Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

azért ennek az általad elvégzett Altmann meghallgatásnak van némi bukéja.

Különösen mivel az a valaki, akinél az Altmann éppen ott volt kipróbáláson, az megkért téged még a meghallgatás előtt, hogy semmiképpen ne írjál róla, bármit is hallasz, mivel tudja, hgy mennyire gyűlölöm, ha ilyesféle rapid összehasonlításokat csinálnak és mivel nem szerette volna az én bizalmamat elveszíteni.

Te persze ezt úgy tűnik nem tartottad be...

Teljesen félreértettél.
Nem huztam le a DAC-od.

Nem irtam, h hol hallottam, ugy tom.
Az általd emlitett uriember tölünk is wett DAC-ot mellesleg.

Ja és ez a tudat alatt hato dolog amit emlitex...
Mintha épp ezt csinálnád itt te is, csak épp a személyemmel kapcsolatban. Ami kis különbség.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Bigi! Adhatnék én is néhány készüléket tesztelni?ki tudja

Vendég

Cd játszók

Azt hiszem még sem lehet teljesen elhesegetni azt a gondolatot, hogy a véleményed a saját termék piacra dobásának köszönhetően változtott meg ilyen mértékben.

Mondtam,h nem xeretnék nyilatkozni.
Miután kikényszeritettétek belölem, akko egyböl kiderült, h nem franko ez a wélemény, holott nem irtam semmi negatiwumot. Legalább is xerintem nem.
A másik, h azzal wádolx, h mégiscsak a sajátunkat proxálom elötérbe helyezni. Xerintem téwecc, mert nem irtam arrol sem semmit.
Ugy gondolom, h a wewöink maj eldöntik, h milyen is ennek a hangja az öxxes többihez képest.

Különben meg, tod mit?
Legyen igazad!

Még walami.
Kimenö trafos???

Oxt azokra mi jellemzö?

Bigi,

azért ennek az általad elvégzett Altmann meghallgatásnak van némi bukéja.

Különösen mivel az a valaki, akinél az Altmann éppen ott volt kipróbáláson, az megkért téged még a meghallgatás előtt, hogy semmiképpen ne írjál róla, bármit is hallasz, mivel tudja, hgy mennyire gyűlölöm, ha ilyesféle rapid összehasonlításokat csinálnak és mivel nem szerette volna az én bizalmamat elveszíteni.

Te persze ezt úgy tűnik nem tartottad be...

Mindig elcsodálkozom hogy vannak néhányan, akik a magánbeszélgetések, magánlevelezések bizalmas voltáról milyen könnyen megfeledkeznek, számodra úgy tűnik nem tiszta a bizalom fogalma Úgy tűnik fontosnak érezted, hogy a sok és kivétel nélkül pozitiv Altmann vélemény mellé elhelyezz egy a tudat alatt ható "negatívot" is, lelked rajta...

A meghallgatás mellesleg egy több, mint 30 éves aktiv Philips studió hangfalon zajlott egy kb 10 - 12nm-es szobában, 3 emberrel a helységben és a vége az lett, hogy akivel odamentél az egy fullos Altmann Dacot, TCelectronics FW-SPDIF átalakítót és egy Macbookot is vett. Ennyit a véleményed hatásáról.

Vendég

Cd játszók

A jittertől jórészt mentes hangot hallva a legtöbb ember felveti a sávszélek problémáját.
Ezt mire irtad?

Vendég

Cd játszók

Hát a jó kimenő trafónál kevés jobb dolog van a hifiben. Ügyesen közbeavatkozik az kimenő fokozat, és a zaklatott lekű hangszóró állandó konfliktusába, könyebb méretezni hozzá az erősítőt, és ráadásul jól mutat rajta a céglogó.

Persze jó kineő trafót nem könnyű gyártani, olcsón meg pláne, de azért néhány embernek már sikerült. Arra gondolsz, hogy esetleg sávhatárolást, dinamikacsökkenést okoz? Na az nem jó kimenőtrafó.

Arra gondoltam inkább, h nem wolt ott alternatiw tranyos, FET-es erölködö és másik DAC, akármilyen, amiwel öxxewethettem wolna...

Még ha KF xerint nem is lehet eldönteni 5 perc alatt, h mi az ami tecceni fog.
Mindenestre irány wonalat azér adhat.

Ezért, habár ottlétemkor teccett a produktum és nagyon is elégedett woltam wele, de azt ugyan mán engedtessék meg nekem, h öxxehasonlitwa más ketyerékkel, legyen némi más konkluziom a wégeredményt tekintwe.

Kitérwe a kimenö trafokra, az a wéleményem, h a legjobbak is beletesznek walamit a történésbe.
Simáwá teszik a hangzást, holott lehet, h épp az, ami nem kéne bele.

Wolt sok kimenütrafos jo erölködöm is. Csöwes és tranyos egyaránt.
A legutobbi egy Meki wolt.
Walamiért nem hixem, h xar lett wolna a kimenö trafoja.
Wixont igenis kerekitette a mélyeket és mexxe nem wolt olyan analitikus, mint a jelenlegi wégfokom.

Vendég

Cd játszók

A jittertől jórészt mentes hangot hallva a legtöbb ember felveti a sávszélek problémáját.

Vendég

Cd játszók

Azt hiszem még sem lehet teljesen elhesegetni azt a gondolatot, hogy a véleményed a saját termék piacra dobásának köszönhetően változtott meg ilyen mértékben.

Mondtam,h nem xeretnék nyilatkozni.
Miután kikényszeritettétek belölem, akko egyböl kiderült, h nem franko ez a wélemény, holott nem irtam semmi negatiwumot. Legalább is xerintem nem.
A másik, h azzal wádolx, h mégiscsak a sajátunkat proxálom elötérbe helyezni. Xerintem téwecc, mert nem irtam arrol sem semmit.
Ugy gondolom, h a wewöink maj eldöntik, h milyen is ennek a hangja az öxxes többihez képest.

Különben meg, tod mit?
Legyen igazad!

Még walami.
Kimenö trafos???

Oxt azokra mi jellemzö?

Vendég

Cd játszók

Hogy is írtad a cityn az Altmann DAC kapcsán, miután nálam egy még nem is erre optimalizált, átmeneti rendszerben hallottad:

"A DAC az wéleményem xerint minden képzeletet felülmuloan kuwajo.
Perxe azt nem árt rola tunni, h akkumulátorrol müxik. Ami inkább elöny, mint hátrány.)))"

Szóval hátborzongató belegondolni, hogy mit is írnál ha még be is jött volna.

Nananaaa!
Azt a te rendxeredben hallhato hangra irtam. Csakhogy közben woltam Sztk-ban fületmosatni, meg a rendxer is wáltozott a tiédhez képest jowal gyengébb láncon wolt a meghallgatás.
Oxt itt biza nem jött be a hangja. Legalább is nem olyan mértékben, mint a nálad walo hallgatozásnál.
Perxe az is elképzelhetö, h nálad jot tex a középtartományra ráültetett méz, mig a most hallott rendxerben ez kifejezetten hátrányosnak tünt xámomra. Ja és az is nagyon érdekes wolt, h itt elég rendes kerekitést wéltem felfedezni a sáwszéleken, mig ez nálad egyáltalán nem wolt feltünö.
Habár nálad csak ez az egy DAC wolt, mig itt több más is...

Ebből is csak az látszik, hogy mennyire félrevezető a pár percig, egy-két óráig tartó meghallgatás, idegen rendszeren.
Az, aki nem töltött el vele egy-két hetet az nem hallotta, akiknek én adtam oda azok tudják, hogy egy-két napra nem szivesen adom oda. Nincs a hangjában kerekítés a sávszéleken, azért nem hallottad nálam. Mellesleg a nálam hallott "mézet" nem tudom honnan veszed (nem mintha zavarna, ha így lenne), ugyanis nálam az EAR 834T mos-fetes (és kimenő trafós), vagyis félvezetős erősítővel hallottad, nem a Kagekivel, amire esetleg gondolhatnál. Az EAR 834T pedig kifejezetten száraz hangú erősítő.

EAR-Yoshino 834T teszt az Enjoythemusic.com oldalon

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Sziasztok! 
Van valakinek tapasztalata Pioneer PD-S 06-os cd lejátszórol?
Válaszokat előre is köszi!

