Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Üdv !
Nemrég a TV közelébe telepítettem a számítógépem, így adódott az igény, hogy valahogy a TV -re is át tudjam lőni a számítógép képét. Biztos nem lesz valami jó minőség, de poénból érdekes lenne. Az ámítógépemben csak egy sima video kártya van, a TV -men van SCART bemenet. Az lenne a kérdésem hogyan lehet ezt egyszerűen megoldani. Ráadásul úgy lenne a jó, hogy akár egyszerre is menne a számítógép monitor és a TV. Tehát valami elágazás kellene, vagymi. Köszi.
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Csatlakoztatás
:kiraly: ezt nem tudtam! a tipusa: dcr-trv820e
jobban belegondolva... ez a kamera tud fotót készíteni, memory stick való bele, valamint printer (video printer) is van benne, DV in/out és analog in/out, nightshot (0 lux), hatalmas forgatható lcd valamint colour view finder... így hirtelen.
tényleg jó kis kamera , bár a srác nem is használja annak csak átmásolásra (rallye belső kamera felvételek).
Biztosan nem is 50 ropi volt az ára, mint az enyémnek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
bocs, félre értettél. a digital8-al (kölcsön kértem) csak felmásoltam a hi8 és 8-as kazijaimat a sony vinyójára és nem kameráztam vele.
én eladnám. :vazeg:
Az valami csúcs Digital8-as kamera lehetett.
Az enyém nem tud analóg felvételt lejátszani, csak minden évjárat csúcskészüléke, még az eggyel kisebbek sem.
ezt nem tudtam!
a tipusa: dcr-trv820e
jobban belegondolva... ez a kamera tud fotót készíteni, memory stick való bele, valamint printer (video printer) is van benne, DV in/out és analog in/out, nightshot (0 lux), hatalmas forgatható lcd valamint colour view finder... így hirtelen. :kiraly:
tényleg jó kis kamera , bár a srác nem is használja annak csak átmásolásra (rallye belső kamera felvételek).
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Csatlakoztatás
bocs, félre értettél. a digital8-al (kölcsön kértem) csak felmásoltam a hi8 és 8-as kazijaimat a sony vinyójára és nem kameráztam vele.
én eladnám. :kiraly:
Az valami csúcs Digital8-as kamera lehetett.
Az enyém nem tud analóg felvételt lejátszani, csak minden évjárat csúcskészüléke, még az eggyel kisebbek sem.
Én is azon vagyok, hogy eladom őket. Csak nem sok embernek van Video 8-as kamerája, amióta az embereknek kamerára van pénzük, azóta a MiniDV meg a DVD a menő. Akiket ismerek, azoknak mindnek ilyen kamerái vannak, régi 8 mm-es senkinek.
Csatlakoztatás
a hétvégén egy digital8-ról nyomtam át... hi8 és sima 8mm-ről dv-csatin át a sonyra.
Milyen volt a Video8-as szalagra készült Digi8-as felvétel? Láthatóan gyengébb, mint a D8/Hi8 szalagé?
Azért érdekel, mert kaptam két Video8-as kazit, még nincsenek felbontva és azon filózok, hogy ez is jó lesz, mert nincs látható különbség, vagy szarabb és inkább adjam el és a 2 árán vegyek egy D8 v. Hi8 kazit?
bocs, félre értettél.
a digital8-al (kölcsön kértem) csak felmásoltam a hi8 és 8-as kazijaimat a sony vinyójára és nem kameráztam vele.
én eladnám.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Csatlakoztatás
a hétvégén egy digital8-ról nyomtam át... hi8 és sima 8mm-ről dv-csatin át a sonyra.
Milyen volt a Video8-as szalagra készült Digi8-as felvétel? Láthatóan gyengébb, mint a D8/Hi8 szalagé?
Azért érdekel, mert kaptam két Video8-as kazit, még nincsenek felbontva és azon filózok, hogy ez is jó lesz, mert nincs látható különbség, vagy szarabb és inkább adjam el és a 2 árán vegyek egy D8 v. Hi8 kazit?
Csatlakoztatás
nem rémlik!
Egyszerűen kösd rá a videót a felvevőre és csinálj egy próbafelvételt. Ha az eredmény simább, mint az eredeti, akkor van benne TBC. Ha rosszabb, vagy nem látsz semmi különbséget, akkor nincs benne.
Csatlakoztatás
TBC,
azt hittem ez egy betegség!
a sony-m tud ilyet?
Nézd meg a használatijában vagy valahol a neten. Szerintem illene tudnia.
nem rémlik!
Csatlakoztatás
Meg kéne nézni a kamera használatijában, hogy mi van akkor, ha VHS kazival használják.
már ki tudja mi lett azzal a kamerával, még a márkájára sem emlékszem (nem az enyém volt).
Azt tudom, hogy ha a Digital8 kamerába nem D8/Hi8 kazit rakunk, hanem csak sima Video8 kazit, akkor SP üzemmódban kb. LP minőséget produkál. a hétvégén egy digital8-ról nyomtam át... hi8 és sima 8mm-ről dv-csatin át a sonyra.
Csatlakoztatás
TBC,
a sony-m tud ilyet?
Nézd meg a használatijában vagy valahol a neten. Szerintem illene tudnia.
Csatlakoztatás
szóval itt vhs kazira vettek s-vhs kamerával... igazából nem tudom, hogy ez most akkor milyen felbontás.
A fene se tudja. Meg kéne nézni a kamera használatijában, hogy mi van akkor, ha VHS kazival használják. Azt tudom, hogy ha a Digital8 kamerába nem D8/Hi8 kazit rakunk, hanem csak sima Video8 kazit, akkor SP üzemmódban kb. LP minőséget produkál. De ez a péda digitális felvételről szólt, nem tudom, hogy analóg S-VHS kamera kontra VHS kazi esetén mi a helyzet. S-VHS LP minőségben, vagy VHS SP lesz az eredmény, esetleg valahol az S-VHS SP és LP minőség között?
Csatlakoztatás
TBC,
a sony-m tud ilyet?
Csatlakoztatás
szóval itt vhs kazira vettek s-vhs kamerával... igazából nem tudom, hogy ez most akkor milyen felbontás.
Csatlakoztatás
A legjobb minőséget úgy lehet elérni, hogy nem PC-vel digitalizálunk, hanem olyan DVD felvevővel, amiben van TBC, ez szépen kisimítja a videó képét, az eredmény jobb lesz, mint ha a VHS felvételeket S-VHS magnóval játszanánk le (ez semmilyen minőségjavulást nem fog hozni) és PC-vel digitalizálnánk.
Csatlakoztatás
video nem ad ki RGB-t, legalábbis az otthoni home vhs-ek nemigenHa svhs, akkor esélyes egy svideo kijárat.
Nem kell svhs lejátszó, van olyan "sima" vhs, ami le tud svhs-t játszani, annak a inőségében. Főleg jvc-k tudtak ilyen tudományt
A VHS magnó nem tud S-VHS minőséget kiadni magából.
Létezik VHS magnóknál kvázi S-VHS lejátszás (ilyet a Norbi Panája is tud, nem csak a JVC-k), ami azt jelenti, hogy az S-VHS felvételt is le tudja játszani, de csak VHS felbontással.
-
Vendég
Csatlakoztatás
video nem ad ki RGB-t, legalábbis az otthoni home vhs-ek nemigen
:kiraly:
kössem össze scarttal és kész?
vagy megéri kutakodnom svhs magnó után?
mondom hogy nem kell svhs, van olyan sima vhs, ami svhs minőségben tud LEJÁTSZANI
Szerintem kérdezd meg itt a fórumon, hogy van-é valakinek, aki kölcsön adná Neked pár napra, vagy egy hétre... esetleg meghálálod pár (eredeti ) DVD-vel...
Csatlakoztatás
kössem össze scarttal és kész?
vagy megéri kutakodnom svhs magnó után?
-
Vendég
Csatlakoztatás
Ha svhs, akkor esélyes egy svideo kijárat.
Nem kell svhs lejátszó, van olyan "sima" vhs, ami le tud svhs-t játszani, annak a inőségében. Főleg jvc-k tudtak ilyen tudományt
Csatlakoztatás
kérdésem a következő:
adott egy pana video, egy sony asztali író (lásd aláírás) és néhány vhs kazi (tdk-ehg), amit annó, kb 10 éve egy s-vhs kamerval vettek fel.
digitalizálnám...
milyen kábellel kössem össze? hogy tudom a legjobb minőséget elérni?
-nem tudom, hogy a videóm scartja rgb-t kiadja-e... (nem találom a használatit, de a menüben nem találtam erre utalást )
-kompoziton nem szivesen... mardt a scart csati.
vagy szerezzek kölcsönbe egy s-vhs magnót (vagy kamerát)?
Csatlakoztatás
Köszi a válaszokat, akkor nem variálok
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2
Csatlakoztatás
Ahogy sejtjhető volt, a tv-dnek nincs komponens bemenete, tehát a legjobb elérhető kapcsolat a scarton keresztüli RGB.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Csatlakoztatás
Sziasztok !
Lenne két kérdésem:
1. Megnéztem a tv használati útmutatójába mit írnak a scart csatlakozókról, és az egyikhez azt írták, hogy képes az RGB jelek fogadására, sajnos smia RGB bemenet nincs rajta, de a dvd - n van ilyen kimenet.
Ezt most nem értem..., milyen az a "síma RGB" bemenet?? Ne keverd a komponensel, az nem RGB. :kiraly:
Hú ez szép volt
Igen arról a piros-kék-zöld madzagról lenne szó, mint ami a képen van
Szóval, jobb lenne ?
Annyit mondhatok, ha lenne is a tv-n komponens bemenet párat végigpróbáltam az évek alatt, Toshiba, Pana, Samsung, Thomson, JVC. Azt nem tudom milyen lenne egy ilyen átalakító kábellel, de én minden esetben lágyabbnak(életlenebbnek) láttam a kompones képet, mint a Scart RGB-t.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Csatlakoztatás
Sziasztok !
Lenne két kérdésem:
1. Megnéztem a tv használati útmutatójába mit írnak a scart csatlakozókról, és az egyikhez azt írták, hogy képes az RGB jelek fogadására, sajnos smia RGB bemenet nincs rajta, de a dvd - n van ilyen kimenet.
Ezt most nem értem..., milyen az a "síma RGB" bemenet?? Ne keverd a komponensel, az nem RGB. :kiraly:
Hú ez szép volt
Igen arról a piros-kék-zöld madzagról lenne szó, mint ami a képen van
Szóval, jobb lenne ?
Home cinema:
Csatlakoztatás
Sziasztok !
Lenne két kérdésem:
Ezt most nem értem..., milyen az a "síma RGB" bemenet?? Ne keverd a komponensel, az nem RGB.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Csatlakoztatás
Sziasztok !
Lenne két kérdésem:
Most akkor ha ilyennel kötöm össze a tv-t, meg a dvd - t , akkor elvileg jobb lesz a kép ???
2. Ha az erősítőn keresztül küldöm a videó jelet, akkor is, vagy inkább akkor lesz jobb a kép ?
Home cinema: