Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kicsit felhozom a lemezjátszó topikot:
Tapasztalatokat várok Goldring Elektra hangszedővel kapcsolatban.
MM hagszedő 2 gram alatti ajánlott tűerővel ( a lemezjátszómon 3-ig állítható) és az új ára gyakorlatilag a lemezjátszóval azonos, többen semmiképpen nem költök az első tűre.
Vélemények?
Üdv
Rag
méltem
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kicsit felhozom a lemezjátszó topikot:
Tapasztalatokat várok Goldring Elektra hangszedővel kapcsolatban.
MM hagszedő 2 gram alatti ajánlott tűerővel ( a lemezjátszómon 3-ig állítható) és az új ára gyakorlatilag a lemezjátszóval azonos, többen semmiképpen nem költök az első tűre.
Vélemények?
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Lemezjátszó
Miért nem jó a mostani Lacy-féle konfiguráció?
A hibalehetőségeket írtátok, de mi okozza ezeket?
Próbáltam neten keresgélni, de nem találtam válaszokat.
Ha valakinek van ideje és kedve kifejtené?
system
Lemezjátszó
Villásdugót sem forgatok, és CD-t sem festek egyből fekete lemezre írok
más szögből
szal más szögből:
a lemezjátszó futóműved is érzékeny a villásdugó állására. ingyen van kipróbálni. a tápkábelre is (lásd még lemezjátszók külső tápegysége,azaz tápellátása)
cd-t én se festek... de lehet nem hülyeség. nemtom...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Nem is gondoltam, hogy egy hangszedő ilyen problémás lehet..
Vadász!
Ismered a Dual lemezjátszókat? Tudom, hogy nem a legjobb, de ez első lemezjátszóm (Dual 502). Mit ajánlanál hozzá?
http://www.compassnet.com/concept/tables/502.htm
A DL103-at én is néztem, de MC nekem még nem jó..
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Lemezjátszó
Egy Nad 5120-ason mennyire bonyolúlt lecserélni a kart? Lenne egy jelölt, de azon ez a lapos kar van ami nekem nem nagyon jön be. Meg amúgy mennyi javulást lehet várni egy ilyen szerkentyűtől, hogyha ugyanazt a pickupot teszem át amit most használok? Érdemes beruházni azt az amúgy nem túl nagy összeget?
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 2923
Lemezjátszó
A helyén
Nem akarom az örömödet elrontani, de ebbe a hajtányba, -finoman szólva- nem ideális ez a pick-up...
Mert,hogy haza fogja vágni a kacsakarcspágya.A vms ehhez a gyaluhoz jobban passzolt.szvsz.
Hát haza fogja vágni a karcsapágyat, az már csak igaz. Ámde azért a karcsapágyért nem akkora nagy kár. (Persze ma már nem egykönnyen pótolható, az is igaz.) Aztán haza fogja vágni a tűt is, azért a 23 ezerért már kár, de az még pótolható, ráadásul lassú folyamat.
Azonban haza fogja vágni a lemezeket, és azok már sem nem pótolhatóak, sem nem lassú folymat. (10x lejátszás=maradandó károsodás) Ráadásul szvsz. nagyon sok pénzbe is kerültek.
Egyébként még a DL103 a "legnormálisabb" MC (ez okozza a legkisebb kárt), ha már RKK, mert nagy a tűnyomás és kúpos tűje van.
Az egyik legtragikusabb "urban legend" ami elterjedt, hogy a hangszedő a legfontosabb, és egy olcsó lemezjátszóba is bele lehet rakni bármilyen MC-t. Egy MC-hez stabil karfelfüggesztés, alacsony rezonanciájó és magas Q-jú kar kell, és nagyon jó futómű! Egy MC hangszedő energiája ugyanis jóval magasabb, mint MM társaié.
Ha már RKK, akkor csőkar, és nagy engedékenységű hangszedő.
-
Vendég
Lemezjátszó
Mert,hogy haza fogja vágni a kacsakarcspágya.A vms ehhez a gyaluhoz jobban passzolt.szvsz.
Még az is megvan
-
Vendég
Lemezjátszó
A helyén
Nem akarom az örömödet elrontani, de ebbe a hajtányba, -finoman szólva- nem ideális ez a pick-up...
Lemezjátszó
A helyén
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
-
Vendég
Lemezjátszó
Az a helyzet, hogy ma beszereztem első MC hangszedőmet... (lehet hogy az utolsót is? )
Lemezjátszó
Na vegre sok varakzas utan megjott az LP-m Funk V egyenlore meg ideiglenes phonoval mert a MOTH kesik sajna:{{
Hat osszekotottem a dolgokat minden a hegyen hatan a fotot kicsit kesobb:}}
bekapcs es elajul:} jo jo biztos van jobb meg mindenkinek maga fele hajlaik de akkor is baromi jo, es ha a phon is megjon.......
Irok majd meg tapasztalatokat de meg tul komplikalt a hallgatas igy.
Koszi SSS es Revox
Nagy gratula :vazeg:
A cucchoz is meg a türelmedhez is :kiraly:
És mindenképpen várjuk a beszámolót!!!!!!!!!!!!!
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Na vegre sok varakzas utan megjott az LP-m Funk V egyenlore meg ideiglenes phonoval mert a MOTH kesik sajna:{{
bekapcs es elajul:} jo jo biztos van jobb meg mindenkinek maga fele hajlaik de akkor is baromi jo, es ha a phon is megjon.......
Koszi SSS es Revox
Gratulálok!!!
Végre valakinek lett! Mindenképp írj róla!
Lemezjátszó
Koszi SSS es Revox
Gratulálok!!!
Végre valakinek lett! Mindenképp írj róla!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Lemezjátszó
Koszi SSS es Revox
Lemezjátszó
A szénszálas kefe is feltöltheti, ezt a Goldring állította, mert volt olyan szénszálas keféje amit a hozzáadott kábellel le kellett földelni.Szerintem legjobb ha nem törölgeted a lemezt.
"Szerintem legjobb ha nem törölgeted a lemezt"
Szerintem, meg csak törölgesse nyugodtan a szénszálas kefével! A lemez egyébként pompássan fel tud töltődni fogás közben a levegő súrlódásától is, főleg, ha nagyon száraz a levegő! Ezen segít a zerosat pisztoly, de nálunk, /tudtommal/ nem forgalmazza senki...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
- tz-
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Lemezjátszó
A szénszálas kefe is feltöltheti, ezt a Goldring állította, mert volt olyan szénszálas keféje amit a hozzáadott kábellel le kellett földelni.
Szerintem legjobb ha nem törölgeted a lemezt.
Lemezjátszó
szénszálas kefe mindkét helyen a tisztítás, bár itt most az első alkalommal elmaradt,
földelve mindkét gép rendesen volt/van. Lehet a vonaton szedett össze valamit?
system
- tz-

- Értékelés: 1
Lemezjátszó
A pattogást akár a tű is összeszedheti mint statikus töltést.
A lemezeket szoktad-e törölgetni, mert ha igen akkor a bakeli, nagyon jól fel tud töltődni. De okozhatja a pattogást az is, hogy nincs jól földelve a lemezjátszó és rajta a kar.
Lemezjátszó
egész más az erősítő (marantz+mission fent, sony+Wharfik itthon),
de gondoltam a pattogást a tű szedi össze, nem?
system
- GARFIELD13

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. NAD 5120-as lemezjátszóhoz vásároltam laposkart. A karban van egy tű nélküli hangszedő, amit szívesen kipróbálnék. Típusa: Ortofon X1-MC. Lehet ebbe tűt rakni, vagy ezekben nem cserélhető külön. Az információkat előre is köszönöm. Üdv.
Ezekben az MC hangszedőkben nem lehet tűt cserélni házilag. Vissza kell küldeni a gyárba, ahonnan kapsz gyakrolatilag egy újat. (Na jó van néhány cég, ahol vállanak javítást, új tű beszerelését, de az nem ebben az árkategóriában mozog) Ez a hangszedő árának fele, kétharmada szokott lenni.
Szia! Köszönöm a választ. Akkor esetleg a Lisys-nél megpróbálom, mert náluk láttam anno ortofon hangszedőket, de ha nem megy akkor marad szobadísznek, bár szívesen meghallgatnám.
- GARFIELD13

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Ha eddig cső karod volt, akkor a lapos kar visszalépés.
Ilyen régi MC hangszedőhöz nem kapsz már tűt.
Szia! Köszönöm a választ. A laposkart azért vettem, mert a csőkar ellensúly felfogatásával van egy kis gond, de addig nem mertem hozzányúlni amíg nincs másik kar. Ha sikerül rendesen rögzíteni, akkor az kerül vissza.