Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
rel mélynyomó
- Kovács Emil
- V.I.P.

- Értékelés: 34
rel mélynyomó
jó, én nem használtam google segítséget
Jujj, akkor itt csalás történt? Úgy gondolod? Bíztam benne, hogy ránézésre megy ez vkinek itt majd...
az "E" lemaradt... de majdnem igen.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
rel mélynyomó
- Kovács Emil
- V.I.P.

rel mélynyomó
REL Q200E
De kijött más hátsóval is:
Igen, ez a tökéletes válasz! Az enyém az első szériás volt...
- Kovács Emil
- V.I.P.

rel mélynyomó
q200?
REL Q200E
rel mélynyomó
REL Q200E
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
rel mélynyomó
q200?
- Kovács Emil
- V.I.P.

- Kovács Emil
- V.I.P.

rel mélynyomó
Elfelejtett topic egy elsőrangú subokat gyártó cégről...
Ki tudná megmondani, hogy melyik modell látható a képen? Saját képek, valaha birtokoltam egy ilyet, amikor házi-moziztam.
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
rel mélynyomó
Új REL T sorozat T7 és T9
Passzívmembrános zárt subok
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 167
rel mélynyomó
Fel!
Történet egy REL Q100E -ről:
Nálunk nemrég fejeződött be (remélhetőleg... ) a sub körítésének upgrade-je. Gondoltam leírom mi lett, talán másnak is hasznos lesz.
Első és legfontosabb: a házimozi erősítő teljesen kikerült a rendszerből. Ugyan ennél is be lehetett szorítani a banándugókat fogadó terminálokhoz a high level inputhoz menő kábelt, de olyan siralmas hangja volt, hogy felötlött bennem, hogy eladom a subom... De ha már zenére vettem a REL-t, nézzük meg mit nyújt az Advance Acoustic 305-ösömmel. Konkrétan leesett az állunk a párommal Hatalmas különbség volt, hogy honnan van hajtva a láda. Term. ez korábban a monitorjaimnál is kijött, de a fene se gondolta volna, hogy ilyen helyzetben is számít.
Az első jövevény egy alap 3m-es pc zsinór volt. De ez is hozott változást, hisz' ezzel már be tudtam dugni a ládát a Néhai-féle hifi elosztóba, ami így ki tudta fejteni jótékony hatását.
Ezt követte egy high level input kábel -egyik végén neutrik speakon, másikon banádugókkal- Néhai-nak köszönhetően. Itt éreztem először, hogy valami a helyére a került. Kezdtem szívesebben bekapcsolni a subot. Érezhetően tisztult a mély szekció. A ládát Slam vagy Depth állásba kapcsolva is hallgatható volt. A gyári kábel, főleg 10m-es hosszban azért nem világbajnok, na.
Sajnos mivel szőnyegen áll a REL, mindig az az érzésem volt mikor hozzáértem, hogy nem áll elég stabilan és ez biztos beleszól a hangjába is. Hogyan próbáljuk csökkenteni a szőnyeg hatásait... ?
Mivel a REL -ehhez a típushoz biztosan- nem ajánlja a tüskézést, így maradt a gránit mint opció. Nemsokára meg is érkezett egy gyönyörű körbefényezett fekete kő HK27-nek köszönhetően. Rátéve azonban a subot pár másodperc múlva lefelé görbült a szám... Mondom ennyire sz@r márpedig nem lehet. Itt valami más van. Érezni lehetett, hogy a kő pontosított a mélyen de nagyon nem minden helyzetben. Ahogy kerültek fel a különbőző mély/lábdob dús számok, egy-egy gyorsabb részen ki lehetett hallani, hogy 2x hallom ugyanazt a hangot... Kikapcsoltam és megmozgattam a ládát: érezni lehetett, hogy inog ide-oda pár millimétert.. A kő teljesen sík volt, de az egész instabil volt egyben. Mi legyen.. ?
A hangfalaimnál már bevált Blu-Tack hez nyúltam. Itt term. nagyobb mennyiségben használtam, elvégre 40*40cm a sub. Bevált. A gyurma szépen összefogja a ládát a kővel. Depth állásban egész szépen a Mini-k "alá simul". Slam állásban megvan benne az erő és a pontosság amit egy rock számnál, vagy filmnél kb. elvártam.
Jó zenét !
rel mélynyomó
Elég érdekesre sikeredett a lába.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11488
- Kapcsolat:
rel mélynyomó
Egy még jobb szub célja pedig az, hogy minél jobban kifárassza a cipelőjét
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
rel mélynyomó
Amikor elmegyek valahová ahol mozit demonstrálnak, ott a mozi mindig egyenlo˝ a gyomormarkoló mélyekkel és széktáncoltató dübörgésekkel. Én mindig csodálkozom, hogy ezen mit lehet szeretni, hiszen a mélyhangok effektjein kívül semmi más nem érvényesül a moziból. Mindent elnyom a dübörgés. Én sokkal jobban szeretem, ah a sub szépen belesimul a többi hangba és csak annyit ad amennyit éppen kell, hogy dögös legyen.
igen, a sub "célja" az, hogy támogassa, kiegészitse a frontok mélyeit és nem az, hogy helyettük szóljon.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
-
Vendég
rel mélynyomó
Azért a Q100-ért csak vissza kellett volna szaladni,érdekesebb lett volna a kis csoportteszt :kiraly: Gratula az új sub-hoz!