Jól megépitett gép, remek, nagyon stabil Stable Platter mechanikával (súlya 10 kg) és jó hanggal, a Pioneer utolsó mohikánjainak egyike, amikor még számitott náluk a minőség.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Cd játszók

Hogy is írtad a cityn az Altmann DAC kapcsán, miután nálam egy még nem is erre optimalizált, átmeneti rendszerben hallottad:

Perxe azt nem árt rola tunni, h akkumulátorrol müxik. Ami inkább elöny, mint hátrány.)))"

Nananaaa!
Azt a te rendxeredben hallhato hangra irtam. Csakhogy közben woltam Sztk-ban fületmosatni, meg a rendxer is wáltozott a tiédhez képest jowal gyengébb láncon wolt a meghallgatás.
Oxt itt biza nem jött be a hangja. Legalább is nem olyan mértékben, mint a nálad walo hallgatozásnál.
Perxe az is elképzelhetö, h nálad jot tex a középtartományra ráültetett méz, mig a most hallott rendxerben ez kifejezetten hátrányosnak tünt xámomra. Ja és az is nagyon érdekes wolt, h itt elég rendes kerekitést wéltem felfedezni a sáwszéleken, mig ez nálad egyáltalán nem wolt feltünö.
Habár nálad csak ez az egy DAC wolt, mig itt több más is...

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Bigi! Azt leírhatod, hogy a TE rendszeredben így, és úgy muzsikált. Ezért nem kövezhetnek meg szerintem. Nem semleges hangú az altmann sem, ezért van ahol jó, van ahol nem jó.Nem varázsszer,EGYSZERÜ,ÉS JÓ SZERKEZET,MINT JÓ NÉHÁNY MÉG..

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Mellesleg hallottam mán én is, de nekem nem jött be.
Hogy mié nem, azt ha leirom, akko azt fogják hinni, h azé fikázom, h a miénket nyomassam, pedig nem.

Vendég

Cd játszók

Szerintem írd le nyugodtan. Én nem fogok veled veszekedni ezért. 
Habár van valami abban amit mondasz.
Néhány hallott dologról én sem mertem leírni a véleményem.
Ahhoz túl neves drága holmik voltak és elég csapnivaló zenét csináltak.

Tom, h te nem. Walxeg KF sem, habár máshol maj utal rá, hogy nem jo a fülem...
De fogaggyunk, h akik wettek, azok egytöl egyig kinyilwánitják, h süket wok, és punktum.
Xal inkább kihagyom az éxrewételeim közlését.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Szerintem írd le nyugodtan. Én nem fogok veled veszekedni ezért.

Habár van valami abban amit mondasz.
Néhány hallott dologról én sem mertem leírni a véleményem.
Ahhoz túl neves drága holmik voltak és elég csapnivaló zenét csináltak.

Vendég

Cd játszók

Na látod Bigi most te vagy az aki félreértelmez. Vagy szándékosan félremagyarázza a dolgot?

Dehogy értelmeztem félre! Csak te gondotad,h igen. Pedig nem is.

Mellesleg hallottam mán én is, de nekem nem jött be.
Hogy mié nem, azt ha leirom, akko azt fogják hinni, h azé fikázom, h a miénket nyomassam, pedig nem.
De ennek elejétwéwe, inkább nem irok semmit.
Unom mán a wexekedéseket, amiket azzal "xitok, wagy wáltok ki", h megirom a wéleményem egy adott walamiröl.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Na látod Bigi most te vagy az aki félreértelmez. Vagy szándékosan félremagyarázza a dolgot?
Egyébként több mint egy hétig hallgathattam, úgyhogy nagyon nem az a húzzuk ki, dugjuk be dolog volt.
De az a hirtelen jó is tudott vele működni éspedig nem úgy, ahogy a legtöbb hifista képzeli, hogy lehengerlő hatásos hifit csinál és majd az késztet ámuldozásra.
Pont ellenkezőleg. A természetessége, helyes arányai, nagyon nem gépies megszólalása jönnek ki leginkább elsőre is.

