Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Ilyen kezdő árak mellett jó ha 3-4 év múlva megfizethető lesz. Lásd a DVD példáját. Lehet hogy itt még több időbe is beletelik, mert az átlag ember számára nem nyújt akkora különbséget mint a VHS-DVD csata. Ráadásul mielőtt valaki megvsezi az új technológiát, előtte jó ha van hozzá fél millás tévéje is ami gondolom 3-4 év múlva se lesz sokkal olcsóbb. Szal szerintem nem fog úgy terjedni mint a kolera, legalább is ebbe a geciláda balkáni részben ahol mi lakunk biztosan nem.
Blu-Ray lejátszók
Én még mindig azt vallom, hogy ez az egész HD mizéria a(z) (új)gazdagok egyes rétegeinek szól. Érzésem szerint az átlag felhasználó (na most ez az a réteg, aki NEM ITT SZOKOTT értekezést/kritikát írni) bőven elég lesz a DVD.Bocsás meg, de nem abban látom a magyarországi DVD
Én ezzel nem értek teljesen egyet. Annyiban persze igen, hogy ma még nem tudják annyian megfizetni a HD lejátszókat/filmeket, mint a DVD-k esetében, de ez nem azt jelenti, hogy nem is lenne rá igény.
Azért egy jó HD képanyag megdöbbentően jobb minőséget produkál, mint a DVD. Szóval igény lenne, ill. van rá. Csak azt a pontot kell elérni, amikor már az igény kielégítése erősebb lesz, mint a ráfordítandó költség miatti problémázás
Ez pedig csak idő kérdése
- ehhez hozzátartozik, hogy szerintem sem terjed majd oylan rohamos mértékben a HD mint ahogy azt a DVD tette anno, mert valóban az emberek többségének elég egyelőre a DVD nyújtota kép/hang minőség. De ahogy vannak a hifiben is minőség megszállottak, úgy itt is. És ez nem gazdagság kérdése elsősorban.
Ugyanez volt a dvd kezdete esetén is: minek a jobb képminőség?
Akkoriban egy 72 cm-es TV már "nagyképernyősnek" számított. Az általános az 51 -55 cm-es volt. Azon a képméreten kevésbé jött elő a VHS gyenge képminősége.
Azon túl a dvd egy csomó újdonságot hozott: így a multicsatornás hangot, a több hangsáv és felirat lehetőségét, az extrákat, a lemez mivoltából nem sekvenciális volt az elérés, nem kellett a kazettákat "tekergetni", nem romlott a minőség sokadik lejátszást követően sem.
Ezekben nem hoznak semmi ujdonságot a HD-s képformátumok.
Amiért én mégis bízok a folyamatos terjedésükben az két ok: relativ (a dvd bevezetési időszakához mérten és reálértékben nézve) olcsó hardver és film ár az egyik ok. A másik pedig az, hogy néhány hónap mulva (amíg kifutnak a 480p-s megjelenítők) már csak HD (vagy azt megközelítő) felbontású megjelenítőket lehet majd venni. Már pedig ezek tulajdonosai kíváncsiak lesznek mit is tud a megjelenítőjük!
gordon314.fw.hu
Blu-Ray lejátszók
Én még mindig azt vallom, hogy ez az egész HD mizéria a(z) (új)gazdagok egyes rétegeinek szól. Érzésem szerint az átlag felhasználó (na most ez az a réteg, aki NEM ITT SZOKOTT értekezést/kritikát írni) bőven elég lesz a DVD.Bocsás meg, de nem abban látom a magyarországi DVD
Én ezzel nem értek teljesen egyet. Annyiban persze igen, hogy ma még nem tudják annyian megfizetni a HD lejátszókat/filmeket, mint a DVD-k esetében, de ez nem azt jelenti, hogy nem is lenne rá igény.
