Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

Ennyi zagyvaságot összehordani.
parasztember az allatkertben all a zsiraf elott. zsiraf vagy nem, marpedig ilyen allat nincs.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10996
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az egyik haveromnak segítek Tv vásárlásban és sikerült arról meggyőznöm, hogy a Plazma Tv a jelenlegi legjobb képmegjelenítő.
Hm... jól átvágtad szegényt.
Mindenképpen nagyfelbontású (1366x768p) 720p-s Plazma-t szeretne venni, elsősorban mozizni szeretne és játszani XBox360-ról!!
Nem írtad, mennyi a keret rá. A felbontás miatt 50" méret, minőség alapján Panasonic, LG, ár alapján esetleg még Samsung. Na de ezeket már sokszor leírták itt.

Gandalf7
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf7 »

Hali Mindenkinek!!!

Az egyik haveromnak segítek Tv vásárlásban és sikerült arról meggyőznöm, hogy a Plazma Tv a jelenlegi legjobb képmegjelenítő. Mindenképpen nagyfelbontású (1366x768p) 720p-s Plazma-t szeretne venni, elsősorban mozizni szeretne és játszani XBox360-ról!! Ami még fontos az Ár/Teljesítmény arány! Jó lenne, ha tudnátok mondani olyan Plazma Tv-t, aminek a felbontása 1366x768 és jó a képminősége! A Tv adások olyanok amilyenek a Plazma-n, nem lényeg!!

Köszi előre is!!!

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Plazma

Hozzászólás Szerző: Petike »

Na, a még tanakodóknak:
- vegyetek plazmát, min. 42-est
- cipeljétek haza
- dugjátok rá az antennakábelt
- kapcsoljátok be és bámuljátok
- ha nagyon gáz a tv adás (én meglepődtem, hogy milyen jó), lehet digitv/upc/stb-ben gondolkodni
Röviden ennyi, majd teszek fel tv adás képeket: Mónika só, Zámbó Árpi, Fásy Ádám
(az x360 úgy, ahogy van KÁBULAT )
igy utólag csak azt bánom, hogy variáltam hónapokig a vételen, mikor 3-an is megmondták, hogy jó a pana pv60/600 !!!!
Ja valaki kérdezte: 42pv60+talp+"szaktanácsok"+1+1év gari 385e volt a MM-ban
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

Ennyi zagyvaságot összehordani.
Üdvözlettel: Lex

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Dexter! 
Nem kell ezen sokat filózni, a nagyobb méretet vedd, pláne ha ilyen pici az árkülönbség. Azt írtad, 30 % TVzésre használnád, akkor meg nem értem, miért aggódsz annyira a TV adások minősége miatt. Jobban kijönnek a hibák a plazmán, mint egy CRT-n, de cserébe DVD-t nézve kárpótol a minősége. A választásnál az sem mindegy, hogy milyen távolságból tudod nézni a cuccot. Ha megvan a 3-4 méter, akkor már 50 collost is vehetsz, ott már a felbontás is nagyobb és a playered felskálázási lehetőségét is ki tudod használni.

Aurum!

2010 körül (legkésőbb 2012-ben) át kell állni a magyar adóknak digitális műsorszórásra. Ez még nem HDTV! Szerintem magyar HD adás csak nagyon sokára lesz, mert őrületes és itthon nehezen megtérülő beruházást igényel. A gagyi grabber (az mi?), meg a nyújtott képű DVD-s kijelentéseidet nem értem. Azt írod, minden szempontból letesztelted a cuccokat, de a fekete szint beállítására mégsem volt időd. Hm...

a plazmaknal es az lcd-knel se az analog tv adas minosegevel van a gond, mert az sokszor jobb mint a dvd. hanem a grebberrel na az gaz. illetve nem is biztos hogy azzal, mert a 100hz.-s tv-kben is van adc es azoknak jo kepuk van, mert ott nincs meretezes.

viszont a tv adas 768x576 amit vagy 852x480-ra vagy 1024x768-ra at kell meretezni. az atmeretezest a scaler csinalja. van kb 1000 algoritmus ami szerint ezt meg lehet tenni, egy reszuk kis eroforras igenyu de rossz minosegu elkent kepet ad, mas reszuk pedig nagy szamitas igenyu es tueles kepet csinal. hw-bol altalaban valami kozepszeru csinalnak es ezert olyan amlyen az analog tv adas kepe.

amit tehetsz:
1. veszel egy kulso scalert olyan 100k korul mar egszen jok vannak
2. csinalsz egy htpc-t ami szoftveresen meretezi at a kepet. ehez bika gep kell ami kicsit dragabb mint a hw scaler de ez egyben mediacenter is. tehat nem kell dvd, hd-dvd, blueray, hdtv lejatszot/vevot, digi vcr-t,venned kulon.

csak itt megint a minoseggel lesz gond.. mivel a pc-s analog grebber kartyak erosen a fos fele kozelitenek kepminosegben. gyakorlatilag ugyanolyan kepet tudnak, mint amit a plazma alabol tud. viszont ha lesz digitalis adas ami ha nem is hdtv de nem kell adc amit egy gagyi tuner csinal akkor az sw scaler-el tokeltes tuleles keped lesz. de ehez meg legalabb 1000-et kell aludni.

a fekete allitasara nem volt igazan idom, inkabb minel tobb kulso forrast akartam kiprobalni es ez sikerult is . a kontrasztot egybekent htpc-ben dinamikus kontraszt szurovel meg lehet csinalni jora, ha a tv nem engedi illetve megvan a tartomanya. masreszt pedig az ilyeneket imho jobb ott beloni ahol nezni fogod a musort.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Amúgy meg megszokás kérdése, nálunk otthon egy 16:9-es Pana crt van, mindent 16:9-ben nézünk, nekem már a 4:3 a furcsa... (még 4:3-as forrásnál is...)
Én is teljesen megszoktam már a 16:9-et. Még asszony is, pedig őt jobban zavarta az elején, hogy mindent 16:9-ben nézünk.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

gagyi grabber (az mi?)
Még MP3-at is tud
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10996
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Dexter!

Nem kell ezen sokat filózni, a nagyobb méretet vedd, pláne ha ilyen pici az árkülönbség. Azt írtad, 30 % TVzésre használnád, akkor meg nem értem, miért aggódsz annyira a TV adások minősége miatt. Jobban kijönnek a hibák a plazmán, mint egy CRT-n, de cserébe DVD-t nézve kárpótol a minősége. A választásnál az sem mindegy, hogy milyen távolságból tudod nézni a cuccot. Ha megvan a 3-4 méter, akkor már 50 collost is vehetsz, ott már a felbontás is nagyobb és a playered felskálázási lehetőségét is ki tudod használni.

Aurum!

2010 körül (legkésőbb 2012-ben) át kell állni a magyar adóknak digitális műsorszórásra. Ez még nem HDTV! Szerintem magyar HD adás csak nagyon sokára lesz, mert őrületes és itthon nehezen megtérülő beruházást igényel. A gagyi grabber (az mi?), meg a nyújtott képű DVD-s kijelentéseidet nem értem. Azt írod, minden szempontból letesztelted a cuccokat, de a fekete szint beállítására mégsem volt időd. Hm...

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Volna egy kérdésem.Plazmát ugye azért vesznek inkább mint lcdt mert tvzésre és házimozira is képileg jobb választás. 4:3 ban lehete nézni a tvt? Mert ha nem ajánlatos mert beég , akkor csak nyujtottan és torzitottan tudom a tv adásokat nézni.Amit nyerek képmínőségileg a plazmán a torzitással már el is vesztem , mert szinte az összes tv adás 4:3.Akkor miért is jobb tvre a plazma?Vagy nem ennyire bonyolult a dolog és és nyugodtan lehet 4:3 ban is nézni a tvt?
Tudsz normális felbontású (nem 640*480-as), és normális méretű (>55cm) 4:3-as LCD-t?

Amúgy meg megszokás kérdése, nálunk otthon egy 16:9-es Pana crt van, mindent 16:9-ben nézünk, nekem már a 4:3 a furcsa... (még 4:3-as forrásnál is...)

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Volna egy kérdésem.Plazmát ugye azért vesznek inkább mint lcdt mert tvzésre és házimozira is képileg jobb választás. 4:3 ban lehete nézni a tvt? Mert ha nem ajánlatos mert beég , akkor csak nyujtottan és torzitottan tudom a tv adásokat nézni.Amit nyerek képmínőségileg a plazmán a torzitással már el is vesztem , mert szinte az összes tv adás 4:3.Akkor miért is jobb tvre a plazma?Vagy nem ennyire bonyolult a dolog és és nyugodtan lehet 4:3 ban is nézni a tvt?
Szerintem senki nem állította, hogy tvadásra jobb lenne az LCD vagy plazma. Ezek a készülékek elsődlegesen továbbra is házimozira, HD adásokra, és konzolokra lett kitalálva.
Csendben megjegyzem, hogy a plazmán olyan a tv kép minősége, mint maga a tvműsor amit leadnak...

Wiblicz

Plazma

Hozzászólás Szerző: Wiblicz »

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Üdv. DeX

>amit<

a tv az ocsamany lesz barmelyiket veszed es megkockaztatom a dvd se lesz sokkal jobb. nem a meret miatt hanem a gagyi grabber miatt ami benne van, illetve nem lesz aranyos a kep, egy picit nyujtva van oldara, bar ez dvd eseten meg elony is lehet.

tegnap en is szemleztem. osszhaverkodtam az egyik eladoval egy leteszteltem a 42-es, 50-es panat minden szempontbol meg egy 50-es pio-t. egyik sem eri el egy jo crt minoseget, de a panasonic talan jobban megkozeliti.

a demo anyagok nagyon szepek mindketton, de amikor emberi arc van a kepen, vagy hasonlo kontraszterzekeny dolog akkor bizony a pio nagyon szanalmas kepet tud, kicsit sarga arnyalatu, homalyos az egesz.. sajna a 3000:1-hez kontraszt keves.

a pana egesz jo kepet csinal, viszont ugy erzem, bizonyos kepreszletek indokolatlanul sotetek. talan a 10k:1-hez aranyt akartak fitogtatni. talan beallithato rendesen, de erre tegnap igazan nem volt idom. viszont a szinek valosaghuek rajta.

szoval plazmat nezni is csak kompromisszumokkal lehet. ha sok hdtv-s filmet torrentezel ossze akkor megeri valtani, ha csak tv-zel akkor talan a 2010-et erdemes megvarni, mert akkortol megszunik az analog foldi sugarzas es varhato a hdtv elterjedese.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

...
a nagyobb jobb...

anno én is ezen gondolkodtam, és végül 42-est vettem..., de már ezt is kicsinek érzem

egy 50'-os jobb lenne
...

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

1 hónapot variáltam, tegnap megvettem a 42pv60-t....

Gratula!
Ne felejtsd el : kb. 200 óra bejáratás!(dinamikus mód kikapcs!!!)

Köszi, főleg a többi Pana tulaj bíztatására mertem meglépni. Én valamilyen AUTO-ra tettem, dinamikus-nál nagyon erős volt minden.
Olyan most a plazma-mizéria, mint a projektor vásárlás a kezdetek kezdetén: nagy a bizonytalanság, de aztán lassan letisztul a "kép" 4-5 sláger (tényleg jó és jó ár/érték arányú) típusra. Nem említek típusokat, mert minden érintett projis vagy plazmás tudja miről beszélek. (Meg kezdődne a dobálózás.)

Gratulálok a 42PV60-hoz!
Meg lehet kérdezni, hogy hol vetted (hol kapható most legjobb áron)? Garancia? Állvány, vagy falikozol?

az mm-ben most 351k es uvegasztalt meg porszivot is adnak hozza

DeXter81

Plazma

Hozzászólás Szerző: DeXter81 »

Sziasztok!

Hm.. hol is kezdjem? Nem voltam rest elkezdeni a legelejéről végigolvasni a teljes fórumot... de... 225 oldalból mostanáig a 145. oldalig jutottam, és ha még a fennmaradókat elolvasnám a kérdéseim előtt, akkor már mind1 lenne, hogy ki mit tanácsol.

A lényeg a következő: Pár hete megcsapott a gondolat, hogy itt a karácsony, és veszek a családnak egy tv-t. A jelenlegi sima képcsöves már kezdi megadni magát, így eleve "kényszerű" lenne egyébként is a vásárlás.

Első körben a Samsung tv-k nyerték el a tetszésemet (mint utóbb kiderült LCD tv-k), de amikor összehasonlítottam a Panasonic plazmájával utóbbi mellett "köteleztem" el magam.

Nem vagyok jártas a témában, ezért előre is elnézést ha sületlenségeket kérdeznék.
A plazmát olyan 70% DVD, 29% TV, 1% Konzol (majd 1x a PS3) -ra használnám.

hogy konkrétabb legyek a TH-37PV60 és a TH-42PV60 között nem tudok dönteni - azaz tudok, csak félek, hogy megbánom.

A hely ahova a tv menne leginkább a 37PV60-nak kedvezne, mert az pont elfér, a 42PV60 kicsit "lelógna oldalt" kb. 10 cm-re (már meglévő álványra kerülne a tv - talpal venném).

Igazából azért jobb lenne egy 42-es :kiraly: csak félek attól, hogy a nagyobb képméret miatt jobban előjönnek az analóg kábeltv hibái, illetve a már eleve nagyított dvd-k mégjobban "romlanak" minőségileg. BlueRay szerintem még távoli, így marad egyenlőre a DVD, és kérdés, hogy melyiken lenne egyértelműen szebb a kép.

A DVD lejátszó egy Pana S-52-es játékos, mely rendelkezik HDMI kimenettel, illetve 720p-re is tud felskálázni. Hogy ezek miként, mennyire szembetűnően működnek azt nem tudom, még nem volt módom kipróbálni (de vásárlásnál előrelátó voltam annó)

Szerintetek melyiket válasszam? Szolgáltatásban a legjobb tudomásom szerint megegyezik a két plazma.

A két tv ára között kevesebb, mint 30 ezer a különbség (334.000 - 362.000) - talpal - tehát elhanyagolható.

Illetve minőség tekintetében... szerintetek megéri váltani az analóg (t-kábel)-ről mondjuk az AntennaDigital szolgáltatásaira?

Igazából tisztában vagyok vele, hogy a tv-ken mindenhol a nagyfelbontású képeket adják, de a tv adás képe nagyon változó (3 helyen tudtam rábírni az eladókat, hogy esetleg tv-t is mutassanak rata). A 2. helyen ahogy megláttam a tv adás képét (ami szerintük sima analóg), el is ment az egésztől a kedvem.
DVD képét 1 helyen voltak hajlandóak megmutatni egy írott (jégkorszak 2) dvd-vel és valami nagyon noname lejátszóval, scart-al csatlakozva - minez a MediaMarkt-ban - a DVD képétől sem fogtam igazából padlót :S
Gondolom egy minőségibb HDMI kábellel 720p-s jellel komolyabb képet lehet elérni!?

Tehát ami igazán érdekel az az
- analóg tv minősége, (eredeti) dvd lemez minősége HDMI-n keresztül (ha egyáltalán azon a legajánlatosabb, dehát miért ne azon át lenne? )
- Szerintetek mennyire romlik a minőség a 37-42 képméretéből adódóan?
- A fekete mennyire fekete? Olvastam, hogy sok tv-nek a full sötét szobában elég kiábrándító a feketéje, melyet az üzletben a nagy neonfének közepette nem venni észre... A szoba ahova a tv kerülne viszonylag mindig sötét, nézési táv 3 méter).

De szívesen fogadok minden észrevételt ezzel kapcsolatban! Sokat segítenétek vele, mert hétfőn már nálam lesz a tv - ha minden jól megy.
Bocsánat ha hosszú voltam, és előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Üdv. DeX

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

Gratula!

Köszi, főleg a többi Pana tulaj bíztatására mertem meglépni. Én valamilyen AUTO-ra tettem, dinamikus-nál nagyon erős volt minden.
Olyan most a plazma-mizéria, mint a projektor vásárlás a kezdetek kezdetén: nagy a bizonytalanság, de aztán lassan letisztul a "kép" 4-5 sláger (tényleg jó és jó ár/érték arányú) típusra. Nem említek típusokat, mert minden érintett projis vagy plazmás tudja miről beszélek. (Meg kezdődne a dobálózás.)

Gratulálok a 42PV60-hoz!
Meg lehet kérdezni, hogy hol vetted (hol kapható most legjobb áron)? Garancia? Állvány, vagy falikozol?
Panasonic 42PV70

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Plazma

Hozzászólás Szerző: Petike »

Gratula!

Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

A plazma különben is, szintúgy villog   Főleg ha VGA-n hajtod... Kb. 60Hz-el.. Láthatóan.. Azért túlélhető.

Már amelyik. A Panákat be lehet állítani, hogy kicsit se villogjon.

Kifejezetten a VGA bemenetre gondolok, ott se villog? Próbáltad?

Egyébként HDMI, tv-adás nekem se villog jobban mint egy 75Hz-es CRT monitor, amit például régen tökéletesnek találtam, ma meg már a 85Hz-et is látom. Illetve nem látom mert már nincs CRT monitorom.

a panasonic-nal mintha progressziv meghajtasrol lenne szo. azzal nem szabad villognia. nekem egyebkent eddig nem tunt fel hogy villogna.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

A plazma különben is, szintúgy villog   Főleg ha VGA-n hajtod... Kb. 60Hz-el.. Láthatóan.. Azért túlélhető.

Kifejezetten a VGA bemenetre gondolok, ott se villog? Próbáltad?

Egyébként HDMI, tv-adás nekem se villog jobban mint egy 75Hz-es CRT monitor, amit például régen tökéletesnek találtam, ma meg már a 85Hz-et is látom. Illetve nem látom mert már nincs CRT monitorom.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

A plazma különben is, szintúgy villog Főleg ha VGA-n hajtod... Kb. 60Hz-el.. Láthatóan.. Azért túlélhető.

Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Pontosan. Mivel TV-zésre (értsd: TV adások nézésére) használom, így nem kell 16:9 és nem kell nagy méret és felbontás, mert fölösleges. Sima CRT elég.
Félreértés ne essék: nem a plazma és egyéb TV-ket akarom leértékelni, csak a megfelelő helyre szeretném tenni és azt, hogy azért mert egy adott technológia mellett tesszük le a voksunkat, még érdemes a többivel is tisztában lenni, hátha meglepetés ér bennünket. Mert: a széles látókör (2m) mindenkinek jár. Úgyhogy lehet Frei bácsinál projiért kuncsorogni.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ja és nem TV-zésre vettem. Arra ott a TV.
Nah erről van szó

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

És a jóminőségű vászonnal mi lesz? Ingyen adják? 
Igazad van. Nem adják ingyen. Az enyém 3 eFt volt. És nagyon jó.
Az áron kár vitatkozni, mert pont azért vettem projit, mert sokaltam a pénzt plazmára. :kiraly:

Shyciii!
Aki nem tud normális diy vásznat készíteni, az természetesen vegyen. A megfelelő topikjában (FVF) le van írva, hogyan kell elkészíteni, hogy olyan legyen mint a gyári 100 ezres.

Ja és nem TV-zésre vettem. Arra ott a TV.

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

[
en utananeztem. nekem nem kell 2.5m-es kep, mert 2.5m-rol nezem. nem akarok sotetben ulni, az lcd-s szinvilaga taszit, a 4x-es dlp meg vibral.

szoval reszemrol a 42"-os 1024x768-as plazma a jo valasztas ezek kozul pedig pana all nyeresre. remelem januaraban nem fog 400k-ra lemenni az 50"-os ara mar akkor belevagom a kis baltat

Én is nagyon filózok, a pénz adott egy 42"-es Pana plazmára, de nagyon gondolkodom az LG 50"-én, mivel egész jó lett az ára. Mostanában 555E környékén kínálják, ami már egy egész jó kompromisszumnak tűnik. Még van 2 hetem a tanulmányozásra, addig eldöntöm, hogy a kicsit gyengébb LG képminőséget elfogadom-e a nagyobb kép miatt.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”