Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Yamaha termékek
Yamaha termékek
Hallgatta már régebbi Yamival bíró fórumtárs az új, 9-es sorozatú gépeket? Döbbenetes mennyivel jobban szól. Spec szerint csak a DAC változott meg (Burr-Brown 192/24 minden csatin), de nem tudom elhinni, hogy az ennyit javít rajta. Ugyanaz a dinamika, mégis sokkal lágyabb hang, jóformán nyoma sincs a régi csilingelésnek. No jó, hidegen még mindig fémes, mint a xar, de ha bemelegszik... Szerintem úgy leveri a 459-es sztereóban a 650-est, mint vak a poharat. Komolyan, a kis Celestion F10-ekkel és egy kisebb zárt szubbal öröm hallgatni. Persze nem audiofil szint, de az első olyan HM erősítő (talán így helyes: AVR + hangfal párosítás), ami nem idegesít 2 óra után sem. Pedig itt aztán olyan trágya akusztika van...
Bocs, hogy csak így belerondítok a topic-ba, hiszen nekem még soha nem volt Yamaha erősítőm ( most sincs ) és fogalmam sincs, hogy ez tényleg így van-e, de a házi-mozi.hu -n olvastam még anno amikor az "új" erősítők megjelentek egy cikket, hogy a DSP chip-et is lecserélték a régi 32 bites Yamaha DSP-kről 64 bites Texas Instruments chip-ekre. Ha valaki megnézi ott az erősítő adatlapját akkor azon is ezt találja: 64 bites, lebegőpontos DSP (TI Aureus DA7xx™). Szal szerintem nem csak a DAC változott.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 695
Yamaha termékek
Nálam a 657-nél kikapcsolt állapotban nyomva kell tartani a straight/effect gombot,majd bekapcsolásnál lehet impedenciát változtattni.
kösz sikerült is, de mi érteleme van...
tényleg nem sok....
nálam (még) kis kapcsoló hátul, oszt kész :kiraly:
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Yamaha termékek
Tudna valaki segíteni? Valamiféle impedancia beállítás van az RXV-2600-on, de s*gg hülye vagyok hozzá. Amilyen kombináció volt azt mind kipróbáltam de semmi nem történt. Számít valamit, hogy csatlakoztatva vannak a dobozok hozzá?
Miért, hangfalak nélkül használod? :kiraly:
Milyen hangfalaid vannak?
Számít az impedancia persze, hogyne... Nézd meg mi van a hangfaladra írva: ha 4 Ohmos akkor véletlen se állítsd az ero˝síto˝t 8-ra.
Na már most ott van a pobléma, hogy nem is tudom állítani..., így lényegtelen mi van irva a dobozokra(8 ohm épített) amik csak ideiglenesek. A véglegesekre még várni kell...
ne az erölködo" (saját)menüjében keresd, hanem a hátsó részen a csatiknál a kell lennie egy kapcsolónak elméletileg. a 2600 6 ill. 8ohm-ot ad meg
Nem nincs ilyen kapcsoló, viszont van utalás a User Manual-ra, és hogy a Display-n kell figyelni valamit, de sztem úgy lehet, hogy csak akkor merül fel ez a "probléma", ha 6 Ohmos impedanciájú hangsugárzó van csatlakoztatva.
Nálam a 657-nél kikapcsolt állapotban nyomva kell tartani a straight/effect gombot,majd bekapcsolásnál lehet impedenciát változtattni.
kösz sikerült is, de mi érteleme van...
- petyka2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 3
Yamaha termékek
Tudna valaki segíteni? Valamiféle impedancia beállítás van az RXV-2600-on, de s*gg hülye vagyok hozzá. Amilyen kombináció volt azt mind kipróbáltam de semmi nem történt. Számít valamit, hogy csatlakoztatva vannak a dobozok hozzá?
Miért, hangfalak nélkül használod?
Számít az impedancia persze, hogyne... Nézd meg mi van a hangfaladra írva: ha 4 Ohmos akkor véletlen se állítsd az ero˝síto˝t 8-ra.
Na már most ott van a pobléma, hogy nem is tudom állítani..., így lényegtelen mi van irva a dobozokra(8 ohm épített) amik csak ideiglenesek. A véglegesekre még várni kell...
ne az erölködo" (saját)menüjében keresd, hanem a hátsó részen a csatiknál a kell lennie egy kapcsolónak elméletileg. a 2600 6 ill. 8ohm-ot ad meg
Nem nincs ilyen kapcsoló, viszont van utalás a User Manual-ra, és hogy a Display-n kell figyelni valamit, de sztem úgy lehet, hogy csak akkor merül fel ez a "probléma", ha 6 Ohmos impedanciájú hangsugárzó van csatlakoztatva.
Yamaha termékek
Ezt honnan?
