Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

én sem fogok a szuper hangzás ellenére sztereóban mozizni,mert nincs meg az élmény
Hát ez igen szomrú.
Akkor te az x.1-es rendszerek elterjedése előtt nem is szeretted a filmeket gondolom.
Az élményhez nem a csinadratta kell, és nem is a sok hangfal.
A film kell, hogy elvarázsoljon. Egy jó film egy 55 cm-es crt tv-n is maximálisan kikapcsol és szórakoztat.
Az ünnepeket a szüleimnél töltöttük vidéken. Nekik csak egy ilyen méretű crt tv-jük van, mindenféle házimozi nélkül. Rengeteg jó filmet adtak az ünnepek alatt a tv-ben, és engem ilyen feltételekkel is maximálisan szórakoztattak és kikapcsoltak.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: joeytiger »

nos,mint ígértem meghallgattam egy jobb sztereo rendszeres mozit.  kénytelen vok beismerni,h nagyságrenddel jobb volt a hangzás mint egy házimozi erősítőnél.

Akkor itt az ideje, hogy meghallgass egy jobb hm-erősítőt is!
A véleményem az aláírásból kiolvasható: nincs igazán jó kompromisszum, tehát külön zene, külön film!
Uff

meghallgattam azt is,de a sztereo lemosta az AVR-t. sztem. egyetértek,ha vki X.1-ben akar mozizni akkor nincs kompromisszum,kell a hm erősítő. én sem fogok a szuper hangzás ellenére sztereóban mozizni,mert nincs meg az élmény.azt írtam,h majdnem kárpótolta az effekteket a hangzás,de a majdnem az éppen elég arra,h AVR-t használjak továbbra is. zenében szigorúan sztereo erősítő lesz. hogy mi lesz rákötve az még képlékeny,de nagyon hajlok a hálózati médialejátszók irányába.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: simi »

Sztereo filmeket én is Lupussal hallgatom!
De arra próbáltam célozni, hogy van annak is fílingje, amikor pl a Gladiátor-ban hallod is azt, hogy a kővető gépek mögötted indítják el a matériát és a fejed felett repül az el a nyilakkal együtt...
...meg amikor Godzilla átsétál a szobán.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Joc »

A véleményem az aláírásból kiolvasható: nincs igazán jó kompromisszum, tehát külön zene, külön film!
Uff

Egy jó processzor + 5 korrekt monoblokk (vagy 5 jó aktív hangfal) biztos jól szólhat mozival is, csak az ár már akkor más dimenzió.

Nem nagyon mozizom, de próbaképp rákötöttem a CD DAC-jának SPDIF bementére egy lehető legócskább, totál noname 10eFt alatti DVD lejátszó digit kimenetét. Pont ahogy Revox írja, a szöveg tökéletesen érthető halkan is, s pontosan középről,szinte egy pontból szól, mintha lenne ott egy center.

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

...a letisztult hangot kell keresni,ahol nincsenek felrakódások,színezések,torzíátsok,amik az érthetőséget rontják. és nemrég viccet csináltak abból páran,hogy mi az az érthetősége a filmnek,merthogy eddig mindig értették. hát ez. nincs tele maszlaggal a dialóg és nem kell bömböltetni,hogy halljad tisztán(ezért vna nekem egy szélessávó tölcséres a fronton)
...

Túl gyakran nincs ilyen, de ezzel az okfejtéssel egyetértek.

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

50-100 cm földet kilapátolok,aztán az sztem már eléggé jólesz.monnyuk megkell vizslatni,h milyen mélyre van építve az alap,mert nem kéne lemenni az aljáig. :kiraly:
hehe, az asszony meg zöldséget akarna ott elrakni télire; a tévé alatt virít majd a répa,meg a petrezselyem.
igen,jól tudod, ha minden igaz akkor jön a Rhea szett, és hozzá vmi brutál erőlködő.