Azért egy jó HD képanyag megdöbbentően jobb minőséget produkál, mint a DVD. Szóval igény lenne, ill. van rá. Csak azt a pontot kell elérni, amikor már az igény kielégítése erősebb lesz, mint a ráfordítandó költség miatti problémázás
Ez pedig csak idő kérdése
- ehhez hozzátartozik, hogy szerintem sem terjed majd oylan rohamos mértékben a HD mint ahogy azt a DVD tette anno, mert valóban az emberek többségének elég egyelőre a DVD nyújtota kép/hang minőség. De ahogy vannak a hifiben is minőség megszállottak, úgy itt is. És ez nem gazdagság kérdése elsősorban.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Blu-Ray lejátszók
Én még mindig azt vallom, hogy ez az egész HD mizéria a(z) (új)gazdagok egyes rétegeinek szól. Érzésem szerint az átlag felhasználó (na most ez az a réteg, aki NEM ITT SZOKOTT értekezést/kritikát írni) bőven elég lesz a DVD.Bocsás meg, de nem abban látom a magyarországi DVD őrületet, hogy 599.-/99.- ért lhet kapni nálunk lemezt, hanem abban, hogy az ember megveszi az adott tv-ben már futott filmet/sorozatot DVD-n és tudatosan archiválálja így a dolgokat.
A HD árárol meg annyit, hogy elöbb a kutatási/fejlesztési kltsg kell behozni, utána meg......
azt gondolom, pedig, hogy igen,lehet, rossz a példa: múltkor egy hölgy, megkérdezte, hogy 990.-ért akciós most a lemez?mert csak akkor vitte el.
én egy átlagos, de igényes felhasználónak tartom magam,aki ide ír és aki valószínűleg (természetesen anyagi okok miatt) nem lesz az elsők között, akik meg tudják venni BR vagy HD-DVD lejátszót és a lemezeket.
nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem látom a mérleg nyelvét, hogy melyik irányba fog elbilleni...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Blu-Ray lejátszók
Én is egyetértek azzal, hogy a megjelenítők nagyon túlhaladták a dvd-k minőségét. Ott van a jó kis HD vetítőm és vacak dvd felbontással vagyok kénytelen használni. A probléma ott lesz, hogy a hd lemezek lassan fognak elterjedni. Ebben a HD lejátszók árának drasztikus csökkenése hozhat csak eredményt.
igen, de megint magunkból induljunk ki.
itthon, megkérdezi a vásárló, mert most vett egy panasonic lejátszót, hogy ezzel (a gyári) lemez lejátszható, mert a leírásában ott van, hogy nem minden lemezt játszik le...
vagy a másik: be tudom-e úgy állítani, hogy ne csak az angol szöveghez legyen magyar felirat, hanem, az angolhoz angol felirat? (természetesen adva volt a lemezen mindegyik lehetőség)
a júzerek nagy része, mégcsak most tart ott, meg hogy a legújabb MM katalógusban 4.999.- a dvd lejátszó...
azt hiszem itthon a kereslet, nem lesz még akkora egy BR vagy akár HD-DVD lejátszóra, vagy megjelenítőre évekig, mint azt gondolnánk...
ahhoz a jövedelmeknek, olyan mértékben kéne emelkedniük, hogy "simán" meg tudjak venni egy egy lejátszót, vagy lemezt, mint ahogy a 5000.- - 15.000.- szegmensben ott vannak a dvd lejátszók, a 70cm tévék 40.000.- -ért, és 299.- felfelé a dvd lemezek.
Én még mindig azt vallom, hogy ez az egész HD mizéria a(z) (új)gazdagok egyes rétegeinek szól. Érzésem szerint az átlag felhasználó (na most ez az a réteg, aki NEM ITT SZOKOTT értekezést/kritikát írni) bőven elég lesz a DVD.
Bocsás meg, de nem abban látom a magyarországi DVD őrületet, hogy 599.-/99.- ért lhet kapni nálunk lemezt, hanem abban, hogy az ember megveszi az tv-ben már futott adott filmet/sorozatot DVD-n és mert tudatosan archiválálni akarja. Bár az őrület szó talán nem a megfelelő, ma már az élettel párhuzamosan a szórakoztatóelektronikában is nagyon nehéz olyan eszközt/formátumot/médiumot kitalálni, ami az embernek az ingerszintjét nagyon felborzolná
A HD árárol meg annyit, hogy elöbb a kutatási/fejlesztési kltsg kell behozni, utána meg......
