Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Próbálj meg egy Sony-t, annak nem lesz hátsó "megvilágosodása". Teljesen homogén lesz a képe, én már jártam így 2 Philipsel, így a harmadiknál már tutira mentem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a tanácsokat!
Egyértelmű, hogy a Pana viszi a pálmát ebben a hármas összehasonlításban, csak sajna 2k körül nem láttam 32-es Panasonicot.
De asszem megéri egy kicsit még áldozni a jobb minőségre...
Egyébként azóta jobban szemügyre vettem a gépet, és találtam rajta 3db pixelhibát is. 2 szubpixel és egy teljes pixel van beragadva.
Szóval úgy néz ki a Samsung sem mentes a pixelhibáktól.
Most szedtem le a kicsikét a falról, indulok visszavinni.
Este beszámolok a fejleményekről.
Köszi még1x
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Lcd, Led, Oled TV-k
Sztem a Pana TX-32LX60F v. TX-32LE60 -val jársz a legjobban. Én is most állok LCD vásárlás elött, a panáról kevés rosszat hallani. Ha vissza olvasól az LG nek sok a pixel hibája, a samunak meg sztem gyenge az analóg képfeldolgozása.
Pana LCD-ről azért hallani kevés rosszat, mert szinte ismeretlen idehaza (talán kinn is). Ebből kifolyólag nagyon kevés infó van róla. Én láttam rajta Xbox360-at HD-s jellel, és nagyon nem volt meggyőző.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sztem a Pana TX-32LX60F v. TX-32LE60 -val jársz a legjobban. Én is most állok LCD vásárlás elött, a panáról kevés rosszat hallani. Ha vissza olvasól az LG nek sok a pixel hibája, a samunak meg sztem gyenge az analóg képfeldolgozása.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Lcd, Led, Oled TV-k
Felhívtam a MM-ot és elmeséltem nekik a történetet, azonnal felajánlották a cserét - akár más típusra is. Szóval úgy néz ki ez a probléma letudva.
A kódot megtaláltam, sikerült belépnem, de a dimming opciót még nem tudtamm kikapcsolni.
Most megint dilemmában vagyok, hogy maradjak-e a Samsungnál, vagy térjek vissza az LG-hez?
Azt hiszem alaposabban meg kell majd néznem a két gépet az üzletben.
Nekem úgy tűnt, hogy a Samsung képe szebb, ráadásul a háttérvilágítás is mintha kevésbé derengene.
Ráadásul ezek szerint az LG-nél is előfordul ilyen foltosodás...
Nah, majd elválik mi lesz .
De ha esetleg bárkinek meggyőző érvei vannak bármelyik típus mellett, vagy ellen, akkor írja le bátran!
Samsung LE32R32BX vs LG 32LE2R, esetleg Panasonic max. 250k-ig
Ne csak azt nézd meg melyiknek milyen képe van, hanem azt is hogy melyiknek mire van beállítva a képjellemzői. Ugyanis előszeretettel vannak ott elállítva a tv-k vásárlók által, vagy ne adj isten más által, így könnyen előfordulhat hogy a rosszabb képességű tv-nek jobb képe van ránézésre, mint egy jobbnak.
Lcd, Led, Oled TV-k
Másnap estére viszont a négy saroktól kb 45 fok szögben és 15-20cm-re megváltozott a háttérvilágítás homogenitása. ...
A másik jelenség a már említett DNI miatti háttérvilágítás korrekció. Ez sem igazán tetszik.
Nekem LG 37LC2R van, és kb 1 hét elteltével jelentek meg az általad említett átvilágítások ... Úgyhogy én ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani ...
A másik: a dinamikus kontraszt miatt van. Ezt a service menu-ből ki tudod kapcsolni. Olvass vissza jó-pár oldalt, és belépési kódot is találsz a Samu-hoz ... :vazeg:
Szia!
Köszi a segítséget! :kiraly:
Felhívtam a MM-ot és elmeséltem nekik a történetet, azonnal felajánlották a cserét - akár más típusra is. Szóval úgy néz ki ez a probléma letudva.
A kódot megtaláltam, sikerült belépnem, de a dimming opciót még nem tudtamm kikapcsolni.
Most megint dilemmában vagyok, hogy maradjak-e a Samsungnál, vagy térjek vissza az LG-hez?
Azt hiszem alaposabban meg kell majd néznem a két gépet az üzletben.
Nekem úgy tűnt, hogy a Samsung képe szebb, ráadásul a háttérvilágítás is mintha kevésbé derengene.
Ráadásul ezek szerint az LG-nél is előfordul ilyen foltosodás...
Nah, majd elválik mi lesz .
De ha esetleg bárkinek meggyőző érvei vannak bármelyik típus mellett, vagy ellen, akkor írja le bátran!
Samsung LE32R32BX vs LG 32LE2R, esetleg Panasonic max. 250k-ig
Köszi mégegyszer!
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Lcd, Led, Oled TV-k
Másnap estére viszont a négy saroktól kb 45 fok szögben és 15-20cm-re megváltozott a háttérvilágítás homogenitása. ...
A másik jelenség a már említett DNI miatti háttérvilágítás korrekció. Ez sem igazán tetszik.
Nekem LG 37LC2R van, és kb 1 hét elteltével jelentek meg az általad említett átvilágítások ... Úgyhogy én ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani ...
A másik: a dinamikus kontraszt miatt van. Ezt a service menu-ből ki tudod kapcsolni. Olvass vissza jó-pár oldalt, és belépési kódot is találsz a Samu-hoz ...
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
A segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni.
Karácsonyra mi is megleptük magunkat egy LCD TV-vel.
Egy Samsung 32"-os gépet sikerült venni.
