Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: hpx »

Tul a karacsonyon arra lennek kivanicsi mikorra varhato valami kovetkezo generacio a plazmakbol, ami lejjebb szoritja a 42"-os plazmak arat?

Mas. Ha adott egy 1024x768-as plazma, akkor megoldhato atmeretezes nelkul egy 720p film lejatszasa ha a forrasnak DVI kimenete van? Konkretan a Pana 42-esre palyazom, csak mehetne meg lejjebb az ara, mivel ev vegere ugyis sokkal jobb cuccok lesznek :-)

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

Szerintem sem érdemes kompozitba befektetni. Ha nagyon "muszály", akkor valami olcsó sz rt vegyél. Vagy van még egy lehetőség. Csak van otthon valamilyen sztereó, vagy kompozit összekötő kábel. Két (három) ilyen kábel megfelel egy komponensnek. Esetleg a kamerához nem kaptál? Elvileg a HDMI-től nem lesz jobb a komponens.
1. K.-ra nem mindegy, hogy kompozit vagy komponens összeköttetésről beszélünk! Kompozit videó jelátvitellel a lehető legrosszabb képminőséget lehet elérni, míg a komponens-el a legjobbat (természetesen csak szvsz, és analóg jelátvitel esetén).

2. Mint ahogy a minőségi zenehallgatásban sem, úgy a videózás terén sem mindegy milyen minőségű kábeleket alkalmazunk. Komponens videó jelátvitelhez (Y;Pb;Pr) 3RCA-3RCA 75 Ohm impedanciájú árnyékolt koax kábel szükségeltetik (ez alap dolog).

A fentiekből kiindulva pedig, hogy ki-mennyit költ ilyen kábelre az egy másik kérdés, de azon nem csodálkozom, hogy a célra tökéletesen alkalmatlan gagyi 200 Ft-os audió sztereó, és kompozit összekötő kábelekkel - amiket tartozékba adnak egyéb készülékekhez - a kompenens videó minősége nem lesz megfeleleő...

Tökéletesen egyetértek veled, de:

1. Tudom mi a különbség a kompozit és a komponens kábel között. De, hogy Te is és mindenki megértse mire gondoltam, leírom részletesebben. Tehát, van 1 db, azaz egy darab sztereó összekötő kábelünk. Annak a végén van 2 db, azaz kettő darab RCA dugó. Összesen tehát a két végen 2-2 db dugónk. Ez eddig gondolom világos. A vezeték egyik végén található dugókat bedugjuk a tv hátulján található Y és PB aljzatokba, majd ezután a dvd hátulján is bedugjuk az Y-ba és a PB-be. Természetesen nem felcserélve a két vezetéket. Most jön az, ami Téged megzavarhatott. Fogunk még egy másik olyan kábelt, aminek van legalább 1-1 RCA a két végén. Ez akár lehet is egy kompozit kábel. Vagy nem? Ez is betuszkoljuk a tv és a dvd PR jelölésű aljzataiba. Ha a másik egy sztereó kábel, akkor azzal is kipróbálható. Hangsúlyozom: KIPRÓBÁLHATÓ! Szerintem így már érthető, csak olyan dedósnak tűnik, meg hosszú. Nem gondolod?

2. A kábelvásárlással kapcsolatban szintén egyetértek Veled. A minőséget meg kell fizetni, nem mindeg, hogy miből van az a drót. Tapasztalatot a következő kábellel szereztem. KáCsa kábelek Silver Line szériájának komponens videó jel kábele, 75 Ohmos ezüstözött SPC réz vezetővel, kétszeresen árnyékolt, 3*6 mm-es külső átmérővel, gyöngyház fehér színű PVC köpennyel. Aranyozott, teflon szigetelésű, fémházas, gyöngyház színű, piros, kék és zöld színjelölésű RCA dugókkal szerelve, 1 méter hosszú kivitelben. (A kácsáról bemásoltam.) Közel 9 ezer forintért. Hát nekem nem jött be. A kb. 4 éve a Praktikerben vásárolt nagyjából 10 mm külső átmérővel rendelkező Scart kábellel ugyanolyan képet láthatok. Szerettem volna a progresszív kép előnyeit fellelni, de nem láttam meg. Gondolok itt a dőlt egyenesek nem cikk-cakkos szélére. Cikk-cakk nélküli progresszív(?) képet VGA bemenetről tudtam csak elérni.

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Mi van ha atkapcsolom 16/9-re es ugy nezem. 1-1 filmenel lehet gond (beeges)?

Én nem nézném alul felül fekete sávval,
de ez csak az én véleményem ,meg a panasonic márkaszervíz egyik szerelőéé.Mielőtt megvettem az én plazmámat felhívtam megkérdeztem a véleményét. Ő mondta a fekete sávoktol vagy az oldalsó sávoktol kell igazán félni nem a logotól

Akkor az a szerelő kicsit mellébeszélt, a fekete sávok nem tudnak beégni.

szeredia
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: szeredia »

A másik dolog a komponens kábel. Szerintem egy fllért se adj érte! Nekem nagy csalódás volt.   Semmivel nem kapsz jobb a képet, mint Scart RGB-n.
De a tudat hogy te mindent megtettél megmarad:)

Amúgy nekem így néz ki:

HDMI: Pio DVD
Componens: H/K DVD
Scart: XBOX, Sony kamera, H/K AVR-235 OSD menü

Még van AV csatorna de azok nem Scart-osak, csak akkor leszek gondba ha megint beüt a VHS korszak:)

Szerintem sem érdemes kompozitba befektetni. Ha nagyon "muszály", akkor valami olcsó sz rt vegyél. Vagy van még egy lehetőség. Csak van otthon valamilyen sztereó, vagy kompozit összekötő kábel. Két (három) ilyen kábel megfelel egy komponensnek. Esetleg a kamerához nem kaptál? Elvileg a HDMI-től nem lesz jobb a komponens.

SzeVWasztok!

Koszi a sok hozzaszolast! :kiraly: Tok jo!!!
Amugy nekifogok allni a regi hozzaszolas elovasashoz.
A kompozit csak kerdes volt, van minden kabelem csak erdekelt hogy van e ertelme belefeccelni lovet.
Amugy a TV-vel megvagyok elegedve, csak ajanlani tudom.
UdVW!
Andras

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hook »

1. K.-ra nem mindegy, hogy kompozit vagy komponens összeköttetésről beszélünk! Kompozit videó jelátvitellel a lehető legrosszabb képminőséget lehet elérni, míg a komponens-el a legjobbat (természetesen csak szvsz, és analóg jelátvitel esetén).

2. Mint ahogy a minőségi zenehallgatásban sem, úgy a videózás terén sem mindegy milyen minőségű kábeleket alkalmazunk. Komponens videó jelátvitelhez (Y;Pb;Pr) 3RCA-3RCA 75 Ohm impedanciájú árnyékolt koax kábel szükségeltetik (ez alap dolog).

A fentiekből kiindulva pedig, hogy ki-mennyit költ ilyen kábelre az egy másik kérdés, de azon nem csodálkozom, hogy a célra tökéletesen alkalmatlan gagyi 200 Ft-os audió sztereó, és kompozit összekötő kábelekkel - amiket tartozékba adnak egyéb készülékekhez - a kompenens videó minősége nem lesz megfeleleő...
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

A másik dolog a komponens kábel. Szerintem egy fllért se adj érte! Nekem nagy csalódás volt.   Semmivel nem kapsz jobb a képet, mint Scart RGB-n.

Amúgy nekem így néz ki:

Még van AV csatorna de azok nem Scart-osak, csak akkor leszek gondba ha megint beüt a VHS korszak:)

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

A másik dolog a komponens kábel. Szerintem egy fllért se adj érte! Nekem nagy csalódás volt. Semmivel nem kapsz jobb a képet, mint Scart RGB-n.

Amúgy nekem így néz ki:

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Pl. a H.Andras-ét 2003 Apr 18 , 16:17-ból.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Érdemes a régi hozzászólásokat is elolvasni. Ez egy kész kordokumentum. Ugye mennyit változott a világ!

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

SzeVWasztok! 
eleg uj vagyok "plazma" ugyben.
Kb 1 honapja van meg (Pana 37PA60E).
Szinte napi 4-5orat nezem, vegyesen DVD es tv musorokkal.
Eddig nem vettem eszre semmilyen beegest.
Hasznalom PS2-t is ott volt hogy egy egy beallitas menuresze megmaradt de ezek egy ido utan eltuntek (Call Of Duty 3). nem volt zavaro.
Az is igaz hogy folyton auton van a zoom.
Viszont lenne egy kerdesem. Van egy ket olyan musor ahol eleg sok az also, felso fekete es csak Zoom 3-ban tunik el. Igy viszont vag le oldalt is es nehagy helyen minosegi gondok is vannak.
Erdekelene a velemenyetek.
Esetleg van e itt valakinek ilyen tv-je?
Ha igen tapasztalat?
Kabel kerdes:
Jeleneleg RGB Scartal van osszekotve a dvd-m a tv-vel. Van e ertelme Component kabelt venni?
Elore is koszi!
udVW!
Andras

Az egyik dolog a beégés. Szerintem olvasd végig az összes hozzászólást és meglátod hányan panaszkodtak beégésről. Már azért is érdemes lenne elolvasnod, mert akkor megtudnád hány fórumozónak van ilyen készüléke. Sokminden másról is információt fogsz kapni. Azt is figyelembe kell majd venned, hogy hánynak van ténylegesen plazmája és hányan hivatkoznak különböző forrásokra. Gondolok olyanra is, aki már látott olyat, akinek van olyan ismerőse, aki hallott is a beégésről!

A másik dolog a komponens kábel. Szerintem egy fllért se adj érte! Nekem nagy csalódás volt. Semmivel nem kapsz jobb a képet, mint Scart RGB-n.

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

SzeVWasztok! 
Hasznalom PS2-t is ott volt hogy egy egy beallitas menuresze megmaradt de ezek egy ido utan eltuntek (Call Of Duty 3). nem volt zavaro.
Viszont lenne egy kerdesem. Van egy ket olyan musor ahol eleg sok az also, felso fekete es csak Zoom 3-ban tunik el. Igy viszont vag le oldalt is es nehagy helyen minosegi gondok is vannak.
Ha igen tapasztalat?
Kabel kerdes:
Jeleneleg RGB Scartal van osszekotve a dvd-m a tv-vel. Van e ertelme Component kabelt venni?
Elore is koszi!
udVW!
Andras

Hello,

Nincs gond belőle, ha néhány filmet normál beállításon nézel. Végülis furi lenne, ha a normál filmnézésnél komoly gondok adódnának. Maradandó beégéses gondok nagy kontrasztkülönbségű statikus részeknél lehetnek (pl: Windows tálca, játékok egyes részei, ezért van a plazma. Fényerő és kontraszt kicsit vissza 50% környékére, és ha nem használod 8-10 órát így, akkor minden oké.

BÚÉK mindenkinek!
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

Én nem nézném alul felül fekete sávval,
de ez csak az én véleményem ,meg a panasonic márkaszervíz egyik szerelőéé.Mielőtt megvettem az én plazmámat felhívtam megkérdeztem a véleményét. Ő mondta a fekete sávoktol vagy az oldalsó sávoktol kell igazán félni nem a logotól

szeredia

Plazma

Hozzászólás Szerző: szeredia »

SzeVWasztok!

Ha igen tapasztalat?
Kabel kerdes:
Elore is koszi!
udVW!
Andras

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kösz, skacok, megtaláltam. Ott pont nem kerestem.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

...a THX-es lemezeken (StarWars, Indiana J.) található egy elég jó programocska (THX optimalizáló) amivel belőheted a hangot és a képet is.
Melyik lemezen van és hol? Nem találom.

menj a nyelvkiválasztásra és a kurzorral menj a THX logora
gordon314.fw.hu

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

...a THX-es lemezeken (StarWars, Indiana J.) található egy elég jó programocska (THX optimalizáló) amivel belőheted a hangot és a képet is.

Az S.W.-en mindegyiken azt hiszem,a hang beállitásokknál oldalt vagy alul,kicsit rejtve van de azért megtalálod!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

Direct RGB driver-el hajtva: na ezt már én sem értem.

a vga-k a kulonbozo meretezeseket, szin konverziokat hw-bol tudjak, ezt hivjak video gyorsitasnak.... sajnos a minoseguk olyan amilyen.
bsplayer-ben (windowsnal maradva) beallithato tobbfele kimeneti meghajto, ezek kozul az egyik a direct rgb. windows-on ez adja a legjobb szinu es legelesebb kepet.

a kulonbozo szuroket kozottuk meretezeseket az ffdshow-ban lehet allitani pl az avisynt segitsegevel. linux alatt egyszeru mplayer opcio.

ujabb leheteoseg, hogy a kulonbozo scaler algoritmusok a vga kartya 3d gyrosito processzoran futnak ilyenkor igenyes scaler/yuv algoritmusok futhatnak es nem kell eros gep sem hozza. az mplayer ezt tudja az opengl meghajtojaval, iletve windows-on a coreavc codec is hasznalja valamire a gpu-t.

az egesz sw mizeria kikerulheto, ha jo vga-d van pl parhelia. az hw-bol is tud olyan minoseget amit egyebkent csak sw szurokkel lehet elerni. viszont, az aruk eleg huzos ujonnan, hasznaltat viszont olcson lehet szerezni, felteve ha sikerul kifogni egyet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

RAW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: RAW »

nativ 1024x768-as felbontason, lanczos scaler algoritmussal es sw yuv->rgb32 konverzioval, direct rgb driver-el hajtva van a legjobb kepe.
O.K. Az első tagmondat megy a többi nem. Lehet, hogy mást is érdekelne. De az is lehet, hogy nem ebbe a topicba tartozik? Valahol kifejtenéd bővebben? Akár lépésről lépésre.

Az eredetit ugyan nem én írtam, de a kérdésedre válaszolnék:
Natív 1024x768-as felbontásban: az adott plazmatévének pont ekkora a felbontása, ezért az a legjobb, ha pont ilyen felbontású jelet kap, mert akkor a tévé saját skálázója már nem skáláz, nem ront a képen.
Lanczos scaler algoritmussal: a DVD eredeti felbontása 720x576 képpont, ezt fel kell skálázni 1024x768-ra (lásd előző pont). A skálázást nem bízzuk a tévére (szintén előző pont), hanem a DVD lejátszó program végzi el azt (szoftveres scaler). A skálázást sokféle módon (algoritmussal) el lehet végezni. Pl. a legközelebbi szomszédos pixelt ismételjük meg (nearest neighborhood), nagyon egyszerű, gyors algoritmus, de pocsék képe van. Közelítés: (bicubic, hasonlók), ezeknek meg az a baja, hogy elvész a fókusz, egy kicsit mosott lesz a kép, skálázás után kell még egy mesterséges élesítés, ami több bajt okoz, mint hasznot. A Lanczos scaler szépen skáláz és a fókusz sem megy el, ez a legjobb, de mivel bonyolult algoritmus, gyors gép kell hozzá.
SW YUV -> RGB32 konverzióval: a DVD-n nem a piros-zöld-kék színcsatornák (RGB) értékét tárolják (helytakarékossági szempontból), hanem a világosságjelet (Y) és két színkülönbségi jelet (U és V). Ezeket valakinek vissza kell alakítani RGB-re, mert az összes kijelző RGB pixelekkel rendelkezik. Az SW azt jelenti, hogy ezt is a lejátszó szoftver végzi, és a tévé már RGB jelet kap.
Direct RGB driver-el hajtva: na ezt már én sem értem.
Korg MR-1 DSD recorder, Rega P3+RB300+Benz Micro ACE H LP játszó, Sony XA333ES SACD játszó, Panasonic DVD-S97 DVD játszó, Panasonic NV-HS950 S-VHS video, Strong 5155 DVB-T vevő, Technics ST-GT350 tuner, Arcam FMJ A32 7.1, FMJ P35, FMJ P35/3 erősítők, Castle Howard S3 első, Bastion center, Severn 2 hátsó hangfalak, Martin Logan Abyss szub, Panasonic TH-42PV60E plazma TV

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Bocs, én azt gondoltam, hogy az a rész talán szabadon másolható. Természetesen nem a filmre utaltam csak a beállító részre
Tudom, hogy csak arra gondoltál, de szerintem arra is vonatkozik a szellemi tulajdon . Mindegy, ma nekiállok keresgélni

vatomi

Plazma

Hozzászólás Szerző: vatomi »

Valaki csak hajlandó lesz azt lerippelni valamelyikről...
Nem, azt nem várom el senkitől, az kicsit kimerítené az "illegális másolás" fogalmát, úgyhogy akkor inkább keresgélek a neten.

Bocs, én azt gondoltam, hogy az a rész talán szabadon másolható. Természetesen nem a filmre utaltam csak a beállító részre
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Nem, azt nem várom el senkitől, az kicsit kimerítené az "illegális másolás" fogalmát, úgyhogy akkor inkább keresgélek a neten.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

nativ 1024x768-as felbontason, lanczos scaler algoritmussal es sw yuv->rgb32 konverzioval, direct rgb driver-el hajtva van a legjobb kepe.
O.K. Az első tagmondat megy a többi nem. Lehet, hogy mást is érdekelne. De az is lehet, hogy nem ebbe a topicba tartozik? Valahol kifejtenéd bővebben? Akár lépésről lépésre.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

HelloMár lentebb is írta valaki, hogy a THX-es lemezeken (StarWars, Indiana J.) található egy elég jó programocska (THX optimalizáló) amivel belőheted a hangot és a képet is. Én tegnap tettem meg az Episode III-as lemezzel.
Üdv, G

Olvastam lentebb, de ez miatt nem fogom megvenni az érintett lemezeket.

Emiatt ne is vedd meg. Van kölcsönző is, meg mondjuk a Queen dvd-n is rajta van ez a funkció.

vatomi

Plazma

Hozzászólás Szerző: vatomi »

HelloMár lentebb is írta valaki, hogy a THX-es lemezeken (StarWars, Indiana J.) található egy elég jó programocska (THX optimalizáló) amivel belőheted a hangot és a képet is. Én tegnap tettem meg az Episode III-as lemezzel.
Üdv, G

Olvastam lentebb, de ez miatt nem fogom megvenni az érintett lemezeket.

Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”