........ indulhat a 4K-s felbontású Extra Definition HD anyag
Na ez az a jó öreg Körhinta, amit ismerünk már a VHS óta (csak itt nem Töröcsik Marit lökik:)))))
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
- GTomi
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Én is egyetértek azzal, hogy a megjelenítők nagyon túlhaladták a dvd-k minőségét. Ott van a jó kis HD vetítőm és vacak dvd felbontással vagyok kénytelen használni. A probléma ott lesz, hogy a hd lemezek lassan fognak elterjedni. Ebben a HD lejátszók árának drasztikus csökkenése hozhat csak eredményt.
igen, de megint magunkból induljunk ki.
itthon, megkérdezi a vásárló, mert most vett egy panasonic lejátszót, hogy ezzel (a gyári) lemez lejátszható, mert a leírásában ott van, hogy nem minden lemezt játszik le...
vagy a másik: be tudom-e úgy állítani, hogy ne csak az angol szöveghez legyen magyar felirat, hanem, az angolhoz angol felirat? (természetesen adva volt a lemezen mindegyik lehetőség)
a júzerek nagy része, mégcsak most tart ott, meg hogy a legújabb MM katalógusban 4.999.- a dvd lejátszó...
azt hiszem itthon a kereslet, nem lesz még akkora egy BR vagy akár HD-DVD lejátszóra, vagy megjelenítőre évekig, mint azt gondolnánk...
ahhoz a jövedelmeknek, olyan mértékben kéne emelkedniük, hogy "simán" meg tudjak venni egy egy lejátszót, vagy lemezt, mint ahogy a 5000.- - 15.000.- szegmensben ott vannak a dvd lejátszók, a 70cm tévék 40.000.- -ért, és 299.- felfelé a dvd lemezek.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Blu-Ray lejátszók
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- GTomi
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Szerintem a DVD még jó pár ideig élni fog. Amit viszont végleg temetni fogunk jövőre az a jó öreg VHS lesz.
ebben nem vagyok annyira biztos
tapasztalataim szerint, sokan keresnek még mindig vhs kazettákat.még azért van jó pár év kifutása a dolognak....
Itthon a dvd őrület is még csak most kezdődött, az 599.- filmekkel
Blu-Ray lejátszók
Azéezt a dumát
Alig 11 éves a DVD és máris rekviemjét írja a technológiai innováció. A trónkövetelők már jó ideje nyüzsögnek a hírekben, de az első Magyarországon is kapható Blu-Ray olvasó bejelentésével a Samsung hivatalosan is feladta a DVD-nek az utolsó kenetet. Szakértők szerint ugyan a fejfa felállításáig még eltellik néhány év, de mostantól bárki, aki meg tudja fizetni igazi mozit varázsolhat otthonra.
Teljes cikk
Nagyon marketingízű a cikk (mit is adtak a Samsungék a cikk írójának, tán elsőbbséget hogy megtekintse az "első" magyar BD playert?
Szerintem a DVD még jó pár ideig élni fog. Amit viszont végleg temetni fogunk jövőre az a jó öreg VHS lesz.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
Blu-Ray lejátszók
- nekem az jott le, hogy egy kvazi torvenyszeruseget leirt szepen..., mindez evidens, hogy a regieket levaltja az uj technologia.. hasonlo 'igazsagokat' barki modnhat
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Blu-Ray lejátszók
Azéezt a dumát
Alig 11 éves a DVD és máris rekviemjét írja a technológiai innováció. A trónkövetelők már jó ideje nyüzsögnek a hírekben, de az első Magyarországon is kapható Blu-Ray olvasó bejelentésével a Samsung hivatalosan is feladta a DVD-nek az utolsó kenetet. Szakértők szerint ugyan a fejfa felállításáig még eltellik néhány év, de mostantól bárki, aki meg tudja fizetni igazi mozit varázsolhat otthonra.
Teljes cikk
Pedig abszolút egyetértek vele. Az igazi mozi a HD, ezzel a képminőség is beérte a nagytestvért. Ha annyiba fog kerülni egy HD lejátszó, mint egy DVD akkor a kutya sem fog DVD-t venni. A folyamat elkezdődött, már csak idő kérdése.
Blu-Ray lejátszók
Azéezt a dumát
Teljes cikk
Blu-Ray lejátszók
Nos Uraim:)
A cég jovoltábol kaptunk egy műsoros BD lemezt (igaz, hogy Demo lemez, de már prezentálni lehet ezzel is), rajta 5 film demóval: X-Men 2, Ice Age 2, Mennyország királysága (valami ilyen volt a "Legolas-os" magyar címe), az idei Oscar díjas életmű díj a Nyughatatlan és a Holnap..öööö (na, az amikor szétfagy New York)
Szóval , aki nem tud péntekig várni az már nézheti
De ahhoz, hogy élvezni is lehessen, legalább ez a cucc kell:
TH-65PX600E
Vagy ez...
http://www.sony.hu/view/ShowProduct.act ... jection+TV
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Blu-Ray lejátszók
A cég jovoltábol kaptunk egy műsoros BD lemezt (igaz, hogy Demo lemez, de már prezentálni lehet ezzel is), rajta 5 film demóval: X-Men 2, Ice Age 2, Mennyország királysága (valami ilyen volt a "Legolas-os" magyar címe), az idei Oscar díjas életmű díj a Nyughatatlan és a Holnap..öööö (na, az amikor szétfagy New York)
De ahhoz, hogy élvezni is lehessen, legalább ez a cucc kell:
TH-65PX600E
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Blu-Ray lejátszók
Itthon is bemutatkozott a Samsung Blu-ray lejátszója
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Blu-Ray lejátszók
Tegnap megkaptuk az első hivatalos Panasonic "kéksugaras" csodát(DMP-BD10), 420k értékben...
az ára majdnem 3* annyi mint amennyiért az usában lehet kapni. remélem a samsung tudja mit csinál - vagy innen lehet majd jó árengedményeket adni?
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Technoman: akkor a kiállításon már megcsodálhatjuk a full hd-s projikat?
nyami
Háááát, ezeket a híreket hallottam, de majd holnap/után kiderül.
Blu-Ray lejátszók
Technoman:
akkor a kiállításon már megcsodálhatjuk a full hd-s projikat?
nyami
Blu-Ray lejátszók
Hmmm Saint, kedves tőled, hogy így számontartod a lógásaimat.
Á, csak két kattintás.
Blu-Ray lejátszók
Tegnap megkaptuk az első hivatalos Panasonic "kéksugaras" csodát(DMP-BD10), 420k értékben. Sajnos lemezt nem kaptunk hozzá, így a teszt szerintem a novemberben esedékes Házimozi Show-n lesz megtartva.
Az elmúlt egy évben hol csavarogtál?
Hmmm Saint, kedves tőled, hogy így számontartod a lógásaimat.
Valahogy nem erre pozicionáltam becses személyemet, de újra itt vagyok ez a lényeg. Ha minden igaz, akkor a HM show-n a Panasonic Mo. jóvoltábol a BD10-es mellett az új projektorok is kilesznek téve 100-as (ez lesz a 900-as utód) + a Full HD-s 1000-es is.
Sajnos a készülék, amelyett tegnap kaptunk és már ki is raktam nem müxik, BD LEMEZ HIÁNYA MIATT , pedig egyszerre 12 plazmára tudnám rálökni (37"-65" ) Pedig milyen jó lenne.
Blu-Ray lejátszók
Tegnap megkaptuk az első hivatalos Panasonic "kéksugaras" csodát(DMP-BD10), 420k értékben. Sajnos lemezt nem kaptunk hozzá, így a teszt szerintem a novemberben esedékes Házimozi Show-n lesz megtartva.
Az elmúlt egy évben hol csavarogtál?
Blu-Ray lejátszók
Hajrá, ott leszünk!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
READ/WRITE SPEEDWrite (BD-R 50GB***/25GB) 2X CLV max**
Write (BD-RE 50GB***/25GB) 2X CLV max**
jahhhhh
semmi akkor!
ITT!
Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510
AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle