Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Sziasztok!

Plazma vásárlása elött vagyok.
Nem tudok eligazodni a számok rnegetegében.

Van egy elméletem amit szeretném ha cáfolnátok, illetve megerősítenétek.

42"os plazmat szeretnék, mindenféle csicsák nélkül. (vinyó, 2pip, stb)
Felbontás a kérdés már csak.

Áruházakban többször végigjártam a TVket és egyszerűen még mindig nem látok tisztán.

Az áruházakban mindenhol HD demókat tolnak a TVkre, hiába néztem számomra nem volt különbség egy 1024*768 és egy 852*480 képe között, vagy legalábbis mindkettőnek gyönyörű volt a képe a HD adással.
Ugyanekkor néhány tvn tolnak barátokközt, meg mónikasohw-t azok minden felbontásu plazmán full vacakul néznek ki(gondolom a leosztott antenna jel a fő hibás ebben), ez engem nem is bánt DVD-zni szeretnék vele, meg néha egy egy filmet a TVből megnézni.

De biztosan kell nekem 100ezer FTal többet fizetnem egy 1024es felbontású kütyűért, amikor az elkövetkezendő pár évben biztosan nem lesz 150ezer Ftom Blueray meg hasonlókra, az hogy a TVben olyan müsor mennyen ami meg érdekel is és HDvel tolják az még 10 év.

Szóval ha nem akarok számítógépet használni, esetleg PS3-ixbox360-at, akkor mondhatom azt, teljesen felesleges a drágább nagyobb felbontású plazmát vennem. Mondhatom ezt? Mit látok rosszul?

Előre is köszönöm a reagálásokat, ha ez már lerágott csont akkor szorry, de jócskán vissza néztem és nem találtam ezekre a kérdésekre választ.

Üdv: Bkori

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

lehet, hogy en tevedek, de van olyan plazma +200k-ert ami 13xx*768-as vagyis szabvany felbontast tud atmeretezes nelkul. azoknak a kepe is (ha nem is sokkal de..) jobb volt, mint a panasonic-nak.

Van, 50-esben. 42-esben nincs.

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Falconer »

Üdv Mindenkinek! 

Én erről a Plazma beégés dologról csak annyit akarok kérdezni, hogy ez még mennyire van jelen a 2005-2006-os gyártású Plazma Tv-ben???
Lehetésges-e az, hogy......

Igen sajnos nagyon is lehetséges, éppen ma mutattam meg egy barátomnak akinek ugyancsak semmi baja nem volt, míg rá nem vezettem hogyan is kell nézni, aztán már ő is látta a minimax feliratot vagy inkább
A legtöbb ember észre se veszi és emiatt másokat félrevezet, hogy az ővén ugyan nincs semmi beégés... Persze, lámpafénynél, vagy adás nézése közben naná, hogy nem látni semmit, jól is néznénk ki, de ha egy AV csatornára kapcsolsz, ahol éppen nincs rádugva semmi és jó sötét szobában (lehetőleg este) szépen odamész és kémleled a képernyőt, akkor jön a sírás. A durvább eset az, ha már fehérmosás közben is látszik, az már valószínűleg nem fog eltünni. Most mondhatjuk, hogy ha csak így látni, sötétben, meg nagyon figyelve, akkor nem is baj, kit érdekel, stb... Kinek hogy, engem nagyon zavar, tehát minden este kikapcsolás előtt "mosok" kicsit, elég pár perc, így mindig eltünnek a esetleges maradványok.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

Helló! 
Erről a típusról mi a vélemény:
Grundig Xephia 42PXW (1024x768, 3000:1, 1200cd/m2, 2 tuner pip, dvi-d, hdmi)
Auchanba 270000,-

Szia!
szerintem felejtős,az újságban elírták,nem 1024x768 a felbontása hanem csak 852x480...ami van az auchanba az pw sorozat...

nem irtak el, az E sorozatnak 1024x768 a felbontasa az E betu nelkulinek meg 852x480. az mm-ben megneztem egyet, nem volt rosszabb kepe, mint a 100k-val dragabb lg-nek.

ezt visszaszivom. a panaszkodikra viszont igaz, csak egy betu a kulonbseg.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ezt most nem teljesen értem 

Ugye a plazmák felbontása soha nem 720p vagy 1080p, hanem valami más (480p, 768p....)
Szóval ha én hdmi-ről hajtom mondjuk 720p-vel, akkor a skálázónak működnie kell, hogy a 768-ra fel (1024-re meg le) skálázzon. Ezért a képernyőnek így is 100%-os kitöltöttségűnek kell lennie nem?
Vagy a 480-s hdmi-s meghajtásra gondoltál ntsc-s plazmáknál?

