Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sajti »

szerintetek ez mire alkalmas?
Ez egy távközlési célra gyártott optikai kábel. Ezt nem tudod használni semmire. Ha bármire jó lenne, már ezzel lenne bekötve otthon minden A benti szekrényemben akad párezer méternyi...

sajti

ja hogy akkor ez egy kétmódusű 100-1000BaseFX?
pedig ez tényleg üvegből van legalább:(

Ez egy multimódusú duplex patchcord, 62,5-es, ST/PC és LC/PC (vagy APC) csatlakozókkal.

sajti

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez egy távközlési célra gyártott optikai kábel. Ezt nem tudod használni semmire. Ha bármire jó lenne, már ezzel lenne bekötve otthon minden A benti szekrényemben akad párezer méternyi...

sajti

ja hogy akkor ez egy kétmódusű 100-1000BaseFX?
pedig ez tényleg üvegből van legalább:(

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sajti »

sajti

Vendég

Kábelezzünk

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sakal84 »

Természetesen...nincs is értelme ezen tovább lovagolni.A lényeg, hogy nagyjából egy véleményen vagyunk.
Kinek, mi, mennyit ér...

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 21st »

21st veled is, pontosítva picit: minden termék annyit ér amennyiért el lehet adni a többségnek és nem annyit amennyivel palira lehet venni egy-két emberkét.

Ha nem történik egyértelmű megtévesztés, az eladó nem állít bizonyíthatóan valótlant a termékről, egyszerűen fogalmazva "nem csap be", akkor nincs miért reklamálni. Felnőtt emberek vagyunk, felelősek a döntéseikért.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

olyan 2-3 ezer lehetett a szerelési díj...ez van...
én nem tudtam volna megcsinálni... ennyi...

Biztos vagy benne?
Én 6e körül számoltam, ha olyan a dugó ami.

kérdezte az emberke h. milyen dugo legyen... mutatott kettőt...
volt 550 Ft os... meg volt ez amit a képen látsz.. ennek kb 250 Ft volt dbja...
és 8 kellett belőle... a kábel meg 1500Ft/méter
így összesen 12 ezer HUF ot fizettem... + még a digit koax kábel Silver Line 2990Ft

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

OffNem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.

Ha ezt betartatnák, akkor komoly árcsökkenés keletkezne a hifipiacon.

Mondjuk egy kábelnél ezt elég nehéz lenne érvényesíteni. Hiszen az előállítási költségnek részét képezik a fejlesztési/tervezési költségek. Na most, ha én azt mondom, hogy ezt a kábelt 20 évig napi 8 órában fejlesztettem, akkor jogilag nem igazán van rajta fogás.

Vendég

Kábelezzünk

OffNem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.

Ha ezt betartatnák, akkor komoly árcsökkenés keletkezne a hifipiacon.

Vendég

Kábelezzünk

Nem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.
Nem egészen idevaló, de most passzol:

Tékozló Homár cikk a 70%-os kezelési költségről

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Van egy olyan jogelv, hogy értékarányosság. Ennek az a lényege, hogy viszterhes szerződéseknél a szolgáltatás és ellenszolgáltatás arányának meg kell lennie.Természetese, hogy az ár nyereséget tartalmaz, de a nyereség mértéke nem haladhatja meg az értékaránytalanságot.

Ezt nem csak szolgáltatások díjazása esetén lehet érvényesíteni?

Off
Nem, ezt minden viszterhes szerződésnél elméletileg lehet. A bírói gyakorlat hazánkban azonban az, hogy az általános piaci ár 150%-át elismeri. Magyarán, ha én megveszem 200 eFt-ért Tőled a hűtőszekrényedet, aminek a "reális" ára 100 eFt és utána megtámadom a szerződést, akkor a bíró valószínűleg úgy fog dönteni, hogy csak 50 eFt-ot kell majd nekem visszafizetned.

Egyébként van egy olyan érvénytelenségi feltétel is, hogy a szerződés nem ütközhet a jó erkölcsbe. Pl. nem köthetsz velem arra szerződést, hogy én a fórumon mindig idegesítsem fel Bigit, még akkor sem, ha ez semmilyen jogszabályt nem sért konkrétan, de "erkölcstelen" lenne. Vagy egy 18 éves lány nem adhatja el érvényes szerződésben pl. a szüzességét, pedig nem sért semmilyen hatályos jogszabályt.
gordon314.fw.hu

Vendég

Kábelezzünk

olyan 2-3 ezer lehetett a szerelési díj...ez van...