Merthogy az erőlködő menüjéből lehet állítani, nem kapcsolóval. Csak trükkös, mert úgy kell bekapcsolni az erősítőt, hogy a power gomb megnyomásakor nyomva kell tartani a master gombot. Utána a "program" tekerentyűt "speaker imp"-re állítani.
Yamaha termékek
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 695
Yamaha termékek
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
Yamaha termékek
Számít az impedancia persze, hogyne... Nézd meg mi van a hangfaladra írva: ha 4 Ohmos akkor véletlen se állítsd az erősítőt 8-ra.
Yamaha termékek
Hallgatta már régebbi Yamival bíró fórumtárs az új, 9-es sorozatú gépeket? Döbbenetes mennyivel jobban szól. Spec szerint csak a DAC változott meg (Burr-Brown 192/24 minden csatin), de nem tudom elhinni, hogy az ennyit javít rajta. Ugyanaz a dinamika, mégis sokkal lágyabb hang, jóformán nyoma sincs a régi csilingelésnek. No jó, hidegen még mindig fémes, mint a xar, de ha bemelegszik... Szerintem úgy leveri a 459-es sztereóban a 650-est, mint vak a poharat. Komolyan, a kis Celestion F10-ekkel és egy kisebb zárt szubbal öröm hallgatni. Persze nem audiofil szint, de az első olyan HM erősítő (talán így helyes: AVR + hangfal párosítás), ami nem idegesít 2 óra után sem. Pedig itt aztán olyan trágya akusztika van...
Yamaha termékek
tavimano: írj egy levelet az info@ittveddmeg.hu -ra magyar manuál ügyében. Rendes banda, lehet hogy elküldik két szép szóért cserébe.
Yamaha termékek
Számít az impedancia persze, hogyne... Nézd meg mi van a hangfaladra írva: ha 4 Ohmos akkor véletlen se állítsd az erősítőt 8-ra.
Yamaha termékek
A Zone2, Zone3-at hogy tudom kikapcsolni, vagy megyőződni róla, hogy ki vannak kapcsolva?
Ha az előlapot lehajtom akkor, ott van a Zone2, Zone3 kapcsoló ezt kapcsolgattam, és ha a MAIN kapcsoló ki van kacsolva akkor ezek továbbra is világítanak. Ekkor aktiváltam a Zone2, Zone3-at?
Rendkívül örülnék egy Magyar leírásnak hozzá, ha tud valaki segítsen.
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 155
Yamaha termékek
Kicsit még szerény is a 1-200000 új erősítőkre vonatkozó kijelentés. Ez egy igen jó kis gép ami jóval drágább av erősítőket is üt.
Tavaly,amikor a Yamaha Ax1-et cseréltem,módomban állt kipróbálni otthon frissebb nagyvérűeket,200-500e-s (Yamaha,Nad,Arcam) kategoriából.
Mozin mind "gyengébben" szerepelt,zenében már más volt az eredmény.
Yamaha termékek
Háát.. Nekem AX1-em volt, és azt hittem milyen jó nekem. Mögé kötve egy Rotel RB1070-es végfokot, drámai módon javult a hangzás. A Rotel RB1070-nél pedig számomra egy pár Mk4-es Canopus is jobban szólt később (egymás mellett hallgattam őket)... És akkor a Canopus még mindig csak az olcsó belépő a jó sztereó végfokok kategóriájába... Ennek fényében ez az A2 bizony ennyit ér és kész. Mellesleg meg már vagy 5 éves.
Igazad van, úgy értettem, hogy mint AVR erősítő jól szólhat.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Yamaha termékek
Van a subwoofer alatt egy vékony csatlakozó, ami nem tudom, hogy mi. Hasonló a HDMI-hez. A könyvben nincs leírás róla.
Szervízcsati?
Szerintem... Hogy mik nem tünnek fel neked!?
Igen, alaposan megnéztem.
Yamaha termékek
Van a subwoofer alatt egy vékony csatlakozó, ami nem tudom, hogy mi. Hasonló a HDMI-hez. A könyvben nincs leírás róla.
Szervízcsati?
Szerintem... Hogy mik nem tünnek fel neked!?
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Yamaha termékek
Sziasztok,
a hétvégétől én is yamaha av erősítő tulajdonos lettem, RX-V359. Tudom, hogy belépőszint, de nekem elég.
A netdepo-n van egy fénykép a készülék hátlapjáról, azon szerepel.
Yamaha termékek
Háát.. Nekem AX1-em volt, és azt hittem milyen jó nekem. Mögé kötve egy Rotel RB1070-es végfokot, drámai módon javult a hangzás. A Rotel RB1070-nél pedig számomra egy pár Mk4-es Canopus is jobban szólt később (egymás mellett hallgattam őket)... És akkor a Canopus még mindig csak az olcsó belépő a jó sztereó végfokok kategóriájába... Ennek fényében ez az A2 bizony ennyit ér és kész. Mellesleg meg már vagy 5 éves.
