Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Érdekes módon bizonyos MP3-as hanggal rendelkező divx filmeknél van ez a jelenség, másoknál nincs. Van olyan filmem, amit már vagy tucatszor megpróbáltam átkódolni, de a jelenség megmaradt, és gőzöm sincs mik a működés/nem működés feltételei ( hány bites/sztereó/hány kbitre kódolt CBR vagy VBR)
A dolgot csak szinesíti, hogy a lejátszóra HDMI kábellel kötött tv-n (amiben nincs dekóder) szintén nem hallatszanak ugyanezek az mp3-as kódolású filmek, ha bitstream-re van beállítva. Ha jól értem, akkor PCM-re állással viszont elvesztem a térhangzást az erősítőn.
Egyébként rádugtam az erősítőre analóg módon is, de a digitális átvitelt jobbnak gondolnám.
Ha a tévédben nincs Dolby Digital, dts és MPEG dekóder (miért is lenne?), akkor a bitstream jelet nem fogja tudni dekódolni.
Virtual Dub-bal nézd meg azoknak a DivX filmeknek a hangtulajdonságait, amiknek van hangja és átkódoláskor ezek valamelyikét állítsd be.
A térhangzás analóg jelnél is működik az erősítőn. Analóg sztereóból 5.1-et ugyanaz a Dolby ProLogic II, 5 ch stereo és dts Neo:6 csinál, mint digitális sztereó hangból. A DSP programok is ugyanúgy működnek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Nem mindegy, hogy DivX film MP3 (MPEG1 Layer3) hangját vagy önálló MP3 hangfájlt játszik le a Samsung, mert másképp kezeli.Kösd be a DVD lejátszód analóg kimenetét is az erősítőbe a DVD feliratú analóg bemenetre, a input mode meg legyen automatikus, ekkor a digi jelnek van prioritása (magyarul elsőbbsége). Ekkor ha megy digi jel, akkor az fog szólni, ha nincs, akkor meg az analóg, ami mindig megy ki a lejátszóból. Innentől kezdve nem kell semmit kapcsolgatnod, amilyen jeled kiad a lejátszó, azt fogja erősíteni a Yamaha.
LPCM = lineáris PCM, a mi esetünkben ugyanaz.
Érdekes módon bizonyos MP3-as hanggal rendelkező divx filmeknél van ez a jelenség, másoknál nincs. Van olyan filmem, amit már vagy tucatszor megpróbáltam átkódolni, de a jelenség megmaradt, és gőzöm sincs mik a működés/nem működés feltételei ( hány bites/sztereó/hány kbitre kódolt CBR vagy VBR)
A dolgot csak szinesíti, hogy a lejátszóra HDMI kábellel kötött tv-n (amiben nincs dekóder) szintén nem hallatszanak ugyanezek az mp3-as kódolású filmek, ha bitstream-re van beállítva. Ha jól értem, akkor PCM-re állással viszont elvesztem a térhangzást az erősítőn.
Egyébként rádugtam az erősítőre analóg módon is, de a digitális átvitelt jobbnak gondolnám.
Csatlakoztatás
Lenne egy kérdésem...Adva van(lesz) egy hdmi projector, egy erősítő egy dvd lejátszó. Az erősítő és a projector ugye a szoba két egymással ellentétes felén lesz, kb 10 méterre egymástól, márha az összeköttetést nézzük. Kérdés, hogy a dvd melyikhez legyen közelebb? A projectorhoz vagy az erősítőhöz?Gondolom egy koax kábel olcsóbb 10-12 méterre, mint a HDMI. Vagy elfeledkeztem egyéb összeköttetésről is? Igazából a projector oldalára jobb lenne, mivel ott a tv is..Remélem érthető a kérdésem!
Amennyiben az erősítőn nincs HDMI, vagy egyszerűen nem akarod az erősítőn átkötni akkor jobb elhelyezés a proji közelében a rövidebb kábel miatt. A minél rövidebb kábel még a HDMI esetében is nagyon fontos, ha másért nem, a baromi drága ára miatt mindenképp.
Mondom mindezt úgy, hogy a projim és a játékos között kb. 20 m kábel van. :kiraly: Ugyanis itt jön be a praktikusság, és a kényelem: jobb a távvezérlőt a képfelé fordítva nyomogatni (a DVD a tv állványban van), mint a hátam mögé, vagy a plafonra. Ez a lemezbetöltésnél is szempont...
Csatlakoztatás
Lenne egy kérdésem...Adva van(lesz) egy hdmi projector, egy erősítő egy dvd lejátszó. Az erősítő és a projector ugye a szoba két egymással ellentétes felén lesz, kb 10 méterre egymástól, márha az összeköttetést nézzük. Kérdés, hogy a dvd melyikhez legyen közelebb? A projectorhoz vagy az erősítőhöz?Gondolom egy koax kábel olcsóbb 10-12 méterre, mint a HDMI. Vagy elfeledkeztem egyéb összeköttetésről is? Igazából a projector oldalára jobb lenne, mivel ott a tv is..
Remélem érthető a kérdésem!
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
Csatlakoztatás
Megnéztem, azt irja a lejátszó, hogy MP3 2Chanel az audio infója ennek a divx fájlnak. Érdekes módon1. Az analóg kimenetén hallható
2. több másik fájlnál is ugyanezt írja (tehát MP3 2Chanel) és azok hallhatók digitálisan is.
Mindezt bitstream mellett.
Egyébként a PCM az ugyanaz, mint az LPCM?
Nem mindegy, hogy DivX film MP3 (MPEG1 Layer3) hangját vagy önálló MP3 hangfájlt játszik le a Samsung, mert másképp kezeli.
Kösd be a DVD lejátszód analóg kimenetét is az erősítőbe a DVD feliratú analóg bemenetre, a input mode meg legyen automatikus, ekkor a digi jelnek van prioritása (magyarul elsőbbsége). Ekkor ha megy digi jel, akkor az fog szólni, ha nincs, akkor meg az analóg, ami mindig megy ki a lejátszóból. Innentől kezdve nem kell semmit kapcsolgatnod, amilyen jeled kiad a lejátszó, azt fogja erősíteni a Yamaha.
LPCM = lineáris PCM, a mi esetünkben ugyanaz.
Csatlakoztatás
Az az egzotikus formátum az MPEG. Furcsa egy lejátszód van. Általában úgy szokott lenni, hogy a lejátszó setup menüjében külön lehet állítani a Dolby Digital, a dts és az MPEG hangokra az LPCM vagy a bitstream beállítást. Azért kell külön állítani, mert az erősítőkben nem nagyon szokott MPEG hangdekóder lenni, ezért azt szinte mindig a lejátszó dekódolja. Úgy néz ki, hogy a Samsungnál kispórolták ezt, tehát MPEG hangú lemezeknél (pl. DivX-ek, de elvétve DVD-nél is előfordulhat) neked kell a setup menüben LPCM-re állítani, majd DD vagy dts hangú DVD-k esetén vissza bitstream-re. Nem okos megoldás.
Megnéztem, azt irja a lejátszó, hogy MP3 2Chanel az audio infója ennek a divx fájlnak. Érdekes módon
1. Az analóg kimenetén hallható
2. több másik fájlnál is ugyanezt írja (tehát MP3 2Chanel) és azok hallhatók digitálisan is.
Mindezt bitstream mellett.
Egyébként a PCM az ugyanaz, mint az LPCM?
Csatlakoztatás
Sajna így sem megy. Csak néhány "írt" dvd-vel, és divx fájllal csinálja, ezért gyanakszom valami egzotikus formátumra.
Az az egzotikus formátum az MPEG.
Furcsa egy lejátszód van. Általában úgy szokott lenni, hogy a lejátszó setup menüjében külön lehet állítani a Dolby Digital, a dts és az MPEG hangokra az LPCM vagy a bitstream beállítást. Azért kell külön állítani, mert az erősítőkben nem nagyon szokott MPEG hangdekóder lenni, ezért azt szinte mindig a lejátszó dekódolja. Úgy néz ki, hogy a Samsungnál kispórolták ezt, tehát MPEG hangú lemezeknél (pl. DivX-ek, de elvétve DVD-nél is előfordulhat) neked kell a setup menüben LPCM-re állítani, majd DD vagy dts hangú DVD-k esetén vissza bitstream-re. Nem okos megoldás.
Csatlakoztatás
Az erölködő "Input Mode"-jét állítsd "auto"-ra. Így?
Sajna így sem megy. Csak néhány "írt" dvd-vel, és divx fájllal csinálja, ezért gyanakszom valami egzotikus formátumra.
Csatlakoztatás
Üdv
Adva van egy samsung (hr735) lejátszó, ami optikai (tehát digigtális) módon van egy yamaha (459) házimozi werősítőhöz kötve.
két fura jelenség van
-Ha a dvdv lejátszón a digitális hangot PCM-re állítom, akkor csak sztereóban szól a hang (leszámítva az erősítő saját okoskodását)
-Ha viszont bitfolyam (gondolom ez azt jalanti, hogy nem egy, az egyben átküldi a jeleket, és nem alakít rajta a lejátszó), akkor bizonyos dvd-k, de inkább divx-ek esetében nincs hang. Én valami formátum problémára gyanakszom, de az erősítőm szerintem minden formátumot ismer.
Az erölködő "Input Mode"-jét állítsd "auto"-ra. Így?
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Csatlakoztatás
Üdv
Új vagyok ilyen házimozi témában, de beleütköztem néhány problémába.
Adva van egy samsung (hr735) lejátszó, ami optikai (tehát digigtális) módon van egy yamaha (459) házimozi werősítőhöz kötve.
két fura jelenség van
-Ha a dvdv lejátszón a digitális hangot PCM-re állítom, akkor csak sztereóban szól a hang (leszámítva az erősítő saját okoskodását)
-Ha viszont bitfolyam (gondolom ez azt jalanti, hogy nem egy, az egyben átküldi a jeleket, és nem alakít rajta a lejátszó), akkor bizonyos dvd-k, de inkább divx-ek esetében nincs hang. Én valami formátum problémára gyanakszom, de az erősítőm szerintem minden formátumot ismer.
Örülnék, ha egy rutinos hozzáértő iránmymutatást adna, hogy mi nem jó, avagy merre van előre.
-
Vendég
Csatlakoztatás
na végre teszteltük a kábelt Ponyvaregénnyel.kontrasztarány sokkal jobb lett, multkor a NArnia csatajelenetét néztem és azon nem láttam semmit, világos jeleneteknél nincs is nagyon, sötétnél annál több, a ekete csík is fekete és nem szűrke már:)
Csodálkoztam is, hogy pont te nem látsz eltérést, akinek az antracit is középszürke!
Szóval a jobb kábeleknél legelőször azt lehet észrevenni, hogy kevesebb zajt vesznek fel, a tök fekete képernyőn nincs (vagy gyengébb) a szürke csík. Utána jön az, hogy szebbek a színek, a kontraszt, a fényerő, stb., bár igazán ezt csak 2 egymás mellett álló, egyforma rendszer közvetlen összehasonlításával lehetne jól tesztelni. A játékos képe nem lesz rosszból szuper, vagy jóból sz@r egy kábelcserétől.
amúgy a színek nem lettek szebbek, igazából a fekete erősödése miatt lehetett világosítani picit és ezért jobb az egész.
megérte:)
Csatlakoztatás
na végre teszteltük a kábelt Ponyvaregénnyel.kontrasztarány sokkal jobb lett, multkor a NArnia csatajelenetét néztem és azon nem láttam semmit, világos jeleneteknél nincs is nagyon, sötétnél annál több, a ekete csík is fekete és nem szűrke már:)
Csodálkoztam is, hogy pont te nem látsz eltérést, akinek az antracit is középszürke!
Szóval a jobb kábeleknél legelőször azt lehet észrevenni, hogy kevesebb zajt vesznek fel, a tök fekete képernyőn nincs (vagy gyengébb) a szürke csík. Utána jön az, hogy szebbek a színek, a kontraszt, a fényerő, stb., bár igazán ezt csak 2 egymás mellett álló, egyforma rendszer közvetlen összehasonlításával lehetne jól tesztelni. A játékos képe nem lesz rosszból szuper, vagy jóból sz@r egy kábelcserétől.
-
Vendég
Csatlakoztatás
Reméltem . . .
úgyhogy vihetitek a 450ft os kábelem ezresért:) mert elég jól teljesít az is:)))
Csatlakoztatás
Reméltem . . .
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
-
Vendég
Csatlakoztatás
na végre teszteltük a kábelt Ponyvaregénnyel.
kontrasztarány sokkal jobb lett, multkor a NArnia csatajelenetét néztem és azon nem láttam semmit, világos jeleneteknél nincs is nagyon, sötétnél annál több, a ekete csík is fekete és nem szűrke már:)
Csatlakoztatás
erősítőn sajnos nincs...de már megoldottam visszavittem,kipróbáltam a másik ilyet is azon sem ment sajnos úgyhogy cseréltem egy másik típusra azon minden ok!