Biztos vagy benne?
Én 6e körül számoltam, ha olyan a dugó ami.

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

itt a 4 mm-s NeoTech
Igen komolyan lehúztak szerelési díjjal!

olyan 2-3 ezer lehetett a szerelési díj...
ez van...

Vendég

Kábelezzünk

100000 et meg nem illik kérni a villanydrótért
Miért ne illene?
Lehet, h másnak is azért fizetsz 1 vagyont...

Vendég

Kábelezzünk

itt a 4 mm-s NeoTech
Igen komolyan lehúztak szerelési díjjal!

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

szintén

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

itt a 4 mm-s NeoTech

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Gordon irásával egyet értek...
21st veled is, pontosítva picit: minden termék annyit ér amennyiért el lehet adni a többségnek és nem annyit amennyivel palira lehet venni egy-két emberkét.
És azt hiszem itt közös nevezőre jutottunk...
100000 et meg nem illik kérni a villanydrótért

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Van egy olyan jogelv, hogy értékarányosság. Ennek az a lényege, hogy viszterhes szerződéseknél a szolgáltatás és ellenszolgáltatás arányának meg kell lennie.Természetese, hogy az ár nyereséget tartalmaz, de a nyereség mértéke nem haladhatja meg az értékaránytalanságot.

Ezt nem csak szolgáltatások díjazása esetén lehet érvényesíteni?

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

De én Nordost, meg Kimbert sem veszek ennyire drágán.Nem is gondolkodom azon, hogy ezek közül válasszak.Ennyi pénzt hazai gyártó kábeleire adtam ki.De olyas valakiről van szó, aki egy tisztelt alakja a magyar hifi iparnak.Mert az ő kábelei SZERINTEM jó ár érték viszonyt képviselnek.Tudom, hogy a nagy gyártók is nagy árréssel dolgoznak, de akinek a név a lényeg, az azt vesz.De ti sem gondolhatjátok komolyan, hogy egy VILLANYDRÓT partiban van a valhallával. Ugyanmár...

Mondjuk egy Valhalla IC nem is 100 eFt, hanem 800 eFt. Úgy viszont már izgalmasabb a kérdés, hogy van-e jobb annyival, hogy ekkora felárat fizessek érte?

De ez már nagyon elkanyarodni látszik, mert akkor azt is mondhatnám, hogy a CAT 7 es kábelnél mondjuk, nem jobb annyival a villanydrót, hogy 95 ezerrel többet fizessek érte.

Akkor levonhatjuk a végső konklúziót: minden terméknek annyi a reális ára, amennyiért el lehet adni, amennyit a vevőnek megér. És ez független attól, hogy nagy nevű multi agyon marketingel termékéről, avagy "made in pince" cuccról van szó.

Ámen

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Van egy olyan jogelv, hogy értékarányosság. Ennek az a lényege, hogy viszterhes szerződéseknél a szolgáltatás és ellenszolgáltatás arányának meg kell lennie.
Természetese, hogy az ár nyereséget tartalmaz, de a nyereség mértéke nem haladhatja meg az értékaránytalanságot.

Vegyünk egy elméleti példát. Valaki kitalál egy villanydrótból készült csodadrótot. Tényleg szól úgy, mint a Nordost és ezért Nordost áron is akarja adni. Viszont az önköltsége csupán a tizede a Nordosténak, akkor ez értékaránytalan? Igen. És bizony nem szabad annyiért megvenni még akkor sem, ha hangilag annyit is ér (vagy akár többet).
Egyrészt, mert míg a Nordost elkészít 123 féle drótot, mire abból egy (elméletileg a legjobb) olyan lesz, hogy sorozatgyártásra kerül, addig a pincegyárak minden prototípusukat el próbálják adni. Amíg egy Nordost kemény milliókat költ arra, hogy a termékeit ismerjék, addig a pincegyáros lehet éppen a Nordost drágán promótált nevét kívánja rosszindulatúan felhasználni (ez persze csak feltételezés és koránt sem biztos, hogy a konkrét esetben így van).

Én el tudom képzelni, hogy egy pincében is zseniális ötlet és abból zseniális prototípus születik, de a kutatás, fejlesztés nem csak ebből áll. A prototípusból kész terméknek kell születnie, és mindegyik készterméknek egyformának kell lennie. Ez a minőség. Amíg megveszel egy Nordost, addig tudod mit kapsz a pénzedért, míg egy pince 2 típusú kábelből lehet úgy kell összeválogatni egy párat, hogy kb. egyformán szóljanak.