Sztem mehetsz is megkeresni a lapátot, ha tudsz nagyobb belmagasságot csinálni, akkor mindenképp tedd meg.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: simi »

nos,mint ígértem meghallgattam egy jobb sztereo rendszeres mozit.  kénytelen vok beismerni,h nagyságrenddel jobb volt a hangzás mint egy házimozi erősítőnél.

Uff
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sztem a 2m belmagasság nagyon rányomná a bélyegét a hangra. Más szempontokból jó lehetne a pince.
hogy érted, h rányomja? kevés a belmagasság?

Igen, 2m sajna elég kevés sztem. A plafonra az elsődleges visszaverődési pontokra sztem mindenképp kéne valami akusztukai kezelés, mert így túl kicsi lesz az útkülönbség a közvetlenül a hangsugárzókból jövő és a visszaverődő hang között. Nem akarok ám belekontárkodni Fülelek dolgába, ő ehhez sokkal jobban ért.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Joey, szvsz 2m a minimum. Én ha tehetném mozivá alakítanám.
Főleg hogy böhöm AVR-ed lesz, ahogy tudom, hozzá meg Clarus Rhea. :vazeg:

no,mégiscsak jó lesz az! jut eszembe, mivel homok,illetve föld az aljzat,azt még lehet mélyteni,tehát a belmagasságot tudom növelni!
50-100 cm földet kilapátolok,aztán az sztem már eléggé jólesz.monnyuk megkell vizslatni,h milyen mélyre van építve az alap,mert nem kéne lemenni az aljáig.
hehe, az asszony meg zöldséget akarna ott elrakni télire; a tévé alatt virít majd a répa,meg a petrezselyem.
igen,jól tudod, ha minden igaz akkor jön a Rhea szett, és hozzá vmi brutál erőlködő. :kiraly:

Kiten
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Kiten »

Joey, szvsz 2m a minimum. Én ha tehetném mozivá alakítanám.
Főleg hogy böhöm AVR-ed lesz, ahogy tudom, hozzá meg Clarus Rhea.

TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sztem a 2m belmagasság nagyon rányomná a bélyegét a hangra. Más szempontokból jó lehetne a pince.

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

én már lestoppoltam a ház alatti egyik pincerészt ami levan zárva a többi résztől. a dilemmám csak annyi,h miképpen szólalna meg egy ilyen zárt helyen a cucc.
plussz lekéne betonozni,meg a vmi burkolat kéne a pincefalakra. maga helység kb 25-30 nm körül lehet. nem kocka alakú. a magassága kb. 2 m. hú mekkorát bömböldét lehetne ott csinálni! csak az akusztika dilemmás.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1019

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csövi »

Próba fülessel mozizni  igazi élmény szerintem. Jobb filmeket mindig egy AKG fülessel hallozok és nagy élmény esti órákban.
Hát mozizni leggyakrabban nem egyedül, hanem a feleségemmel mozizok. Viszont ha egyedül mozizok megfontolom, mert akkor őt sem zavarom.

OFF
Nekem is AKG-m van!
Stax helyett mit vettél?

Egyelőre semmit. AKG 1000röl lecsúsztam. Pénzgyűjtési project van.

Persze a fülest csak intim magányomba használom. Párommal csak ritkán mozizok sajna.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Nekem szivem szerint egy jól szigetelt pince/bunker kellene (esetleg egy "ojjektum") ahol lehet "zúzni" ha úgy esik jól. Mozi tekintetében szivesebben élnék együtt egy "olcsó" rendszerrel amit jól ki lehet hajtani, mint egy drágával amit csak speciális alkalmakkor, vagy leginkább soha.

