Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Tegnap este én is belépten a plazma tulajok táborába.
u.i.: vasárnap elvittem a barátnőmet egy utolsó szemlére. Féltem, hogy a Samu, vagy az eldzsi a design miatt nyerő lesz nála, és onnantól nehéz lesz "eladnom" a Panát. Örökre megtartom ezt a nőt, mert bár elismerte, hogy azok szebbek, de azt is hozzátette, hogy a fekete zongoralakk külső miatt iszonyat macera van a tisztántartásával (ujjlenyomat, meg egyebek), ezért inkább az ezüst Panára szavazott.
Egyébként gratulálok. Szerncséd van a Barátnőddel is. Gyakorlatias hölgy. Kézcsók neki.
Köszönöm, átadom!
Mivel tőle jött ez az indok, ezért, ha egy hölgynek is van beleszólása a döntésbe, javaslom ezt a végső érvet a leendő Pana tulajoknak. :kiraly:
Az avulásról meg leírtad még plasztikusabban amit én is gondolok! Köszönet érte!
Készítettem pár képet a rendszerről. A legjobbat minnyá fel is töltöm a Galériába.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Plazma
Váááohh ma láttam életem első beégett plazmáját, az MM-ben,ott figyelt a National Geographic logója a sarokban!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
u.i.: vasárnap elvittem a barátnőmet egy utolsó szemlére. Féltem, hogy a Samu, vagy az eldzsi a design miatt nyerő lesz nála, és onnantól nehéz lesz "eladnom" a Panát. Örökre megtartom ezt a nőt, mert bár elismerte, hogy azok szebbek, de azt is hozzátette, hogy a fekete zongoralakk külső miatt iszonyat macera van a tisztántartásával (ujjlenyomat, meg egyebek), ezért inkább az ezüst Panára szavazott.
Egyébként gratulálok. Szerncséd van a Barátnőddel is. Gyakorlatias hölgy. Kézcsók neki.
Plazma
Lakakilom. A többi sem jobb. Nem ezért veszek majd plazmát.
Ha nem vagy olyan rafkós, mint itt egyesek, akkor úgyis bukni fogsz rajta. A drága, új készüléken valószínűleg jóval többet, mint egy befutott, olcsóbb modellen.
Itt nem biztos, hogy a garanciáról van szó. Nagy különbségek vannak az árakban és a hitellehetőségekben is. Ha csak az arukereso.hu-n megnézed az árakat, akkor is nagy különbségeket találhatsz, nem is beszélve a gazdagoknak való MM árairól, meg az Euronics és hasonló üzletekről. Pl. a Cora-ban volt néhány hete egy 10%-os akció.
Ha meg esetleg részletre vásárolsz, akkor meg több ezer forintos különbözet lehet, a hitel teljes visszafizetése után.
A garancia meg általában (!!!) nem szokott kelleni. Ha olyan gyakran kellene, akkor nem vállalnának be a gyártók 2-3 évet. De ezt ki kell számolni. Egy javítás mennyi lehet? 40-80-120 ezer Ft? Annyival olcsóbban kell vásárolni. Csak nem megy tönkre teljesen...
A 17.-i hozzászólásom nem is érintette a garancia ügyét. Nekem mégis nyugodtabb a lelkem vele, hogy van rá magyar hivatalos gari.. 80-100-zal nem tudtam volna olcsóbban venni.
Arról írtam akkor, hogy olyan gyors a készülékek "erkölcsi" avulása, hogy fél évvel a megjelenésük után akár 100-200E Ft-tal is olcsóbb lehet ugyanaz a készülék a boltban, mint a megjelenésekor. Így szerintem olyan, hogy ideális pillanat (a vásárlás szempontjából) nem létezik. Ha vársz, akkor mindig lesz olcsóbb és jobb készülék, viszont addig meg nem tudod élvezni az előnyeit. Nekem ez a 350K körüli ár már optimálisnak tűnt. Ezt az árat megérte az új, és korábbinál jóval nagyobb élmény.
