Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
- Ugyanolyan hosszú HDMI kábel mennyivel lehet drágább egy komponensnél?
- kicsit hülye kérdés: mennyire sokkal jobb a kép HDMI-n küldve, ha csak DVDt nézek?
Ez így megválaszolhatatlan. Mindkettőből van olcsóbb drágább. Van 20 ezerért és 200 ezerért is HDMI kábel, ugyanez a komponensre. Általában drágább a HDMI.
Szintén nem egzakt. Úgy általában jobb. Készüléke válogatja, nagy csodát nem szabad várni. (van olyan projektor ahol a komponens bemeneten mindenféle szir-szar szűrő megy, ott a HDMI nagyságrenddel lehet jobb.)
Csatlakoztatás
Problémaleírás:
Projektor és DVD lejátszó közti képátvitelre szeretnék derótot választani.
Kérdések:
- Ugyanolyan hosszú HDMI kábel mennyivel lehet drágább egy komponensnél?
- kicsit hülye kérdés: mennyire sokkal jobb a kép HDMI-n küldve, ha csak DVDt nézek?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Csatlakoztatás
Biztos volt már szó róla, de azért megkérdezem hdmi - dvi átalakítást bármit lehet, van nekem egy hdmi-dvi kábelem, ebből kéne csinálnom egy hdmi - hdmi kábelt.Ezt lehet gond nélkül?
Vagyis ez egy ugyanolyan 100%-os kábel lesz mint egy eredetileg hdmi-hdmi kábel?
Nem. Hangot nem fog átvinni.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Csatlakoztatás
Biztos volt már szó róla, de azért megkérdezem hdmi - dvi átalakítást bármit lehet, van nekem egy hdmi-dvi kábelem, ebből kéne csinálnom egy hdmi - hdmi kábelt.
Ezt lehet gond nélkül?
Vagyis ez egy ugyanolyan 100%-os kábel lesz mint egy eredetileg hdmi-hdmi kábel?
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Csatlakoztatás
Multkor vettünk egy 94es samu hd ready lcd-t, és vettem hozzá egy dvi-hdmi kábelt. Azt szerettem volna megoldani, hogy a vganak van egy d-sub, és egy dvi kimenete. A d-subra kötöm a tft monitort, a dvi-re pedig dvi-hdmi kábellel a tv-t. Na most a probléma az, hogy bármilyen felbontásra rakom a felbontást, a tv-n mindig túl nagy lesz a kép. Amit nem értek, mert 1366x768as a felbontása, és ha 800x600on van akkor is túl nagy rá a kép, 1280x720ban is, szóval totál nem értem az egészet miért csinálja. Ha a pc-bemenetet használom, azzal tökéletes, bármilyen felbontásra ráigazítja a képet, de ha dvi-hdmi kábellel, akkor mindig tul nagy a kép. A manualban azt irja, hogy hdmi-n támogatott felbontások: 480p 576p 720p 1080i . Szóval atom nem vágom. bármilyen felbontásra rakom, mindig tul nagy lesz a kép...Valakinek valami tippje?
üdv: thaler2
Csatlakoztatás
akkor megy a hoax:)
most meg cd bemenetre gyugtam rca
Arra figyelj oda, hogy más kábel való digi koaxhoz, mint analóg audióhoz. Az analóg audió frekvenciatartománya 20-20000 Hz körüli szokott lenni, míg a digi jel akár MHz-es nagyságrendű is lehet!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Csatlakoztatás
avr és dvd játékos közé egyértelműen üveg?
Inkább koax. Egyébként az üveg elég ritka, inkább műanyag szokott az lenni.
akkor megy a hoax:)
most meg cd bemenetre gyugtam rca
Csatlakoztatás
avr és dvd játékos közé egyértelműen üveg?
Inkább koax. Egyébként az üveg elég ritka, inkább műanyag szokott az lenni.
-
Vendég
Csatlakoztatás
ez az ember keresetátől függ, ha 250k alatt keresel nem éri meg, ha 500fölött, akkor meg miért ne:)
Ez hülyeség. Csak azért nem dobál ki az ember pénz, legfeljebb ha oriási sznob...
(ahhoz képest, hogy 1 milla felett keresek, elég nekem az 5000ft-os kábel )
hát igen, ilyenkor lehet arra menni, hogy meik tetszik és nem megnézni az árat:) legfeljebb 1500ft osat veszel de nem tudod, mert nem nézted
-
Vendég
Csatlakoztatás
ez az ember keresetátől függ, ha 250k alatt keresel nem éri meg, ha 500fölött, akkor meg miért ne:)
Ez hülyeség. Csak azért nem dobál ki az ember pénz, legfeljebb ha oriási sznob...
(ahhoz képest, hogy 1 milla felett keresek, elég nekem az 5000ft-os kábel )
-
Vendég
Csatlakoztatás
Hama pro class, az jó nekem is van azaz az van, 5000 ft-ért oltári javulást hozott az 1000ft-os műanyag scart után.Az viszont valószinű, hogy ha ez az 5x ár mondjuk egy 10-es skálán 10 javulásban, egy 25000ft-os szintén 5x árú kábel legfeljebb csak 1 max 2 egy ugyanilyen skálán, amit javulásban el lehet(ne) érni. És az a kérdés, hogy az ennyit megérne-é?
-
Vendég
Csatlakoztatás
Hama pro class, az jó nekem is van azaz az van, 5000 ft-ért oltári javulást hozott az 1000ft-os műanyag scart után.
Az viszont valószinű, hogy ha ez az 5x ár mondjuk egy 10-es skálán 10 javulásban, egy 25000ft-os szintén 5x árú kábel legfeljebb csak 1 max 2 egy ugyanilyen skálán, amit javulásban el lehet(ne) érni. És az a kérdés, hogy az ennyit megérne-é?
Csatlakoztatás
Thomson? fúúúúj
Na hát akkor Hama is fúj, Thomson is fúj... esetleg WireWorld jó lesz?
Csatlakoztatás
nincs odaírva, hogy leárazták volna, csak legutóbb még annyiba kerültek most meg 3500 , és furcsa, mert az olcsóbbkateges Thomson is 3500
amúgy amiről beraktam képet az 1500ft volt
Akkor indulj rá a jobbféle Thomson scartra.
-
Vendég
Csatlakoztatás
de akkor ezekben az árkategekben nem lehet jelentős különbség?vagyis elég vajon az ha veszek egy Thomson scart ot 3500ért, vagy inkább keressek valamit ami háromszorannyi?
A Monitorok úgy 5-6 ezer körül vannak. Ha ilyen árú Thomson van 3500-ra leárazva, akkor ne hagyd ott. Ha nem, akkor a Monitort vedd meg.
nincs odaírva, hogy leárazták volna, csak legutóbb még annyiba kerültek most meg 3500 , és furcsa, mert az olcsóbbkateges Thomson is 3500
amúgy amiről beraktam képet az 1500ft volt
Csatlakoztatás
de akkor ezekben az árkategekben nem lehet jelentős különbség?vagyis elég vajon az ha veszek egy Thomson scart ot 3500ért, vagy inkább keressek valamit ami háromszorannyi?
A Monitorok úgy 5-6 ezer körül vannak. Ha ilyen árú Thomson van 3500-ra leárazva, akkor ne hagyd ott. Ha nem, akkor a Monitort vedd meg.
-
Vendég
Csatlakoztatás
nem tudom, hogy hogyan döntsek, csak azt, hogy én olyan dologért amire az van írva, hogy HAMA egy Ft ot ki nem adok:) az elmúlt 10 évben akár hányszor bármilyen hama dolog a kezembe került, 5 perc után a kukába akartam vágni, vagy meg is tettem:)lehet hogy Medimarkt ban Monitort láttam amikor csak skubiztam, hogy 1m es videókábel 15k
Nem kötelező olyat venni, ami nem szimpatikus.
Monitorból is van többféle árkategória, nyilván a drágább a jobb.
de akkor ezekben az árkategekben nem lehet jelentős különbség?
vagyis elég vajon az ha veszek egy Thomson scart ot 3500ért, vagy inkább keressek valamit ami háromszorannyi?
Csatlakoztatás
nem tudom, hogy hogyan döntsek, csak azt, hogy én olyan dologért amire az van írva, hogy HAMA egy Ft ot ki nem adok:) az elmúlt 10 évben akár hányszor bármilyen hama dolog a kezembe került, 5 perc után a kukába akartam vágni, vagy meg is tettem:)lehet hogy Medimarkt ban Monitort láttam amikor csak skubiztam, hogy 1m es videókábel 15k
Nem kötelező olyat venni, ami nem szimpatikus.
Monitorból is van többféle árkategória, nyilván a drágább a jobb.
-
Vendég
Csatlakoztatás
nem tudom, hogy hogyan döntsek, csak azt, hogy én olyan dologért amire az van írva, hogy HAMA egy Ft ot ki nem adok:) az elmúlt 10 évben akár hányszor bármilyen hama dolog a kezembe került, 5 perc után a kukába akartam vágni, vagy meg is tettem:)
lehet hogy Medimarkt ban Monitort láttam amikor csak skubiztam, hogy 1m es videókábel 15k
Csatlakoztatás
Hama Pro optikai:
Csatlakoztatás
Hama Pro fémházas scart:
Csatlakoztatás
Monitort meglesem, HAMA feliratú dologhoz meg elvből nem nyúlok hozzá
amúgy erre a szériára gondoltam, mert Saturnba most lement az áruk, eddig 8 körül volt egy scart belőle mostmeg 3500
ezt ajándékba vettem:
Monitor és Hama Pro a Media Markt áruházakban kapható. Az a trükk, hogy általában igen messze rakják egymástól, a Hama Pro a többi vezeték és csatlakozó között van, míg a Monitor az áruház másik végében, külön helyet kapott. A Hama Pro már ránézésre is veri az alap Hamákat, kivitelben szerintem veri a Thomsont is, de ez már ízlés dolga. Az optikai kábele pl. 1 cm vastag 'szigeteléssel' jön, a scart és RCA kábelei is elég komolynak látszó csatlakozókkal jönnek. Nézd meg, mielőtt végső ítéletet mondasz. Bár az is igaz, hogy az akciós Thomsonok árban nehezen verhetők.
Kép: Hama Pro kábelek
-
Vendég
Csatlakoztatás
milyen vélemények vannak a Thomson "felsőkategóriás" kábeleiről?scart, rca.
érdemes ilyet venni? vagy ennyiért van jobb is, vagy ennyiért nincs jobb, de érdemes többet ráköltve jobbat venni?
Szerintem a Monitor vagy a Hama Pro kábelek jobbak, hasonló áron.
Monitort meglesem, HAMA feliratú dologhoz meg elvből nem nyúlok hozzá
amúgy erre a szériára gondoltam, mert Saturnba most lement az áruk, eddig 8 körül volt egy scart belőle mostmeg 3500
ezt ajándékba vettem: