Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
1 hónapot variáltam, tegnap megvettem a 42pv60-t.
Elmondhatom szinte csak az x360 ösztönzött, de már belátom tv-re is sokkal jobb. Kellemes csalódás volt, sokkal-sokkal rosszabbra számítottam. Eleve úgy indultam neki, hogy nem baj, ha nem jó, gyorsan eladom. Nem adom el mostanában! Fényes nappal is lehet nézni, kábel tv-vel is jó, egyedül 4:3-ról 16:9-re konvertálás zavar még néha, de már szerencsére egyre több tv-s film is 16/9-es.
Jó gép, nyugodtan "beleugorhatsz", nem fogod megbánni.
Gratula!
Ne felejtsd el : kb. 200 óra bejáratás!(dinamikus mód kikapcs!!!)
Plazma
en utananeztem. nekem nem kell 2.5m-es kep, mert 2.5m-rol nezem. nem akarok sotetben ulni, az lcd-s szinvilaga taszit, a 4x-es dlp meg vibral.
Nagyjából mindennel egyetértek amiket írsz amúgy..
De érdekes, nekem a sima DLP sem vibrál (nekem 5x-ös volt), vagy az én szemem nem látja. A rainbow-t eleinte láttam, aztán már csak ha nagyon koncentráltam (megszoktam?).
A plazma különben is, szintúgy villog Főleg ha VGA-n hajtod... Kb. 60Hz-el.. Láthatóan.. Azért túlélhető.
Egyébként a VGA-s natív hajtás tök jó, meg minden, egy dolgot fogsz hiányolni, picit szebbek a szinek HDMI-n, tapasztalataim szerint, csak hát ott meg a skálázás..
Plazma
Szerintem DIY-ben nagyon olcsón és jól meg lehet oldani, ezeroldalas topikok vannak róla. Én festettem a falat, fillérekből kijön, nekem bevált, persze nem mindenkinek van rá hely. Még a festett fallal és egy 1xx e ft-os Toshiba MT200-as SD DLP-vel is isten volt, és sokkal nagyobb élmény mint a jelenlegi 42-es "HD" Plazmám. Csak hát, a lakást nem tudom besötétíteni nappal, és egy 37cm-es tv-nél nagyobbat már nem tudtam értelmesen elhelyezni a "vászon" előtt/mellett. F*sz helyzet, de ez van. Azóta plazmázok, ami maga a praktikum és kényelem, de azért kiiiicsiiiiikeee.. :kiraly: Ez nem házimozi, ez csak tv-zés.
Lehet falat festeni, van ilyen ismerősöm, de olyan messze van annak a képminősége egy jó vászontól, mint egy trabi a lancer EVO-tól. Az más kérdés hogy a nagy képátló valamelyest feledteti, de csak valamelyest.
Amúgy meg ahogy írod, nem mindenki teheti meg hogy megfelelően elsötétítse a szobát, illetőleg vegyen a tvjem ellé, mert ugye a tvműsort mégsem projin kellene nézni
Plazma
És a jóminőségű vászonnal mi lesz? Ingyen adják?
Szerintem DIY-ben nagyon olcsón és jól meg lehet oldani, ezeroldalas topikok vannak róla. Én festettem a falat, fillérekből kijön, nekem bevált, persze nem mindenkinek van rá hely. Még a festett fallal és egy 1xx e ft-os Toshiba MT200-as SD DLP-vel is isten volt, és sokkal nagyobb élmény mint a jelenlegi 42-es "HD" Plazmám. Csak hát, a lakást nem tudom besötétíteni nappal, és egy 37cm-es tv-nél nagyobbat már nem tudtam értelmesen elhelyezni a "vászon" előtt/mellett. F*sz helyzet, de ez van. Azóta plazmázok, ami maga a praktikum és kényelem, de azért kiiiicsiiiiikeee.. :kiraly: Ez nem házimozi, ez csak tv-zés.
ja. de azert egy 50"-os mar sokkal jobb, mar mar projektor filing-et ad..
Plazma
... miert adok 700k-t egy tv-ert. meg akkor tegyunk meg hozza 300k-t es akkor megvan egy normalis projektor ara.
Annyian vagytok, akik nem néztek utána a proji témának 300-400 eFt-ért nagyon normális projikat lehet kapni. 500-ért már szupereket. Egy plazma áráért legalább olyan minőségű projit kapsz, persze kétszer akkora képátlóval (4x-es felület).
en utananeztem. nekem nem kell 2.5m-es kep, mert 2.5m-rol nezem. nem akarok sotetben ulni, az lcd-s szinvilaga taszit, a 4x-es dlp meg vibral.
