Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 160
Tannoy-t javasolnám kiegészítésre.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Dorian!
Mekkora szobában használnád a rendszert, illetve csak filmnézésre?
Naim-ZU
Hello!
Most állítom össze a házimozihoz a hozzávalókat és elérkeztem a hangfalakhoz...
Szóval az erősítő Onkyo TX SR504E lesz, a fronthangfalak a már meglévő Tannoy M3-ak és ezt kéne még kiegészíteni.
Két variációt néztem:
Wharfedale WH-2 hátterek és center ~32000 ...mert mélyládára úgy gondolom igazából nincs szükségem
vagy
JBL SCS178 szett ~65000 ...mert talán mégis kell a sub, a maradék hangfalpár meg jó lesz a másik szobába
Nem tudom a Tannoyokhoz melyik illik inkább, és hogy valóban kell-e a mélyláda...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Hali
Tecsóba van HAMA optikai kábel 1900-ért 1,5M. Érdemes azzal összekötni a hangkártyát
az erősítővel vagy valami márkásabbat keressek?
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
-
Vendég
Az jó, csak egy baj van, nem férnek el, max 15 cm van ahova tehetném, falra nem tehetem. Meg van kötve a kezem és csak ezért elmélkedtem ezeken a kis szetteken.
Mekkora lehet a max mérete a leendő surround doboznak? Szé * Ma * Mé
Az jó, csak egy baj van, nem férnek el, max 15 cm van ahova tehetném, falra nem tehetem. Meg van kötve a kezem és csak ezért elmélkedtem ezeken a kis szetteken.
Nos, köszönöm a hozzászolásokat, elégedett vagyok a dobozaimmal, csak gondoltam, hogy 15e-ért kapnék egy használt szettet és ebbôl kialakítanám a mozit. A kis méretek azért lennének jók, mert azokat el tudnám helyezni, a nagyobbakat már nem. Szóval még mindig az a kérdésem, hogy szerintetek melyik lenne jó, a yami vagy a sony. Ha egyik sem akkor most nem fogok bôviteni.
Wharfedale WH-2 surround?
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
Nos, köszönöm a hozzászolásokat, elégedett vagyok a dobozaimmal, csak gondoltam, hogy 15e-ért kapnék egy használt szettet és ebbôl kialakítanám a mozit. A kis méretek azért lennének jók, mert azokat el tudnám helyezni, a nagyobbakat már nem. Szóval még mindig az a kérdésem, hogy szerintetek melyik lenne jó, a yami vagy a sony. Ha egyik sem akkor most nem fogok bôviteni.
Igen, miért nem jó?
Ha az aláírásodat nézzük, akkor kell egy pár surround doboz és egy sub. Ha nem szettekben gondolkoznál, hanem célirányosan ezeket keresnéd...
vagy megelégednél 2 király dobozzal...
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
Igen, miért nem jó?
Ha az aláírásodat nézzük, akkor kell egy pár surround doboz és egy sub. Ha nem szettekben gondolkoznál, hanem célirányosan ezeket keresnéd...
Igen, miért nem jó?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
Akkor mit kéne választanom surroundnak?
hoppá:tehát a 2 fronttal szeretnéd kiegészíteni 7.1-re.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Akkor mit kéne választanom surroundnak?
- GTomi
- V.I.P.

én a harmanhoz helyedben nem ilyen kis szappantartókat néznék, de ez az én véleményem
hát ez igaz
egy nagyon jó erösítőt "lealázni"
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
én a harmanhoz helyedben nem ilyen kis szappantartókat néznék, de ez az én véleményem
Most nem a 7.1 a lényeg, hanem melyiket a két szett közül. Mivel még soha nem volt 3 hangszórónál többem, ezért kérdezem melyik lenne a megfelelô. Ezek használtak és szettben vannak, ettôl függetlenül lehet, hogy csak 5.1-be lenne a mozi. Szerintetek melyik lenne a jobb az erôsítôhôz.
- GTomi
- V.I.P.

Na?, melyiket válasszam. A 7.1 csak azért mert van rá lehetôség. A méretek pont jók lennének, zenéhez meg úgyis ott van a két diamond.
nem biztos, ettöl jobb lesz a hang...
sokan megtetnék ezt, de mégsem.vajh miért nem
a lemezek 85-90%-a 5.1 hanggal bír... akkor minek a 7.1?
Na?, melyiket válasszam. A 7.1 csak azért mert van rá lehetôség. A méretek pont jók lennének, zenéhez meg úgyis ott van a két diamond.
ha kicsi a szoba akkor minek 7.1???
És ha nagy a szoba, akkor minek?
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
Annyira nem kicsi, de korlátozott a helyhasználat, csak ezek a méretek férnének el. Kb. 4x3 méteren tudom elhelíezni a szateliteket.
Sziasztok, egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Adott ez a két kis szatellit szett: Sony SA-VE 225 és Yamaha NS-P240. Méretben árban megfelelô. A jelenlegi rendszeremet szeretném bôviteni 7.1-re. Mivel kicsi a moziszoba ezért ezek a méretek, teljesítmények tökéletesen megfelelnének. Azt szeretném kérdezni, hogy a H/K AVR235-höz melyik illene a legjobban, az erôsítô min. 8 ohmos, a yamaha szett 6 ohm (de azt is olvastam, hogy 8 ohmal is m?ködik), a sony szett meg 8 ohmos és aktív subos. Minkét szett fekete és illene a rendszerhez.A válaszokat elôre is köszönöm.
Ja, elég sürgôs lenne, mert holnapig választanom kéne, mert elutazom és csak 1 hét múlva leszek megint aktív.
ha kicsi a szoba akkor minek 7.1???
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
- GTomi
- V.I.P.

Ilyen díjat rendszeresen osszunk ki
Sziasztok, egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Adott ez a két kis szatellit szett: Sony SA-VE 225 és Yamaha NS-P240. Méretben árban megfelelô. A jelenlegi rendszeremet szeretném bôviteni 7.1-re. Mivel kicsi a moziszoba ezért ezek a méretek, teljesítmények tökéletesen megfelelnének. Azt szeretném kérdezni, hogy a H/K AVR235-höz melyik illene a legjobban, az erôsítô min. 8 ohmos, a yamaha szett 6 ohm (de azt is olvastam, hogy 8 ohmal is m?ködik), a sony szett meg 8 ohmos és aktív subos. Minkét szett fekete és illene a rendszerhez.
A válaszokat elôre is köszönöm.
Ja, elég sürgôs lenne, mert holnapig választanom kéne, mert elutazom és csak 1 hét múlva leszek megint aktív.
az utóbbi pár hónap trendi hangfal márkája, a clarus lett
van az adás-vétel topikban egy jbl pár (nem vagyok jbl fan, teszem hozzá), nagyon jó áron.azt is érdemes lenne megnézni...
Ilyen díjat rendszeresen osszunk ki
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
1 másik fórumban azt olvastam h a clarus nem alkalmas sztreózni mert túl szórt a hangzása és hogy házimozizásra vannak gyártva..... Mivel ezek teljes értékű hangfalak lehet velük sztereózni is. Mindegyik hangfalnak megvan a saját karaktere. A Callisto-Rhea-Titan szettek alapvetően moziszettek, de azért sztereóban sem vallanak szégyent. Mindegyik típusnak elkészült a Pro, ill Pro SE változata, amelyek a konkrét sztereó zenehallgatás felé haladva indultak el, készültek.
A szórt hangzást nem értem, talán a dipol háttérre értik? Annak meg semmi köze a sztereóhoz.
Naim-ZU