A probléma ennél összetettebb.

Ha adsz egy 768P-s plazmának egy 720P-s jelet HDMI-n PC-ről (DVI2HDMI) akkor azt hiszed, hogy szépen kiskálázza 768-ra. Sajnos nem, mert nagyobbra, mégpedig az overscan miatt, tehát mondjuk kb. 840 pixel magasra, ami alul-felül kilóg persze.
Ha egy desktopot raksz ki, akkor ez elég zavaró, a taskbar már rég nem látszik alul.
Ekkor vagy marad ez, vagy overscant kompenzálsz a videokártya driverének segítségével, ami gyakorlatilag azt eredményezi, hogy 1280x720 helyett valami kisebb (kb. 1140x668 vagy ilyesmi) felbontásban lesz a desktopod, és ez _nagyjából jól_ fogja kitölteni a képernyőt, a taskbar pont a képernyő alján lesz. Ezt a featuret egyébként ma már mint az Nvidia mind az Ati driverek tudják. (nem véletlen)

A baj csak az hogy ugye "halálpontosan" nem fogod tudni így se kitölteni a képernyőt, ez szinte biztos, vagy picit lelógva hagyod vagy kihagysz pár pixelt a szélén, és akkor nem veszik információ a desktop képéből. Az előbbi idegesítően néz ki, az utóbbi meg azért szar mert így lesznek olyan pixelek körben amik sose lesznek kigyújtva amíg a pc-ről használod ilyen módon a plazmát. Ergo beégésveszély léphet fel, azok a pixelek nem "használódnak" annyit mint a többi.

Remélem most már világosabb.

szoval analog vga-val kell hajtani.. az jo mert a keszulek elejen van a csatlakozoja

komponenst meg nem tud a g400...

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

az erdekelne, hogy ha hdmi-n at hajtom az 1024x768 okoz-e minosegvesztest? ezert celszerubb rgb-vel hajtani. az mm-ben az se tudtak mirol beszelek...
Célszerűbb a VGA bemeneten hajtani, a natív meghajtás lehetősége miatt, ez HDMI-n nem megy.. Kicsit a színek rosszabbak, de sokkal pontosabb lesz a kép.

Nem is beszélve arról hogy ha HDMI-n keresztül hajtasz egy plazmát, akkor - már ha kompenzálod az overscan-t - nem biztos hogy 100%-ig ki fogod tölteni a képet. Vagy lelógsz, vagy nem töltöd ki teljesen. Utóbbi esetben pedig számolni kell a kép széleinél némi ghostinggal..

Node majd meglátod, ha kipróbálod, mindenképp a VGA a befutó.

Ugye a plazmák felbontása soha nem 720p vagy 1080p, hanem valami más (480p, 768p....)
Szóval ha én hdmi-ről hajtom mondjuk 720p-vel, akkor a skálázónak működnie kell, hogy a 768-ra fel (1024-re meg le) skálázzon. Ezért a képernyőnek így is 100%-os kitöltöttségűnek kell lennie nem?

lehet, hogy en tevedek, de van olyan plazma +200k-ert ami 13xx*768-as vagyis szabvany felbontast tud atmeretezes nelkul. azoknak a kepe is (ha nem is sokkal de..) jobb volt, mint a panasonic-nak.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Helló! 
Auchanba 270000,-

Szia!
szerintem felejtős,az újságban elírták,nem 1024x768 a felbontása hanem csak 852x480...ami van az auchanba az pw sorozat...

nem irtak el, az E sorozatnak 1024x768 a felbontasa az E betu nelkulinek meg 852x480. az mm-ben megneztem egyet, nem volt rosszabb kepe, mint a 100k-val dragabb lg-nek.

asa
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: asa »

Üdv Mindenkinek! 

