Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Azt nem tudjátok, hogy fizikailag megoldható (jelszintek, szinkron stb), hogy egy scart és egy d-sub összeköttés?

Ha igen, akkor egyáltalán létezik scart / d-sub kábel?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Van itthon CAT5 böl font kábelem meg van Restek nevezetü gyári csak dugo kell rá.Melyiket érdemesebb?
Miért nem próbálod ki?

Andru
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Andru »

Segitsetek! Összekötönek melyiket?

Van itthon CAT5 böl font kábelem meg van Restek nevezetü gyári csak dugo kell rá.Melyiket érdemesebb?Segitsetek légyszi!Egyáltalán valaki probálta már a Restek kábeleket?

Amp:Marantz PM-16
Cd:Marantz CD-17
Tuner:Sony ST-SB920QS
Cabel:V.D.H D352, V.D.H Combination
Speaker:Tannoy 638 �s Magnat MSP 110(MagnatSpecialProduct)

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

1149 Budapest, Fogarasi út 19. Tel. (1) 220-9100 Fax: (1) 220-9101
E-mail: kacsa@kacsa-audio.hu

Köszi, mán beszéltem is vele.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sakal84 »

1149 Budapest, Fogarasi út 19.
Tel. (1) 220-9100 Fax: (1) 220-9101
E-mail: kacsa@kacsa-audio.hu

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kalocsa-Budapest vonal mentén lenne jó, legjobb ha Budapesten.Elviszem házhoz is akár. Vagy hallottam hogy "Kácsa" csinál jó kábelekt de nem tudom hogy hol van, sem a telszámát.
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudnátok valakit ajánlani aki kábelszerelést vállal? Egy Audioquest Volcanot kéne félbevágni és a végükre csatlakozót szerelni, meg a zsugorfóliákat felszerelni. Köszi.
Mégis merre? Bp? vagy elviszed házhoz?

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tudnátok valakit ajánlani aki kábelszerelést vállal? Egy Audioquest Volcanot kéne félbevágni és a végükre csatlakozót szerelni, meg a zsugorfóliákat felszerelni. Köszi.

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

A selejteket is meg kell fizetni

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

OffNem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.

Ha ezt betartatnák, akkor komoly árcsökkenés keletkezne a hifipiacon.

Mán megin abból indulsz ki, hogy 2 pár hsz, meg 2 négyzetméter mdf lap és egy marék csavar és kondi, hogy a fenébe kerülhet 400e-be vagy akár sokkal többe.

Vendég

Kábelezzünk

szerintetek ez mire alkalmas?
Ez egy távközlési célra gyártott optikai kábel. Ezt nem tudod használni semmire. Ha bármire jó lenne, már ezzel lenne bekötve otthon minden A benti szekrényemben akad párezer méternyi...

sajti

ja hogy akkor ez egy kétmódusű 100-1000BaseFX?
pedig ez tényleg üvegből van legalább:(

Ez egy multimódusú duplex patchcord, 62,5-es, ST/PC és LC/PC (vagy APC) csatlakozókkal.

sajti

mibe fáj egy ilyen?
gondolom 50-200Ft lehet:(

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Engem az érdekelne, hogy az itthoni "gyártók" hogy állítják elő a "saját" kábeleiket. Nem hinném, hogy a pincében beüzemelnének egy százmilliós gyártósort. Házilagos eszközökkel meg nem lehet kábelt gyártani tudtommal.
A Magyar Kábel Műveknél.

Igen, ott lehet, ha rendelsz mondjuk 50 km-t. :kiraly:

Mi gyártottunk nekik alumínium kábelt.

Lehet, hogy ők csinálták a JPS-t.
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sajti »

Ez egy távközlési célra gyártott optikai kábel. Ezt nem tudod használni semmire. Ha bármire jó lenne, már ezzel lenne bekötve otthon minden A benti szekrényemben akad párezer méternyi...

sajti

Ez egy multimódusú duplex patchcord, 62,5-es, ST/PC és LC/PC (vagy APC) csatlakozókkal.

sajti

Vendég

Kábelezzünk

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sajti »

sajti

Vendég

Kábelezzünk

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Természetesen...nincs is értelme ezen tovább lovagolni.A lényeg, hogy nagyjából egy véleményen vagyunk.
Kinek, mi, mennyit ér...

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 21st »

21st veled is, pontosítva picit: minden termék annyit ér amennyiért el lehet adni a többségnek és nem annyit amennyivel palira lehet venni egy-két emberkét.

Ha nem történik egyértelmű megtévesztés, az eladó nem állít bizonyíthatóan valótlant a termékről, egyszerűen fogalmazva "nem csap be", akkor nincs miért reklamálni. Felnőtt emberek vagyunk, felelősek a döntéseikért.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

olyan 2-3 ezer lehetett a szerelési díj...ez van...
én nem tudtam volna megcsinálni... ennyi...

Biztos vagy benne?
Én 6e körül számoltam, ha olyan a dugó ami.

kérdezte az emberke h. milyen dugo legyen... mutatott kettőt...
volt 550 Ft os... meg volt ez amit a képen látsz.. ennek kb 250 Ft volt dbja...
és 8 kellett belőle... a kábel meg 1500Ft/méter
így összesen 12 ezer HUF ot fizettem... + még a digit koax kábel Silver Line 2990Ft

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 21st »

OffNem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.

Mondjuk egy kábelnél ezt elég nehéz lenne érvényesíteni. Hiszen az előállítási költségnek részét képezik a fejlesztési/tervezési költségek. Na most, ha én azt mondom, hogy ezt a kábelt 20 évig napi 8 órában fejlesztettem, akkor jogilag nem igazán van rajta fogás.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Nem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.
Nem egészen idevaló, de most passzol:

Tékozló Homár cikk a 70%-os kezelési költségről

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Van egy olyan jogelv, hogy értékarányosság. Ennek az a lényege, hogy viszterhes szerződéseknél a szolgáltatás és ellenszolgáltatás arányának meg kell lennie.Természetese, hogy az ár nyereséget tartalmaz, de a nyereség mértéke nem haladhatja meg az értékaránytalanságot.

Ezt nem csak szolgáltatások díjazása esetén lehet érvényesíteni?

Off
Nem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.

Egyébként van egy olyan érvénytelenségi feltétel is, hogy a szerződés nem ütközhet a jó erkölcsbe. Pl. nem köthetsz velem arra szerződést, hogy én a fórumon mindig idegesítsem fel Bigit, még akkor sem, ha ez semmilyen jogszabályt nem sért konkrétan, de "erkölcstelen" lenne. Vagy egy 18 éves lány nem adhatja el érvényes szerződésben pl. a szüzességét, pedig nem sért semmilyen hatályos jogszabályt.
gordon314.fw.hu

Vendég

Kábelezzünk

olyan 2-3 ezer lehetett a szerelési díj...ez van...

Biztos vagy benne?
Én 6e körül számoltam, ha olyan a dugó ami.

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

itt a 4 mm-s NeoTech
Igen komolyan lehúztak szerelési díjjal!

olyan 2-3 ezer lehetett a szerelési díj...
ez van...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”