Ezt mondtam Roninnak is, azt kellett volna elhozni Quake helyett. Bár abban 30cm-es a membrán, az nagyon sok! És ha 1g-al is nehezebb a Dynamonál, már akkor felejtős.
Jelenleg izomlázam van.
Köszi.
-
Vendég
rel mélynyomó
Még egy kérdés: mekkora hangfal alá kellett dolgoznia?
804. Dynamonak még talán sikerült is...bár nagyon egy szinten mozgott vele mély/mennyiség ügyileg. ML mélyebbre ment, jobban rezgett a kanapé, ezt a mélységet én inkább csak éreztem.
Azért hozzáteszem, h small-ra kapcsoltuk a 804-eseket (Denon 2910-en), mivel kis subok ezek, csak így lehetett vizslatni őket. Nekem kellett a sub, én tudtam mik az igények. Polc hangfal, smallon, szóval a 804-et is így állítottuk be, ennyit tudtunk tenni.
Nálam még jobb lesz. Megtalálom a tökéletes helyét, eldöntöm, h le vagy előre sugárzzon, jobb kábelt használok és mozierősítőn jobban be tudom állítani.
804-nek iszonyat nagy mélye van! Számomra filmek alatt elég mélyet adna (zenére pláne), sub nem kéne 20nm-ig, az biztos (nagyobb szobában nem tudom igényelném-e a subot).
rel mélynyomó
Viszont itt az a bibi, hogy olyan szinten nem simul bele a REL, hogy talán már azt hallod a legkevésbé, ha olyan hangerőn van, amit még bír. Komolyan mondtuk, hogy nagyon gyenge. Ha suttogva akarod hallgatni a filmeket, akkor jó lehet, de ha mondjuk mozi hangerőn mennek, akkor egyáltalán nem tud érvényesülni ez a sub egy közepes méretű szobában már. Viszont zenére még mindig ajánlatos lehet.
Még egy kérdés: mekkora hangfal alá kellett dolgoznia?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Azért a Q100-ért csak vissza kellett volna szaladni,érdekesebb lett volna a kis csoportteszt
Gratula az új sub-hoz!
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 161
rel mélynyomó
Azért a Q100-ért csak vissza kellett volna szaladni,érdekesebb lett volna a kis csoportteszt
Gratula az új sub-hoz!
-
Vendég
rel mélynyomó
Viszont itt az a bibi, hogy olyan szinten nem simul bele a REL, hogy talán már azt hallod a legkevésbé, ha olyan hangerőn van, amit még bír. Komolyan mondtuk, hogy nagyon gyenge. Ha suttogva akarod hallgatni a filmeket, akkor jó lehet, de ha mondjuk mozi hangerőn mennek, akkor egyáltalán nem tud érvényesülni ez a sub egy közepes méretű szobában már.
Igen, Gandalf, ez sajnos nagyon gyenge. Nagyon kellett fülelni, h szól-e. Ahogy lentebb is írtam, vígjátékokhoz (és hasonló filemkhez), könnyű halk zenére, nagyon kicsi szobába lehetne megfontolandó. Ronin 18nm-es szobájában a minőségét sem tudtuk megnézni, mert fele akkora szobába tudnám kipróbálni rendesen, sajnos hamar ki kellett kötni.
Ronin:
rel mélynyomó
Viszont itt az a bibi, hogy olyan szinten nem simul bele a REL, hogy talán már azt hallod a legkevésbé, ha olyan hangerőn van, amit még bír. Komolyan mondtuk, hogy nagyon gyenge. Ha suttogva akarod hallgatni a filmeket, akkor jó lehet, de ha mondjuk mozi hangerőn mennek, akkor egyáltalán nem tud érvényesülni ez a sub egy közepes méretű szobában már. Viszont zenére még mindig ajánlatos lehet.
rel mélynyomó
Szerintem aki nem ablakrázó mélyeket akar, hanem csak annyit, hogy meglegyen a mozi "feeling", annek nem biztos, hogy rossz választás.
Amikor elmegyek valahová ahol mozit demonstrálnak, ott a mozi mindig egyenlő a gyomormarkoló mélyekkel és széktáncoltató dübörgésekkel. Én mindig csodálkozom, hogy ezen mit lehet szeretni, hiszen a mélyhangok effektjein kívül semmi más nem érvényesül a moziból. Mindent elnyom a dübörgés. Én sokkal jobban szeretem, ah a sub szépen belesimul a többi hangba és csak annyit ad amennyit éppen kell, hogy dögös legyen.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
rel mélynyomó
Mondtam én, hogy ne vegyél semmit meghallgatás nélkül. Akkor talán már nem a huszadik rendszered fogyasztanád!
Reméljük, hogy most talán megtanúlta
Egyébként hány négyzetméteren hallgattátok meg a szubokat?
kb. 18nm.
Lacy valóban nem kell hanyattesni a nevektől, mi is inkább meghallgatjuk őket vásárlás előtt. A Dynamo egy elég jó sub, szerintem érdemes lenne otthon is kipróbálnod. Vagy akár az Abyss-t, ha akarsz még annyit álldozni egy subra.
-
Vendég
rel mélynyomó
Montam mindíg, nem kell a névtől hanyattesni :kiraly: simán jobb az enyém bár az se noname szvsz
Hallottad már otthon ezt a kettőt?
Otthon nem
rel mélynyomó
Mondtam én, hogy ne vegyél semmit meghallgatás nélkül. Akkor talán már nem a huszadik rendszered fogyasztanád!
Reméljük, hogy most talán megtanúlta
Egyébként hány négyzetméteren hallgattátok meg a szubokat?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"