Vendég

Cd játszók

Ezt teljesen én is így gondoltam, egészen addíg amíg nem kaptam kölcsön egy Altmann DAC-ot.
Az egyből és egyértelműen hallatszik és nem kicsi különbség.
Egy nálam járt barátom is csodálkozott, mert ő is elkönyvelte már magában hogy a DAC upgrade nem hoz egyből olyan látványos javulást. Aztán mégis.
És szerintem nem csak a Lupus-omhoz képest tudja ezt. Előtte is meg azóta is járt már nálam pár holmi.
És ezt akár még egy olcsó Pioneer DVD után kötve is tudja.

Na kiáradoztam magam.

Ezt meg KF irta nekem egy másik forumon...

"Szerzö: Koscsó Ferenc (---.c-202.TvNetWork.Hu)
Dátum: 07-03-25 18:34

Bigi,

mint tudod én nem vagyok híve a rapid összehasonlításoknak, mert pontosan annyit ér az eredményük, amennyit. Akik egy-két hét együttélés után vásárolnak berendezést, azok az én tapasztalataim szerint sokkal kevesebbszer cserélik eszközeiket, mint azok, akik a "húzzukki-dugjukbe-k*rvajó-leverte-jjooobbbbb" iskola követői."

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy a külső DAC-cal hozott eredményt nem lehet konkrét jelzőkkel illetni, csak ilyenekkel, hogy élethűbb természetesebb, dinamikusabb... Az meg, hogy ez hogyan tetszik az szubjektív.Van aki nem adna pénzt a DAC-omért, mert a CD-m belső konverterével hallaná jobbnak a hangot.

Szerintem úgy lehet mérni az eredményt, hogy elviszi magával az ember és miután visszaadja, egyfajta hiányérzete lesz.

Ezt teljesen én is így gondoltam, egészen addíg amíg nem kaptam kölcsön egy Altmann DAC-ot.
Az egyből és egyértelműen hallatszik és nem kicsi különbség.
Egy nálam járt barátom is csodálkozott, mert ő is elkönyvelte már magában hogy a DAC upgrade nem hoz egyből olyan látványos javulást. Aztán mégis.
És szerintem nem csak a Lupus-omhoz képest tudja ezt. Előtte is meg azóta is járt már nálam pár holmi.
És ezt akár még egy olcsó Pioneer DVD után kötve is tudja.

Na kiáradoztam magam.

pivo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: pivo »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Pioneer PD-S 06-os cd lejátszórol?
Válaszokat előre is köszi!

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Köszönöm a válaszokat. Arra még kíváncsi lennék hogy ti a cd-ből a hangot digit kimeneten (ha van rajta) vagy analógon hozzátok ki? És hangban így is van külömbség, és melyik javára?
Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy a külső DAC-cal hozott eredményt nem lehet konkrét jelzőkkel illetni, csak ilyenekkel, hogy élethűbb természetesebb, dinamikusabb... Az meg, hogy ez hogyan tetszik az szubjektív.
Van aki nem adna pénzt a DAC-omért, mert a CD-m belső konverterével hallaná jobbnak a hangot.

Szerintem úgy lehet mérni az eredményt, hogy elviszi magával az ember és miután visszaadja, egyfajta hiányérzete lesz.

Kevés a jó DAC, jó minőségű digit komenet is kell hozzá...
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Köszönöm a válaszokat. Arra még kíváncsi lennék hogy ti a cd-ből a hangot digit kimeneten (ha van rajta) vagy analógon hozzátok ki? És hangban így is van külömbség, és melyik javára?
Ez nagyon egyszerű.Ha analógon megy ki a jel a cd-ből akkor a saját dacját használja,ha digitálisan akkor a vele összekötött készülékét(dac).
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

Cd játszók

Ok. Értem. Látom már hogy csak a meghallgatással jutok élőrébb. Úgyhogy Lacy lehet hogy élek a lehetőséggel és átmennék hozzád hallgatózni.
Gyere... írok egy privit Neked

Balázs75
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Balázs75 »

Ok. Értem. Látom már hogy csak a meghallgatással jutok élőrébb. Úgyhogy Lacy lehet hogy élek a lehetőséggel és átmennék hozzád hallgatózni.

Vendég

Cd játszók

Nekem van digi kimenet a Philipsen, de nem használom, mivel nincs DAC - om...
De anélkül is jó hangja van.
Másrészt egy jó DAC-al ellátott CD játszó szólhat jobban analóg kimeneten, mint digi kimenet+ vacak DAC-on keresztül.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”