Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Windows biztonság

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

NEm fogjátok elhinni.

Az egyik gép IP-je 192 helyett 195-tel kezdődött.
Minvégig jó lett volna, erre emiatt nem tudtam másolni egy hete.

Azért köszi mindenkinek a segítséget, legalább ennyivel is többet tudok a hálózatokról! :kiraly: horror.gif

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Mester »

Akkor meg csak a MAC címüket írd át valamire.
Vagy uninstall tcp/ip protokoll aztán windóz cd-ről vissza.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Windows biztonság

Hát kapcsold ki a gépet és megszakad. A másolós témát meg próbáld ki egy másik hálókártyával, hátha.

Laptopban kártyacsere?
PC-n integrált alaplapi hálókártyacsere?

Azért köszi!

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Mester »

Hát kapcsold ki a gépet és megszakad.
A másolós témát meg próbáld ki egy másik hálókártyával, hátha.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Windows biztonság

Még egy dolog, a Hálózati kapcsolatok ablakban a helyi háó állítólag másfél napja aktív.
Ezt szét sem lehet kapcsolni?

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Windows biztonság

milyen IP cimeik vannak a gépeknek? milyen network mask van beállitva?
ping másik_gép_ipcime parancsra mit dob ?

egyenlőr ennyi

Köszi szépen, hogy segítetek, rendesek vagytok!
Az Ip-k a következők:

1. gép:
192.168.64.2

a 2. gép ip 192.168.64.5
A maszk 255.255.255.0 mindkét gépen.
Ezenkívül van egy közös munkacsoprt.
Ezekkel a beállításokkal egy hete minden gond nélkül tudtam mappát megosztani.
Most meg már semmi.
Ez az UsB-s dolog vonzó,de elég drágának tűnik.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: arty »

Kérlek, segítsetek, köszi szépen előre is!(már próbáltam az IP címeket is variálni, de sehogy semmi. NEm lehet ezt a helyi kapcsoaltot valahogy resetelni, vagy újracsinálni?)

parancssorba kiadni:
IPCONFIG /ALL

milyen IP cimeik vannak a gépeknek? milyen network mask van beállitva?
ping másik_gép_ipcime parancsra mit dob ?

egyenlőr ennyi

Desert: eszközkezelőben, az idevezérlő tulajdonságainál DMA módban vannak a rácsatlakoztatott eszközök ? (winyo, dvdiro, stb)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Feladom ,ma már össze akartam törni mindkét gépet.

Tudom, hogy drágább megoldás, de pl annó mikor se hálózat, se semmi nem volt, és a laplink kábel (emlészik erre még valaki? ) se működött, vagy baromi lassú volt... és nagyméretű filéket kellett ide-oda másolnom az asztali és a laptop között, na akkor vettem egy USB-USB két gépet összekötő "bigyót" .
Ez egy olyan kábel, aminek mindkét végén gépoldali usb dugó van, a közepén meg egy varázsdoboz, ami nem engedi a két gép tápját össze.
Van egy kis progi is hozzá, azt elindítva két ablakban megjelen a két gép, és aztán ott ide-oda fel-le bárhova lehet másolgatni.
Úgy 6000 ft körül van mostanában és már usb2, így elég gyors, nekem még az 1 van, de azzal is el lehetett lenni.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Windows biztonság

Köszi, de minden lehetésges módon megprábltam már.
A lehetésges problémás gépre már az XP-t is újraraktam, ma ráment az egész délelőttöm, de semmi.

Még nagy hálózat szki ismerős is átnézte a gép beállításait MSN távsegítség opcióval.(edig erről nem is tudtam)

NEm tudom mi lehet.
Azelőtt jó volt.
Megadva a helyes IP mindkét gépen, azonos munkacsoport.
Kábel bedugva mindkét gépen, egyiken a kiválasztott mappát megosztom.
Megjelenik mindkét gépen a hálózati helyek mappában(?) és simán lehetett másolni.

Most meg egyszeráen nem jelenik meg a megosztott mappa, sőt a gépet sem találja a hálózaton.
Mikor a kábelt bedugom, kiírja,h. kapcsolat létrejött, innen meg semmi jelzés a másik gépről.
Ja, és,ha a helyi háló ablakában a javítás fülre klikkelek, simán megcsinál midnent és helyesnek ír ki, szóval újratelepítés után a NetBT és WINS hibaüzenet megszűnt. De hiába.