1 milla korul mar vannak 3 dlp-s projektorok, esetleg par eves jo minosegu crt, de az meg rizikos. es akkor meg vaszon, konzol, fessem feketere a szobat, stb.
az lcd tv nem teszik...szoval marad a palzma. egy 50"-os boven eleg lenne de 700k-t sajnalok ra. igy 42" a cel. nekem az a fo szempont, hogy nativ felbontason tudjam hajtani, hogy a gany scaler-t kihagyhassam a jatekbol. szoval valoszinuleg a vga csatlakozon keresztul fogom a htpc-re kotni. azon meg van sw scaler.
egyebkent 42-es panat meg 50-es pio-t, lg-t lattam egymas mellett ugyanazzal a hdtv demoval. imho a kep minosegben csak a scaler az ami a panat rontja. az meg nalam ugysem lesz... a feketek pedig a panaszonic-on sokkal melyebbek, sznte mar zavaroak voltak. bar ezt valoszinuleg a rossz beallitas okozta.
es nem igaz, hogy olyan jo a 852x480-as felbontasu, mint a 1024x786-as ha messzebrol nezed. elobbinel sokkal homalyosabb volt a kep, kozelebbrol meg nagyon pixeles.
szoval reszemrol a 42"-os 1024x768-as plazma a jo valasztas ezek kozul pedig pana all nyeresre. remelem januaraban nem fog 400k-ra lemenni az 50"-os ara mar akkor belevagom a kis baltat
Plazma
Plazma
melyik jobb vetel?lg
pansonic
1 hónapot variáltam, tegnap megvettem a 42pv60-t.
Elmondhatom szinte csak az x360 ösztönzött, de már belátom tv-re is sokkal jobb. Kellemes csalódás volt, sokkal-sokkal rosszabbra számítottam. Eleve úgy indultam neki, hogy nem baj, ha nem jó, gyorsan eladom. Nem adom el mostanában! Fényes nappal is lehet nézni, kábel tv-vel is jó, egyedül 4:3-ról 16:9-re konvertálás zavar még néha, de már szerencsére egyre több tv-s film is 16/9-es.
Jó gép, nyugodtan "beleugorhatsz", nem fogod megbánni.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
Plazma
Annyian vagytok, akik nem néztek utána a proji témának 300-400 eFt-ért nagyon normális projikat lehet kapni. 500-ért már szupereket. Egy plazma áráért legalább olyan minőségű projit kapsz, persze kétszer akkora képátlóval (4x-es felület).
Plazma
... miert adok 700k-t egy tv-ert. meg akkor tegyunk meg hozza 300k-t es akkor megvan egy normalis projektor ara.
Üdvözlettel: Lex
Plazma
Csak szólok, hogy a PDP-426RXE 499.000Ft akcióban a Basys-nél!
Őőő nem PDP-436RXE-t akartál írni?
Plazma
3000:1 contrast?
A számok alapján ítélni. Tedd mellé a 10000:1 Panát, és akkor sakkozz az arányokkal. Kb semmit nem jelent ebben az esetben.
Plazma
Ez pontosan így van.Mi is teszteltük már a 3-at egymás mellett. A Pio jobb.
Ezt mondtam én is. :kiraly:
"Ez pontosan így van."
Aztán hiába jobb egy 645-ös Bömbi, mint a Volvo S60-am, mégsem veszem meg, pedig csak kétszer olyan drága.
Láttam én is mindet. Szerintem is a Pio a legjobb, de nincs akkora különbség, ami a kétszeres árat indokolná. Nekem egy ennyivel jobb kép és design max 80-100E többletet érne meg.
Ezért a pénzért már inkább 50"-ben gondolkodnék.
A PV 60 szolgáltatásban és megjelenésben elmarad a Pioneer-től,viszont képminőségben teljesen egyenrangú vele!Akkor mi is indokolja a +300.000ft-os árat???A PIONEER lógó,semmi más!És még vannak akik ennek beugranak?HAHAHAHA!!!500.000-550.000 a reális ár max.!
Azért ezen én már elgondolkodnék a helyetekben. Én még 800-ért vettem a 436XDE-t, de nem bántam meg, maga a tökély a gép, filmre és tévézésre is. Most építkezünk, ott már elég nagy lesz a nappali a projektorhoz, lesz is falba épített vászon motoros mozgatással, na de addig ez a legjobb választás.
3000:1 contrast?
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Plazma
Ezt mondtam én is.
"Ez pontosan így van."
Aztán hiába jobb egy 645-ös Bömbi, mint a Volvo S60-am, mégsem veszem meg, pedig csak kétszer olyan drága. :kiraly:
Láttam én is mindet. Szerintem is a Pio a legjobb, de nincs akkora különbség, ami a kétszeres árat indokolná. Nekem egy ennyivel jobb kép és design max 80-100E többletet érne meg.
A PV 60 szolgáltatásban és megjelenésben elmarad a Pioneer-től,viszont képminőségben teljesen egyenrangú vele!Akkor mi is indokolja a +300.000ft-os árat???A PIONEER lógó,semmi más!És még vannak akik ennek beugranak?HAHAHAHA!!!500.000-550.000 a reális ár max.!
Azért ezen én már elgondolkodnék a helyetekben. Én még 800-ért vettem a 436XDE-t, de nem bántam meg, maga a tökély a gép, filmre és tévézésre is. Most építkezünk, ott már elég nagy lesz a nappali a projektorhoz, lesz is falba épített vászon motoros mozgatással, na de addig ez a legjobb választás.
Plazma
Ezt mondtam én is. :kiraly:
"Ez pontosan így van."
Aztán hiába jobb egy 645-ös Bömbi, mint a Volvo S60-am, mégsem veszem meg, pedig csak kétszer olyan drága.
a pana-t en is lattam nem sokkal rosszabb a kepe mint egy pio-nak, lcd tv-ket is neztem ebben a meretben. hat tulajdonkeppen mit akarnak ezzel elerni? borzalmas fako kepuk van.
vehetnek dragabbat, de januarban csinalni akarok egy hosszu hetveget a wellnes jegyeben es inkabb arra koltom a zsebpenzem masik felet. hitelbe meg nem szallok be.
en is neztem, hogy farudja is van benne, de van ennek valami elonye ilyen realtive kis kepfeluletnel?
egyebkent az 50"-os az mar a wow kategoria, a 42"-es meg az elvarhato/atlagos meret. szoval lehet hogy megis 50"-ost kellene vennem de az annyira draga, hogy nem tudnam meg magamnak se megmagyarazni miert adok 700k-t egy tv-ert.
meg akkor tegyunk meg hozza 300k-t es akkor megvan egy normalis projektor ara. szoval lehet felfele nezegetni, de valahol meg kell huzni egy hatart.
Plazma
Ezt mondtam én is.
"Ez pontosan így van."
Aztán hiába jobb egy 645-ös Bömbi, mint a Volvo S60-am, mégsem veszem meg, pedig csak kétszer olyan drága. :kiraly:
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Ezt mondtam én is.
"Ez pontosan így van."
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
Plazma
Ezt mondtam én is.
"Ez pontosan így van."
Plazma
Ezt mondtam én is.
Plazma
Zsééééé!
Sajna a Pio nem annyival jobb, mint amennyivel drágább (2x).
Nézőpont kérdése. Az jó, ezek meg nem.
Én láttam mind3-at egymás mellett. Valóban jobb a Pio, de a 2x-es ár túlzás.. persze ez olyan mint bárhol másutt. A minőséget - ha kicsivel jobb is is akár, de - meg kell fizetni.
Ez pontosan így van.
Mi is teszteltük már a 3-at egymás mellett. A Pio jobb.
Plazma
Zsééééé!
Én láttam mind3-at egymás mellett. Valóban jobb a Pio, de a 2x-es ár túlzás.. persze ez olyan mint bárhol másutt. A minőséget - ha kicsivel jobb is is akár, de - meg kell fizetni.
Plazma
Zsééééé!
Plazma
Meg az LG-ben van Faroudja DCDi, ami igen jó dolog.
Zsééééé!
Üdvözlettel: Lex
Plazma
Pana De attól is függ, melyiket mennyiért tudod megvenni.
igen a pana-nak jobb a kontrasztja, de az lg-ben 2 tuner van. bar azt imho soha nem hasznalnam...
Plazma
melyik jobb vetel?lg
pansonic
A Pio amit most árulok.
Plazma
Pana
De attól is függ, melyiket mennyiért tudod megvenni.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609