Persze elképzelhető, hogy két hónap múlva már lehet, hogy 300-ért is utánamvágják ezt a modellt, de nem vártam vele tovább.
Jól tetted, én sem vártam. Szerintem meg van optimális vásárlási időszak. Úgy gondolom, hogy ettől olcsóbb (350-360) már nem lesz a 42"-os PV60. Ki fog jönni egy újabb típus, az lehet, hogy olcsóbb lesz, lehet, hogy többet is fog tudni, de az is lehet, hogy nem is lesz ilyen népszerű. Van egy 8 éves 100Hz-es Pana tv-m (is). Két-három hete javította egy szerelő és azt mondta, hogy ebből a típusból a későbbiek már nem ilyen jók. Ebben Mitsubishi képcső van, a későbbiekben már Nokia és azok a képcsövek és a tv-k sem sikerültek már ilyen jól. Mindig olcsóbbnak kell lenni és csodák nincsenek.
Abban, hogy a termékek értéke rohamosan csökken tökéletesen egyetértek Veled. De nem mindegy, hogy mennyiről csökken. 5 év múlva már lehet, hogy 100 ezerért nem lehet eladni. De nem mindegy, hogy 500 ezerről, vagy 350 ezerről értékelődik le ennyire. Ezek miatt érzem úgy, hogy ezt a készüléket most a legideálisabb megvenni. Jelenleg még modernnek, szépnek, jóképűnek, stb. lehet nevezni ezen az áron. Egy év múlva újnak már talán gagyi lesz, akár 300 ezerért is. A garanciát meg én is úgy érzem, mint Te. Ha nem tudom annyival olcsóbban megvenni, akkor én sem kockáztatok ekkora összeget. A Denon erősítőmet hivatalos garancia nélkül vettem, de kb. 1/3-ad összegről volt szó. Meg persze egy erősítőt olcsóbb javíttatni.
Plazma
Természetesen kipróbáltam dvi-vga-val is, viszont ott én sehogy sem tudtam a 16:9-et nyújtás nélkül betölteni...esetleg lecsapni a két szélét, de hát az meg beégés veszély.
Szóval a 4:3-as bontások nekem nem igazán jöttek be épp ezért.
A kétszeres skálázás alatt mit értesz pontosan? (amit észrevettem, hogy a betűk - pl: desktop, html oldalak - elég furcsák, de olvashatóak, ugyanakkor a filmek és játékok bitang jól néznek ki - legalább úgy, mint vga-n...hmm )
bC
en ugy latom hdmi-vel rosszabb minoseguek a filmek is ha nem is sokkal. a dupla/tripla skalzas abbol adodik, hogy a hdmi csak bizonyos felbontasokat tamogat (megnezheted a tv leirasaban a hdmi-s resznel) pl 1024x768-es a fizikai felbontasa a pv60-nak de a hdmi azt nem ismeri csak kisebbet vagy nagyobbat.
ha van egy filmed pl egy dvd 720x576-al akkor a lejatszo azt felskalazza pl 1024x768-ra amin a desktop-od megy aztan a hdmi miatt fel/leskalazza a vga 720p-re vagy 1080i/p-re. amit aztan a tv visszameretez 1024x768-ra. ez mar haromszoros skalazas... ugyanakkor ha vga-n kerezstul nativban hajtod 1024x768-al akkor csak egy skalazas van. ugyanigy csak egy skalazas van, ha rgb-vel hajtod a dvd nativ felbontasan, es onnan a tv nagyitja fel a kepet.
ezek miatt szerintem a nativ vga es az rgb meghajtas adja a legjobb minosegu kepet.
A komponens bemenet - legalább is manuál szerint - ugyanazokat a jeleket támogatja, mint a hdmi... igazából ezért nem értem a skálázásra vonatkozó álláspontod Aurum. Vagy tévedek?
Plazma
Természetesen kipróbáltam dvi-vga-val is, viszont ott én sehogy sem tudtam a 16:9-et nyújtás nélkül betölteni...esetleg lecsapni a két szélét, de hát az meg beégés veszély.
A kétszeres skálázás alatt mit értesz pontosan? (amit észrevettem, hogy a betűk - pl: desktop, html oldalak - elég furcsák, de olvashatóak, ugyanakkor a filmek és játékok bitang jól néznek ki - legalább úgy, mint vga-n...hmm )
bC
en ugy latom hdmi-vel rosszabb minoseguek a filmek is ha nem is sokkal. a dupla/tripla skalzas abbol adodik, hogy a hdmi csak bizonyos felbontasokat tamogat (megnezheted a tv leirasaban a hdmi-s resznel) pl 1024x768-es a fizikai felbontasa a pv60-nak de a hdmi azt nem ismeri csak kisebbet vagy nagyobbat.
ha van egy filmed pl egy dvd 720x576-al akkor a lejatszo azt felskalazza pl 1024x768-ra amin a desktop-od megy aztan a hdmi miatt fel/leskalazza a vga 720p-re vagy 1080i/p-re. amit aztan a tv visszameretez 1024x768-ra. ez mar haromszoros skalazas... ugyanakkor ha vga-n kerezstul nativban hajtod 1024x768-al akkor csak egy skalazas van. ugyanigy csak egy skalazas van, ha rgb-vel hajtod a dvd nativ felbontasan, es onnan a tv nagyitja fel a kepet.
ezek miatt szerintem a nativ vga es az rgb meghajtas adja a legjobb minosegu kepet.
Plazma
Gratula!
a barátnődhöz is
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
Ha nem vagy olyan rafkós, mint itt egyesek, akkor úgyis bukni fogsz rajta. A drága, új készüléken valószínűleg jóval többet, mint egy befutott, olcsóbb modellen.
Itt nem biztos, hogy a garanciáról van szó. Nagy különbségek vannak az árakban és a hitellehetőségekben is. Ha csak az arukereso.hu-n megnézed az árakat, akkor is nagy különbségeket találhatsz, nem is beszélve a gazdagoknak való MM árairól, meg az Euronics és hasonló üzletekről. Pl. a Cora-ban volt néhány hete egy 10%-os akció.
Ha meg esetleg részletre vásárolsz, akkor meg több ezer forintos különbözet lehet, a hitel teljes visszafizetése után.
A garancia meg általában (!!!) nem szokott kelleni. Ha olyan gyakran kellene, akkor nem vállalnának be a gyártók 2-3 évet. De ezt ki kell számolni. Egy javítás mennyi lehet? 40-80-120 ezer Ft? Annyival olcsóbban kell vásárolni. Csak nem megy tönkre teljesen...
A 17.-i hozzászólásom nem is érintette a garancia ügyét. Nekem mégis nyugodtabb a lelkem vele, hogy van rá magyar hivatalos gari.. 80-100-zal nem tudtam volna olcsóbban venni.
Arról írtam akkor, hogy olyan gyors a készülékek "erkölcsi" avulása, hogy fél évvel a megjelenésük után akár 100-200E Ft-tal is olcsóbb lehet ugyanaz a készülék a boltban, mint a megjelenésekor. Így szerintem olyan, hogy ideális pillanat (a vásárlás szempontjából) nem létezik. Ha vársz, akkor mindig lesz olcsóbb és jobb készülék, viszont addig meg nem tudod élvezni az előnyeit. Nekem ez a 350K körüli ár már optimálisnak tűnt. Ezt az árat megérte az új, és korábbinál jóval nagyobb élmény.
Persze elképzelhető, hogy két hónap múlva már lehet, hogy 300-ért is utánamvágják ezt a modellt, de nem vártam vele tovább.
Plazma
Sziasztok!
Köszönöm minden a fórumba írónak a sok hasznos infót. Rengeteget jelenttek a döntésemben ezek.
