Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Lakakilom. A többi sem jobb. Nem ezért veszek majd plazmát.
Szerintem ezen ne filózz. Még most is vannak 50-es sorozatú készülékek az üzletekben, így várhatóan áprilisban is kapsz még 60-ast. Ha meg addigra kijön az új, és csili-vili, ami sokat tud a mostanihoz képest, meg miegymás, akkor meg úgyis az anyagiak döntik el, hogy megéri e a többletet.
Ha nem vagy olyan rafkós, mint itt egyesek, akkor úgyis bukni fogsz rajta. A drága, új készüléken valószínűleg jóval többet, mint egy befutott, olcsóbb modellen.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

Lakakilom. A többi sem jobb. Nem ezért veszek majd plazmát.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

ha tv adást nézek ami ugye 4:3, ki lehet úgy zoom-olni hogy ne torzuljon a kép hanem a felső-alsó részből vágjon le? A haver 16:9 CRT Thomson tv-jén van ilyen és így még mindíg jobb nézni mint összenyomott képpel.
Hm... indiános filmeknél jól jöhet a sok megskalpolt pofa, de másnál szerintem gáz.

Hát nem tudom. Engem nem zavar. Amennyi tv adást én nézek... Pl. filmet tv-ben egyáltalán nem. Ki kíváncsi arra hogy hány jelenetet vágnak ki?
Leginkább sportműsorok mennek nálam meg discovery. Ami alul-felül levágásra kerül, hát max. nem látom a csatorna logóját. De legalább nem ég bele a kijelzőbe ez is valami!
A másik kérdésemre tud valaki mondani valamit? "Tényleg nem tesz jót a plazmának ha nem zoom-olom a tv adást és a két szélén fekete csík marad?"
Köszi

a discovery minosege annyira gyatra, ha meh zommolod is csak valami homalyos pixelkavalkad marad.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Aha, cool.
Asszem majd az első pár hétben egész nap járatni fogom, mert az én átlag használatommal (napi 1-3 óra) elég sok ideig tartana bejáratni.
Áprilisig összegyűjtöm rá a zsét, a fele már megvan. Lehet addigra jönnek az új modellek drágábban.

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hát nem tudom. Engem nem zavar. Amennyi tv adást én nézek... Pl. filmet tv-ben egyáltalán nem. Ki kíváncsi arra hogy hány jelenetet vágnak ki?
Leginkább sportműsorok mennek nálam meg discovery. Ami alul-felül levágásra kerül, hát max. nem látom a csatorna logóját. De legalább nem ég bele a kijelzőbe ez is valami!
A másik kérdésemre tud valaki mondani valamit? "Tényleg nem tesz jót a plazmának ha nem zoom-olom a tv adást és a két szélén fekete csík marad?"
Köszi

Szia,
Az új kérdésed szintén a beégésre irányul.
Megint utalnék a már korábban elhangzottakra.
A mostani új generációs plazma paneleknél már nem olyan nagy gond a beégés, mint volt 2-3 évvel korábban. Várhatóan nem fogsz tapasztalni ilyen jelenséget semmilyen formában, ha az első 100-200 (eltérő, hogy ki mennyit említ) órában, a "bejáratás" során max 50%-ra, vagy az alá veszed a fényerőt, és a kontrasztot, valamint nem használsz 4:3-at, illetve kerülöd a tartós állóképeket, vagy a PC-t, konzolt. Itt akár még az általad említett zoom is hasznos lehet. A gyakorlat a többiek írása alapján azt mutatta, hogy ezek után nincs beégési probléma, de azért a plazmát nem 4:3ra találták ki.
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

ha tv adást nézek ami ugye 4:3, ki lehet úgy zoom-olni hogy ne torzuljon a kép hanem a felső-alsó részből vágjon le? A haver 16:9 CRT Thomson tv-jén van ilyen és így még mindíg jobb nézni mint összenyomott képpel.
Hm... indiános filmeknél jól jöhet a sok megskalpolt pofa, de másnál szerintem gáz.

Köszi

Gergöke
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gergöke »

Gratula!!!
Milyen árban sikerült megvásárolni az LG-t?

Én is vásárlás elött álok én az LG 42PC3R-t néztem!

Esetleg van valami vélemény erről a készülékről?

JBL Pro Sound Comes Home!!

Tv: LG 72 cm, DVD Recorder: Philips Recorder R75,DVD: Thomson DTH 210,front:JBL ATX40, Center: JBL ATX10C ,Surround: JBL ATX 40 , Erősitő : Yamaha RXV 450
Monitor : Sony SDM-HS95P

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Köszönöm mindenkinek a segítséget, tegnap megvettem a készüléket!