Én erről a Plazma beégés dologról csak annyit akarok kérdezni, hogy ez még mennyire van jelen a 2005-2006-os gyártású Plazma Tv-ben???
Lehetésges-e az, hogy én veszek egy Plazma Tv-t, amin Tv adást és DVD-t nézek vegyesen, ezenfelül a Tv-n nyomom az XBox360-at és beégés tapasztalható, ami elég boszantó egy fél millás Tv-ért!

Köszi előre is!

úgy 3 hónapja az általad felsoroltak mennek a plazmámon, de semmilyen elváltozást, beégést nem tapasztalok. biztos valamit rosszul csinálok

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Üdv Mindenkinek! 

Lehetésges-e az, hogy én veszek egy Plazma Tv-t, amin Tv adást és DVD-t nézek vegyesen, ezenfelül a Tv-n nyomom az XBox360-at és beégés tapasztalható, ami elég boszantó egy fél millás Tv-ért!

Köszi előre is!

Lehetséges.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Gandalf7

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf7 »

Üdv Mindenkinek!

Köszi előre is!

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

....Remélem most már világosabb.

Értem és így világos is. Engem mondjuk a dvd-ről hajtás miatt érdekelt volna a dolog, és ahogy olvasom, ott nem probléma, ha 720p-vel etetném hdmi-n. Az overscan meg a legtöbb filmnél kifejezetten jól jön (sajnos sok filmnél tele van hibákkal a film pereme).

Nos igen.. Azért én örülnék ha az overscan csak egy lenne a sok paraméter közül amit a menüben (és nem a szervízmenüben) állíthatnék. Sajna még a szervízmenüben sincs.

Szerintem 2006-ra ennek már mennie kéne a fenébe a TV-ből, de legalábbis a HDMI bemenetre ne rakják, a TV tuner-en tőlem lehet. Inkább bevállalom a gagyi transzfereknél a kép szélein a hibákat...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

....Remélem most már világosabb.

Értem és így világos is. Engem mondjuk a dvd-ről hajtás miatt érdekelt volna a dolog, és ahogy olvasom, ott nem probléma, ha 720p-vel etetném hdmi-n. Az overscan meg a legtöbb filmnél kifejezetten jól jön (sajnos sok filmnél tele van hibákkal a film pereme).
gordon314.fw.hu

goe

Plazma

Hozzászólás Szerző: goe »

Helló! 
Auchanba 270000,-

Szia!
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

A probléma ennél összetettebb.

Ha adsz egy 768P-s plazmának egy 720P-s jelet HDMI-n PC-ről (DVI2HDMI) akkor azt hiszed, hogy szépen kiskálázza 768-ra. Sajnos nem, mert nagyobbra, mégpedig az overscan miatt, tehát mondjuk kb. 840 pixel magasra, ami alul-felül kilóg persze.
Ha egy desktopot raksz ki, akkor ez elég zavaró, a taskbar már rég nem látszik alul.
Ekkor vagy marad ez, vagy overscant kompenzálsz a videokártya driverének segítségével, ami gyakorlatilag azt eredményezi, hogy 1280x720 helyett valami kisebb (kb. 1140x668 vagy ilyesmi) felbontásban lesz a desktopod, és ez _nagyjából jól_ fogja kitölteni a képernyőt, a taskbar pont a képernyő alján lesz. Ezt a featuret egyébként ma már mint az Nvidia mind az Ati driverek tudják. (nem véletlen)

A baj csak az hogy ugye "halálpontosan" nem fogod tudni így se kitölteni a képernyőt, ez szinte biztos, vagy picit lelógva hagyod vagy kihagysz pár pixelt a szélén, és akkor nem veszik információ a desktop képéből. Az előbbi idegesítően néz ki, az utóbbi meg azért szar mert így lesznek olyan pixelek körben amik sose lesznek kigyújtva amíg a pc-ről használod ilyen módon a plazmát. Ergo beégésveszély léphet fel, azok a pixelek nem "használódnak" annyit mint a többi.

Remélem most már világosabb.

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Falconer »

http://depo.hu/?pn=product&c_main=71&c_ ... 055&page=1 
ilyet szeretnek. van valami amire figyelni kell? esetleg mit vegyek helyette 400k korul, ami tudja az 1024x768-at?

Nekem is ez tetszik

Nekem is tetszett, amíg meg nem láttam a hátulján a 3db 8cm es ventilátort
A számítógépemről tudom, hogy mennyi port képes 1 hónap alatt beszívni, szóval itt el is köszöntem a panasonic ezen modelljétől.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

az erdekelne, hogy ha hdmi-n at hajtom az 1024x768 okoz-e minosegvesztest? ezert celszerubb rgb-vel hajtani. az mm-ben az se tudtak mirol beszelek...
Célszerűbb a VGA bemeneten hajtani, a natív meghajtás lehetősége miatt, ez HDMI-n nem megy.. Kicsit a színek rosszabbak, de sokkal pontosabb lesz a kép.

Nem is beszélve arról hogy ha HDMI-n keresztül hajtasz egy plazmát, akkor - már ha kompenzálod az overscan-t - nem biztos hogy 100%-ig ki fogod tölteni a képet. Vagy lelógsz, vagy nem töltöd ki teljesen. Utóbbi esetben pedig számolni kell a kép széleinél némi ghostinggal..

gordon314.fw.hu

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

A fényerő 1200cd/m2?

Az egész sok egy átlagos LCD-hez képest.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Tudni kéne hogy a DVI-D -n keresztül fogad -e PC-ről 1024x768-at .. Ha igen, akkor az nagyon hasznos és jó dolog! Azért mondjuk fene tudja 30-al többért LG van, ami azért valószínűleg jobb.

hetyo

Plazma

Hozzászólás Szerző: hetyo »

Helló!

Auchanba 270000,-
LG 50PZ750, Marantz SR4300, Lg BX580 3D_BD, Yamaha SACD, Koda AV737 alu 6.1, Magnat Mon.Sub 300.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Érdekes... Plasma vs LCD gyári támogatással...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

ilyet szeretnek. van valami amire figyelni kell? esetleg mit vegyek helyette 400k korul, ami tudja az 1024x768-at?

Nekem is ez tetszik

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Hát csak arra figyelj, hogy talppal vagy szekrénnyel vagy csak magában adják-e.

Én a Samsung PS-42 Q7H-ra szavazok! Képminőségben akár jobb is lehet - ez persze elég szubjektív a fórumot olvasgatva. Viszont a design az nem kérdéses, nekem ez tetszik a legjobban a Pioneerek után.

Ezeken a helyeken a legolcsóbb:

http://www.digitalmix.hu/
http://www.electrostore.hu/

Én a másodiknál venném, még ha drágábbak is. Az eslő hely kicsit "gyanús" nekem.

Üdv

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

szerintem a "jövőben" abban gondolkodnak, hogy egy átlagos háztartásban egy nagy megjelenítő legyen, ami a filmnézést, tévézést és a számítógépes alkalmazásokat is kiszolgálja. Erre jelenleg az LCD sokkal alkalmasabb.
Lehet még több kisebb megjelenítő a háztartásban (háló, konyha...) viszont kis méretben megint az LCD a nyerő.

Szóval házimozis szemmel, ha a plazma is jelenleg az igazi, az átlagfelhasználók fogják a piacot meghatározni!
gordon314.fw.hu

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

n egyre jobb paraméterű készülékeket használok...Az LCD akkor fogja kiszorítani a plazmát, amikor tényleg jobb lesz annál.
Akkor meg szorítsa is ki, kit érdekel?
Néhány éve nagy képernyőnek csak a plazma volt. Aztán jött az LCD de még sokkal rosszabb volt. Mostanában meg már lassan egyforma és ha így halad,a kkor hamarosan jobb lesz az LCD. Te nem így látod?

Valahol talán úgy igaz ez, hogy a jövő valóban az LCD-é lehet, de a jelen?

a "most"-ra tekintve ugye a jobb színek, normális fekete, jobb kontraszt versenyzik a nagyobb felbontással, és beégésmentsséggel.

Mindkét esetben kompromisszumot kell kötni, kérdés, melyik a kisebb. Én spec. folyton vacillálok a két technológia között. Vagy egy 37-es LCD, vagy egy 42-es plazma. ... a fene tudja melyik a jobb választás

Az LCD-ben nagyon tetszik a jó felbontás, mert hát a HD filmekhez mi másra lenne szükségem?

mondjuk jó kontrasztra? Jó színekre? normális feketére? hát.. hmmm..

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”