Végül a Pana 42 PV60 mellett döntöttem, és egyelőre úgy tűnik, hogy nem bántam meg. Bár volt olcsóbban is, de a hivatalos 2 éves garancia miatt inkább kifizettem azt a plusz 10.000 Ft-ot. Ennyit megért a nyugalmam.
Ma hajnal 2-ig ültünk a készülék elött és csak cserélgettem egymás után a DVD-ket (Jégkorszak 2, Gyűrűk Ura, Star Wars, Ryan közlegény, és egy csomó koncertfelvétel), mert nem győztem betelni a HDMI (egyelőre 720p) adta kép minőségével. Szenteltem 1 órát az analóg tv kép kielemzésének is. Mivel elfogultnak éreztem magam, azért a barátnőmet is bevontam a tesztbe. Egymás mellett néztük a régi philips crt-t és a Panát, de a páromnak is egyértelműen jobban tetszett az utóbbi. A "feketéi" tényleg iszonyatosan mélyek a korábbiakhoz képest, de mellétettem egy fekete kartonlapot tesztelésből. Így azért inkább valami nagyon mély szürkének tűntek a legsötétebb színek, de így is remek a korábbihoz képest.
Ja, mikor ennél is nagyobban gondolkoztok, akkor vegyétek figyelmebe, hogy az üzletekben látható tévék tömkelege miatt csalóka lehet a méret. Szerintem ideálisan nagy a normál otthoni méretben a 42 inch, ha nincs lehetőség projektorra és külön tévére a szobában. -a haverommal mikor beraktuk a helyére csak egymásra néztünk és annyit mondtunk: "Húú vazze, mekkora!" Mi a kanapék elrendezése miatt 2,5-3,5 méterről nézzük és nekünk mindenhonnan adott a mozi fíling. (csak gyorsan kiszámoltam, hogy 2,5-ször akkora a kép felülete, mint a 29"-es 4:3-as philipsemnek).
Tartottam még a tükröződéstől, de megtaláltam azt a pontot a lakásban, ahol ez szinte minimális. Mondjuk hasznos, ha nincs a képernyővel pont szemben egy hatalmas ablak, vagy egy többszáz wattos fényforrás.
Egyesek panaszkodtak úgy általában a plazmák hangjára is. Figyelgettem síri csendben, hogy ezzel mi a helyzet. Kb. fél méterről lehetett hallani valami kis neszezést a ventik felöl, de távolabbról semmi nem zavarja a nézést még nagyon világos képeknél sem.
Ezek természetesen csak az első tapasztalatok. Idővel még jelentkezem az újabbakkal.
Plazma
Plazma
Sziasztok!
42PV60-as szintén... és a kérdésem pedig az, hogy vajon miért nem tudok 60 Hz képfrisstés fölé menni a windows-ban? Hovatovább, mi lenne az optimális felbontás/képfrisstés kombináció, plusz advanced timing beállítás? (dvi-hdmi kábel, xp sp2, forceware 93.71, 7900 gt, 1216x684x60Hz a jelenlegi kép)
Azt is észrevettem, hogy a hdmi csatlakozással eltűnt a TV menüjéből rengeteg álíltható (PC-s) paraméter. Hogyan vezérelhetem/finomhanolhatom a képet a legjobban?
Vagy a hdmi csatlakozás ennyire bekorlátozna?
