Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

NeoDigits HELIOS DVD lejátszók

saca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: saca »

A PIACON JELENLEG EGY OLYAN MPEG4-HD DVD KÉSZÜLÉK SEM TALÁLHATÓ, AMELY TÁMOGATJA A h264 x264-et.Viszont a Sigma Designs 6821-től felfelé már ez támogatott, tehát remélem hamarosan megjelennek azok a lejátszók, amelyek már ezeket a formátumokat is támogatják.

Az a baj, hogy a Sigma ezt az új chip-et, csak a "brand"-eknek adja el elsőnek, pl: Pioneer BDP-HD1. Kicsi a valószínüsége, hogy 1-2 éven belül megjelenik "noname" lejátszókban.

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez igaz, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a h264 és x264 kodekek jelenleg jóval elterjedtebbek mint a divxhd és xvidhd, ezért aki még nem vett ilyen lejátszót, és van egy kis türelme, az talán várja meg a következő generációs hd lejátszókat.
Aztán lehet, hogy mire jövőre kijönnek az új lejátszók x264-es támogatással már régen egy újabb formátumot fogunk használni amivel azok megint nem lesznek kompatibilisek.
Ahogy már többször, többen mondtuk: ha teljes kompatibilitást akarsz akkor HTPC.

kulio
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: kulio »

Itt egy spec. lap:

kulio

Ez igaz, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a h264 és x264 kodekek jelenleg jóval
elterjedtebbek mint a divxhd és xvidhd, ezért aki még nem vett ilyen lejátszót, és van egy kis türelme, az talán várja meg a következő generációs hd lejátszókat.

Közben választ kaptam a neodigits-től, a válasz az amit gondoltam:

NeoDigits Inquiry

Hi ,

Thanks for your reply.

Unfortunately due to the hardware limitation, this player will not be able to support X264/H264 codec by firmware upgrade.
However we will review this feature in our future products.

Hope this helps.

És mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy szerintem is egy nagyon jó kis lejátszóról
van szó, akinek ezekkel a tulajdonságokkal is kell, az vegye meg. Viszont ha már egy ember is elgondolkodik azon, hogy kicsit várjon még a vásárlással akkor már megérte ezeket leírni. Akinek pedig máris kell egy ilyen masina, annak a Helios cuccok maradnak (X3000, X5000), mivel sajnos A PIACON JELENLEG EGY OLYAN MPEG4-HD DVD KÉSZÜLÉK SEM TALÁLHATÓ, AMELY TÁMOGATJA A h264 x264-et.
Viszont a Sigma Designs 6821-től felfelé már ez támogatott, tehát remélem hamarosan megjelennek azok a lejátszók, amelyek már ezeket a formátumokat is támogatják.

Ja, és megnéztem a másik két lejátszót is amiket tegnap írtam, de gagyibbak a Helios cuccoktól.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Régóta szemezgetek a HELIOS X3000 lejátszóval, és nagyon megörültem hogy
végre Magyarországon is megvásárolható, de sajna a külföldi fórumokat olvasva
sok a negatív tapasztalat

3. Szintén nagy gond, hogy hardveresen nem támogatja ah264, x264 kodekeket, pedig a netről leszedhető HDTV ill. HDDVD anyagok 95%-a ezeket az mpeg4 kodekeket használja, és valószínűleg a közeljövőben is ez a kódolás viszi a prímet.

Nem értelek... azt várod el egy "célhardvertől", hogy mindennel kompatibilis legyen, de persze ezt olcsón? Miért nem raksz össze egy jó HTPC-t?

Remélem segítettem valakinek, nehogy rögtön beleugorjon egy vásárlásba. Már én is kb. 1 éve figyelem a piacot, jelenleg 2 lejátszó van amit még megnézek közelebbről, ezek:

ZENSONIC Z500
XORO HSD 8500

Nem értem miért pont ez a kettő? ezek sem játszák le a matroska konténeres cuccokat, hiszen amikor kifejlesztették ezt Sigma chip-et még nem volt ismert a h264, ezért nem is lehet kompatibilis vele...

Én meg azt gondolom, hogy a H3000 igen is "többet ér" mint egy hagyományos alsóközépkategóriás DVD lejátszó, hiszen szolgáltatásban a hátrányai ellenére még mindig nem összehasonlítható egy egyszerű DVD lejátszóval...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

... 
Tehát még keresgetek...........

Én is szemeztem ezekkel, mert nem akartam htpc-be belevágni, viszont ha fontos a netről letöltött hd formátumok támogatása, akkor marad a pc.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

kulio

Hello Mindenkinek,

Régóta szemezgetek a HELIOS X3000 lejátszóval, és nagyon megörültem hogy
végre Magyarországon is megvásárolható, de sajna a külföldi fórumokat olvasva
sok a negatív tapasztalat.

A súlyosabbak, amelyek miatt inkább elhalasztom még a vásárlást:

1. Állítólag a távirányító infrája nagyon gyenge, ez később a felhasználónak sok
bosszúságot okozhat, mivel itt nem sima DVD lejátszóról van szó, hanem egy
"médiaközpontról" (IPTV, ONLINE, STB....)

2. Sajnos számos tulajdonos megjegyezte, hogy rendkívül hangos a DRIVE. Pedig
ebben nem egy noname sz.r van, hanem egy LG DVD ROM. Azt írják, hogy alap-
ban olyan zajos, mint egy CD, amely 52x-es sebességgel olvas. Két ex-tulajdonos
is írta egy amerikai portálon, hogy visszavitte a cuccot, mert zavarta a zajossága
a filmnézés alatt.

3. Szintén nagy gond, hogy hardveresen nem támogatja ah264, x264 kodekeket,
pedig a netről leszedhető HDTV ill. HDDVD anyagok 95%-a ezeket az mpeg4
kodekeket használja, és valószínűleg a közeljövőben is ez a kódolás viszi a
prímet. Így kevés a DivxHD és XVIDHD támogatás, vagy majd mindent át kell
gyűrni a pc-n ezekbe. Akkor meg minek az egész?

(Ui.: Tegnap írtam a neodigits-nek, hogy a közeljövőben adnak-e ki új lejátszót (újabbat mint az X3000 vagy az X5000), de azt írták nem tervezik. Az X4000 igaz új, de sajna az nem egy kategória a föntiekkel. Ma is írtam az amerikai központnak, és megkérdeztem hogy lesz-e olyan firmware frissítés a közeljövőben, amellyel a lejátszó támogatja az x264-et vagy h264-et, de még nem válaszoltak. Az sajna biztos, hogy a hardveres h264, x264 támogatás csak az SD 6820L csipektől felfelé támogatott, a 6820L ezt így max csak szoftveresen tudhatná. Illetve ez csak 166 Mhz-es, míg azok amelyek hardveresen is tudják a fönti kodekeket 200Mhz-es. (6821.......6629));

Remélem segítettem valakinek, nehogy rögtön beleugorjon egy vásárlásba. Már én is kb. 1 éve figyelem a piacot, jelenleg 2 lejátszó van amit még megnézek közelebbről, ezek:

ZENSONIC Z500
XORO HSD 8500

Az biztos, hogy ezek ergonómiailag sokkal szarabbak, de hiába néz ki faszául valami, ha butuska.

Az X3000 egyébként tényleg az egyik legjobb a piacon lévők közül, de ne feledjük hogy ez a piaci szektor még meglehetősen új. Kevés a gyártó, nincs igazi verseny.

Tehát még keresgetek...........

gtu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: gtu »

Sziasztok!

Próbáltátok már az internetrádióját az x3000-nek?
Lehet e több csatornát is elmenteni rajta, melyeket menüből tudok váltani.
Ill. hogyan müködik az internetrádiója?

- a problémám, hogy nálunk nagyon gyenge a rádióhullám, határ mentén lakunk, ezért valami olyan megoldást szeretnék keresni, amivel online rádiókat tudok fogni és annak a jelét kitenném az erősítőre.

Előre is köszönöm!

Üdv!
"What this country needs is a good 5 watt amplifier!"

Paul Klipsch

Robur

Hozzászólás Szerző: Robur »

Igen erre kozben en is rajottem Ugyhogy marad a HTPC. Ellenben van nekem egy Samsung MP-80S nevu lejatszom es egy MR-16S. Ismeri valaki ? Sigma chip van ezekben is, az MR16-ban egy AMD Geode is. A media marktokban hajytjak ezekrol a tv-ket. mpeg2 streamet lejatssza szepen de a specifikacioi szerint xvidet mp3-at es egyebeket is tud, de nem latja a fajlokat.

Vendég

Jol latom, hogy egyszeruen nem letezik olyan lejatszo mint pld az x3000 csak lejatsszik minden fele HD formatumot h264, xvid stb, es feliratot is kezel ?
Szerinted miért használ a fél világ HTPC-t? Ha kijön egy új formátum akkor felteszel egy dekódert és csókolom. Mikor a Sigma chip megjelent még nem volt ismert a matroska konténer így nem is kompatibilisek vele. Állítólag az új Sigma chip már tudni fogja, de ki tudja mikor lesz belőle lejátszó. Vagy mire kijön addigra egy újféle kódolást fojunk használni. Ezt a tempót a hardvergyártók nem nagyon tudják követni.

Robur

Hozzászólás Szerző: Robur »

Sziasztok!

olvasom a topicokat keresgelek nem csak itt hanem minden fele. Jol latom, hogy egyszeruen nem letezik olyan lejatszo mint pld az x3000 csak lejatsszik minden fele HD formatumot h264, xvid stb, es feliratot is kezel ? HTPC-tol idegenkedem mert nagyon kezdo vagyok a temaban de jo lenne a wmv hd, h264 , xvid hd es egyeb anyagokat lejatszani valamin mert filmek mar vannak csak hardver nincs amine lejatssszam. :S Tud valaki valamit ajanlani? Melyik a legjobb valasztas?

Vendég

TS, HD-MPEG2

Ezzel is ment a felirat?

Olyanom nem volt, nem próbáltam, de gondolnám igen. A felirat minden formátummal ment amit lejátszott.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

TS, HD-MPEG2

Ezzel is ment a felirat?
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Azt gondolom, hogy első nekifutásra ez nem is rossz! Reméljük nemsokára lesznek firmware-k, amik továb javítanak a dolgon, vagy valaki végre "belenyúl/beletunningol" a sigma designs chipsett-be...

Cuccaim

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Olvass már vissza, miről van szó.
Visszaolvastam. És?
A lemezképfájl nyilvánvalóan nem az a firmware fájl, amit lemezes frissítés esetén a gép beolvasna. Valószínűleg azért raknak fel lemezképfájlt, mert az már tartalmazza azokat a lemezírási beállításokat, amiket a rutintalan felhasználók nem szoktak betartani, beállítani, ezáltal nem megfelelő formátumú lemezzel etetik a játékost, amiből akár a játékos lefagyása, neadjisten a gari elvesztése is következhet. Cserében ezzel elvették az online frissítés lehetőségét, de fő a biztonság.
Mondjuk ha a firmware fált lehetne letölteni, akkor alapesetben nem is lenne szükség lemezre írásra, de sok felhasználóban felmerül az archiválás igénye, és akkor amit el lehet rontani, azt el is tudják rontani.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

DVD 
A DVD lejátszás nem erőssége. Nagyon hangos a drive, rezeg is tőle az egész készülék. A képminősége sem a legjobb.

Hinnye... az szomorú...

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Pelican »

A frissítés fájlt felismerné, mert az az ő nyelvén van, de mindenféle létező lemezformátum mindenféle kiterjesztésű image fájlját... hát kötve hiszem, hogy akad ilyen készülék.
Olvass már vissza, miről van szó.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Vendég

Később megpróbálom, de ez a készülék erre van kitalálva. Simán tudnia kellene internetről frissíteni. Ő ajánlja fel.
A frissítés fájlt felismerné, mert az az ő nyelvén van, de mindenféle létező lemezformátum mindenféle kiterjesztésű image fájlját... hát kötve hiszem, hogy akad ilyen készülék.

Instructions:

There are two methods to upgrade the firmware on the X3000:

A: Automatic Web update:

If your X3000 is connected to the internet, you can update automatically by pressing <Setup> on your remote control to open player settings.
Go the Firmware section and click the link to check for online update
The update page will open with a link to download the latest firmware.
Click the "Upgrade Now" link upgrade will begin automatically.

Vendég

Illetve lossless zenék lejátszása hálózaton keresztül és USB HDD-ről.
Próbáltam flac-ot, ape-t és Apple losslesst hálózaton és pendrive-ról. Egyedül a flac-ot játszotta le. A pendrive egyébként használhatóságban megegyezik a hálózattal, ugyanúgy játszik vagy nem játszik le róla a készülék.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Később megpróbálom, de ez a készülék erre van kitalálva. Simán tudnia kellene internetről frissíteni. Ő ajánlja fel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

DVD

A DVD lejátszás nem erőssége. Nagyon hangos a drive, rezeg is tőle az egész készülék. A képminősége sem a legjobb.

Vendég

DVD struktúrát nem tud hálózaton megnyitni. A vobokat lehet egyesével, de a feliratokat nem megfelelően jeleníti meg.

TS, HD-MPEG2

Amiket próbáltam (1080i, illetve 1080p) simán lejátszotta. Az interlace 1080i-s képet szépen összerakta. Ami érdekes, hogy itt is lehet szépen játszani az 50/60Hz dologgal, mint a HTPC esetén. Az 50Hz-es film 60Hz-en riceg és fordítva. Helyes beállítás esetén viszont tökéletes.
Előfordul, hogy a filmek első 2-3 másodperce akadozik, riceg, de ez utána teljesen elmúlik.

MKV

Sajnos hálózaton keresztül nem ismeri fel a matroska konténeres fájlokat

MOV

Bár látta őket és el is indította (látszólag) képet, hangot nem ad. Próbáltam kisfelbontású és HD mov-val is.

WMV-HD

Az Alexander előzetesén kívül minden kipróbált vmw-hd-t lejátszott a gép - hang nélkül. Egyiknek sem volt hangja. Az Alexander is folyamatosan ment, de két-három helyen szinte megállt úgy megakadt. Ez az előzetes kifogott annak idején egy másik Sigma chipes lejátszóval. Amelyik wmv-hd-nek Dolby Digital hangja volt az természetesen megszólalt.

Vendég

A feliratozáshoz annyit még, hogy nem ismeri a gép a tag-eket, a dőlt betüket például nem képes megjeleníteni helyette a <i>Az előző órák eseményeiből...</i>
lászik.

Na azt a Pana sem ismeri...

Vendég

HD-Divx

Próbáltam több, 960x540-es Divx-et semmi gond nem volt velük. A Dolby Digital 5.1-es hang hibátlan. Egyszer előfordult, hogy beletekertem és a kép hang utána nem volt tökéletesen szinkronban a képpel. Később próbáltam újra előidézni, de nem sikerült. Kipróbáltam egy 720p-s Divx-el ami 4.5Mbites azt is lejátszotta akadásmentesen, itt viszont egyértelműen volt egy minimális kép-hang aszinkronitás. A feliratozáshoz annyit még, hogy nem ismeri a gép a tag-eket, a dőlt betüket például nem képes megjeleníteni helyette a
<i>Az előző órák eseményeiből...</i>
lászik.

Vendég

Azért egy tök mezei DVD lemezzel is ki kellene próbálni, szerintem...

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”