem akar a Renault ilyen veszélyes házon belül konkurenciát, szal szerintem nem kell aggódnod, nyugodtan belelülhetsz
Én nem vagyok egy apró termetű ember, de ezek a kis méregzsákok baromira bejönnek nekem is. A Renaultsport Clio meg talán valóban a legjobb választás a kategórián belül
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Soner Audio termékek
este gondolkodtam,hogy csak kellene nekem egy RS Clio3. Az Uno-t ha elnyomnám, asszem egy Konussal békülnék ki. Persze ez reggelre köddé vált és az asszony is elválással fenygetett meg az ilyen gondolatokért -szeret zenélni ).
Heh, hát igen, ezért nem lesz nekem ilyen drága hifim sose. Az a Clio szenzációs autó lett. (Persze csak azoknak, akik vezetni szeretnek, nem felvágni az autóval, mert kívülről elég szolíd hálistennek.)
Persze a legjobb az is-is, hifi is meg autó is.
OFFTOPIC:
megnyomtam én is. beszarás, főleg a fék. ennyi pénzért(új érdekel csak),ilyen élményt?! sehol máshol drágábbról meg minek álmondjon a csóri. de hála égnek belemegy az asszony(ide már kell az Ő many-ja is. vagyis én kifogytam ), de kikötötte, először a lakásfelújítás. majd kifestetek 20ezerért . neki már az is felújítás szal belezúgtam... attól rettegek, ha most belevágunk, 2hónap múlva ráteszik a turbót(a pödzsó és a többi -1.6- turbóssal közelíti a kérdést, már 2500körüli nyomatékMax-al. sajna az RS alúl vékonka kicsit. 5500-tól kezd élni). akkor kötél bár fene tudja. ez feltételezhetően a 2000 vvti(vagy ők minek hívják) motorral is szarba veri majd a konkurenciát munka közben. megkapná a megane RS turbóját és... jajjjjjjjjjj
halfnote.hu
halfnote.hu
Soner Audio termékek
este gondolkodtam,hogy csak kellene nekem egy RS Clio3. Az Uno-t ha elnyomnám, asszem egy Konussal békülnék ki. Persze ez reggelre köddé vált és az asszony is elválással fenygetett meg az ilyen gondolatokért -szeret zenélni ).
Heh, hát igen, ezért nem lesz nekem ilyen drága hifim sose. Az a Clio szenzációs autó lett. (Persze csak azoknak, akik vezetni szeretnek, nem felvágni az autóval, mert kívülről elég szolíd hálistennek.)
Persze a legjobb az is-is, hifi is meg autó is.
Soner Audio termékek
OFFTOPIC:
te bigi, hogy jön ide az atc? egy kb 20-30éves hangfalból ne indúlj ki,mit gyárt ma a világ élvonala
Te rewi.
Az ATC-t 1971 ota gyártják wáltoztatás nélkül...
Amik a mult héten kéxültek, azok pont olyanok, mint a 30éwesek.
Tod ezekben alniko mágnesek wannak, oxt gondolom, az tod, h az mit jelent...
http://www.atc.gb.net/domestic/scm100.html
OFFTOPIC:nemtom... szerintem azt,ha a mély nem megy annyira mélyre(egy vágás miatt) mint azelőtt, az nekem nem tűnik felharmónikusnak. egyszerűen hiányzik a dolgok legalaja ha megvágom. ez nem felharmónikus. persze ezt 36Hz-el elképpzelni?
Minden hangnak wan felharmonikusa, ami a magasabb frekkikkel korrelál.
Kösd ki a magasakat, oxt ugy probizd ki, h mit hallax.
E fox csodáxani, hidd el.
Te Bigi!
