Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

rel mélynyomó

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

jó, én nem használtam google segítséget
 Jujj, akkor itt csalás történt? Úgy gondolod? Bíztam benne, hogy ránézésre megy ez vkinek itt majd...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: -KP- »

az "E" lemaradt... de majdnem igen.

jó, én nem használtam google segítséget

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

rel mélynyomó

REL Q200E

De kijött más hátsóval is:

Igen, ez a tökéletes válasz!   Az enyém az első szériás volt...

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

rel mélynyomó

q200?
 az "E" lemaradt... de majdnem igen.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3014

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: earforce »

REL Q200E

De kijött más hátsóval is:

SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: -KP- »

q200?

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

rel mélynyomó

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.

rel mélynyomó

Elfelejtett topic egy elsőrangú subokat gyártó cégről...

Ki tudná megmondani, hogy melyik modell látható a képen? Saját képek, valaha birtokoltam egy ilyet, amikor házi-moziztam.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Új REL T sorozat T7 és T9
Passzívmembrános zárt subok

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: hubee »

Fel!

Történet egy REL Q100E -ről:

Nálunk nemrég fejeződött be (remélhetőleg... ) a sub körítésének upgrade-je. Gondoltam leírom mi lett, talán másnak is hasznos lesz.
Első és legfontosabb: a házimozi erősítő teljesen kikerült a rendszerből. Ugyan ennél is be lehetett szorítani a banándugókat fogadó terminálokhoz a high level inputhoz menő kábelt, de olyan siralmas hangja volt, hogy felötlött bennem, hogy eladom a subom... De ha már zenére vettem a REL-t, nézzük meg mit nyújt az Advance Acoustic 305-ösömmel. Konkrétan leesett az állunk a párommal Hatalmas különbség volt, hogy honnan van hajtva a láda. Term. ez korábban a monitorjaimnál is kijött, de a fene se gondolta volna, hogy ilyen helyzetben is számít.
Az első jövevény egy alap 3m-es pc zsinór volt. De ez is hozott változást, hisz' ezzel már be tudtam dugni a ládát a Néhai-féle hifi elosztóba, ami így ki tudta fejteni jótékony hatását.
Ezt követte egy high level input kábel -egyik végén neutrik speakon, másikon banádugókkal- Néhai-nak köszönhetően. Itt éreztem először, hogy valami a helyére a került. Kezdtem szívesebben bekapcsolni a subot. Érezhetően tisztult a mély szekció. A ládát Slam vagy Depth állásba kapcsolva is hallgatható volt. A gyári kábel, főleg 10m-es hosszban azért nem világbajnok, na.
Sajnos mivel szőnyegen áll a REL, mindig az az érzésem volt mikor hozzáértem, hogy nem áll elég stabilan és ez biztos beleszól a hangjába is. Hogyan próbáljuk csökkenteni a szőnyeg hatásait... ?
Mivel a REL -ehhez a típushoz biztosan- nem ajánlja a tüskézést, így maradt a gránit mint opció. Nemsokára meg is érkezett egy gyönyörű körbefényezett fekete kő HK27-nek köszönhetően. Rátéve azonban a subot pár másodperc múlva lefelé görbült a szám... Mondom ennyire sz@r márpedig nem lehet. Itt valami más van. Érezni lehetett, hogy a kő pontosított a mélyen de nagyon nem minden helyzetben. Ahogy kerültek fel a különbőző mély/lábdob dús számok, egy-egy gyorsabb részen ki lehetett hallani, hogy 2x hallom ugyanazt a hangot... Kikapcsoltam és megmozgattam a ládát: érezni lehetett, hogy inog ide-oda pár millimétert.. A kő teljesen sík volt, de az egész instabil volt egyben. Mi legyen.. ?
A hangfalaimnál már bevált Blu-Tack hez nyúltam. Itt term. nagyobb mennyiségben használtam, elvégre 40*40cm a sub. Bevált. A gyurma szépen összefogja a ládát a kővel. Depth állásban egész szépen a Mini-k "alá simul". Slam állásban megvan benne az erő és a pontosság amit egy rock számnál, vagy filmnél kb. elvártam.
Jó zenét !

Vendég

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

REL új szériák

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Elég érdekesre sikeredett a lába.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11481
Kapcsolat:

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Új T-sorozat

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Egy még jobb szub célja pedig az, hogy minél jobban kifárassza a cipelőjét
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Amikor elmegyek valahová ahol mozit demonstrálnak, ott a mozi mindig egyenlo˝ a gyomormarkoló mélyekkel és széktáncoltató dübörgésekkel. Én mindig csodálkozom, hogy ezen mit lehet szeretni, hiszen a mélyhangok effektjein kívül semmi más nem érvényesül a moziból. Mindent elnyom a dübörgés. Én sokkal jobban szeretem, ah a sub szépen belesimul a többi hangba és csak annyit ad amennyit éppen kell, hogy dögös legyen.

igen, a sub "célja" az, hogy támogassa, kiegészitse a frontok mélyeit és nem az, hogy helyettük szóljon.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Vendég

rel mélynyomó

Azért a Q100-ért csak vissza kellett volna szaladni,érdekesebb lett volna a kis csoportteszt :kiraly: Gratula az új sub-hoz!

Ezt mondtam Roninnak is, azt kellett volna elhozni Quake helyett. Bár abban 30cm-es a membrán, az nagyon sok! És ha 1g-al is nehezebb a Dynamonál, már akkor felejtős.

Jelenleg izomlázam van.

Köszi.

Vendég

rel mélynyomó

Még egy kérdés: mekkora hangfal alá kellett dolgoznia?
804. Dynamonak még talán sikerült is...bár nagyon egy szinten mozgott vele mély/mennyiség ügyileg. ML mélyebbre ment, jobban rezgett a kanapé, ezt a mélységet én inkább csak éreztem.

Azért hozzáteszem, h small-ra kapcsoltuk a 804-eseket (Denon 2910-en), mivel kis subok ezek, csak így lehetett vizslatni őket. Nekem kellett a sub, én tudtam mik az igények. Polc hangfal, smallon, szóval a 804-et is így állítottuk be, ennyit tudtunk tenni.

Nálam még jobb lesz. Megtalálom a tökéletes helyét, eldöntöm, h le vagy előre sugárzzon, jobb kábelt használok és mozierősítőn jobban be tudom állítani.

804-nek iszonyat nagy mélye van! Számomra filmek alatt elég mélyet adna (zenére pláne), sub nem kéne 20nm-ig, az biztos (nagyobb szobában nem tudom igényelném-e a subot).

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: 21st »

Viszont itt az a bibi, hogy olyan szinten nem simul bele a REL, hogy talán már azt hallod a legkevésbé, ha olyan hangerőn van, amit még bír. Komolyan mondtuk, hogy nagyon gyenge. Ha suttogva akarod hallgatni a filmeket, akkor jó lehet, de ha mondjuk mozi hangerőn mennek, akkor egyáltalán nem tud érvényesülni ez a sub egy közepes méretű szobában már. Viszont zenére még mindig ajánlatos lehet.
Még egy kérdés: mekkora hangfal alá kellett dolgoznia?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 161

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: heineken »

Azért a Q100-ért csak vissza kellett volna szaladni,érdekesebb lett volna a kis csoportteszt
Gratula az új sub-hoz!

Vendég

rel mélynyomó

Viszont itt az a bibi, hogy olyan szinten nem simul bele a REL, hogy talán már azt hallod a legkevésbé, ha olyan hangerőn van, amit még bír. Komolyan mondtuk, hogy nagyon gyenge. Ha suttogva akarod hallgatni a filmeket, akkor jó lehet, de ha mondjuk mozi hangerőn mennek, akkor egyáltalán nem tud érvényesülni ez a sub egy közepes méretű szobában már.
Igen, Gandalf, ez sajnos nagyon gyenge. Nagyon kellett fülelni, h szól-e. Ahogy lentebb is írtam, vígjátékokhoz (és hasonló filemkhez), könnyű halk zenére, nagyon kicsi szobába lehetne megfontolandó. Ronin 18nm-es szobájában a minőségét sem tudtuk megnézni, mert fele akkora szobába tudnám kipróbálni rendesen, sajnos hamar ki kellett kötni.

Ronin:

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

rel mélynyomó

Viszont itt az a bibi, hogy olyan szinten nem simul bele a REL, hogy talán már azt hallod a legkevésbé, ha olyan hangerőn van, amit még bír. Komolyan mondtuk, hogy nagyon gyenge. Ha suttogva akarod hallgatni a filmeket, akkor jó lehet, de ha mondjuk mozi hangerőn mennek, akkor egyáltalán nem tud érvényesülni ez a sub egy közepes méretű szobában már. Viszont zenére még mindig ajánlatos lehet.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Szerintem aki nem ablakrázó mélyeket akar, hanem csak annyit, hogy meglegyen a mozi "feeling", annek nem biztos, hogy rossz választás.

Amikor elmegyek valahová ahol mozit demonstrálnak, ott a mozi mindig egyenlő a gyomormarkoló mélyekkel és széktáncoltató dübörgésekkel. Én mindig csodálkozom, hogy ezen mit lehet szeretni, hiszen a mélyhangok effektjein kívül semmi más nem érvényesül a moziból. Mindent elnyom a dübörgés. Én sokkal jobban szeretem, ah a sub szépen belesimul a többi hangba és csak annyit ad amennyit éppen kell, hogy dögös legyen.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

rel mélynyomó

Mondtam én, hogy ne vegyél semmit meghallgatás nélkül. Akkor talán már nem a huszadik rendszered fogyasztanád!

Reméljük, hogy most talán megtanúlta

Egyébként hány négyzetméteren hallgattátok meg a szubokat?

kb. 18nm.

Lacy valóban nem kell hanyattesni a nevektől, mi is inkább meghallgatjuk őket vásárlás előtt. A Dynamo egy elég jó sub, szerintem érdemes lenne otthon is kipróbálnod. Vagy akár az Abyss-t, ha akarsz még annyit álldozni egy subra.

Vendég

rel mélynyomó

Montam mindíg, nem kell a névtől hanyattesni  :kiraly:  simán jobb az enyém bár az se noname    szvsz 
Hallottad már otthon ezt a kettőt?

Otthon nem

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: 21st »

Mondtam én, hogy ne vegyél semmit meghallgatás nélkül. Akkor talán már nem a huszadik rendszered fogyasztanád!

Reméljük, hogy most talán megtanúlta

Egyébként hány négyzetméteren hallgattátok meg a szubokat?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”