Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

HBO DD hangja

Vendég

HBO DD hangja

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A pro7 digitalis adasa nem fizetos, szabadon foghato. A pro7-en kivul a lengyel TVN aki DolbyDigitalban adja a musorat, valamint a fizetos nemet Premiere csomag egyik filmcsatornaja (Cinedom ha jol emlekszem) ami a filmjeit DD-ben adja. Ezen kivul a csak angliaban foghato SkyDigital egyes filmcsatornai adnak meg DD hangot, es ezzel ki is fujt a kinalat. Ez osszesen 2 azaz ketto darab csatorna amit egy atlag ember nezhetne egesz europaban.

A maradek tobbi tobbezer csatorna meg csak teszteket sem vegez eziranyban, ugyhogy ne elje bele magat senki abba, hogy a HBO itthon barmit is fejlodne belathato idon belul.

G

Vendég

HBO DD hangja

TV kép és hanghibák:

AM mikro alapsávi dekóderem van. Múltkor nézem a 101 kiskutyát (RTL vagy TV2?) tök jól szól DPL-ban. Egyszer csak feltűnik, hogy a két oldal fel van cserélve. Az autó a bal oldalon megy ki a képből, viszont jobb oldalon brummog. Pár nap múlva nézem az RTL-en a Rést a pajzson, hát nem ugyanaz a helyzet? Gyorsan felcserélem a dekóder kimeneteit és szidom azt, aki fordítva feliratozta.
Tegnap a TV2-n megy a Halálos fegyver n+1. Nem tudom kinek tűnt fel, de az egyik csatorna lényegesen halkabb volt mint a másik, a teljes film alatt. Ezt kihasználva végeztem egy gyors ellenőrzést egy beépített NICAM dekóderes tv-vel, hát ott a másik oldal szól halkabban, tehát mégis jól volt bekötve eredetileg a dekóderem. Akkor viszont mégis az RTL jön fordítva!

Na ennyit a két kereskedelmi adó csúcstechnikájáról. Mást nem zavar az ilyen?

És van ennél jóval cifrább történetem is.

Vendég

HBO DD hangja

Bocsánat de helyesbítenem kell !! A NOKIÁKON koax digit S/PDIF kimenet van. A HUMAXokon (OAK modelleken) van optikai (de ez DD5.1).

Üdv.: INF

Vendég

HBO DD hangja

A Pro7-en kívul DD5.1-ben ad a Premiere Movie, a Cinedom Deluxe, az egyik lengyel filmcsatorna, és most tesztel a Norvég Viasat mozicsatorna. Az elkövetkezo 1 évben valószínuleg gombamód fognak elszaporodni a DD-ban adó TV csatornák. Az elszomorító tény, hogy a UPCD-nél egyenlore semmi esély nincs erre, mivel jelenleg is túlzsúfoltak a transzponderei és köztudottan a DD5.1-hez lényegesen nagyobb sávszélesség kell. Ezenkívül az UPC által kiadott Philips készülékek sem alkalmasak a DD5.1-es jel kiadására (pontosabban nincs rajta sem koax sem optikai digit kimenet) tehát a készülék szoftver cseréjével sem tudná ezt megoldani. Jelenleg megközelítoen 10 digitális beltéri tipus képes DD5.1-es jel kiadására. HUMAX, STRONG, TECHNISAT és még néhány. Egy elozo hozzászólásban meg volt említve a NOKIA is. Ez nem igaz !! A NOKIÁK nem tudják ezt. Kivéve a D-Boxot de az is csak otthoni elektronikai buherálás és nemhivatalos szoftver csere után. A legtöbb NOKIÁN ugyan van S/PDIF (optikai) kimenet, de ez nem más mintegy sima kétcsatornás digitális kimenet. TEHÁT NEM DD5.1 !!!

A kódkártyákkal kapcsolatban amirol szintén volt szó, jelenleg megszámlálhatatlan mennyiségu variáció létezik. Az otthon barkácsolttól elkezdve a számítógéppel összekepcsolt season interface-en keresztül a plasztik kártyákig. Természetesen ezeken belül változnak a kártyákon lévo chip készletek amelyektol és az ezekbe tültött programoktól illetve kulcskészlettol függoen moködnek. (A probléma csak az, hogy ezeket a megoldásokat a hatóságok nem szeretik és díjjazzák is).

No itt most elég sokat locsogtam egyszerre.

Itt egy játék: Kérdezz/felelek

Üdv: INF

Vendég

HBO DD hangja

Ha már offtopic ,az RTLKlubnak redszeresen színhibái vannak, főleg a riportokban, foltosak a színes területek (főleg a bőr), olyan mintha csak 256 szín lenne.

Vendég

HBO DD hangja

A Pro7 legalább egy éve sugározza a hétvégi filmeket Dolby Digitalban természetesen csak a digitális Pro7-en ami fizetős.