(Ha létezik a fenti kérdéseimre a neten valamilyen összefoglaló szakanyag, megköszönöm a linket)
Üdv:
bC
szerintem pc-rol nativ 1024x768-ban illik hajtani. mert akkor elkerulod a ketszeres skalazast. vga bemenettel allithatod 75Hz-re is a frissitest, de a plazma akkor is 60Hz-en fog futni ezert felesleges. es ha 75Hz-re allitod abbol meg mindefele szaggatas is lehet a filmeken.
a hdmi bemenet nem pc-hez van panasonic-ek szerint... pc-hez a komponens es a vga csatolot szantak.
a vga bemenettel nagyon szep kepe van, uj reszleteket fedeztem fel a desktop-om hatterenek hasznalt kepen csak hat vastag kanoc kell hozza, ahol szinenkent koax-on megy a jel... kar, hogy a hdmi-n nem tamogatja a nativ felbontast.. bar amennyire leterjedt talan lesz hozza hekkelt firmware ami tudja majd a szabvany dvi modokat is.
azert a microcosmos 1080i nagyon durva rajta, amikor a sszarvasbogarak csataznak fajdalmas uatna analaog tvt nezni. :kiraly:
Kösz a választ!
bC
Plazma
ja igen... a feketekkel valahogy nem vagyok kibekulve, szokatlanul sotetek, mintha egy sotet ureg lenne mogottuk. ilyennek kell lennie, persze... de azert ha a szem megtanulta mar, hogy a fekete=sotetszurke akkor azt varja.
Plazma
Sziasztok!
42PV60-as szintén... :kiraly: és a kérdésem pedig az, hogy vajon miért nem tudok 60 Hz képfrisstés fölé menni a windows-ban? Hovatovább, mi lenne az optimális felbontás/képfrisstés kombináció, plusz advanced timing beállítás? (dvi-hdmi kábel, xp sp2, forceware 93.71, 7900 gt, 1216x684x60Hz a jelenlegi kép)
Azt is észrevettem, hogy a hdmi csatlakozással eltűnt a TV menüjéből rengeteg álíltható (PC-s) paraméter. Hogyan vezérelhetem/finomhanolhatom a képet a legjobban?
(Ha létezik a fenti kérdéseimre a neten valamilyen összefoglaló szakanyag, megköszönöm a linket)
Üdv:
bC
szerintem pc-rol nativ 1024x768-ban illik hajtani. mert akkor elkerulod a ketszeres skalazast. vga bemenettel allithatod 75Hz-re is a frissitest, de a plazma akkor is 60Hz-en fog futni ezert felesleges. es ha 75Hz-re allitod abbol meg mindefele szaggatas is lehet a filmeken.
a hdmi bemenet nem pc-hez van panasonic-ek szerint... pc-hez a komponens es a vga csatolot szantak.
a vga bemenettel nagyon szep kepe van, uj reszleteket fedeztem fel a desktop-om hatterenek hasznalt kepen csak hat vastag kanoc kell hozza, ahol szinenkent koax-on megy a jel... kar, hogy a hdmi-n nem tamogatja a nativ felbontast.. bar amennyire leterjedt talan lesz hozza hekkelt firmware ami tudja majd a szabvany dvi modokat is.
azert a microcosmos 1080i nagyon durva rajta, amikor a sszarvasbogarak csataznak fajdalmas uatna analaog tvt nezni.
Plazma
tapasztaltam, holott gondolom ez a plazmáknál nincs. Én kb fele-fele arányban néznék rajta dvd-t ill tv adást majd később xbox360 is jönne hozzá. A Samsung inkább lcdben erős vagy nagyon ratyi lehetett az antenna jel? Vagy ez plazmáknál természetes? Gondoltam arra, hogy az asztali dvd írómmal veszek fel anyagot lemezre és azt próbálom meg az üzletekben megnézni a készüléken. Ér ez valamit? Legszívesebben már holnap vennék valamit de most nagyon kiábrándult vagyok...
csatornatol fugg. pl discovery, hbo, spektrum eleg gaz minosegu, (meg 72cm-en is) ugyanakkor az rtl, tv2, sport, duna stb nagyon jo reszletdus kepet sugaroznak ami a plazman is szep.
ugyanez igaz a dvd-kre is. pl a killbill2 az szanalom minosegu, ugynakkor a tigris es sarkany, meg a felujitott star wars nagyon eles, reszletdus.
egyebketn egyes filmek jelenetei kozott ia hatalmas minosegkulonseg van, bar ez kisebb crt-ken is latszik.
Plazma
Sziasztok!
Megvettem életem első plazma tv-jét, köszönhetően a fórumban olvasottaknak, egy pana th42-pv60-at. Eddig nagyon megvagyok vele elégedve, csak lenne egy pár kérdésem. Sima pana dvd lejátszóm van, amin komponens kimenet sincs. Most scart-al van összekötve (RGB) egy nem gagyi kábellel. A kérdésem az lenne, mennyivel lenne szebb a kép komponens kábellel? A következő, mennyivel lenne jobb a komponensnél a HDMI. Ezek a kábelkülönbségek kijönnek sima dvd-knél? Ha vennék HDMI kimenetes dvd-t, mire kell azoknál figyelni, vagy szabványok ezek a kimenetek?
A másik kérdés az lenne, hogy ez a tv (1024X768) hogyan fogja mondjuk elviselni ha egy megfelelő lejátszóval mondjuk egy720p-s, 1080i-s vagy akár egy 1080p-s jelet kap. Le tudja játszani, vagy lebutítja a jeleket. Így még élvezhető lesz a kép. Remélem igen. Mondjuk biztos nem olyan mint egy 1920X1080as Full HD tv-n, de hát az másfél milla körül van.
Bocs a láma kérdésekért, és köszi a válaszokat.
en mar lefutotam ezeket a koroket. dvd minosege tokeletes ha rgb-vel hajtod, felesleges felskalazni, jo scaler van a tv-ben. a vga bemeneten nativban hajtva es az ypbpr bemeneten 1080i-vel hajtva ugyanolyan minosegu kepet csinal. a hdmi-t nem probaltam, de az elozo ketto is tokeletes, szoval attol nem lesz jobb.
en vga-val hasznalom natv felbontason mert igy jobban kezben lehet tartani a dolgokat.
Plazma
Sziasztok!
Megvettem életem első plazma tv-jét, köszönhetően a fórumban olvasottaknak, egy pana th42-pv60-at. Eddig nagyon megvagyok vele elégedve, csak lenne egy pár kérdésem. Sima pana dvd lejátszóm van, amin komponens kimenet sincs. Most scart-al van összekötve (RGB) egy nem gagyi kábellel. A kérdésem az lenne, mennyivel lenne szebb a kép komponens kábellel? A következő, mennyivel lenne jobb a komponensnél a HDMI. Ezek a kábelkülönbségek kijönnek sima dvd-knél? Ha vennék HDMI kimenetes dvd-t, mire kell azoknál figyelni, vagy szabványok ezek a kimenetek?
A másik kérdés az lenne, hogy ez a tv (1024X768) hogyan fogja mondjuk elviselni ha egy megfelelő lejátszóval mondjuk egy720p-s, 1080i-s vagy akár egy 1080p-s jelet kap. Le tudja játszani, vagy lebutítja a jeleket. Így még élvezhető lesz a kép. Remélem igen. Mondjuk biztos nem olyan mint egy 1920X1080as Full HD tv-n, de hát az másfél milla körül van.
Bocs a láma kérdésekért, és köszi a válaszokat.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink
Plazma
Üdvözlök.mnden plazma tulajt és leendő tulajt!Látom sokaknak órási gond a "beégés".Biztos ,hogy létezik ilyen müszaki hiba ,habár én még ilyet nem láttam.Nekem samsung ps42-vs4 tipusú készülékem van,nem tesztelgetem .jó képű nagyképű,nagyon elégedett vagyok vele beégés nyomát nem látni.Sokat nézem rajta a tv műsort ill.dvd-t.Egyébbként nekünk 1.5 éve megvan és semmi baja.Szereintem senki ne aggódjon ,már biztos nincs ilyen gond a mai plazmákkal.Én folyamatosan nézem a plazmákat a boltokba,de külömbséget a képek minőségébe csak akkor látni ha megmondják mit nézzek!De akkor is minimális.Az összes többi rizsa, csak marketing ,megvezetés.Eltudja valaki képzelni azt hogy az LG,vagy Samsung,Philips vezetői vakok és tétlenül nézik a többi cég újitásait?Szrintem az egész minőségről szóló duma csak marketing.Ha egymás mellett nézitek a készülékeket nem láttok több százezer forintos eltérést.Aki ilyet lát,az ilyet látni akar és hajlandó ezt megfizretni.Ilyen a piac.Van akinek 1milió nem pénz,van akinek egy vagyon.Mindig csak annak lehet eladni a drágább terméket akinek van pénze.A Pio nem azért olyan drága,mert olyan rohadt jó,hanem azért mert ennyi az ára.Nem viszik le feketén sem,mert nem tudnak svsarcban hozzájutni,ezért prestizse van ,de nem annyival jobb.Tudjátok "mindenki a maga lovát dicséri".Tehát nézelődjetek ,vásároljatok nyogodtan.Tök mindeggy,hogy deevo vagy bármi más 2.3 év mulva a felét sem éri egyikk sem ,de szórakozni jó.A lényeg,hogy számla nélkül feketén ne vegyetek.mert az olcsó később nagyon drága lehet.
Plazma
Én lassan már egy hete örlődöm, mit is vegyek. Minél nagyobb képátló max 350-400K (ez már csak a legvégső esetben). A plazma felé hajlok nagyon, ma egy Samsung 42E7HX-re kacsingattam, de nem igazán tudok róla ítéletet alkotni a boltban látottak alapján. Ráadásul ennek egy kistestvérét "csodálhattam" ma meg egy ismerősömnél TV adás közben és megdöbbentően rossz volt. Az alakok elmosódottak, sőt utánhúzásnak tűnő jelenséget is tapasztaltam, holott gondolom ez a plazmáknál nincs. Én kb fele-fele arányban néznék rajta dvd-t ill tv adást majd később xbox360 is jönne hozzá. A Samsung inkább lcdben erős vagy nagyon ratyi lehetett az antenna jel? Vagy ez plazmáknál természetes? Gondoltam arra, hogy az asztali dvd írómmal veszek fel anyagot lemezre és azt próbálom meg az üzletekben megnézni a készüléken. Ér ez valamit? Legszívesebben már holnap vennék valamit de most nagyon kiábrándult vagyok...
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS
Plazma
Sziasztok!
42PV60-as szintén... és a kérdésem pedig az, hogy vajon miért nem tudok 60 Hz képfrisstés fölé menni a windows-ban? Hovatovább, mi lenne az optimális felbontás/képfrisstés kombináció, plusz advanced timing beállítás? (dvi-hdmi kábel, xp sp2, forceware 93.71, 7900 gt, 1216x684x60Hz a jelenlegi kép)
Üdv:
bC
Plazma
Tényleg, beégés. Ha 4:3 vagy 14:9-ben nézem, milyen szinű oldalpanel a legjobb ? (amúgy beégésnek nyomát sem láttam, max. rövid ideig (AUTO mód))
Hi!
A PANA használati útmutatójában tesz olyan említést,hogy a beégések elkerülése végett az oldal panel beállítást magasra-vagyis fehérre-kell állítani a beégés(ek) megakadályozása érdekében!Ezt vizuálisan úgy érzékelhetjük,hogy a képarányt 4:3-ra állítjuk,majd belépünk a beállítások menübe-oldal panel beéllítás-és kapcsolgatunt a rendelkezésre álló 4 almenüpont közül,amik a következők lennének-ki-alacsony-közepes-fehér!Ekkor láthatjuk miként változik a 4:3-as képarányon túli ernyőterület fényessége.Az ajánlott beállítás a fehér,hogy minél kisebb legyen a fényerő különbség az aktív,ill. az inaktív képernyő felületek között!