Yamaha termékek
Azért ezen igen elgondolkodtam.
2007-01-26 | Bosi Joci | 06 30 4092868 | Országos
Eladó egy YAMAHA DSP-2 7.1-es házimozierőstő.A készülék fekete szinű ,nagyon megkímélt állapotban van.Szerintem még most is magasan veri az 1-200000 ezer ft-os új készülékeket Irányár: 90000 Ft.
Kicsit még szerény is a 1-200000 új erősítőkre vonatkozó kijelentés. Ez egy igen jó kis gép ami jóval drágább av erősítőket is üt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Yamaha termékek
Üdv Minden Yamahásnak!
Én is csatlakozok a klubhoz. Mozira DSP-AX 620 van, szigorúan végfokkal kiegészítve, mert amúgy nekem kevés volt. Így sztereóban is elég hallgatható , de mivel vetem egy sztereó Yamaha C-4 előfokot, ezért azon sztereózok inkább, mert sokkal jobb a hangja, mint a HM erősítőé. Ílyformán duplán is Yamahás vok. Mozira kiváló hangú a yamaha, zenére viszont elég gyenge sajnos. Bár az enyém elég régi típus, de nemhiszem, hogy az újabbak olyan sokkal jobbak lennének sztereón, de idővel lecserélem egy újabbra, s az is yami lesz.
Én is használok DSP-t, a General, illetve az Adventure jött be nekem. De hogy mennyit szoptam azzal, még a késleltetést beállítotam, meg szobaméretet stb. Miért kell ms-ben megadni a mértéket, lehetne éppen centi is.
Naim-ZU
Kábeleket csereberéltem (hangfal és IC), hálózati elosztót cseréltem, tápkábeleket cseréltem, már lassan az egész csurva világot kicseréltem körülöttük, de még mindig. Olyan hangot ad, mintha a Yamiban elfogyna a puffer. De akkor miért szűnik meg, ha drótot cserélek?
Hány ohmosak a dobozaid? A front kimenetekre elviseli a 4 ohmot is, de a center és hátsók asszem nem mehetnek 6 ohm alá. Az impedanciakapcsoló csak az A és B frontkimenetekre vonatkozik. Ha a centered 4 ohmos v. kisebb (a névlegesen 4 ohmos doboz bizonyos frekiken lazán megközelítheti a 2 ohmot is), akkor a center kimenet nem tudja jól meghajtani, csak valamelyik front.
Yamaha termékek
Kábeleket csereberéltem (hangfal és IC), hálózati elosztót cseréltem, tápkábeleket cseréltem, már lassan az egész csurva világot kicseréltem körülöttük, de még mindig. Olyan hangot ad, mintha a Yamiban elfogyna a puffer. De akkor miért szűnik meg, ha drótot cserélek?
Hány ohmosak a dobozaid? A front kimenetekre elviseli a 4 ohmot is, de a center és hátsók asszem nem mehetnek 6 ohm alá. Az impedanciakapcsoló csak az A és B frontkimenetekre vonatkozik. Ha a centered 4 ohmos v. kisebb (a névlegesen 4 ohmos doboz bizonyos frekiken lazán megközelítheti a 2 ohmot is), akkor a center kimenet nem tudja jól meghajtani, csak valamelyik front.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Yamaha termékek
Yamaha termékek
Na ezt magyarázza meg valaki: 3 napja a végfokaim illesztésével szopok. Ha normálisan összedugok mindent mindennel, a center csatorna torzít, mint a barom. Ha kicserélem valamelyik front és a center csatorna drótját (tehát a center csatorna megy valamelyik frontra és valamelyik front megy a centerre), akkor a torzítás megszűnik. Már az összes hajamat kitéptem...
A végfokok biztosan hibátlanok, páronként kibpróbáltam őket sztereó előfokkal.
Vezetékek?
Yamaha termékek
Na ezt magyarázza meg valaki: 3 napja a végfokaim illesztésével szopok. Ha normálisan összedugok mindent mindennel, a center csatorna torzít, mint a barom. Ha kicserélem valamelyik front és a center csatorna drótját (tehát a center csatorna megy valamelyik frontra és valamelyik front megy a centerre), akkor a torzítás megszűnik. Már az összes hajamat kitéptem...
A végfokok biztosan hibátlanok, páronként kibpróbáltam őket sztereó előfokkal.
Yamaha termékek
Kísérleteztem a minap, amondó vagyok, hogy továbbra is General. Abszolút moziszerű.
Ha gondolod adok RXV 650-et magyarral, cserébe a magyar nélküli 659-ért. Komolyra fordítva: szerintem ez egy elég új modell, legfeljebb néhány szavas kis "intro" füzetet magyaríthattak le hozzá, de ha konkrét problémád van, segítünk szívesen.