Vendég

HBO DD hangja

Ja kihagytam, hogy az HBO az első csatorna, ami DD 5.1-ben sugároz. Persze nem kishazánkban, de még nem is Euróbában, hanem az USÁ-ban. Ez első film a Viharzóna volt 5.1-ben, kb 2-3 hónapja.

Vendég

HBO DD hangja

Az, hogy a TV2 innen-onnan összeszedett cuccal dolgozik, nehez tudom elhinni. A leggyengébb láncszem reklámjának pl: gyönyörű hangja van. Amikor két hónapja megvettem a stereó videót, nagyon meglepödtem a hangján.

Vendég

HBO DD hangja

Egyet nem értek az egészben...!!
Rohadt tv2 miért nem tudja pl csillagkaput DS-ben ill stereóban sugározni pedig a leggyengébb láncemet meg a rosalindát DSben sugározza.

Vendég

HBO DD hangja

Jó a téma!

Van egy problémám a TV2-vel. Amikor az elveszett ereklyék mennek, a kép 3-4 mp-nként pirosas szinre vált. Figyeljétek meg. egyébként néha más filmeknél is jelentkezik a probléma.
Tuti, hogy nem a tv-m a rossz. Ez vajon mitől lehet?
Amugy az Itéletnap egész jó volt a HBO-n DS-ben. Ja, és a Dolby Digital? Háát az más tészta... :=)

Ja igen: miért rángat be állandóan az RTL klub szignálja, amikor egy reklám után folytatódik a film, de előtte még van egy szignál. Ez mitől van?

Vendég

HBO DD hangja

Látom mekkora a káosz. Nos szerintem mindegy miben ad a HBO,ha nincs optikai,vagy PCM koaxiális kimenetu kutyutök (beltéri,video, rádio tuner,akármi)addig nem is lesz térhatású hangotok. Persze stereót kivéve.
Az én cuccommal már mindent kipóbáltam. Amig analog jel megy az erosítöre az max stereo lehet.
A prologic csak egy gönye kisérlet és még a méllyek is eltünnek.
Tehát: HBO stereo
RTL stereo
DVD DOLBY DIGITAL ez van.

Vendég

HBO DD hangja

Ez így van. De miért kell ezzel vigyázni? Ha arra gondolsz, hogy esetleg becsaphat az nem olyan nagy baj. Néha meglepően jól sikerült a surround. Egy ABBA CD-t hallgattam a minap és egész jól eltalálta pl. a kórus hátulról szólt. Persze nem szólt jól, de érdekes volt. Egyébként egy sztereó filmnél mindig középre keveri a szöveget, tehát már ennyivel jobb ha bekapcsolod a dekódert.

Vendég

HBO DD hangja

Vigyázzatok! Én úgy tudom,hogy a Doldy Pro-Logic dekóderrel felszerelt erősítők a sima sztereó jelből is térhatású hangot generálnak.Tehát becsapós a dolog.

pl. a Danubiusban a híreknél a háttérzene hátulról szól.

üdv.:venyolc

ui.: helló MaXX

Vendég

HBO DD hangja

OK, Csutak értem, de ha már az adó oldalon az analóg csatornák fel voltak cserélődve, akkor a műhód már nem oszt és nem szoroz...

De mint néhánnyal fentebb látható, meg lett a hiba... ;-))))

Vendég

HBO DD hangja

a UPC eseteben a kodok a muholdrol jonnek

erdekesnek hangzik elsore de igy van, a muhold kodolja fel a muholdvevot...

Vendég

HBO DD hangja

Meglett a hiba.

Vendég

HBO DD hangja

Idézet az HBO-tól hangcsatornák megcserélődése miatt íródott észrevételemre:
"Tisztelt Nézonk!

Köszönjük, hogy levelével megkeresett minket.

A mérnökeink elrendelték a rendszer átvizsgálását, remélem hamarosan
megtalálják a hiba okát.."

Azt hiszem, hamarosan rendbejönnek a dolgok... ))

Vendég

HBO DD hangja

Sziasztok!
Akkor feldobnek egy temat.Most kint dolgozom Austriaban es az egyik kollegamnak van otthon egy dig.müholdvevoje.
Es van hozza egy kartyaolvaso, meg egy egyedi kartya ami sima nyakbol van es ket pici 8 labu chip van rajta!
NAmarmost! Akitol ezt vette minden honappban kuld egy mailt neki amiben egy .cdr kiterjesztesu file van, es ezt kell a kartyara irni. Nagyon sok adas jon vele.Pl Hallmark, La cinema, MTV stb... HBO is ott van, de näluk az nem annyira ismert gondolom ezert nincs a kod meg hozza.
De gondolom az sem nagyobb problema annak aki ilyet gyart.
Ha belegondoltok es valaki ker egy UPC directet, akkor nem kap havonta uj kartyat, tehat a kartyan mar elöre rajta vannak a kodok???? Vagy a kartyasorszamhoz vannak rendelve az adasok es ez is megy a jellel együtt, es amikor hozadd erkezik, akkor a kartyasorszam alapjan fogod az adast ???
Vayg hogy is van ez ??? Egy biztos a kommunikacio egyiränyu tehat, azt nem tudjak ott neked mid van!! Remelem ertitek a problemat. De egy biztos UPC Directen keresztül fell lehet törni az adast mert ott minden adas megy mindenkihez nem ugy mint a csillagpontos rendszernel.
Bocs az ekezetek miatt de itt csak nemet betük vannak !
Vajon kinek mi a velymenye?????

Vendég

HBO DD hangja

Szasztok!
Az AntenneMikró /Antenna Hungária/ mindent sztereóban sugároz és surroundba.
RTLKLUB-nak még a reklámjai is DS.be jönnek.Jó tesztfilmnek
a HARMADIK MŰSZAK és az ELSŐ GENERÁCIÓ alkalmas.Ezek szerintem TV-hez képest elég jól szólnak.
Az AM.-nek a hangja nagyon jó,de azért a képpel vannak még gondok.
Röviden ennyit a hozzászólásom.

Üdv:Csabi!!! :-)

Vendég

HBO DD hangja

A "piros" és "fehér" kábelekre nem vennék mérget... Én speciel nemrég vettem egy Hi-Fi-t. Rá is kötöttem a TV-t, aztán tapasztaltam is a fordított hangcsatornákat...
Kimértem a kábelt, és bár nemcsak szín alapján tájékozódtam (rá is volt írva, hogy melyik kábel melyik csati!), fordítva volt bekötve... Szóval a gyári kábelekben sem lehet megbízni, muszály előkapni a multimétert, és kimérni.
Ettől függetlenül persze az HBO még bénázhat, de hogy hogy van helyesen bekötve a kábel, azt csak méréssel tudod megállapítani.

Vendég

HBO DD hangja

Megírtam a gondjaimat az HBO-nak a fordított hancsatornákkal kapcsolatban (is).

Kiváncsian várom a fejleményeket....

Vendég

HBO DD hangja

Köszi!

Vendég

HBO DD hangja

"Akkor valaki legyenszives magyarázza el, hogy milyen sztereo szabványok vannak, "

Van a ket hangvivos vagy A2 szabvany. Nemetorszagban terjedt el. Viszonylag egyszeru. A normal FM hanghoz hasonloan van egy masodik FM hangvivo. Sztereo vagy ketnyelvu uzemmodja van. Tehat +1 atlagos minosegu hangcsatorna

Van a NICAM sztereo. A normal analog FM hangvivo felett van 2 digitalis hangcsatorna. Tehat +2 kozel CD minosegu hangcsatorna.

Egyszerubb fejallomasokon, ahol a TV csatornakat csak transzponaljak, az A2 vagy NICAM hang is "atmegy".
Ott ahol a kabelszolgaltato az alapsavi video es audio jelbol allitja elo az antennajelet (modulacio) ott inkabb az A2 a jellemzo(lasd HBO), mivel az lenyegesen olcsobb.

Vendég

HBO DD hangja

Akkor valaki legyenszives magyarázza el, hogy milyen sztereo szabványok vannak, mert én az összes adót tudom nézni sztereóban kivéve a TV2-t és az RTLklubbot.

Más: Azt már én is észrevettem, hogy néha fordítva szól a HBO, elösször meg is ijedtem, átnéztem az összes csatlakozót, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a hiba nem az én készülékemben van.

Vendég

HBO DD hangja

Valaki megnézhetné az HBO-nál, hogy minden videomagnójuk L és R csatornája helyesen van-e bekötve...
Egy vidéki kábelTV-nél dolgozom és nem tünt fel soha, hogy gond lenne a csatornákkal. Egyszer azonban egy gyerekrajzfilmet néztem és leesett az állam amikor a "gonosz" jobbról jön be, balra távozik nagy csinnadrattával, viszont a hangja pont fordítva hallatszott.
Gyorsan megcseréltem a modulátornál a két csatornát... azt hittem minden OK, mikor pár héttel később egy sas vijjogott át a képernyőn és megint fordítva ment a hangja.
Visszaállítottam mindent.
Aztán jött a Taxi c. film és ott már megint megcserélve volt a két csatorna.

A fentieknek csak egy magyarázata lehet: 1-2 lejátszómagnó az HBO-nál fordított hangcsatornával lehet bekötve, így tréfálja meg a Kedves Előfizetőt.

Szóval meg kellene nézni azt a "piros" és "fehér" csatit...

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”