Remélem segítettem!
Üdv.:Bruno
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Tényleg, beégés. Ha 4:3 vagy 14:9-ben nézem, milyen szinű oldalpanel a legjobb ?
(amúgy beégésnek nyomát sem láttam, max. rövid ideig (AUTO mód))
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
- Hasselbaink
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Plazma
Szevasztok!
Kinézetm egy plazmát TH-37PV60E(H-ezt nem tudom mit jelent) 300.000 -ért
Ez megéri ennyiért vagy van más márka(Samsung) ami ennyiért jobb vétel?
Csak tv-zésre és dvd-re használnám, pc-re nem lesz kötve.
Meg lesz egy Pana DMR EH 65 felvevő-ehhez milyen kábel kell a jó minőséghez?
Relatíve sürgős, köszi a válaszotokat!
Ha tetszik a képe és nem kell nagyobb, akkor igen.
Ennyiért nem adnak hozzá semmit, szóval a talpat vagy fali konzolt vagy szekrényt még számítsd hozzá.
Azt hallottam hogy plazmában pana a nyerő, sanmsung és lg-vel szemben, ez igaz?
ennél a tipusnál mi a helyzet a beégéssel?
Milyen kábelt vegyek hozzá a jó képminőséghez?
Szia!
Én két PANA plazmával rendelkezem.A kisebbet /37PV60/ két napja használom,a nagyobbat /42PV60/ pedig már május óta.Olyan szinten meg voltam elégedve a 42PV60 teljesítményével,hogy számomra nem volt kérdés melyik tévét vegyem meg a kisebbik szobába.Számtalan tévét néztem meg Pécsen,szinte mindegyik áruházban,heteken kersesztül a legjobb után kutatva.Természetesen nálam csak Plazma,vagy LCD tv jöhetett szóba.Tucatnyi tv alaposabb "kivizsgálása" után ugyanarra a következtetésre jutottam,mint fél évvel korábban a nagyobbik PANA PV60 vásárlása előtt!A készülék /PV60/ szolgáltatásait leszámítva,a jelenlegi "versenyzők" közül a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező modell!Képminőségileg egyértelműen a TOP 3-ban a helye,A PIO és a Samu Q7-es modelljeivel együtt!A 42PV60-t DENON 1920-assal hajtom HDMI-kábellel 720P-re felskálázva,a 37PV60-t pedig PIONEER DV490-essel,szintén felskálázva.A képminőség megfelelő képanyaggal meghajtva egyszerűen csodálatos,mindkét modell esetén.Analóg adás esetén is átlag felettit teljesít a többi plazmához képest.AZ LCD-ről inkább nem beszélek,nehogy megbántsam az LCD fanokat:)!A pixel hibáról pedig annyit,hogy én még Panában ilyen problémával nem találkoztam!Viszont az első Samu D5-ös plazmámnál két pixel is kiment egy hónapon belül!Ernyő csere után rögtön szabadultam is tőle!A mottóm:MINŐSÉG-MEGBÍZTHATÓSÁG-PANASONIC!!!
Üdv.:Bruno
Kösz a választ.
És mi a helyzet a beégéssel-van valim védelem a gépben ez ellen?
Kösz
Plazma
mondjuk a sima PC1R-re mondták, hogy azonos az PC1RR-el, csak a vinyoval sé a 2pip-el különbözik.
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
Plazma
Gratula!!!Milyen árban sikerült megvásárolni az LG-t?
Én is vásárlás elött álok én az LG 42PC3R-t néztem!
Esetleg van valami vélemény erről a készülékről?
350 volt az ára.
Eddig nagyon meg vagyok elégedve, csak ajánlani tudom.
Olyan részletek kerültek elő a 72cm-es TV után, hogy csak hümmögök!
De a 80Gigás vinyo meg a 2PIP nem biztos hogy ér plusz 40-ezret.
Csak ugye pont nem volt már a te általad említett tipus.
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium