Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

bc0001
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: bc0001 »

ezek miatt szerintem a nativ vga es az rgb meghajtas adja a legjobb minosegu kepet.

A komponens bemenet - legalább is manuál szerint - ugyanazokat a jeleket támogatja, mint a hdmi... igazából ezért nem értem a skálázásra vonatkozó álláspontod Aurum. Vagy tévedek?

jo. de az rgb nem komponens. tegnap megkaptam az 5m-es hdmi kabelt, valoszinuleg vga driver gond lehet, de nagyon rossz kepet kaptam.

És mi a különbség Aurum? Én eddig úgy tudtam, hogy egy és ugyanaz...

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

"1366 x 768 képfelbontás"

...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Itt mindenkinek PV60-a van...
Van / lesz Samsung klub is! (ugye (ex)Cat?)

pontosan, ahogy mondod!

- ha minden igaz, akkor hóóónap!

vatomi

Plazma

Hozzászólás Szerző: vatomi »

Nekem sem, mert én ilyet szeretnék:My Webpage

Én inkább maradok a földön
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Nekem sem, mert én ilyet szeretnék:
My Webpage

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

Itt mindenkinek PV60-a van...   Most már nekem is. 

Nekem ha lesz, nem az lesz :kiraly:

Nekem meg csak volt...

Én meg megnéztem, és eldöntöttem, hogy ilyen nem lesz.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Nekem meg csak volt...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Itt mindenkinek PV60-a van...
Van / lesz Samsung klub is! (ugye (ex)Cat?)

vatomi

Plazma

Hanem?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Egy kérdés. 
Lehet-e a rossz analóg jelnek (UPC) az a hatása, hogy néha, de tényleg csak nagyon ritkán egy minimál pixeleződést lehet látni gyors, fekete, vagy sötét hátterű képeknél?

Megérné a UPC Direct. Gondolom digitális jellel szebb lenne a tv adás képe.

Köszi a válaszokat. Az eddigieket is.

az a baj, hogy az analog hibákat cserélnéd le digitális hibákra (egyébként amit leírszaz is inkább digitális hibának tűnik)

nekem volt UPC Direct-em, pont a vélt jobb minőség miatt építettem ki. Mélységes csalódás volt. Nem a technológiával volt a baj, mert a német adók szuper minőségben jöttek, hanem a magyar adók minőségen alluli minőségével. Valószínű olyan kis sávszélességet biztosítottak számukra, hogy agyon lett tömörítve a kép, mint egy VCD esetén.
Lehet azóta javult a dolog, de anélkül, hogy megnéznéd valahol én nem javaslom, hogy beleugorj!
gordon314.fw.hu

vatomi

Plazma

Gratula vatomi a készülékhez!  
Mi csak a hdmi-t lett próbáltuk ki, ami tényleg gyönyörű képet ad. Ezzel azonban nem azt akarom mondani, hogy komponensen nem lehet szép, de osztom fapaci véleményét: mindenképp próbáld ki a hdmi-t, aztán teszteld egy jól ismert filmen.
Gyanítom, hogy sok múlik a dvd játékos, és a DAC minőségén is.

Hát üsse kő kő, beruházok egy ilyen madzagra pedig égető lenne a surround sugárzók cseréje most már, hogy mindent összekapartam!

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Itt mindenkinek PV60-a van... Most már nekem is.

Nekem ha lesz, nem az lesz

Zsata
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zsata »

Egy kérdés.

Lehet-e a rossz analóg jelnek (UPC) az a hatása, hogy néha, de tényleg csak nagyon ritkán egy minimál pixeleződést lehet látni gyors, fekete, vagy sötét hátterű képeknél?

Megérné a UPC Direct. Gondolom digitális jellel szebb lenne a tv adás képe.

Köszi a válaszokat. Az eddigieket is.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Nem találom a lejátszóm hdmi kábelét. Érdemes vennem hozzá egyet vagy elég az RGB? Látványos a különbség?
Elvileg ugye minden cuccon jobb a digitális jelet átvinni a kijelzőbe. De vannak esetek, amikor jobb a kép komponensről hajtva, de ez ritka. Mindenképpen próbáld ki a HDMI-t!

Gratula vatomi a készülékhez!

Mi csak a hdmi-t lett próbáltuk ki, ami tényleg gyönyörű képet ad. Ezzel azonban nem azt akarom mondani, hogy komponensen nem lehet szép, de osztom fapaci véleményét: mindenképp próbáld ki a hdmi-t, aztán teszteld egy jól ismert filmen.
Gyanítom, hogy sok múlik a dvd játékos, és a DAC minőségén is.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem találom a lejátszóm hdmi kábelét. Érdemes vennem hozzá egyet vagy elég az RGB? Látványos a különbség?
Elvileg ugye minden cuccon jobb a digitális jelet átvinni a kijelzőbe. De vannak esetek, amikor jobb a kép komponensről hajtva, de ez ritka. Mindenképpen próbáld ki a HDMI-t!

Zsata
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Erre én is szívesen meghallgatnék egy hozzáértő választ.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: senna »

Gratulálunk.
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz

vatomi

Plazma

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

Két kérdésem lenne. Az egyik ugyan nem ide tarozik, de egy-egy egyszavas válasszal mindkét kérdésre lehet válaszolni. Előre is köszönöm.1. A pana PV60-as tv-k tudják-e a Q-link-et?
2. Tv-ről tv-re lehet-e csatornakiosztást áttölteni?

lerias szerint igen. van is a taviranyiton direkt tv felvetel gomb.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

ezek miatt szerintem a nativ vga es az rgb meghajtas adja a legjobb minosegu kepet.

A komponens bemenet - legalább is manuál szerint - ugyanazokat a jeleket támogatja, mint a hdmi... igazából ezért nem értem a skálázásra vonatkozó álláspontod Aurum. Vagy tévedek?

jo. de az rgb nem komponens. tegnap megkaptam az 5m-es hdmi kabelt, valoszinuleg vga driver gond lehet, de nagyon rossz kepet kaptam.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Két kérdésem lenne. Az egyik ugyan nem ide tarozik, de egy-egy egyszavas válasszal mindkét kérdésre lehet válaszolni. Előre is köszönöm.
1. A pana PV60-as tv-k tudják-e a Q-link-et?
2. Tv-ről tv-re lehet-e csatornakiosztást áttölteni?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: andix »

Szervusztok, régebben jártam már itt... 32"ban is érdemes plazmában gondolkodn, vagy lcd? Mi a favorit?(42-ben pl tudom, hogy régebben a pana pv60, de ebben a méretben még sose nézelődtem eddig...)

Ez elég egyszerű lesz....Nincs 32-es plazma.Legkisebb a 37"-os.

Jah okéé. Akkor marad az lcd.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Szervusztok, régebben jártam már itt... 32"ban is érdemes plazmában gondolkodn, vagy lcd? Mi a favorit?(42-ben pl tudom, hogy régebben a pana pv60, de ebben a méretben még sose nézelődtem eddig...)

Ez elég egyszerű lesz....Nincs 32-es plazma.Legkisebb a 37"-os.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: andix »

Szervusztok, régebben jártam már itt... 32"ban is érdemes plazmában gondolkodn, vagy lcd? Mi a favorit?
(42-ben pl tudom, hogy régebben a pana pv60, de ebben a méretben még sose nézelődtem eddig...)

Zsata
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Sziasztok! 
Megvettem életem első plazma tv-jét, köszönhetően a fórumban olvasottaknak, egy pana th42-pv60-at. Eddig nagyon megvagyok vele elégedve, csak lenne egy pár kérdésem. Sima pana dvd lejátszóm van, amin komponens kimenet sincs. Most scart-al van összekötve (RGB) egy nem gagyi kábellel. A kérdésem az lenne, mennyivel lenne szebb a kép komponens kábellel? A következő, mennyivel lenne jobb a komponensnél a HDMI. Ezek a kábelkülönbségek kijönnek sima dvd-knél? Ha vennék HDMI kimenetes dvd-t, mire kell azoknál figyelni, vagy szabványok ezek a kimenetek?

A másik kérdés az lenne, hogy ez a tv (1024X768) hogyan fogja mondjuk elviselni ha egy megfelelő lejátszóval mondjuk egy720p-s, 1080i-s vagy akár egy 1080p-s jelet kap. Le tudja játszani, vagy lebutítja a jeleket. Így még élvezhető lesz a kép. Remélem igen. Mondjuk biztos nem olyan mint egy 1920X1080as Full HD tv-n, de hát az másfél milla körül van.

Bocs a láma kérdésekért, és köszi a válaszokat.

en mar lefutotam ezeket a koroket. dvd minosege tokeletes ha rgb-vel hajtod, felesleges felskalazni, jo scaler van a tv-ben. a vga bemeneten nativban hajtva es az ypbpr bemeneten 1080i-vel hajtva ugyanolyan minosegu kepet csinal. a hdmi-t nem probaltam, de az elozo ketto is tokeletes, szoval attol nem lesz jobb.

en vga-val hasznalom natv felbontason mert igy jobban kezben lehet tartani a dolgokat.

Köszönöm a választ. Majd tesztelgetek.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”