Elgondolkodtató az is, hogy a promóciót miért fizesse meg a vásárló? Két okból: egyrészt biztosítja a megvásárolt termék valamilyen szintű értékállóságát. Egy pince 2-öt nem fogsz tudni Nordost használt árban eladni, még akkor sem, ha Nordost új áron vetted. Többek között azért, mert a pince 2 még nem építette ki azt a vevői bizalmat, amit a Nordost igen. És ez a bizalom, a minőség és a promóció lévén jött létre. Ez bizony komoly érték.
A másik dolog, ami miatt hasznos a promóció, az a választás lehetősége. Ha megveszel pár szaklapot, vagy pár internetes portált nézel át, akkor biztos, hogy jó pár cég promóciójába belefutsz és lesz vagy 5 jelölted IC-re. Amit ha akarsz kipróbálsz, utánuk nézel stb. Mert van rá lehetőség, van róluk információ.
Mondjuk egy pincetermék esetén nem nagyon tudod mi a választék és lehet, hogy megveszed a pince 2 IC-t mert tetszik, de lehet, hogy az áráért máshol megvehetnéd már a borospince 5-öt, ami sokkal jobban tetszene.

Szóval lehet hangban, műszaki értékben jobb is mint a nagy név, de értékben ettől még közel sem biztos, hogy ott van, legfeljebb használati értékben. Ehhez a bélyeggyűjtők tudnának jó példát mondani, mert biztos van olyan 5 centes bélyeg, aminek a használati értéke ugye 5 cent, de közben meg százezreket ér.

Best Case Screnario
Lehet, hogy a figura éppen beszámított egy Nordost valakitől és Tsc érdeklődésére lehet, hogy merő segítő szándékból ajánlotta a DIY jellegű kábelét.

Worst Case Screnario
Lehet, hogy rájött, hogy a keresett és jónevű Nordost név felhasználásával ingyen promóciós lehetőséget teremt direkt marketingre. Hisz a hírdetés ingyenes, a telefont pedig az érdeklődők fizetik. No és persze sokkal kevesebben hívnának fel egy pince 2 nevű kábelre vonatkozó hírdetést. (Mondjuk ez utobbi esetben viszont az érdeklődők nagyobb hányada lenne valóban potenciális vevő.)

Én nem tudhatom melyik eset volt, de bizzunk abban, hogy az első.
gordon314.fw.hu

Vendég

Kábelezzünk

Nem kell ahhoz csodát hallgatnod, h az ilyen kábelek lecserélődjenek.

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

De ez a fajta hozzáállás nagy többségünkre nem jellemző, képesek vagyunk belerakni a pénzt egy kis finomságért cserében.És ezt viszont helyeslem, mert ez a lényege ennek az egésznek, hogy eljussunk oda ahol a legjobban érezzük magunkat:)És ezt csak sok zenével érhetjuk el...
Régebben vettem MM-ben egy Monitor kábelt amitől elvoltam ájulva, hogy tesztgyőztes meg minden és örömmel hallgattam is, de egyszer kipróbáltam valami Magyar gyártmányt és ez volt a monitor veszte

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

De én Nordost, meg Kimbert sem veszek ennyire drágán.Nem is gondolkodom azon, hogy ezek közül válasszak.Ennyi pénzt hazai gyártó kábeleire adtam ki.De olyas valakiről van szó, aki egy tisztelt alakja a magyar hifi iparnak.Mert az ő kábelei SZERINTEM jó ár érték viszonyt képviselnek.Tudom, hogy a nagy gyártók is nagy árréssel dolgoznak, de akinek a név a lényeg, az azt vesz.De ti sem gondolhatjátok komolyan, hogy egy VILLANYDRÓT partiban van a valhallával. Ugyanmár...

Mondjuk egy Valhalla IC nem is 100 eFt, hanem 800 eFt. Úgy viszont már izgalmasabb a kérdés, hogy van-e jobb annyival, hogy ekkora felárat fizessek érte?

De ez már nagyon elkanyarodni látszik, mert akkor azt is mondhatnám, hogy a CAT 7 es kábelnél mondjuk, nem jobb annyival a villanydrót, hogy 95 ezerrel többet fizessek érte.

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Ezt én is igy gondolom.Nem lehet annyival jobb mint amennyivel drágább mondjuk egy 100 ezres kábelnél.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”