Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sennheiser fejhallgatók
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Sziasztok!
Örömmel találtam rá erre a fórumra, mert épp drót nélküli (rádiófrekvenciás)fejhallgatót keresek 30.000.-, +/- 5.000.-tájban).
Gyakorlatilag semmi rálátásom nincs a témára, azon kívül, hogy kezdem átlátni, hogy melyik cég milyen számmal-betűvel jelöli a füleseit, és hogy kb mennyi az áruk. Jónéhány kérdésem volna Hozzátok, tapasztaltabb füles-szakértőkhöz. Pl.:
Az automata hangolást mennyire érdemes komolyan venni, illetve áldozni rá?
A 105-ös, 305-ös, és 405-ös AKG-k közti különbségekről van-e gyakorlati tapasztalatotok?
Ugyanez a Sennheiser RS 30, 45, 65-nél?
Beyer, AKG, Sony, vagy Sennheiser? (Tudom, ez hülye kérdés, hiszen erről szól az egész fórum...)
Előre is köszönet a válaszokért! Üdv, B
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Újabb meghalgatás volt ma figyelve jobban a részletekrerésztvevők: Sennh. 600,590,570
AKG 401 k100 zene: Scorpions album (erősítő, cd, Marantz)
Saját élmény A Sennheiserek túl sok a mély felborítják a ballance-ot. ( Van aki ezt szereti, de nekem néha az volt az érzésem, hogy ez mér nemtermészetes) Az AKG volt a leg precízebb és amikor kellett nagyon mélyre ment.
Szerintem a Senh.-ek színezik a hangot. 570 tényleg nincs alsó bvasszus csak kevés, viszont az 590 van de ennek meg a magasai és közepe zavarosabb.
Az AKG kezd egyre inkább tetszeni 501,401
De még a meghallgatásnak nincs vége
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Igen, sőt a gyár is ezt sugallja, mikor a basszusszegény 570-est "Simphony"-nak nevezi.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Köszi a címet
Való igaz a tesztek mind a HD 600 teszik a csúcsra, de én nem hallottam olyan nagy külömbséget ami indokolna a +20000 ft-ot ( Hosszútávon biztos hallani). Lehet hogy a tesztelők milliós cuccokkal hallgatják?
HD 590 még nem hallottam de ezt írja a teszt róla:
"Where the hd 590 wins its a merit points is in ittreatmnet of classical and Jazz tracks" "hd590 offers a carefull bass response"
Nekem úgy tünik azoknál a füleseknél ahol a tesztelők mélyeket "kevésnek?" tartják azt csak komolyzenére javasolják. Létezik ez vagy miért írják ezt? :smile47:
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Ahogy a webet figyelgettem, a legtöbb audiofil összehasonlító elemzés a Sennheiser HD600-at teszi a csúcsra. A 60 rongy reális ár. Szerintem a Beyer 770 jobb, ha az ember analitikus/hangmérnökös módon kíván zenét hallgatni, de előfordulhat, hogy a zenei összképhez való hűség tekintetében akár a HD600, akár a Beyer DT931 előrébb jár.
Van egy hifi stúdióberendezés-bolt a Blaha és a Rákóczi tér között (utóbbihoz közelebb) a Körút Belváros felőli oldalán: ott is láttam az említett fejhallgatókat, elfogadható árakon.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Helló!
A Sennheiser HD 590 típussal nem találkoztál? Az ára 40e körül kell, hogy legyen. A hangja is ehhez méltó. Állítólag. :smile15:
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Meghallgatás
Voltam a MediaMark-ban. Kiderült, hogy ez évtől nem forgalmaznak Beyert, mert valamin összeveszett a két cég :smile47:
Meghallgattam egy Beyer dt931-et nagyon jól szól selymesen sok mély. Aztán jó árban van náluk az AKG 501 (39900) Nagyon precíz éa kiegyenlített. A 831 nem volt se a 770 vagy 880.
Gyerekek hol kapni Beyert ahol meg is lehet hallgatni minden modelt és nem árazzák az egekig????
Sajnos A Sennheiser hd 600 a legolcsóbb helyen is 59900 volt. Ez is nagyon jól szól.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
A Beyer DT-770 Pro-t az Árkád MediaMarkt-jában vettem nem sokkal a megnyitás után kb. 45 rongyért. Azóta sem ott, sem más MM-ben nem láttam.
Egyébként szerintem a mélyhangokat jobban hozza, mint a 990, csak vigyázni kell: olyan zenéknél, ahol szintetikus hangok vannak és nem vágták le az alját, félóra után iszonyú fejfájást lehet kapni, mivel 5 Hz-ig visz át!
Az 531 szuperkényelmes, órákig lehet hordani anélkül, hogy befülledne vagy lehalna a füled kagylója.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Megnéztem a Beyer honlapját. Úgy tnik az 531,831 stb. mobileszközökhöz ajálnják míb a 770 880 stb. otthonra
Ja mennyiért vetél 770-est és hol?
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Na akkor a MM-ben a következőket fogom megnézni:
Beyer.: DT 831 770 531
Sennh.: HD 580 590 600
AKG : k-100 k-401 k-501
Ehhez egy válogatás SACD-t fogok berakatni velük.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Nem kell vkinek egy 2-3 éves, megkímélt Beyer DT-531? Ha igen, kérek ár-javaslatot!
Én vettem egy DT-770 Pro-t egy fél éve, ami - bár kényelmetlenebb viselet -, de olyan mélyeket és olyan transzparens hangzást hozott, hogy az előző a szekrényben kötött ki.
bye
lubilo
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Pauly,
két dolgot nem értek:
1. Kinek bizonygatod, hogy milyen régóta gyártják az 531-est?
2. Mit bizonyítasz ezzel? (Az AKG-nak, a Senn.-nek is vannak élő kövületei, tesztgyőztes címei, jó sajtója és népes rajongó tábora.)
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Hatamoto
... biztos túl nagy volt a füle... :smile15:
Okszi, birkózzunk!
A beyerdynamic(.de) honlapján, meg ott van vagy 5 ajánlás a (szak)sajtóból a DT331 és a DT 531 adatlapján. Tesztziger meg kauf tipp. A régebbi honlapon, még az 5-6 éves award-ok is fennt voltak. De letörölték, mert biztos nem fért már el. (mint a kitüntetés a szovjet marsalok mejjén) :smile12: Valszeg a Sennheiser is feltüntet ilyet a háza táján.
Vesszöparipámnál (DT531) maradva csak 1 adalék, ez a készülék 7-8 éve forgalomban van. Ez ultra hosszú idö ebben a m?fajban, talán 1-2 AKG (K141 K240) ami még ilyen "régi". A Sennheiser meg gözerövel újit, és csodálkozik hogy ... a régebbi jobb volt... a reagálás soxor (jó kis HD614SL évekkel ezelött).
Minden szaklap másképp tesztel, tehát a saját fül a mérvadó. Meg a müfajok, amihez veszed. Szerencsére az M#M itthon ellégé ellát bennünket a három márkával. Valszeg az EW is csak ott még nem jártam.
Hógolyó szmájli nincs???
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
A technika csodája összemosta kettőnk írását Hatamotoval.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Pauly
Tudsz valamit az AKG 100-ról? HI-FI Choice Ár 26000 Ft kb build ****, sound *****, value *****
Másik kérdés: A HI-FI Choice nem volt elájulva az 531-től.
Ezt írták: "A felső és közép tiszteletreméltó, de a mély élettelen és sima". Ezért csak jazz, blues, és klasszikus zenére ajálnják. Ja és a konforttal meg az volt a gond, hogy 10 perc után nagyon melege lett a tesztelő fülének
Eredmény: build ****, sound ***, value ***
Az eredeti cikket eCoustics.com-on meg lehet találni.
Szóval úgy tünik nagyon igazatok van csak meghallgatva lehet eldönteni.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Pauly,
én az 590-es (jelenleg ilyet "hordok", hogy stílusodnál maradjak) és 600-as Senn.-nél ÖSSZESSÉGÉBEN jobb dinamikus fülest nem tudok (ez meg én magánvéleményem).
Ugyanakkor a fület ezek is izolálják (hőmérséklet, pára) a környezetüktől, aminél egy szellős, fülre simuló (de lehet, hogy emiatt gyengébb basszusú) típus százszor kényelmesebb viselet.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Charlie
Tényleg nem a vita kedvéért de,(többek közt) viseltem(tünk) már tucatnyit, a három éllovasból, többünk tapasztalatát írom.
Sokat számít milyen az anyaga a párnáknak. És mekkora a nyomóereje a "patkó" alaknak. A fül köré fekvö (beyer) SOKKAL kényelmesebb volt, mint a legpuhább (szivacs)fülre fekv? akármelyik.
A mostani lapospárnás fülönülö 4xx szériájú Sennh-k egyenesen pocsékak!! Helyböl.(Tele van velük a szaksajtó 2/5 "csillag" értékelés, hangra is. Tehát nem magánvélemény)
Hangmérnök, és mükedvel? ismeröseim is lassan áttérnek, munkában AKG ra, zárt Sony-ra,(azért is, mer évtized alatt meghó a régi füles, a nyúzástól) otthon (of kóz nyitott) Beyer-re. Nem vagyok Sennh ellenes (volt olyanom 2x is). A 5-600as füles széria azért még "ott" van. Az áruk is. Nekem viszont sok 35-40 egy fülesért (aaahh Beyer DT 531) ...egyszer talán.
Akusztikus zenét hallgatunk, jazzt, és én mozit (CD, DVD, Rádió). "A cél szentesíti az eszközt". Helyszíni felvételekhez, naná hogy kell a zárt füles (nem jön be a körny. zaja) stúdióban nem szürödik ki annyi, a zárt fülesböl. Ezért írtam hogy "hadi" felhasználásban a zárt a jobb.
Otthon nem létezik, hogy ilyet használjunk. Pláne teknics meg ilyenek (elnézést a tulajoktól) de az brutál hangzás (nekünk). DJ munkára kiváló.
Lynx
Beyer van az M#M ben, Sennheiser is. Meghallgathatóak. A mindenre jó gépek (komfort és hang)húzósak (40péz). A választék széles izlések döntenek.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Az AKG K66-tal kapcsolatban teljesen egyetertek veled, nagyon eltalalt fejes. En azutan vettem meg, hogy hifista haverom elhozta meghallgatni (Yamaha hifin) es meghallgattam nala is (Rotel+H/K hifi, H/K hazimozi). Lehet hogy araban letezik jobb nala, de en meg nem talakoztam ilyennel...
:smile40:
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Beyer fejhallgatókat hol kapni, én is vennék valamit ,hogy éjszaka ne zavarjak senkit, a hangfalakkal. Viszont szeretném meghallgatni, hogy hogyan szól.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Pauly,
amit a hangról írsz, tekintsük a saját véleményednek, mint eddig mindenki másét, tehát nem is vitázom.
Azonban az, hogy a fülre fekvők helyből kényelmetlenebbek, mint a fület körülvevők: ez nem (mindig) igaz: ugyanis, ha az előbbiek nem túl szorosak sokkal hosszabb távon hallgathatók, mint a fülledségérzést keltő utóbbiak.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Na itten vagyok !
Érdekes, egy évvel ezelött is ekkor üttötte fel fejét a fejhallgató kérdés, itt a fórumon. Akkor miclikre cintáltuk a kérdést.
Röviden:
Miután föleg mozisták lennénk, a füles 2-3 órára a bucinkon van. Szóval (circum aural) fül-köré fekvö, olyan hurka párnásat érdemes. A másikak (supra aural) a fülre-fekvök nyomják a fület egy óra után (bepirosodik, mint a lányok elött "zavarban" állva ....) de bitangul.
Típusok:
A nyitott membánosaknak mélyebb(nem erösebb) a basszusa, és nem döng mint a zárt. Tény, kifelé hangosabb. A freki átvitelekkel vigyázni. A 10dB-s türésmez? eszetlenül nagy! A fül ne így hall. A valós átvitel jóval keskenyebb. Évtizedes fejhallgatózás után, ha ma rangsorolnom kellene akkor Beyer, AKG, Sennheiser. Utóbbi "diszkósodik" (tuc-tuc imázs) az "osztrák" (már rég nem az) néha melléfog (varimotion - lepke basszus) viszont a K66 az tutti kis füles (kissé "fényes" a hangja de kifolyik a szemed a mélyét?l és 10 péz. A Beyer az Buááááááá !!!!! az ÁRA is ... aaahhhh az 531 !!! Etalon forever, in middle class about 8 years! Kár hogy 40 rongy!
A Sony meg Technics az inkább a "hadi" (DJ) kategóriában (zárt membrános) jeleskedik, más elvárások szerint.
Szóval... izé füllel????
-
Vendég
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Már nem emlékszem a hangjára, csak arra, hogy a Beyereknek (unblock) telt volt a basszusa.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Charlie
Kösz az infót :smile1:
Mia véleményed a Beyerdinamic DT 531-ről?
A másik fejhallgatós fórumban igen jókat írtak róla
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Nemreg szereztem egy ILYET (Technics RP-F800) 13990-ert.
A technikai adatok: 40 Ohm impedancia, 106 dB/mW erzekenyseg. A dobozan az van, hogy zart tipusu, 40mm atmeroju dinamikus driver.
Eddig csak olcso fejhallgatokkal volt dolgom, meg egy-ket dragabb panasonic, sony fuldugoval.
Egy Sony DVP-NS900V fejhallgato kimenetebe dugva nagyon meggyozo. Mind SACD mind CD lemezekkel, mufajra valo tekintet nelkul (Jazz/Pop). A melyhangok kulonosen impresszivek (nagybogo jazzen). Amugy en sem rajongok a Technicsert (nincs is mas ilyen cuccom), de ugy tunik a tesztek jogosan dicserik.