Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
Írható Cd-k
a Westendben ne nézd; lóf...sz van ott nem Fuji! nemrég néztem, kb 3 féle írható cd van.
még nem fejezték be az átalakítást?
Hát, szerintem befejezték, de télleg nincs ott semmi, nagyon gáz...
ehogy fejeztéke be! még a fél bót szétvan verve. a pénztáros néni azt mondta,h szeptember 30 a határidő! :kiraly:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11048
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
akkor írjunk akkora sebességgel amit enged a lemez,h tuti jó legyen?
Szerintem a 8x sebesség jó kompromisszum.
Írható Cd-k
Egyébként az újabb lemezek már nem nagyon szeretik állítólag a lassú írkálást. Min. 8-12x-et szeretik. Magyarázatnak annyit kaptam, hogy "úgy vannak kalibrálva"...
Ez bizony így van. 4x-6x sebességre kalibrált lemezeknél több hiba keletkezik 1x írásnál, mint a névleges tempóban.
Szerintem inkább. Ha észreveszel különbséget a hangon, meghívlak egy mars csokira.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 685
Írható Cd-k
szerintem 8* sebességnél többel nem szabad megírni, bár lehet, ez csak egy tévesen elterjedt nézet, mert állítólag volt vmilyk pécés újságban, hogy 12* és feljebb kell megírni a lemezeket, mert "az a jó", az írókat lemezeket így találták ki.gondolom az "újabbakat".
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Írható Cd-k
a Westendben ne nézd; lóf...sz van ott nem Fuji! nemrég néztem, kb 3 féle írható cd van.
Hát, szerintem befejezték, de télleg nincs ott semmi, nagyon gáz...
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
- GTomi
- V.I.P.
Írható Cd-k
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Írható Cd-k
Min. 8-12x-et szeretik. Magyarázatnak annyit kaptam, hogy "úgy vannak kalibrálva"...
Na de mit jelent ez a "kalibrálva"?
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Írható Cd-k
Sentinel, jó neked, a Plextorom nem megy 4x írás alá...
Ez egy régebbi Plextor, azért ír egyszeresen...
Írható Cd-k
Egyébként az újabb lemezek már nem nagyon szeretik állítólag a lassú írkálást. Min. 8-12x-et szeretik. Magyarázatnak annyit kaptam, hogy "úgy vannak kalibrálva"...
Ez bizony így van. 4x-6x sebességre kalibrált lemezeknél több hiba keletkezik 1x írásnál, mint a névleges tempóban.
Írható Cd-k
nekem Plexwriter 54x van.ami 4x alatt is ír,bár eddig még nem próbáltam ki ilyen lassan.
Írható Cd-k
Nemtom melyik a jobb waw, image vagy közvetlenül történő írás. A közvetlenül történő vmiért nekem veszélyesebbnek tűnik, több hibalehetőséggel, pedig lehet nincs igazam.Én javaslom a Nero Image recorderét kipróbálásra.
A Fujit megnéem a Mediában, köszi!
Írható Cd-k
A Memorex Black lemezen pl. fel is tüntetik, hogy nem lehet 1-2* írni csak 4-...*
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC
Írható Cd-k
Én sajnos még egyetlen olyan gyári CD-vel sem találkoztam amelyiken rajta lettek volna ezek az infók. /fredb /
A freedb a lemez azonosítója alapján tölti le a szám- és lemezcímeket. A lemezen lévő címek a CD Text miatt vannak. Fura, hogy még nem találkoztál ilyennel.
Pedig a lejátszom meg tudja jeleníteni a CD-Text infókat, de idáig egyetlen gyári lemezen sem talált ilyet. Grabbelésnél semmi gond, paraméterként be van állítva, hogy használja a fredb-t ha a lemezen nincs semmi. Kiírás után a CD gond nélkül megjeleníti a szövegeket.
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
Én sajnos még egyetlen olyan gyári CD-vel sem találkoztam amelyiken rajta lettek volna ezek az infók. /fredb /
A freedb a lemez azonosítója alapján tölti le a szám- és lemezcímeket. A lemezen lévő címek a CD Text miatt vannak. Fura, hogy még nem találkoztál ilyennel.
Írható Cd-k
lemez és számcímek.
ez akkor lehet "fontos" , ha zenehallgatónak olyan lejátszója van (ami szvsz teljesen felesleges egy lejátszóba, parasztvakításnak gondolom) ami kiírja a számok címeit.
Írható Cd-k
Szinte minden íróval lehet kis sebességgel írni, legalábbis piokkal (próbáltam), megoldás az ImgBurn progi, (asszem az alcohol-t fejlesztők csinálták ezt is, az alcohol előtt, sőt még fejlesztik ha jóltudom)..lehet benne 1x-esen is írni (ajánlott szerintem 1x-esen írni, tovább tart, de a lemez se megy tönkre olyan hamar, persze nem árt normális márkára írni)
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
- GTomi
- V.I.P.
Írható Cd-k
lemez és számcímek.
ez akkor lehet "fontos" , ha zenehallgatónak olyan lejátszója van (ami szvsz teljesen felesleges egy lejátszóba, parasztvakításnak gondolom) ami kiírja a számok címeit.
Írható Cd-k
Egyébként az újabb lemezek már nem nagyon szeretik állítólag a lassú írkálást.
Min. 8-12x-et szeretik. Magyarázatnak annyit kaptam, hogy "úgy vannak kalibrálva"...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
Image írásnál a lemez minden információját átmásolod, grabbelésnél csak egy részét, néhány információ (ami közvetlenül nem érinti a hanganyagot) ilyenkor elveszik.
Mik ezek az infók egyébként?
Időkódok, lemez és számcímek, metaadatok. Az image file egy tükörkép a lemezről. Az így írt CDket gyárinak ismeri fel a lejátszók nagy része, mert rajta van minden infó. Ettől persze lehetnek különbségek, de az már a hiba kategóriája.
Írható Cd-k
Image írásnál a lemez minden információját átmásolod, grabbelésnél csak egy részét, néhány információ (ami közvetlenül nem érinti a hanganyagot) ilyenkor elveszik.
A grabbelésnél csak a wav-ok, az image-nél a számok közti szünet (vagy nincs szünet) stb is.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Írható Cd-k
nem tudod, aztt "megcsinálni", hogy usb-én csatlakoztatod?
Sajna nem.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- GTomi
- V.I.P.
Írható Cd-k
nem tudod, aztt "megcsinálni", hogy usb-én csatlakoztatod?
nálam az Imac-hez, külső író van, 4* fölé nem enged amúgy sem, de ha engedne (nem zenét) akkor csak 8* írnám meg.
Írható Cd-k
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Írható Cd-k