Feladom ,ma már össze akartam törni mindkét gépet.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: sozs »

Nálam is a tűzfal okozza a gondot, ráadásul 2 gépen 98, egyen xp megy, xp beépítetje nem enged be, néha meg igen......

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok! 
Remélem, nem nagyon off itt a kérdésem:

Két gépet összekötöttem kábellel (ami az ADSL modemhez is kell), mappák megosztása és másolása céljából.
Be van állítva az IP mindkét gépen, közös munkacsoport, jól is ment a másolás hetekig.
Pár napja azonban az egyik gép nem látja a megosztott mappákat.
Ha a kapcsolat javításra klikelek, ezt az üzenetet kapom:
A javítási művelet következő lépései sikertelenek voltak:
A NetBT távoli gyorsítótárához tartozó névtábla törlése és újratöltése.
A Névfelszabadítási csomagok küldése a WINS szolgáltatásnak, majd a frissítési művelet megkezdése.
Forduljon a rendszergazdához,vagy a netszolgáltatóhoz.

Kérlek, segítsetek, köszi szépen előre is!
(már próbáltam az IP címeket is variálni, de sehogy semmi. NEm lehet ezt a helyi kapcsoaltot valahogy resetelni, vagy újracsinálni?)

Én totál dilettáns módon újra elindítanám a hálózat beállítása varázslót a Vezérlőpultról. Az végigkérdezi, hogy milyen a rendszered, hogyan csatlakoznak a gépek a nethez és egymáshoz, stb.
Nem lehet, hogy valamilyen tűzfal progi blokkolja az adatcserét? Esetleg a belső kapcsolatról teljesen kikapcsolhatnád a tűzfalat.
Nálam a FireWire kapcsolatot tiltotta le a Windóz tűzfal valamilyen okból kifolyólag, a gép felismerte a kamerát, aztán mire elindítottam volna, kiírta, hogy "No deivice is connected". Újracsináltattam a hálózatot, az 1394-es kapcsoltaról lekapcsoltam a Windóz tűzfalat és minden jóra fordult, mint a mesében.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég

Windows biztonság

Sziasztok!

Remélem, nem nagyon off itt a kérdésem:

Két gépet összekötöttem kábellel (ami az ADSL modemhez is kell), mappák megosztása és másolása céljából.
Be van állítva az IP mindkét gépen, közös munkacsoport, jól is ment a másolás hetekig.
Pár napja azonban az egyik gép nem látja a megosztott mappákat.
Ha a kapcsolat javításra klikelek, ezt az üzenetet kapom:
A javítási művelet következő lépései sikertelenek voltak:
A NetBT távoli gyorsítótárához tartozó névtábla törlése és újratöltése.
A Névfelszabadítási csomagok küldése a WINS szolgáltatásnak, majd a frissítési művelet megkezdése.
Forduljon a rendszergazdához,vagy a netszolgáltatóhoz.

Kérlek, segítsetek, köszi szépen előre is!
(már próbáltam az IP címeket is variálni, de sehogy semmi. NEm lehet ezt a helyi kapcsoaltot valahogy resetelni, vagy újracsinálni?)

Desert
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Desert »

Hello Szakemberek!
A következő probléma megvilágításában kérnék hasznos információt vagy tanácsot.
A gépemen Windows XP rendszer van, ami ezidáig, éveken keresztül, nagyon jól együttműködött a "Nero" íróval, "Shrink"-el, "Decrypter"-el. Egy hét használaton kívüli állapot után (szabadság miatt), azt tapasztaltam, hogy fenti programok rendkívül lelassultak és 2-3x annyi időt vesznek igénybe egy feladat végrehajtására. Csak a dvd-vel és az írással kapcsolatos programok gyengültek le. A gépen lévő többi alkalmazásban nem érzékelek "negatív" változást vagy romlást.
Az újbóli használatbavétel után csak a "decrypter" lett frissítve az új verzióval aug. 14-én. Semmi más új program nem került fel, vagy le, illetve szándékos változtatást nem tettem.
Azt már próbáltam, hogy leinstalláltam a decryptert, de a helyzet nem változott, ugyanolyan lassú maradt a Nero.
Hozzáértő véleményetek szerint mi lehet a hiba? Mit kell vagy mit érdemes tenni a helyzet korábbi állapotra való visszahozására?
Az érdemi segítséget nagyon köszönöm!
Üdv!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Windows biztonság

Lehúztam a dvd írókat, és a következőre jutottam.dvd vagy cd rom nélkül működik rendesen, de ha akár egy cd rom-ot beteszek, már nem lesz jó, újraindul a gép...
Mi lehet még a gond?

Alaplap.. . kollegámnak ugyan ez volt a hiba, és sajna nem úszta meg kellett egy új alaplap néki

A gép garis, és ráadásúl újra húztam az XP-t, és a hiba maradt.
A rendszertulajdonságok>speciális>indítás és helyreállítás menüben kikapcsoltam az újraindítás lehetőségét, és eddig hiba nélkül megy minden....
Az lesz a vége, hogy megy gari javításra a gép....

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Vendég

Windows biztonság

Lehúztam a dvd írókat, és a következőre jutottam.dvd vagy cd rom nélkül működik rendesen, de ha akár egy cd rom-ot beteszek, már nem lesz jó, újraindul a gép...
Mi lehet még a gond?

Alaplap.. . kollegámnak ugyan ez volt a hiba, és sajna nem úszta meg kellett egy új alaplap néki

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Windows biztonság

Lehúztam a dvd írókat, és a következőre jutottam.
dvd vagy cd rom nélkül működik rendesen, de ha akár egy cd rom-ot beteszek, már nem lesz jó, újraindul a gép...
Mi lehet még a gond?

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Windows biztonság

Köszi, megpróbálom!

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Igc »

Húzd le valamelyik DVD írót, ha nem produkálja, akkor az volt a gond és csak át kell variálni az eszközbekötést; ha ezután is csinálja, akkor más a gond...
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Windows biztonság

A másik!

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Windows biztonság

Szasztok!
Nem tudom menyire idevág, de akadt egy kis gondom a Windows-al.
Állandóan újraindúl, és valószínüleg a két dvd író miatt.
A képen a látható miért indította újra az XP a gépet, de leszedtem a dvd driverét, indításkor újra rakta, de mindíg elő jön a hiba, főleg ha valamelik progi használná a dvd-t.
Leg jobb példa, mikor a netre mennék fel MOHa-ni, addig nincs gond amig fellépek a szerverre, de mikor töltené be a pályát, na akkor indúl újra!
Segitsetek, mit tegyek még? Egyre rosszab...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Windows biztonság

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Tegnap több t-online-os internetes ismerősöm jelezte, hogy jelszót kért az apronet. Szóval nem géphiba.
Bezzeg akiket én hívtam mindenkinek jó volt. Engem meg
az ideg!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Windows biztonság

Tegnap több t-online-os internetes ismerősöm jelezte, hogy jelszót kért az apronet. Szóval nem géphiba.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Gondolt egyet ma az Explorer, és jelszót kér az www.apronet.hu megnyitásához.Tudtok valami okosat?

Nálam nem kér sem az explorer, sem az opera. Mikor kéri a jelszót?

Ha beírom,ha rámegyek a kedvencekben,nem engedi megyitni a lapot,kéri a felhasználó nevét meg a jelszót.Más minden megy.

EZ az az oldal?

Mert ez nálam gond nélkül megy És így sajnos passz. Talán vírus, vagy valami egészen más nyűg lehet

Igen ez az oldal,NOD32-vel átnéztem semmi,lehet az XP zanzult meg marha boldog vagyok.

Ötlet:

Explorer -> eszközök -> tulajdonságok:

Összes temporary file és egyéb töröl, valamint MINDEN ablakban "alapállapot visszaállítása" kérelem.

Ez ELVILEG alapba rakja az Iexplorert.

Köszi a segitséget csináltam egy rendszer visszaállitást ozt megjavult!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Gondolt egyet ma az Explorer, és jelszót kér az www.apronet.hu megnyitásához.Tudtok valami okosat?

Ha beírom,ha rámegyek a kedvencekben,nem engedi megyitni a lapot,kéri a felhasználó nevét meg a jelszót.Más minden megy.

EZ az az oldal?

Mert ez nálam gond nélkül megy És így sajnos passz. Talán vírus, vagy valami egészen más nyűg lehet

Igen ez az oldal,NOD32-vel átnéztem semmi,lehet az XP zanzult meg marha boldog vagyok.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Windows biztonság

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”