én már lestoppoltam a ház alatti egyik pincerészt ami levan zárva a többi résztől. a dilemmám csak annyi,h miképpen szólalna meg egy ilyen zárt helyen a cucc.
plussz lekéne betonozni,meg a vmi burkolat kéne a pincefalakra. maga helység kb 25-30 nm körül lehet. nem kocka alakú. a magassága kb. 2 m. hú mekkorát bömböldét lehetne ott csinálni! csak az akusztika dilemmás.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4535
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: revox »

Nem irányított hangsugárzóval (mint az Envoy) meg még annyira se hiányoznak az effekt hangfalak..   Viszont hátránya hogy nagyon kis hangerőn (mivel nem az ember arcába szól) kevésbé kivehetőek a párbeszédek, ezért picit emelni kell a hangerőt.. De ez általában nem probléma csak nagyon éjjel mikor pissz van, és olyan filmeknél ahol bazinagy a dinamika tartomány (a DTS-t utálom
Nekem is ez volt az egyik gondom, amikor egy sztereó berendezésen hallottam a mozit. Ilyen hangerőn este lehetetlen nálam mozizni.

ezért kell zenecuccba gondolkodni. ami jó zenére,az jó lesz mozira is,mint mondottam ezt régebben és mondom már vagy sok éve(nem hogy 2.0 vagy 5.1. legyne 5.1,ha belefér a budget-be,de spéci zenére is jó elektronika és hangfal legyen)! a letisztult hangot kell keresni,ahol nincsenek felrakódások,színezések,torzíátsok,amik az érthetőséget rontják. és nemrég viccet csináltak abból páran,hogy mi az az érthetősége a filmnek,merthogy eddig mindig értették. hát ez. nincs tele maszlaggal a dialóg és nem kell bömböltetni,hogy halljad tisztán(ezért vna nekem egy szélessávó tölcséres a fronton). egyébként az érthetőséget sokkal jobban lehet "tesztelni" angol szöveggel. főleg dalszöveggel,ahol nem feltételnül mindig sikerül elsőre kihallani a szavakat. minnél jobb a rendszer/hangsugárzó, minnél igazibb,élőbb,hihetőbb,annál jobban megnyílik a szöveg előttünk. persze nem olyan dallal,amit kívülről fújunk,hanem mondjuk egy elég bonyolult,hajtós,sokhangszeres, pl metál esetén. De ezt a belafonte alaplemezzel is meg lehet tapasztalni. azon is elég nagy a nyüzsi néha.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Próba fülessel mozizni igazi élmény szerintem. Jobb filmeket mindig egy AKG fülessel hallozok és nagy élmény esti órákban.
Hát mozizni leggyakrabban nem egyedül, hanem a feleségemmel mozizok. Viszont ha egyedül mozizok megfontolom, mert akkor őt sem zavarom.

OFF
Nekem is AKG-m van!
Stax helyett mit vettél?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hmmm... Jó, de több problémát is felvet.

Alapjában véve néha egészen jó élmény fülessel mozizni, ezt aláírom.

Én sokszor háton fekve, a hasamra rakott laptoppal, fejemen a HD555-tel "moziztam" és egészen jó tud lenni, mivel a kép aránylag betölti a látóteret, a hang pedig nagyon részletes, minden apróságot kihoz, és elvonulhatok a "rendszerrel" akárhova.

A plazmát mondjuk 3m-ről nézzük (v. kicsit több), és egyrészt sokszor ketten vagyunk (feleség), ilyenkor kiesik a füles, nomeg a távolság miatt a szobán keresztül lóg a füles kábele, plusz kicsit fura, hogy a fejemben szól mikor előttem van 3m-re a történés..

Ezért valahogy a laptoppal természetesebbnek tűnik, mert ott eleve nagyon közel a kép.