Hm..érdekes
Azért szerintem írd le melyik típussal nem volt jó, nehogy más is olyat vegyen.
vagy más alaposan elolvassa a manualt?
elolvastam alaposan a manualt bár sokat nem ért...
a típusa phillips dvp 5960
a digitális kimeneten három dolgot lehetett állítani:
off ilyenkor nem küld jelet.
all ilyenkor küldi a jelet.
pcm only a leírás szerint ezt akkor használjam ha hdmi-n hangot is akarok küldeni.
namármost mind a hármat kipróbáltam és semmi...az all és pcm only beállítás
ugyanazt csinálta simán csak sztereó jelet küldött,az az egy segített hogy ha a hdmi csatit kihúztam,ilyenkor egyből 5.1-be jött a hang...úgy viselkedett józan paraszti eszemmel mintha csak egy digitális csatlakozót tudott volna kezelni,vagy hdmi vagy koax...vagy esetleg valami firmware hiba...
ettől függetlenül válalom hogy lehet hogy én voltam a hülye :kiraly:
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850
Csatlakoztatás
szerintem is!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
-
Vendég
Csatlakoztatás
erősítőn sajnos nincs...de már megoldottam visszavittem,kipróbáltam a másik ilyet is azon sem ment sajnos úgyhogy cseréltem egy másik típusra azon minden ok!
Hm..érdekes
Csatlakoztatás
Hm..érdekes
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Csatlakoztatás
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850
-
Vendég
Csatlakoztatás
hdmi kép és hang átvitelre képes az tuti,
erősítőn nincs hdmi bemenet?
Csatlakoztatás
Sziasztok!Az okosokat kérdezném: vettem egy hdmi-s lejátszót,hdmi kábellel összekötöm
a plazmával,koax kábellel pedig az erősítővel...most jön a gond,koaxon átjön a hang de nem 5.1-ben haneóm sima sztereóban,ha kihúzom a hdmi-t akkor meg 5.1 ben jön győnyőrűen..mitől lehet ez?lejátszó gond?
Szerintem nézd meg a beállításokat, hátha lehet váltogatni, hogy melyik kimeneten milyen jelet küldjön ki, és a digit koax-ra 5.1-est vagy surround-ot válassz.
Lehet az a gond, hogy a hdmi-n akarja küldeni az 5.1-et (remélem nem mondtam nagy hülyeséget, asszem lehet kép+hangot küldeni hdmi-n )
hát én is arra gyanakszom hogy a hdmire küldi ki az 5.1 hangot de a beállításokat megnéztem és jól van beállítva,épp az a gond hogy hiába állítom a jóra,nincs változás...
Csatlakoztatás
Sziasztok!Az okosokat kérdezném: vettem egy hdmi-s lejátszót,hdmi kábellel összekötöm
a plazmával,koax kábellel pedig az erősítővel...most jön a gond,koaxon átjön a hang de nem 5.1-ben haneóm sima sztereóban,ha kihúzom a hdmi-t akkor meg 5.1 ben jön győnyőrűen..mitől lehet ez?lejátszó gond?
Szerintem nézd meg a beállításokat, hátha lehet váltogatni, hogy melyik kimeneten milyen jelet küldjön ki, és a digit koax-ra 5.1-est vagy surround-ot válassz.
Lehet az a gond, hogy a hdmi-n akarja küldeni az 5.1-et (remélem nem mondtam nagy hülyeséget, asszem lehet kép+hangot küldeni hdmi-n )
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Az okosokat kérdezném: vettem egy hdmi-s lejátszót,hdmi kábellel összekötöm
Csatlakoztatás
...vagy te is beleestél a mókusvakítás csapdájába és elhitted, hogy ha teliholdnál szedett friss harmattal bekened a 220V-s kábelt, akkor attól megváltozik a sztereó szinpad mélységérzete, és definiáltabb lesz a mélyközép tartomány.
Miért mókusvakítás? Nálam bejött, igaz nem mindegy honnan szedjük a harmatot és hetenként újra kell kenni
Hm..picit offtopic: nálam ugyanez volt a ps2 alap kábel és az új scart között (21 ponton kötött ps2-höz való scart, igaz nem arany csatis..de elvileg ennek is jobbnak kéne lennie RGB-n..de én igazából nem látok semmi különbséget rgb meg nem rgb bemenet között..úgyhogy most a ps2 marad a nem rgb-s bemeneten, mert azt elfoglalja a dvd játékos )