LG 42PC1RR lett végül, remélem nem bánom meg, egy sima alap 1024*768ast akartam csak, de végül ez kicsit extrásabb verziót választottam.

Kipróbálni nem nagyon tudtam, kb 5 percet tudtam vele foglalkozni, egy biztos a mostani helyére túúl nagy:) Majd csinálok képeket, csak egyenlőre tele a szoba papírdobozokkal, meg a régi TV-vel a földön stb.

Külön köszi tsc-nek!!

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

... 
Maga a panel is koszos? Ha nem vészes, akkor inkább ne nyúlj hozzá, mert a legtöbbre gyárilag felvisznek egy hasznos réteget, amit nem kellene letörölni.

meglehet kérdezni, hogy vajon miből áll az a "hasznos rétegh"? ( esetleg portaszító, tükröződésgátló? )

Igen, ezek.

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sziasztok,Egy ideje én is azt nézem milyen tv-t vegyek. Mára eljutottam idáig, biztos hogy 37" és plazma. Pana PV60 ami tetszik, visszaolvastam itt kb. 10-12 oldalt, egy dolog érdekelne:
Tényleg nem tesz jót a plazmának ha nem zoom-olom a tv adást és a két szélén fekete csík marad?
Köszi
ricfiam

a 42"-oson ki lehet, meg van valami trukkos zoom is, ahol a kep kozepe normal a szele fele pedig el van nyujtva akep. igy nem lapos fejuek az emberek.

Kezemben az idei Panasonic katalógussal úgy látom, hgoy teljesen ugyanazokat a képarányokat támogatja a 37"-es és a 42"-es PV60-as is. Ezek, és aurum válasza alapján alapján tudja az általad keresett zoom formátumot.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Sziasztok,Egy ideje én is azt nézem milyen tv-t vegyek. Mára eljutottam idáig, biztos hogy 37" és plazma. Pana PV60 ami tetszik, visszaolvastam itt kb. 10-12 oldalt, egy dolog érdekelne:
Tényleg nem tesz jót a plazmának ha nem zoom-olom a tv adást és a két szélén fekete csík marad?
Köszi
ricfiam

a 42"-oson ki lehet, meg van valami trukkos zoom is, ahol a kep kozepe normal a szele fele pedig el van nyujtva akep. igy nem lapos fejuek az emberek.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok,
Egy ideje én is azt nézem milyen tv-t vegyek. Mára eljutottam idáig, biztos hogy 37" és plazma. Pana PV60 ami tetszik, visszaolvastam itt kb. 10-12 oldalt, egy dolog érdekelne:
Köszi
ricfiam

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

... 
Maga a panel is koszos? Ha nem vészes, akkor inkább ne nyúlj hozzá, mert a legtöbbre gyárilag felvisznek egy hasznos réteget, amit nem kellene letörölni.

meglehet kérdezni, hogy vajon miből áll az a "hasznos rétegh"? ( esetleg portaszító, tükröződésgátló? )
...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Tudom, hogy volt már szó régebben a plazma képernyő tisztításáról, de most nem találom. Elmúlt egy éves a plazmám és megérett egy alaposabb tisztítás ideje. Ti mivel csináljátok?
benyálazott párnacsücsökkel (síma clin-papírtörlő kombó)

Köszi a választ! Látok rajta egy tintaceruzakék színű filmréteget, aminek nem ismerem a rendeltetését és ezt nem szeretném megsérteni. Amúgy Pana 42PA40E, olyan mint a 60, csak szürke.

sam47
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: sam47 »

Tudom, hogy volt már szó régebben a plazma képernyő tisztításáról, de most nem találom. Elmúlt egy éves a plazmám és megérett egy alaposabb tisztítás ideje. Ti mivel csináljátok?
benyálazott párnacsücsökkel

(síma clin-papírtörlő kombó)

Köszi a választ! Látok rajta egy tintaceruzakék színű filmréteget, aminek nem ismerem a rendeltetését és ezt nem szeretném megsérteni. Amúgy Pana 42PA40E, olyan mint a 60, csak szürke.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

benyálazott párnacsücsökkel

(síma clin-papírtörlő kombó)
...

sam47

Plazma

Hozzászólás Szerző: sam47 »

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

nah elhoztam a panat  
389k volt a cora-ban, de minden 10k utan adtak egy 1000ft-os vasarlasi ultavanyt igy 389-38k->351k-ba kerult - afa. szoval jo vetel volt.

a kepe szuper, pedig csak 640x480-ban hajtom a g400-rol. mert a tv-n inverz vga csatlakozo van, arra nem tudok csatlakozni.. ez normalis igy? pl ha ket vga toldobol csinalok egyet akkor az mukodni fog?

hdmi-dvi atalakitot egesz miskolcon nem birtam 2 nap alatt felhajtani... a g400-on meg ypbpr az nincs...

MM, 14900.

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Hmmm...Vajon maradt még az országban felkiáltójel?
!!!

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Jó szorakozást hozzá!!
Hmmm...Vajon maradt még az országban felkiáltójel?

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

focus
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: focus »

Hali! 
Vettem én is egy plazmát. Philips 42PF5331. A panel felbontása 1024x1080i. Az 1080i az vajon milyen felbontást takarhat?

Teljes mértékben meg vagyok elégedve a készülékkel. A TV képe sokkal jobb, mint vártam. Még a fos UPC jellel is!!!

A DVD lejátszáshoz upgradeltem a lejátszót egy volume HDMI-s Philips készülékre, ami szépen felskálázza a jelet. Nagyon pöpec képe van. Most már látom a DVD és DVD közti  minőségi különbséget. A Mátrix, Robbie Williams - Livet at Knebworth... iszonyat jól néz ki rajta.

A számítógépről lejátszótt HD videók elképesztően jók. Kicsit küzdöttem a felbontás beállításával, mert a monitorom felbontása 1280x1024, a Plazma PC felbontása meg 1024x768. Eddig még nem jöttem rá hogyan jelenítsem meg az 1280x1024-et úgy, hogy   az egész ráférjen a képernyőre (ne kelljen "scrollozni").

Mindez a gyári alapbeállításokkal. Még nem módosítottam semmit sem. Lehet, hogy kéne, de nem igazán tudom, hogy min módosítsak. Nekem így is rohadtul tetszik.
Javallott valamit beállítani?

Üdv.
Mr. Grizzly

Sziasztok!!

Üdv a "kicsik" táborá-ban Mr.Grizzly! Nekem Hitachi pd9700-asom van!!! A képe a Matáv kábel Tv -n is frankó hát még dvd-n!! Pedig nem is HDMI-n van összekapcsolva, "csak" komponensen!!!!
Nem kell félni a felbontástól,vagy a technikátol ,mert ez a panel abszolut felső kategoriát képvisel!!! Nem véletlen a sok külföldi díj amit elnyert!! Itthon csak azért nem mert a Hitachinak rossz ár-piac politikája van Magyarországon-igaz S.Templár?-/Ők forgalmazzák hivatalosan ha jól tudom/
A nagyra becsült Pana pv-60-al összehasonlítva a panel színhűségét tekintve nem marad el tőle, sőt szerintem még jobb is!!!/hasonlítottam/ A pioneerok szintjén van!!!
---és sajnos nem akarom leszolni a külsö megjelenését a panának de.....finoman szolva nem egy desing bajnok!!! /szerencsére nekem "csak"420000-be van!/
zámomra a szolgáltatások többlete miatt is már megérte!!
A panel müködéséről pedig csak annyit ,hogy van egy forum a "házi-mozi" ott olvass utána, ott megtalálod-szakértötől-! Ja és kapcsolj ki minden képjavító technikát és 0 felé állísd a kontraszt,fényerő stb...naturba a képet...! legalább is nálam ezek jöttek be!!

Jó szorakozást hozzá!!

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

nah vettem egy 3m-es vga-vga spargat. jobb a kep, mint az tft monitoromon. videora a desktop-ban levo gt6600 1024x768-on rosszabb, mint a htpc-ben levo g400 rgb-vel 640x480-on.... mindegy ugyis a htpc lesz rakotve a vga-val.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

szetvagtam, hogy osszeforrasztom, aztan a belsejet latva egy eroteljes mozdulattal a kuka fele iranyitotam. egyszeru parhuzamosan futo vezetekek vannak benne, legalabb az rgb menne koaxikalisban...

Nem mindegy, hogy mi van belül? Előbb próbáld ki és ha nem tetszik vele a kép, akkor dobd ki.

hat ha dolgozok valamivel fel orat es nagy esely van ra, hogy eredmenye nem lesz akkor inkabb nem csinalok vele semmit. ma szetnezek az mm-ben aztan veszek valamit...

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nomeg a divx filterezéshez (ha akarsz) jobb szerintem a tv natívjára felskálázni előbb a videot, ott ráereszteni a filtert (sharpen, etc).

hat ha 640x480 koruli a felbontasa a filmnek akkor nekem ugy tunik a tv szethuzza magatol. kisebb felbontasnal tenyleg csak ablakban jatszana le, lehet hogy jobb is ugy...

az uzemmodvaltas imho nem maceras, mert a lejatszo csinalja, a tobbi meg majd kiderul.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”