Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Szabtom »

Egyéni beállításoknál van az a rengeteg beállítandó kütyü és akkor vettem észre, hogy mekkora különbségek vannak és, hogy mit is tud a BRAVIA. Remélem tudtam segíteni, mert nem néztem meg, az U sorozat kézikönyvét és így nem tudom, hogy ua. a beállítás.
Köszönöm szépen, este állítgatok rajta! Biztos vagyok benne, hogy elő tudom csalogatni az elvárt minőséget és élményt!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

a Sonynál 3 féle fokozat van és másképp használja a zajcsökkentést illetve még gamma, fekete egyensúly, fehér telítettség, élôszín és egyéb kütyü van amit még lehet állítani és ha ezek max-on vannak akkor elôfordul egy kis utánhúzás.
Na, most szépen pötyögd be nekem, mit hogyan érdemes állítani! Azt észrevettem, hogy kontraszt, fényerő, meg minden maxon van gyárilag, a színek "semleges" -en.

Most így kapásból nem tudom, de az biztos, hogy a háttérvilágítás 5, kontraszt max., fényerô 50, szín 50, színtelítettség semleges, élesség 15, zajcsökkentés alacsony, mindez Normál gyári üzemmód. Az Élô nekem nagyon erôs - kicsomagolás után ha bekapcsolod akkor így van beállítva - ezér elég sokat próbálkoztam és eddig nekem bevállt a Normál képbeállítás, az Egyéni beállításoknál van az a rengeteg beállítandó kütyü és akkor vettem észre, hogy mekkora különbségek vannak és, hogy mit is tud a BRAVIA. Remélem tudtam segíteni, mert nem néztem meg, az U sorozat kézikönyvét és így nem tudom, hogy ua. a beállítás.

hercsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hercsi »

Sziasztok!

Toshiba Regza-kkal kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Konkrétan a 32WL66Z modell felé kacsintgatok...

Előre is köszi az infókat... !

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

a Sonynál 3 féle fokozat van és másképp használja a zajcsökkentést illetve még gamma, fekete egyensúly, fehér telítettség, élôszín és egyéb kütyü van amit még lehet állítani és ha ezek max-on vannak akkor elôfordul egy kis utánhúzás.
Na, most szépen pötyögd be nekem, mit hogyan érdemes állítani! Azt észrevettem, hogy kontraszt, fényerő, meg minden maxon van gyárilag, a színek "semleges" -en.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Az ilyen és feféle utánhúzásokra én is eléggé figyeltem, de nagy nagyon vettem észre eddig sehol, pedig minden szűrő (jobban moondva az az 1)be van kapcsolva a Samsung LE32S71B tv-en.Milyen filmekben láttatok ilyet? Milyen jelenetekben?

Na, akkor bekopizom a beszámolóm egyik részletét:

A következő filmekbe néztem bele, sorrendben:

Ötödik elem (egylemezes magyar kiadás)

Hát, ezt a nyitócím után 1 perccel gyorsan kivettem a lejátszóból. Rakás trutyi a minősége, sajnos.

Final Fantasy: Advent Children (magyar kiadás)

Gondoltam, átnyergelek egy 100% mesterséges animációs filmre, amit ráadásul a Sony HE adott ki, hátha több sikerrel járok. Az első 5 perces jelenet után beletekertem a filmbe. Megnéztük az első nagy panoráma jelenetet a város teréről, és a motoros harci jelenetet. Ez már sokkal jobban nézett ki. Gyönyörű kép, szép, valósághű színek (semmi turbó effekt), pengeéles állóképek. Igen, “állóképek”. Mert itt vettem észre először, hogy a mozgó alakok elmosódnak (például amikor a téren látni a tömeget és néhány járművet – pause alatt ok, ha elindítom, akkor viszont eltűnnek az apró részletek). Ez persze csak a lassú mozgásoknál vehető észre, és akkor is szinte alig, a barátnőmnek fel sem tűnt.

Serenity (magyar kiadás)

Egyik nagy kedvencem lemezét dobtam ezután a játékosba. Új film, lenyűgöző jelenetekkel, ideális tesztre. Ez a film is gyönyörű, de ugyanazt az apró elmosást láttam, mint az FF-nél, pl amikor kiszállnak a sárga járgánnyal a hajóból. Ha kimerevítem, akkor látszik a csávó arcán a borosta, ha elindítom, és lassan megy a kép, akkor eltűnnek az ilyen részletek . Viszont a statikus képek / beállítások, jesszus, elélvezés.

Cowboy Bebop (20. epizód, magyar kiadás)

Az este meglepetése. Ez a film szerepelt a legjobban. Semmi utánhúzás, hibátlan vonalak, színek, és a Virtual Dolby hang besz**ás. Egy kopogó cipő visszhangja úgy jött ki a tévéből, hogy azt hittem, a szobámban sétál a szereplő. Amíg nincs rendes hangrendszerem, addig nagyon fontos szempont ez is. Viszont valaki mondja meg, itt miért volt hibátlan a kép! Talán tényleg az a zajszűrő a ludas, és itt nem működött (automatára van állítva) ?

Terminátor 2 (Legendák Klubja kiadás)

A bevezető csatajelenetnél megremegtek a térdeim, arra gondolva, mi lett volna, ha nem veszek új tévét. Szóval a padlón koppant az állam. De! A kocsmai jelenetet is végignéztem, ahol Svarci ruhát szerez. Itt van néhány vágás, amikor arcokat látni közelről, lassú, drámai fejmozdítás közben (pl amikor elnyomja a csávó a szivart Svarci mellkasán). Ezeknél nagyon durván látszott az utánhúzás, szinte arcba vágott, olyan volt, mintha fél másodpercig még az előző kép is "rajta maradna" a tévén. Kicsit tekergettem még a filmben, megnéztem a kamionos-motoros üldözős jelenetet (a beton elvezetőárokban). Lenyűgöző volt, az előbb említett hatást nem lehetett észrevenni, pörgős a jelenet és szép a kép.

Ennyi volt az első este. Tervben van még a Serenity sorozat (külföldről), a Mátrix (magyar kétlemezes), az Animátrix (magyar egylemezes), a Karácsonyi lidércnyomás (magyar), a nálunk most megjelent Ghost in the Shell film és a külföldről vásárolt sorozat, valamint a Chihiro és a Vándorló palota filmek (magyar kiadások) tesztelése is.

Annyit még hozzáteszek, hogy soha nem volt még LCD monitorom vagy tévém, szóval talán a megszokott CRT után látja ezt a szemem.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha teljesen leveszi akkor igen, elôfordul, hogy rossz, viszont a Sonynál 3 féle fokozat van és másképp használja a zajcsökkentést illetve még gamma, fekete egyensúly, fehér telítettség, élôszín és egyéb kütyü van amit még lehet állítani és ha ezek max-on vannak akkor elôfordul egy kis utánhúzás. A Philipsnél csak NR be/ki van és nincs más állítási lehetôség, gondolom a samsungnál is ez van. Egyébként nagyon gyenge jel esetén nálad is maxon dolgozik az NR és akkor elôfordulhat utánhúzás.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha leveszi a zajcsökkentést az valószínűleg eléggé rányomja a bélyegét a minőségre. Nekem Samsungom van nincs utánhúzás problémám pedig elég változó a kábel adás minősége. Pl. a sport1 tök jól jön kivéve egy napot amikor szar volt a jel és szellemképes is. Levettem a zajcsökkentést hát nagyban romlott az adás minősége és megnéztem más (jobb vételű adókat is) azokon is így volt.
Blakey is azt írta, hogy a tévénél számít.
Írok majd a tévés élményekről is!

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Az ilyen és feféle utánhúzásokra én is eléggé figyeltem, de nagy nagyon vettem észre eddig sehol, pedig minden szűrő (jobban moondva az az 1)be van kapcsolva a Samsung LE32S71B tv-en.
Milyen filmekben láttatok ilyet? Milyen jelenetekben? Én akármennyire figyeltem nem vettem észre semmit. Pl. TOKYO DRIFT, vagy KILL BILL, VILÁGOK HARCA esetleg a SZIGET vonatkerékdobálos 15 perces jelenete. Ezért ezeket írom, mert itt voltak lassabb és egészen gyorsan mozgó dolgok is.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Szia, valószínû, hogy a zajcsökkentés magasra van állítva, legalábbis nálam ha magasan van akkor lehet érzékelni valami utánhuzást, egyébként nem (ilyet crt-nél is láttam). Igaz nekem S-em van de gondolom ennél is vannak mindenféle zajcsökkentôk. Próbáld meg normál képmódban és zajsökkentés alacsony. A zajcsökkentés amúgy is csak tv adásnál jelent valamit. Mivel minden digitális, ezért elôfordulnak ilyen dolgok.
Igen, a zajcsökkentés automatán van. A képmódra nem emlékszem. Ma este kipróbálom zéró zajcsökkentővel, és írok legkésőbb holnap reggel. Egyébként ezen kívül csúcs.

BaLee
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BaLee »

Ha leveszi a zajcsökkentést az valószínűleg eléggé rányomja a bélyegét a minőségre. Nekem Samsungom van nincs utánhúzás problémám pedig elég változó a kábel adás minősége. Pl. a sport1 tök jól jön kivéve egy napot amikor szar volt a jel és szellemképes is. Levettem a zajcsökkentést hát nagyban romlott az adás minősége és megnéztem más (jobb vételű adókat is) azokon is így volt.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Elmaradt tegnap este a beszámolóm, mert nem tudtam elmozdulni a tévé elől. Több filmbe is belenéztem, hogy kipróbáljam. Írtam egy elég hosszú szöveget, de addig nem akarom ide bekopizni, amíg egy kérdésemre választ nem kapok.  
A tévé állóképe pengeéles, de a lassan mozgó alakoknál egy leheletnyi utánhúzást látok (a gyors mozgásnál nyilván nem képes a szemem ezt követni). A barátnőm nem vette észre, csak amikor kifejezetten ráirányítottam a figyelmét, és megmutattam mit és hogy nézzen.

Szóval a kérdés: Ez az LCD- technológia elkerülhetetlen hátránya? Vagy az U sorozat ilyen, az S már jobb lenne? Vagy ez valami “képjavító” Sony-technológia mellékhatása? Esetleg csak a gagyi SCART-kábel vagy a lejátszóm az oka (Yamada 6700)?

Ezt jó lenne tisztázni, mert nem akarom emiatt lehúzni a tévét, meg különben is imádom.

Szia, valószínû, hogy a zajcsökkentés magasra van állítva, legalábbis nálam ha magasan van akkor lehet érzékelni valami utánhuzást, egyébként nem (ilyet crt-nél is láttam). Igaz nekem S-em van de gondolom ennél is vannak mindenféle zajcsökkentôk. Próbáld meg normál képmódban és zajsökkentés alacsony. A zajcsökkentés amúgy is csak tv adásnál jelent valamit. Mivel minden digitális, ezért elôfordulnak ilyen dolgok.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Elmaradt tegnap este a beszámolóm, mert nem tudtam elmozdulni a tévé elől. Több filmbe is belenéztem, hogy kipróbáljam. Írtam egy elég hosszú szöveget, de addig nem akarom ide bekopizni, amíg egy kérdésemre választ nem kapok.

A tévé állóképe pengeéles, de a lassan mozgó alakoknál egy leheletnyi utánhúzást látok (a gyors mozgásnál nyilván nem képes a szemem ezt követni). A barátnőm nem vette észre, csak amikor kifejezetten ráirányítottam a figyelmét, és megmutattam mit és hogy nézzen.

Szóval a kérdés: Ez az LCD- technológia elkerülhetetlen hátránya? Vagy az U sorozat ilyen, az S már jobb lenne? Vagy ez valami “képjavító” Sony-technológia mellékhatása? Esetleg csak a gagyi SCART-kábel vagy a lejátszóm az oka (Yamada 6700)?

Ezt jó lenne tisztázni, mert nem akarom emiatt lehúzni a tévét, meg különben is imádom.

hetyo
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hetyo »

Helló!

82cm-es LCD tv-ben, mit javasolnátok 200e alatti kategóriában és
kizárólag PC-s felhasználásra.
LG 50PZ750, Marantz SR4300, Lg BX580 3D_BD, Yamaha SACD, Koda AV737 alu 6.1, Magnat Mon.Sub 300.

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A Samsung tvm komponens kábellel val összekötve a JVC, progressive scan-es dvd lejátszómmal. Végre tudtam használni ezt a spéci kábelt. A régi tvmmel valamiért gondok voltak vele, de most minden fasza. Ideges is lettem volna ha nem lenne jó, mert elég dárágán vettem ezt a kábelt annó.
Nem piszkáltam a képbeállításokat egyelőre. Vannak filmek, ahol nem túl élethűek a bőrszínek. Pl a HÁZ A TÓNÁL, meg a TÁVKAPCS alatt. De tudja fene, annyira nem gáz. Más filmekben, pl a KARIB 2-ben, vagy az ÜTKÖZÉSEK-ben meg tök jó minden.
Tv adásokat keveset nézek. Egyedül a GYŐZIKÉT meg a VÉSZHELYZETET nézem. Na meg néha a FÁBRIt. Nincs gond a képpel, sokkalta jobb mint, amit a legtöbb boltban tv adás címén mutatnak. Homályos csöppet, de én rosszabbra számítottam. Igaz, a kábeltv adás elég jó mifelénk, lehet azért is tűnik korrektenek a kép.
Nézegettem HDMI csatlakozókat is. De meglehetősen drágák voltak. 14 ezerért láttam, bár lehet, hogy az hosszabb volt. Mondjuk nincsen hd-s videóm semmi, meg annyira nem hiányzik a zümmögő pc filmnézés közben, de azé megnéznék valami HDs filmet.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

www.djkutasi.hu

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nagyon szép és valószínû, hogy jó is, írj róla egy-két dolgot. Sikerült-e beállítani a bôrszínt (ez ált. samsung betegség), vagy nem kellett. Amúgy Sony is van feketébe, nekem is az van. Mivel van összekötve a dvd, hdmi, scart, YUV, milyenek a tv adások?
Jó tv-zést!

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Valaki kérdezte, hogy mivel volt összekötve a boltba a Sony tv, amin remegett/grált a kép. Nos, 4-5 tv volt ott HDMI-vel csatlakoztatva, így a SONY is. Nem tudom, miért volt rossz rajta a kép. Arról, hogy miként volt bekalibrálva a kép, nincsenek értesüléseim...
De nagyon úgy volt előtte, hogy SONY-t veszek. Voltam egy direkt SONY márkakereskedésbe is. Szinte minden nap elmentem a bolt előtt, mert arrafele dolgozom és minden nap láttam a kirakatban a SONY tv-t. Ezért lepődtem meg, hogy mégse azt vettem.
Ahol vásároltam oda vittem magammal dvd-ket, és azokkal is nézegettem a tv-ket. Nekem a Samsung jobban tetszett és nem zavar túlzottam a fényes borítása sem. Meg a fekete szín jobban mutat a szobámba is. Fekete a tv állvány, a center, a front...
A lényeg: Én nem szólom le a SONY-t. Jó tv az, nagyon is! Csak én a Samsung-ba lettem szerelmes akkor hirtelen. És a szerelem még mindig tart. Annak ellenére, hogy naponta még mindig látom a kirakatba a SONY LCD-t.

www.djkutasi.hu

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Mivel nem HD készülék ezért nehéz összehasonlítani azokkal, de analógon ezt a képminôséget kevés lejátszó tudja, fôleg ennyi pénzért, de nézz utána. Az analógok közt nagyon jó helyezést érne el és nem hiszem, hogy csalódnál a kép minôségében. Tudom, hogy lassan a BD, HD DVD lejátszók kora jön de ez akkor sem rossz.

Bocs az ért, nézzünk LCD-t.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Képre erős túlzás,hangra nem...Kérdezd Bigit..De magam is használok ilyet.

Számomra a kép a fontosabb.
Tehát akkor összeségében nem éri el a 300k-s készülék szintjét, ahogy sejtettem.

hattori mackó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hattori mackó »

Tenyleg! Ugy latszik megszoktam hogy a flash-reklamokat nem is nezem
Én sem vettem észre. Az importőr honlapján ez vajon miért nincs fenn?

Üdv,

hm

hami

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hami »

Tenyleg! Ugy latszik megszoktam hogy a flash-reklamokat nem is nezem

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Pedig a sony.bolt.hu oldalán ott van, hogy dec. 31-ig vásárolt BRAVIA LCD tv-kre 3 év garancia van.

hami

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: hami »

Hmm, ahogy nezegettem a neten, a hivatalos sony boltokban 240e. vagy 250e. a kdl32u2000... ahol viszont 226e. ott 1 ev garanciat irnak...

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Mailben elküldtem.

Azért írtam, hogy priviben, mert nem akartam offolni. LCD-krôl írunk és én megpróbálom ahhoz tartani magam.

Várom a véleményt, úgyis tudom, hogy mi lesz.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hű, az mpeg4-players fórumon komoly topikja is van.

Akit érdekel: Cyberhome CH-DVD 635S topik

Vége az offolásnak, sorry.

Szabtom
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

blakey, küldj mailt vagy privit, kíváncsi vagyok erre a kis csodára.
Mért kell ehhez privi?

Cyberhome DVD635S,24e ft-ért lehet kapni.

Ha érdekel, prviben megírhatom és 25k-ból megveheted

Ő mondta, én csak válaszoltam.

De kösz a választ, utánanézek.

Este 9-10 körül írok a tévéről.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”