A Trabantot is 30 évig gyártották változtatás nélkül! Tudod miért? Mert a tökéletesnél nincs jobb.-
Soner Audio termékek
Revi Én is mindig ezt próbálom magyarázni hogy a rock zene nem arról szól hogy ledöntjük a lakást, sokkal sokkal komplexebb annál mint sem egy hangosításra használt erősítő és egy JBL vagy CW vagy akármilyen hangfalal elintézhessük a dolgot....
nímáknak hiába
egyébként ezért javallottam lentebb a "konus" KIT-et. bizt nem Konus,de ha felét tudja, 1/6-od áron, már sokat nyert a delikvens. dögöljek meg,ha az avantagrde-ok után nem a konus volt a legélvezhetőbb, amit valaha használtam (a glastonburytól nekem jobban tetszett,bár nem üt akkorát. mindkettő kb 3hétig ment folymatosan nálam. este gondolkodtam,hogy csak kellene nekem egy RS Clio3. Az Uno-t ha elnyomnám, asszem egy Konussal békülnék ki. Persze ez reggelre köddé vált és az asszony is elválással fenygetett meg az ilyen gondolatokért -szeret zenélni ). persze a javaslat kizárólag értő rockereknek szól itt egy műélvező(Herb Reichert- gógli):
http://www.analog.hu/picgallery/?gal=Herb1
halfnote.hu
halfnote.hu
Soner Audio termékek
ja,rockzene és JBL. életem egyik legkellemsebb rock-élménye a lentebb berakott Konus (Jordan) szélessávúhoz köthető. nem lengetett gatyát, de a rockzene lendülete,energiája és komplexitása mocskosúl lejött rajta. és az egy 14centis szélessávú csak na,mind1, szal ezt a rockzene témát nem lehet ám elintzéni egy karlegyintéssel. illetve arra hivatkozni, hogy "ez nem erre készűlt", átverés, jobb esetben csak a hifi félreértelmezése.
Revi
Én is mindig ezt próbálom magyarázni hogy a rock zene nem arról szól hogy ledöntjük a lakást, sokkal sokkal komplexebb annál mint sem egy hangosításra használt erősítő és egy JBL vagy CW vagy akármilyen hangfalal elintézhessük a dolgot....
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Soner Audio termékek
Az ATC méréseit gondolom el tod owasni a weblapjukrol. Mápeg xerintem kár welük witázni, miwel ök mán tettek le walamit az axtalra...
bigi-bá,
én csak szívóztam veled egyet, lévén régebben mindenkinek odadörgölted,hogy mutasson mérést,mert az a jó hangfal erre most elédraktam egy olyan dobozt,ami meghaladja mérve is a preferált dobozaidat. ebbe meg belekötsz, de had idézzelek szabadon:
"Az avantagrde Acoustic méréseit gondolom el tod owasni a weblapjukrol.
Mápeg xerintem kár welük witázni, miwel ök mán tettek le walamit az axtalra... "
aztán ahogy elnézem,vagy mindenki hazudik a mérésekkel,vagy ezek szerénykednek,mert érzetre ez a megadottól még jobbnak is tűnik pl az érzékenysége. láttam már pár 100dB körüli dobozt, de ha azok 100dB-sek voltak, ez 110 vagy 120 (gondolom itt a >101dB a teljes frekitertományra vonatkozik, de ehhez kevés vagyok. nemtom,de ez amit művel, agymenés)
http://www.avantgarde-acoustic.de/downl ... 5675da.pdf
de ez nem komoly, csak mókázok... nehogy kinyírjátok egymást az ATC miatt
egyébként a mért eredmények minddenképp iránymutatóak valamilyen szempontból, de édeskevés a probléma megoldására. a jó hangfal jól szól és nem jól mérhető. pl lehet egy hangfal jól mérhető,ha pl a szeteró tér a nem akar kialakúlni, a hang nem válik le rendesen a dobozról,ha túl katonásan és gyorsan lecseng, ha álmosítóna,lassan szól vagy elnagyolja a dolgokat, ésatöbbi, ésatöbbi...
ja,rockzene és JBL. életem egyik legkellemsebb rock-élménye a lentebb berakott Konus (Jordan) szélessávúhoz köthető. nem lengetett gatyát, de a rockzene lendülete,energiája és komplexitása mocskosúl lejött rajta. és az egy 14centis szélessávú csak Az avantagrde-ban az a jó, hogy lejön a racionáls valóság, vagyis az elcsépelt "hangszerek valósághűen szólalnak meg, valós hangon és méretekkel" és a hangnyomás, a totál feeling,ha föltekered. ezek mellett magában hordozza azt a kifinomúltságot, lendületet, érzést amit az a kis szélessávú, ami egyébként pontosan uganyígy szól, csak hangnyomásban (jóval)hamarabb megáll. hol a hiba? (mert mindehol van) 1- nincs rajta supertweeter(érezhető, nem kifinomult teljesen a mélytartomány -felharmónikus- és "nem elég nyílt" persze mihez képet?), 2- nagy és leterheli a családi költségvetést
na,mind1, szal ezt a rockzene témát nem lehet ám elintzéni egy karlegyintéssel. illetve arra hivatkozni, hogy "ez nem erre készűlt", átverés, jobb esetben csak a hifi félreértelmezése.
halfnote.hu
halfnote.hu
Soner Audio termékek
Mellesleg a kalibrált mikid sem garancia semmilyen hiteles mérésre,ha ez nem süketszobában készül,és egyébként sem arra való.Ha már mindenképp nem süketszoba,akkor nyitott dobozokat(zártakat elég macerás volna) belül érdemes mérni,hogy a legjobban közelítsd a valóságot...na persze ezeket nyilván vágod.
OFFTOPIC:
Ezeket Bigi annyira nem vágja, de itt vagyok én Maradjunk annyiban, hogy tudok elég pontos mérést készíteni mélyben (+-1dB) nem süketszobában reflex dobozról.
Soner Audio termékek
Mivel csökken az elektromos jósága azonos mechanikai jóság mellett,így a származtatott jósága is csökken a rendszernek,ezért magasabb hangolást kíván a cucc.Esetleg tölcsér szóbajöhet,de úgy tom a híres atécéd nem az,szóval...
OFFTOPIC:
Ez akkor lenne rendben ha nem feltételeznél eltérő hatásfokot (márpedig így kénytelen vagy). Az ATC hangolása nem ilyen egyszerű, a mély villamos váltása és a reflex hangolás együttesen eredményeznek optimalizált csoportfutásidőt, persze a mélynyomó hatásfoka alatt dolgozik a rendszer. Az erős mágneskör segít a jó impulzusviselkedésben a komplex váltókör ellenére. Egyébként, nekem sem a kedvencem az ATC de kétségtelenül a technika meglepően magas szintjét hozza mai szemmel is. Ugyanakkor az AlNiCo mágnesek ma már nem hordoznak önmagukban előnyt a résindukciót tekintve, bár vannak legendák az eltérő hangjukról.
-
Vendég
Soner Audio termékek
Mivel csökken az elektromos jósága azonos mechanikai jóság mellett,így a származtatott jósága is csökken a rendszernek,ezért magasabb hangolást kíván a cucc.Esetleg tölcsér szóbajöhet,de úgy tom a híres atécéd nem az,szóval...
Mellesleg a kalibrált mikid sem garancia semmilyen hiteles mérésre,ha ez nem süketszobában készül,és egyébként sem arra való.Ha már mindenképp nem süketszoba,akkor nyitott dobozokat(zártakat elég macerás volna) belül érdemes mérni,hogy a legjobban közelítsd a valóságot...na persze ezeket nyilván vágod.
Az ATC méréseit gondolom el tod owasni a weblapjukrol.
Mápeg xerintem kár welük witázni, miwel ök mán tettek le walamit az axtalra...
Ha meg nincs süketszobád, menj ki az udwarra, oxt az pont jo lex.
Tudtad?
-
Vendég
Soner Audio termékek
-
Vendég
Soner Audio termékek
Bigi!Azt ugye tudod,hogy az erős mágnes épp a mélyhangok "ellen dolgozik"? Na meg arra a süketszobára is kiváncsi volnék,amiben hitelesen mérsz 30Hz alatt.
Ezt bexéd meg rewiwel, hix ö méricskélte a saját dobozkáját mélyügyileg...
Emagyaráznád a többségnek, h mié akadályozza az erös mágnes a mélyeket?
Bizti kiwik rá.
Calibrált mikiröl gondolom mán hallottál? Hm?
-
Vendég
Soner Audio termékek
Bigi!Azt ugye tudod,hogy az erős mágnes épp a mélyhangok "ellen dolgozik"?
Na meg arra a süketszobára is kiváncsi volnék,amiben hitelesen mérsz 30Hz alatt.
-
Vendég
Soner Audio termékek
OFFTOPIC:
te bigi, hogy jön ide az atc? egy kb 20-30éves hangfalból ne indúlj ki,mit gyárt ma a világ élvonala
Te rewi.
Az ATC-t 1971 ota gyártják wáltoztatás nélkül...
Amik a mult héten kéxültek, azok pont olyanok, mint a 30éwesek.
Tod ezekben alniko mágnesek wannak, oxt gondolom, az tod, h az mit jelent...
http://www.atc.gb.net/domestic/scm100.html
OFFTOPIC:nemtom... szerintem azt,ha a mély nem megy annyira mélyre(egy vágás miatt) mint azelőtt, az nekem nem tűnik felharmónikusnak. egyszerűen hiányzik a dolgok legalaja ha megvágom. ez nem felharmónikus. persze ezt 36Hz-el elképpzelni?
Minden hangnak wan felharmonikusa, ami a magasabb frekkikkel korrelál.
Kösd ki a magasakat, oxt ugy probizd ki, h mit hallax.
E fox csodáxani, hidd el.
Soner Audio termékek
Amit hallasz, amikor a wágást wariálod, azok a felharmonikusok, amiket a mély + a tölcsérek generálnak együttesen.
OFFTOPIC:
nemtom... szerintem azt,ha a mély nem megy annyira mélyre(egy vágás miatt) mint azelőtt, az nekem nem tűnik felharmónikusnak. egyszerűen hiányzik a dolgok legalaja ha megvágom. ez nem felharmónikus. persze ezt 36Hz-el elképpzelni?
halfnote.hu
halfnote.hu
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Soner Audio termékek
Az ATC mélynyomom 28kg, csak a hangxoro, és 32cm az átméröje. A felülete pedig 803,84ncm 1db-nak, de a gyár xerint is, meg a saját méréseink xerint is 36Hz-nél éri el a wonatkoztatási xint alját, habár ez is megmozdul mán pár Hz felett. Rockkoncertet meg wéletlen sem akarok wele csináltatni. Aki arra wágyik, az wregyen JBL-t, wagy Cerwin Wegat, azt jowan.
OFFTOPIC:
Soner Audio termékek
Az ATC mélynyomom 28kg, csak a hangxoro, és 32cm az átméröje. A felülete pedig 803,84ncm 1db-nak, de a gyár xerint is, meg a saját méréseink xerint is 36Hz-nél éri el a wonatkoztatási xint alját, habár ez is megmozdul mán pár Hz felett. Rockkoncertet meg wéletlen sem akarok wele csináltatni. Aki arra wágyik, az wregyen JBL-t, wagy Cerwin Wegat, azt jowan.
OFFTOPIC:
halfnote.hu
halfnote.hu
Soner Audio termékek
Igen a neutrális hang talán a K.Zoli rendszere, de nem biztos, hogy avval szeretnék együtt élni. Tesztelni viszont biztos nincs jobb.
nana
"szerintem"
Elfogult vagyok de, hát ez van.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5273
Soner Audio termékek
Igen a neutrális hang talán a K.Zoli rendszere, de nem biztos, hogy avval szeretnék együtt élni. Tesztelni viszont biztos nincs jobb.
nana
Soner Audio termékek
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Soner Audio termékek
egyes rendszer elemek egymással történő hangolásról nincs olyan lesújtó és kategórikus véleményem, mint Revinek,
nekem meg van vagyis tőlem bárki hangolgathat,de az equalizálás és nem valós minőségi készülékek használata. akkor van gond,ha az EQ-zást valaki keveri a minőséggel. egy hifi az legyen olyan,ha bárhova elviszem,bekötöm,mutassa pozitív arcát.
Ha elfogadjuk azt, hogy minden készüléknek van egy saját, rá jellemző hangkaraktere, akkor azt is be kell ismernünk, hogy egy rendszer minden egyes elemével "EQ"-zod a rendszer egészét, még akkor is, ha nem akarod.
Igen ez szerintem is így van. Sokan keresik azt a neutrális hangot, hifi berendezést, készüléket.
Csakhogy ahogy a hangfelvételek között sem létezik ilyen, a hifi rendszerek, készülékek sem rendelkeznek ma ilyen tulajdonsággal. Mondjuk neutrális szoba sincs a világon.
És amíg a hangfelvételek is meg a készülékek is mind kompromisszumok gyűjteménye, addig szerintem ez így is marad. Gondolom ezekről a kompromisszumokról a konstruktőrök tudnának főképpen mesélni sokat. A hangfelvételek kompromisszumairól meg a hangmérnökök.