Időnként azért jó alternatíva, de képzeld, projektorhoz (most épp nincs) még furább érzés

Nekem szivem szerint egy jól szigetelt pince/bunker kellene (esetleg egy "ojjektum") ahol lehet "zúzni" ha úgy esik jól. Mozi tekintetében szivesebben élnék együtt egy "olcsó" rendszerrel amit jól ki lehet hajtani, mint egy drágával amit csak speciális alkalmakkor, vagy leginkább soha.

ui: eszembe jutott, hogy a laptopos verzió még olyan szempontból nagyon ügyes, hogy a programokkal mindenféle trükkös utóeffektezést lehet rátenni amitől egész moziszerű lesz a hangzás... házimozi erősítők is tudnak hasonlókat persze, de én a PCs verziót jobbnak hallottam, meg nincs hm erősítőm sem.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1019

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nem irányított hangsugárzóval (mint az Envoy) meg még annyira se hiányoznak az effekt hangfalak..   Viszont hátránya hogy nagyon kis hangerőn (mivel nem az ember arcába szól) kevésbé kivehetőek a párbeszédek, ezért picit emelni kell a hangerőt.. De ez általában nem probléma csak nagyon éjjel mikor pissz van, és olyan filmeknél ahol bazinagy a dinamika tartomány (a DTS-t utálom
Nekem is ez volt az egyik gondom, amikor egy sztereó berendezésen hallottam a mozit. Ilyen hangerőn este lehetetlen nálam mozizni.

Próba fülessel mozizni igazi élmény szerintem. Jobb filmeket mindig egy AKG fülessel hallozok és nagy élmény esti órákban.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Nem irányított hangsugárzóval (mint az Envoy) meg még annyira se hiányoznak az effekt hangfalak.. Viszont hátránya hogy nagyon kis hangerőn (mivel nem az ember arcába szól) kevésbé kivehetőek a párbeszédek, ezért picit emelni kell a hangerőt.. De ez általában nem probléma csak nagyon éjjel mikor pissz van, és olyan filmeknél ahol bazinagy a dinamika tartomány (a DTS-t utálom
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nem irányított hangsugárzóval (mint az Envoy) meg még annyira se hiányoznak az effekt hangfalak.. Viszont hátránya hogy nagyon kis hangerőn (mivel nem az ember arcába szól) kevésbé kivehetőek a párbeszédek, ezért picit emelni kell a hangerőt.. De ez általában nem probléma csak nagyon éjjel mikor pissz van, és olyan filmeknél ahol bazinagy a dinamika tartomány (a DTS-t utálom

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

kénytelen vok beismerni,h nagyságrenddel jobb volt a hangzás mint egy házimozi erősítőnél.akciódús mozit is "hallgattam" rajta és be kell,h valljam az effekhiányt majdnem kiegyenlítette a rendkívül jó hangzásvilág

Szimpatikus hozzáállás.

joeytiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Azé mielött ilyen marhajol meggyözted magad, nem ártana emenni walakihez, aki jo sztereot hallgat és csak azzal mozizik.

nos,mint ígértem meghallgattam egy jobb sztereo rendszeres mozit. kénytelen vok beismerni,h nagyságrenddel jobb volt a hangzás mint egy házimozi erősítőnél.
akciódús mozit is "hallgattam" rajta és be kell,h valljam az effekhiányt majdnem kiegyenlítette a rendkívül jó hangzásvilág

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A régebbi cuccoknál még nem 230 hanem 220 vagy 240 a hálózati feszkó, és ált. a hátlapon választani lehet. Melyikhez érdemes 'tekerni'?
HAgy 220-on a kissé magasabb fesz kevésbé rossz mint az alacsony

Köszi a választ!

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Balha »

köszi a tanácsokat

sztem akkor ki sem próbálom... ... így másik sem kell
...

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DDL »

-  de a hátuljára a mono módhoz 8-16 ohm van írva  
ezek szerint a 4ohm-os hangfalamat nem (nagyon) kéne rádugni?

Nem lex semmi baja, ha nem full hangerön probizod ki.

Hát én azért nem próbálkoznék 4-ohmossal max. alacsony hangerőn. A hídkapcsolással feleződik a hídágak terhelése azaz 4 ohm esetén olyan mintha 2 ohmot tennél rá oldalanként...

Üdv: DDL

magyarul könnyen széthajthatom?

Igen. Ugyanis egy 4 ohmos hangszóró impedanciája kisebb is lehet. Sőt!

Üdv: DDL

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”