Amikor megvettük, este hosszasan tanulmányozgattam a háttérvilágítást, és teljesen homogénnek tűnt. Pixelhibát sem találtam.
Másnap estére viszont a négy saroktól kb 45 fok szögben és 15-20cm-re megváltozott a háttérvilágítás homogenitása.
Olyan, mint ha egy ellipszis 1-1 szakasza derengene. Négy kis derengő íves folt...
Nem azt mondom, hogy erős, de látszik. Különösen az egyik, a jobb alsó.
Nem igazán értem, hogy mi tud ilyen módon megváltozni 1 nap alatt?
Bemozdulhatott vmelyik cső, esetleg hődeformáció?
Kicsit megingott a bizalmam, mi várható még, ha 1 nap alatt már változás állt be??
Szerintetek ezért lehet cserét kérni?
Én egyébként LG/Pana párti vagyok, de minden megkérdezett eladó több üzletben is a Samsungot ajánlotta, ráadásul a MM-ban e mellett a gép mellett volt kitéve hasonló árban 2 LG, és tényleg szebb képe volt a samonak.
Minden ötletet, segítséget és hozzászólást előre is nagyon köszi!
Lcd, Led, Oled TV-k
...azt én meg is taperoltam, és igen azt ami a képen van
én beértem a vizuális élménnyel is, bár én egy másik - nem a képen látható - ugyanilyen típus esetében...és, hogy tovább fokozzam, a 70 colos nagyobb testvérét is szemügyre vettem
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Akármilyen plazma vagy LCD megfordult azóta nálam,még csak addig sem jutok el,hogy elgondolkodjam a cserén...
Hát, valahogy nem csodálkozom ezen! Bár, láttam ugyanott a KDL-46X2000 lcd tv csodát, engem azé' az se hagyott hidegen...
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Mögötte egy szép SXRD van
...az kevés, hogy SXRD! Én a bámulatos logikámmal, hihetetlen tudásmennyiséggel és élménygazdagsággal a fejemben, a pontos típust is meg tudom mondani, íme :
Sony KDS-55A2000
Én nyertem! :kiraly:
Igen nyertél.
Azért azt hozzátenném, hogy a képen található SXRD amit hatalmas logikával megfejtetted hogy pontosan mi is az, azt én meg is taperoltam, és igen azt ami a képen van
Lcd, Led, Oled TV-k
Igen, valószín?, hogy minden jó benne van, de még az LCD, a plazma, meg a többi "új" megjelenítô nem jár a csúcson, még nem dölt el, hogy melyik lesz a nyerô, mindegyiknek van valami jó tulajdonsága. Valamelyik gyôzni fog, esetleg mindegyik, mert "összegyúrják" ôket és lesz egy más elnevezés? megjelenítô. Amúgy jól néz ki az LG, menyire jó a panelje, ez már nem lilás oldalról?
Lcd, Led, Oled TV-k
Gratulálok a király cucchoz! ...útállak is érte, ugye tudod?! :kiraly:
Na ja...Engem is megviselt,mikor először láttam,sima scart-ról,mezei DVD-n...De már valahogy akkor éreztem a benne rejlő lehetőségeket.
Azóta sem csalódtam.
Akármilyen plazma vagy LCD megfordult azóta nálam,még csak addig sem jutok el,hogy elgondolkodjam a cserén...
Vicc mindegyik mellette.
Itt van ez a jó kis full HD-s LG,tökúj modell,minden szuper cucc benne van,elvileg..
Hát...Játszani jó.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez egyértelm? volt, mert nagyobb, mint az elôtte álló LG és az is egyértelm?, hogy mi áll rea4 aláírásában.
BOLDOG KARÁCSONYT!
Azt hittem, tükröződik majd az irónia előző hozzászólásomban...na mindegy.
BÉKÉS KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Azér' össze ne vesszetek...
Maj' vigyázunk! :kiraly: Viccet félre téve, az idei házimozi kiállításon a Sony standon ott figyelt a KDS-55A2000 és BDZ-S77 BLU-RAY felvevőről toltak rá HD műsort. Hát mitmondjak, nagyon megérintett a látvány, és ennek örömére kb. 2 órát el is töltöttem eme remek helyen. Természetesen maxra volt rajta húzva szinte minden - annak érdekében, hogy aki oda betér egyből dobjon egy hátast - de akkor is, szvsz az egyik legjobb képmegjelenítőt véltem felfedezni ott az adott körülmények között!
Gratulálok a király cucchoz! ...útállak is érte, ugye tudod?!
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez egyértelm? volt, mert nagyobb, mint az elôtte álló LG és az is egyértelm?, hogy mi áll rea4 aláírásában.
BOLDOG KARÁCSONYT!
Azér' össze ne vesszetek...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
BOLDOG KARÁCSONYT!
Lcd, Led, Oled TV-k
BOLDOG KARÁCSONYT!
Lcd, Led, Oled TV-k
...az kevés, hogy SXRD! Én a bámulatos logikámmal, hihetetlen tudásmennyiséggel és élménygazdagsággal a fejemben, a pontos típust is meg tudom mondani, íme :
Sony KDS-55A2000
Én nyertem!
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem nyert....Poszám,csalódtam!!
Miért, plazma?
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szép az LG, legalábbis külsôleg, de nekem a mögötte lévô SXRD jobban tetszik.
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!!!!
k*rvaho.gif
Lcd, Led, Oled TV-k
Próbálgatok egy 47-es,Full HD LG-t...
Várjuk majd a beszámolót. A háttérben meg egy plazma figyel?
Szerintem az is LCD, mert a plazma sokkal jobban tükröződik.
Nem nyert....Poszám,csalódtam!! :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem az is LCD, mert a plazma sokkal jobban tükröződik.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Lcd, Led, Oled TV-k