Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Yamaha RX-V1200 vagy RX-V1300

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A helyzet nem ennyire tragikus. Ezért leírom részletesebben. 
A távvezérlőn mint minden távon lehet állítani melyik legyen az aktív bement (ezzel egyidejüleg váltja a vezérlést is). Továbbá a bementváltás nélkül lehet azt is állítani, hogy csak a táv üzemmódját állítsa a megfelelő berendezésre anélkül, hogy bemenetet váltana. van egy bementváltás nélküli speciális gomb az "amp". Ha ezt benyomod, akkor az avr-t vezérled, függetlenül attól, hogy melyik berendezés vezérlésére vana táv állítva. Amennyiben a távon be tudom állítani kódokkal a vezérlendő berendezést, akkor minden tökéletes, az amp megnyomása után az adott gombhoz rendelt avr funkciók élnek. Viszont ha az adott berendezéshez tartozó gombot megtanítom, akkor az ampot hiába nyomom meg, mert a megtanított funkciót sugározza akkor is. De ez nem akkora tragédia, mert a többi üzemmódokon jó az amp váltás, mert a gombokat üzemmódonként lehet betanítani. Egyedül a tv esetén kellet teljeskörűen tanítani, így csak ott nem megy az amp gomb. Továbbá, ha az összes berendezést tanítani kellett volna akkor is lenne egy menekülési útvonal, mégpedig az, hogy biztosan maradt volna olyan vezérlési mód, ahol nem tanítottam volna meg a gombokat és ott megint csak menne az amp gomb. mindenesetre furcsa a dolog.

Továbbá van törlés funkció is, aminek többféleképpen kellene működnie. Lehet törölni egyetlen gombhoz rendelt tanított funkciót, az adott üzemmódhoz az összeset, vagy mindent gyári állapotra vissza. ezeke közül csak a gyáriba vissza megy.

Szóval kicsit fura nekem a táv, bár azért jól használható. Mindezekkel együtt jobban, mint a H/K-é volt.

Aha, értem.
Akkor talán valamilyen szoftverhiba lehet, mert ilyennel még nem talákoztam.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Itt a táv. elvileg 12 készülék vezérlésére alkalmas lcd kijelzővel, ahol persze át lehet nevezni is őket, ha akarom.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

A helyzet nem ennyire tragikus. Ezért leírom részletesebben.

A távvezérlőn mint minden távon lehet állítani melyik legyen az aktív bement (ezzel egyidejüleg váltja a vezérlést is). Továbbá a bementváltás nélkül lehet azt is állítani, hogy csak a táv üzemmódját állítsa a megfelelő berendezésre anélkül, hogy bemenetet váltana. van egy bementváltás nélküli speciális gomb az "amp". Ha ezt benyomod, akkor az avr-t vezérled, függetlenül attól, hogy melyik berendezés vezérlésére vana táv állítva. Amennyiben a távon be tudom állítani kódokkal a vezérlendő berendezést, akkor minden tökéletes, az amp megnyomása után az adott gombhoz rendelt avr funkciók élnek. Viszont ha az adott berendezéshez tartozó gombot megtanítom, akkor az ampot hiába nyomom meg, mert a megtanított funkciót sugározza akkor is. De ez nem akkora tragédia, mert a többi üzemmódokon jó az amp váltás, mert a gombokat üzemmódonként lehet betanítani. Egyedül a tv esetén kellet teljeskörűen tanítani, így csak ott nem megy az amp gomb. Továbbá, ha az összes berendezést tanítani kellett volna akkor is lenne egy menekülési útvonal, mégpedig az, hogy biztosan maradt volna olyan vezérlési mód, ahol nem tanítottam volna meg a gombokat és ott megint csak menne az amp gomb. mindenesetre furcsa a dolog.

Továbbá van törlés funkció is, aminek többféleképpen kellene működnie. Lehet törölni egyetlen gombhoz rendelt tanított funkciót, az adott üzemmódhoz az összeset, vagy mindent gyári állapotra vissza. ezeke közül csak a gyáriba vissza megy.

Szóval kicsit fura nekem a táv, bár azért jól használható. Mindezekkel együtt jobban, mint a H/K-é volt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ez elég rosszul hangzik.
Ezek szerint az erősítőt vezérlő gombokat is felülírja? Akkor hogy állítod vissza; másik ugyanilyen távval, vagy a törlés visszahozza a gyári beállítást?

Keresztkérdések: Hány készüléket lehet a távval irányítani?
Hogyan különbözteti meg a távirányítód azt, hogy egy adott készülékre kapcsolod a bemenetet és azt, hogy egy forráskészüléket v. tévét akarsz távvezérelni?
Egyszerűbben: amikor egy másik készülék gombját nyomod meg, akkor bemenetet vált, vezérlést vált, esetleg mindkettőt egyszerre? Ha mindkettőt, akkor hogyan lehet bemenetet váltani úgy, hogy nem azt a készüléket akarod irányítani (v. fordítva)?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

YvsMad, pont az a probléma, hogy az adott gomb átprogramozása az adott üzemmódban, átprogramozza az amp módot is.

Leírom egy példával. A tv-m távját nem lehet kódokkal megadni, csak ha megtanítom velel a yamaha távját. Nem is probléma nagyjából két perc alatt megvan. Ugye ilyenkor szépen bekódolom a számokat is. A számok amp módban nem számok, hanem az egyes dsp mósok kapcsolói, mint ahogy bármelyik yamaha távon. A leírás szerint, ha az amp módot akarom elérni a távon meg kell nyomnom az amp billentyűt előtte és akkor nem az adott bemenet gombjai élnek hanem az erősítőé. Viszont amennyiben egy gombot megtanítok egy másik távról, akkor valamiért az adott üzemmódban hiába nyomom meg az amp gombot, a gomb ugyanazt a jelet adja le, mint amp módban is, mint amit megtanítottam neki az adott üzemmódon. Azaz ahelyett, hogy a dsp módot váltaná az erősítőn, amp módban is a tv adásait kapcsolja. Viszont ha nem tanítom meg a számjegy gombokat, akkor tökéletesen működik. Olyan mintha mindkét üzemmódot felülírná a learn funkció, amikor nem kéne.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A törlés nem annyira zavaró, csak az, hogy amp módban nem az amp módot használja arra a gombra amelyiket előzőleg betanítottam.
Bár nem ismerem a konkrét távodat, csak más tanítható távokat (pl. Thomson, Pioneer), de azt tudom, hogy vannak olyan gombok, amiket nem lehet más készülékhez kiosztani. A másik az, hogy erősítő távját amp módban nem lehet programozni, mivel az annak a konkrét készüléknek a kezelésére vonatkozik, a lejátszás/tekerés, stb. gombok pedig amp módra nem vonatkozhatnak, csakis forráskészülékre. De pl. a hangerő gombot sem lehet más készülékhez kiosztani, az minden üzemmódban az erősítőre vonatkozik.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

A táv pontos kódja:
RAV231
V754590 EU

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

A törléshez nem tudok hozzászólni. Tudod újra tanítani, szvsz ez a lényeg. A törlés részét nem igazán értem. De el tudom képzelni, hogy esetleg zavar. Akár a tudat is.
A törlés nem annyira zavaró, csak az, hogy amp módban nem az amp módot használja arra a gombra amelyiket előzőleg betanítottam.

Kiten
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Kiten »

Pfff. Megnéztem a távjaink több mindenben különböznek. Alapból ott, hogy nálam van oldalt egy 3állású kapcsoló AMP/SOURCE/TV. Én ezzel választom a vezérlendő részeket.

A törléshez nem tudok hozzászólni. Tudod újra tanítani, szvsz ez a lényeg. A törlés részét nem igazán értem. De el tudom képzelni, hogy esetleg zavar. Akár a tudat is.

TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> ]

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Két problémám van.

Az egyik az adott gombhoz tartozó betanított funkvió törlése és az egyéb törlések nem működnek a leírtak szerint. Egyedül a factory állapotba hozás működik. A gombot persze újratanítani tudom.

A másik gond az, ha valamelyik üzemmódban betanítok egy gombot, akkor az az "AMP" módba váltáskor is megőrzi betanítottságát. Ha csak kódot adok meg, akkor az "AMP" váltás működik a gombra, azaz azt csinálja amit az "AMP" módban kell.

Miután kiismertem ezeket a dolgokat használható a táv, de nem a leírás szerint működik.

Kiten
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Kiten »

Gandalf! Nekem épp RAV-351 van, de lehet tudok segíteni. Írd ide nyugodtan a kérdéseket, hátha más is.

TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> ]

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Sziasztok!

A fent említett készülékkel ki rendelkezik?

Valószínüleg a táv is ugyanaz. Ha valakinek ilyen készüléke van kérem jelezze, mert a távval kapcsolatban lennének kérdéseim, ugyanis nem teljesen a leírás szerint működik.Szeretném tudni, hogy ez az én távom egyedi hibája vagy általában így van.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”