Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Hello!

Aki szeretne viszonylag olcsón középkategóriás LCD TV-t, az látogasson el a www.grx.hu oldalra. A legújabb Bravia 32" 250e alatt van. Hitachi, Samsung 2 kilo alatt... Csak figyeljetek oda, hogy legyen benne analóg tuner és digitális bemenet (már ha kell), mert javarészt angol piacról származnak. Egy év gari.
Én tavaly év elején vettem egy Samsung panelos 32"-osat tőlük 199e-ért, akkor volt ugyanez Samsung felirattal 289e, szürkén bontatlanul 249e.
Mindegyik kipróbálható, csak nagyon picike a bolt, vagyis az áru qsok.
Nincs közöm a bolthoz, csak korrektek és nagyon olcsók.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

hami
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hami »

Én jelenleg egy kb. 5 éves Philips tft monitort bámulok, és még ezen sem nagyon veszek észre utánhúzást,elkenődést filmeknél, pedig ez elvileg 25 ms-es reakcióidejű panel... ennek fényében érdekes ha Sony 8 ms-sel produkálja ezt a jelenséget...

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Szabtom »

Egyéni beállításoknál van az a rengeteg beállítandó kütyü és akkor vettem észre, hogy mekkora különbségek vannak és, hogy mit is tud a BRAVIA. Remélem tudtam segíteni, mert nem néztem meg, az U sorozat kézikönyvét és így nem tudom, hogy ua. a beállítás.
Köszönöm szépen, este állítgatok rajta! Biztos vagyok benne, hogy elő tudom csalogatni az elvárt minőséget és élményt!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

a Sonynál 3 féle fokozat van és másképp használja a zajcsökkentést illetve még gamma, fekete egyensúly, fehér telítettség, élôszín és egyéb kütyü van amit még lehet állítani és ha ezek max-on vannak akkor elôfordul egy kis utánhúzás.
Na, most szépen pötyögd be nekem, mit hogyan érdemes állítani! Azt észrevettem, hogy kontraszt, fényerő, meg minden maxon van gyárilag, a színek "semleges" -en.

Most így kapásból nem tudom, de az biztos, hogy a háttérvilágítás 5, kontraszt max., fényerô 50, szín 50, színtelítettség semleges, élesség 15, zajcsökkentés alacsony, mindez Normál gyári üzemmód. Az Élô nekem nagyon erôs - kicsomagolás után ha bekapcsolod akkor így van beállítva - ezér elég sokat próbálkoztam és eddig nekem bevállt a Normál képbeállítás, az Egyéni beállításoknál van az a rengeteg beállítandó kütyü és akkor vettem észre, hogy mekkora különbségek vannak és, hogy mit is tud a BRAVIA. Remélem tudtam segíteni, mert nem néztem meg, az U sorozat kézikönyvét és így nem tudom, hogy ua. a beállítás.

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hercsi »

Sziasztok!

Toshiba Regza-kkal kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Konkrétan a 32WL66Z modell felé kacsintgatok...

Előre is köszi az infókat... !

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

a Sonynál 3 féle fokozat van és másképp használja a zajcsökkentést illetve még gamma, fekete egyensúly, fehér telítettség, élôszín és egyéb kütyü van amit még lehet állítani és ha ezek max-on vannak akkor elôfordul egy kis utánhúzás.
Na, most szépen pötyögd be nekem, mit hogyan érdemes állítani! Azt észrevettem, hogy kontraszt, fényerő, meg minden maxon van gyárilag, a színek "semleges" -en.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Az ilyen és feféle utánhúzásokra én is eléggé figyeltem, de nagy nagyon vettem észre eddig sehol, pedig minden szűrő (jobban moondva az az 1)be van kapcsolva a Samsung LE32S71B tv-en.Milyen filmekben láttatok ilyet? Milyen jelenetekben?

Na, akkor bekopizom a beszámolóm egyik részletét:

A következő filmekbe néztem bele, sorrendben:

Ötödik elem (egylemezes magyar kiadás)

Hát, ezt a nyitócím után 1 perccel gyorsan kivettem a lejátszóból. Rakás trutyi a minősége, sajnos.

Final Fantasy: Advent Children (magyar kiadás)

Gondoltam, átnyergelek egy 100% mesterséges animációs filmre, amit ráadásul a Sony HE adott ki, hátha több sikerrel járok. Az első 5 perces jelenet után beletekertem a filmbe. Megnéztük az első nagy panoráma jelenetet a város teréről, és a motoros harci jelenetet. Ez már sokkal jobban nézett ki. Gyönyörű kép, szép, valósághű színek (semmi turbó effekt), pengeéles állóképek. Igen, “állóképek”. Mert itt vettem észre először, hogy a mozgó alakok elmosódnak (például amikor a téren látni a tömeget és néhány járművet – pause alatt ok, ha elindítom, akkor viszont eltűnnek az apró részletek). Ez persze csak a lassú mozgásoknál vehető észre, és akkor is szinte alig, a barátnőmnek fel sem tűnt.

Serenity (magyar kiadás)

Egyik nagy kedvencem lemezét dobtam ezután a játékosba. Új film, lenyűgöző jelenetekkel, ideális tesztre. Ez a film is gyönyörű, de ugyanazt az apró elmosást láttam, mint az FF-nél, pl amikor kiszállnak a sárga járgánnyal a hajóból. Ha kimerevítem, akkor látszik a csávó arcán a borosta, ha elindítom, és lassan megy a kép, akkor eltűnnek az ilyen részletek . Viszont a statikus képek / beállítások, jesszus, elélvezés.

Cowboy Bebop (20. epizód, magyar kiadás)

Az este meglepetése. Ez a film szerepelt a legjobban. Semmi utánhúzás, hibátlan vonalak, színek, és a Virtual Dolby hang besz**ás. Egy kopogó cipő visszhangja úgy jött ki a tévéből, hogy azt hittem, a szobámban sétál a szereplő. Amíg nincs rendes hangrendszerem, addig nagyon fontos szempont ez is. Viszont valaki mondja meg, itt miért volt hibátlan a kép! Talán tényleg az a zajszűrő a ludas, és itt nem működött (automatára van állítva) ?

Terminátor 2 (Legendák Klubja kiadás)

A bevezető csatajelenetnél megremegtek a térdeim, arra gondolva, mi lett volna, ha nem veszek új tévét. Szóval a padlón koppant az állam. De! A kocsmai jelenetet is végignéztem, ahol Svarci ruhát szerez. Itt van néhány vágás, amikor arcokat látni közelről, lassú, drámai fejmozdítás közben (pl amikor elnyomja a csávó a szivart Svarci mellkasán). Ezeknél nagyon durván látszott az utánhúzás, szinte arcba vágott, olyan volt, mintha fél másodpercig még az előző kép is "rajta maradna" a tévén. Kicsit tekergettem még a filmben, megnéztem a kamionos-motoros üldözős jelenetet (a beton elvezetőárokban). Lenyűgöző volt, az előbb említett hatást nem lehetett észrevenni, pörgős a jelenet és szép a kép.

Ennyi volt az első este. Tervben van még a Serenity sorozat (külföldről), a Mátrix (magyar kétlemezes), az Animátrix (magyar egylemezes), a Karácsonyi lidércnyomás (magyar), a nálunk most megjelent Ghost in the Shell film és a külföldről vásárolt sorozat, valamint a Chihiro és a Vándorló palota filmek (magyar kiadások) tesztelése is.

Annyit még hozzáteszek, hogy soha nem volt még LCD monitorom vagy tévém, szóval talán a megszokott CRT után látja ezt a szemem.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha teljesen leveszi akkor igen, elôfordul, hogy rossz, viszont a Sonynál 3 féle fokozat van és másképp használja a zajcsökkentést illetve még gamma, fekete egyensúly, fehér telítettség, élôszín és egyéb kütyü van amit még lehet állítani és ha ezek max-on vannak akkor elôfordul egy kis utánhúzás. A Philipsnél csak NR be/ki van és nincs más állítási lehetôség, gondolom a samsungnál is ez van. Egyébként nagyon gyenge jel esetén nálad is maxon dolgozik az NR és akkor elôfordulhat utánhúzás.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha leveszi a zajcsökkentést az valószínűleg eléggé rányomja a bélyegét a minőségre. Nekem Samsungom van nincs utánhúzás problémám pedig elég változó a kábel adás minősége. Pl. a sport1 tök jól jön kivéve egy napot amikor szar volt a jel és szellemképes is. Levettem a zajcsökkentést hát nagyban romlott az adás minősége és megnéztem más (jobb vételű adókat is) azokon is így volt.
Blakey is azt írta, hogy a tévénél számít.
Írok majd a tévés élményekről is!

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Az ilyen és feféle utánhúzásokra én is eléggé figyeltem, de nagy nagyon vettem észre eddig sehol, pedig minden szűrő (jobban moondva az az 1)be van kapcsolva a Samsung LE32S71B tv-en.
Milyen filmekben láttatok ilyet? Milyen jelenetekben? Én akármennyire figyeltem nem vettem észre semmit. Pl. TOKYO DRIFT, vagy KILL BILL, VILÁGOK HARCA esetleg a SZIGET vonatkerékdobálos 15 perces jelenete. Ezért ezeket írom, mert itt voltak lassabb és egészen gyorsan mozgó dolgok is.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Szia, valószínû, hogy a zajcsökkentés magasra van állítva, legalábbis nálam ha magasan van akkor lehet érzékelni valami utánhuzást, egyébként nem (ilyet crt-nél is láttam). Igaz nekem S-em van de gondolom ennél is vannak mindenféle zajcsökkentôk. Próbáld meg normál képmódban és zajsökkentés alacsony. A zajcsökkentés amúgy is csak tv adásnál jelent valamit. Mivel minden digitális, ezért elôfordulnak ilyen dolgok.
Igen, a zajcsökkentés automatán van. A képmódra nem emlékszem. Ma este kipróbálom zéró zajcsökkentővel, és írok legkésőbb holnap reggel. Egyébként ezen kívül csúcs.

BaLee
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BaLee »

Ha leveszi a zajcsökkentést az valószínűleg eléggé rányomja a bélyegét a minőségre. Nekem Samsungom van nincs utánhúzás problémám pedig elég változó a kábel adás minősége. Pl. a sport1 tök jól jön kivéve egy napot amikor szar volt a jel és szellemképes is. Levettem a zajcsökkentést hát nagyban romlott az adás minősége és megnéztem más (jobb vételű adókat is) azokon is így volt.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Elmaradt tegnap este a beszámolóm, mert nem tudtam elmozdulni a tévé elől. Több filmbe is belenéztem, hogy kipróbáljam. Írtam egy elég hosszú szöveget, de addig nem akarom ide bekopizni, amíg egy kérdésemre választ nem kapok.  
A tévé állóképe pengeéles, de a lassan mozgó alakoknál egy leheletnyi utánhúzást látok (a gyors mozgásnál nyilván nem képes a szemem ezt követni). A barátnőm nem vette észre, csak amikor kifejezetten ráirányítottam a figyelmét, és megmutattam mit és hogy nézzen.

Szóval a kérdés: Ez az LCD- technológia elkerülhetetlen hátránya? Vagy az U sorozat ilyen, az S már jobb lenne? Vagy ez valami “képjavító” Sony-technológia mellékhatása? Esetleg csak a gagyi SCART-kábel vagy a lejátszóm az oka (Yamada 6700)?

Ezt jó lenne tisztázni, mert nem akarom emiatt lehúzni a tévét, meg különben is imádom.

Szia, valószínû, hogy a zajcsökkentés magasra van állítva, legalábbis nálam ha magasan van akkor lehet érzékelni valami utánhuzást, egyébként nem (ilyet crt-nél is láttam). Igaz nekem S-em van de gondolom ennél is vannak mindenféle zajcsökkentôk. Próbáld meg normál képmódban és zajsökkentés alacsony. A zajcsökkentés amúgy is csak tv adásnál jelent valamit. Mivel minden digitális, ezért elôfordulnak ilyen dolgok.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Elmaradt tegnap este a beszámolóm, mert nem tudtam elmozdulni a tévé elől. Több filmbe is belenéztem, hogy kipróbáljam. Írtam egy elég hosszú szöveget, de addig nem akarom ide bekopizni, amíg egy kérdésemre választ nem kapok.

A tévé állóképe pengeéles, de a lassan mozgó alakoknál egy leheletnyi utánhúzást látok (a gyors mozgásnál nyilván nem képes a szemem ezt követni). A barátnőm nem vette észre, csak amikor kifejezetten ráirányítottam a figyelmét, és megmutattam mit és hogy nézzen.

Szóval a kérdés: Ez az LCD- technológia elkerülhetetlen hátránya? Vagy az U sorozat ilyen, az S már jobb lenne? Vagy ez valami “képjavító” Sony-technológia mellékhatása? Esetleg csak a gagyi SCART-kábel vagy a lejátszóm az oka (Yamada 6700)?

Ezt jó lenne tisztázni, mert nem akarom emiatt lehúzni a tévét, meg különben is imádom.

hetyo

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hetyo »

Helló!

82cm-es LCD tv-ben, mit javasolnátok 200e alatti kategóriában és
kizárólag PC-s felhasználásra.
LG 50PZ750, Marantz SR4300, Lg BX580 3D_BD, Yamaha SACD, Koda AV737 alu 6.1, Magnat Mon.Sub 300.

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A Samsung tvm komponens kábellel val összekötve a JVC, progressive scan-es dvd lejátszómmal. Végre tudtam használni ezt a spéci kábelt. A régi tvmmel valamiért gondok voltak vele, de most minden fasza. Ideges is lettem volna ha nem lenne jó, mert elég dárágán vettem ezt a kábelt annó.
Nem piszkáltam a képbeállításokat egyelőre. Vannak filmek, ahol nem túl élethűek a bőrszínek. Pl a HÁZ A TÓNÁL, meg a TÁVKAPCS alatt. De tudja fene, annyira nem gáz. Más filmekben, pl a KARIB 2-ben, vagy az ÜTKÖZÉSEK-ben meg tök jó minden.
Tv adásokat keveset nézek. Egyedül a GYŐZIKÉT meg a VÉSZHELYZETET nézem. Na meg néha a FÁBRIt. Nincs gond a képpel, sokkalta jobb mint, amit a legtöbb boltban tv adás címén mutatnak. Homályos csöppet, de én rosszabbra számítottam. Igaz, a kábeltv adás elég jó mifelénk, lehet azért is tűnik korrektenek a kép.
Nézegettem HDMI csatlakozókat is. De meglehetősen drágák voltak. 14 ezerért láttam, bár lehet, hogy az hosszabb volt. Mondjuk nincsen hd-s videóm semmi, meg annyira nem hiányzik a zümmögő pc filmnézés közben, de azé megnéznék valami HDs filmet.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

www.djkutasi.hu

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nagyon szép és valószínû, hogy jó is, írj róla egy-két dolgot. Sikerült-e beállítani a bôrszínt (ez ált. samsung betegség), vagy nem kellett. Amúgy Sony is van feketébe, nekem is az van. Mivel van összekötve a dvd, hdmi, scart, YUV, milyenek a tv adások?
Jó tv-zést!

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Valaki kérdezte, hogy mivel volt összekötve a boltba a Sony tv, amin remegett/grált a kép. Nos, 4-5 tv volt ott HDMI-vel csatlakoztatva, így a SONY is. Nem tudom, miért volt rossz rajta a kép. Arról, hogy miként volt bekalibrálva a kép, nincsenek értesüléseim...
De nagyon úgy volt előtte, hogy SONY-t veszek. Voltam egy direkt SONY márkakereskedésbe is. Szinte minden nap elmentem a bolt előtt, mert arrafele dolgozom és minden nap láttam a kirakatban a SONY tv-t. Ezért lepődtem meg, hogy mégse azt vettem.
Ahol vásároltam oda vittem magammal dvd-ket, és azokkal is nézegettem a tv-ket. Nekem a Samsung jobban tetszett és nem zavar túlzottam a fényes borítása sem. Meg a fekete szín jobban mutat a szobámba is. Fekete a tv állvány, a center, a front...
A lényeg: Én nem szólom le a SONY-t. Jó tv az, nagyon is! Csak én a Samsung-ba lettem szerelmes akkor hirtelen. És a szerelem még mindig tart. Annak ellenére, hogy naponta még mindig látom a kirakatba a SONY LCD-t.

www.djkutasi.hu

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Mivel nem HD készülék ezért nehéz összehasonlítani azokkal, de analógon ezt a képminôséget kevés lejátszó tudja, fôleg ennyi pénzért, de nézz utána. Az analógok közt nagyon jó helyezést érne el és nem hiszem, hogy csalódnál a kép minôségében. Tudom, hogy lassan a BD, HD DVD lejátszók kora jön de ez akkor sem rossz.

Bocs az ért, nézzünk LCD-t.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Képre erős túlzás,hangra nem...Kérdezd Bigit..De magam is használok ilyet.

Számomra a kép a fontosabb.
Tehát akkor összeségében nem éri el a 300k-s készülék szintjét, ahogy sejtettem.

hattori mackó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hattori mackó »

Tenyleg! Ugy latszik megszoktam hogy a flash-reklamokat nem is nezem
Én sem vettem észre. Az importőr honlapján ez vajon miért nincs fenn?

Üdv,

hm

hami

Lcd, Led, Oled TV-k

Tenyleg! Ugy latszik megszoktam hogy a flash-reklamokat nem is nezem

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Pedig a sony.bolt.hu oldalán ott van, hogy dec. 31-ig vásárolt BRAVIA LCD tv-kre 3 év garancia van.

hami

Lcd, Led, Oled TV-k

Hmm, ahogy nezegettem a neten, a hivatalos sony boltokban 240e. vagy 250e. a kdl32u2000... ahol viszont 226e. ott 1 ev garanciat irnak...

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Mailben elküldtem.

Azért írtam, hogy priviben, mert nem akartam offolni. LCD-krôl írunk és én megpróbálom ahhoz tartani magam.

Várom a véleményt, úgyis tudom, hogy mi lesz.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”