Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Írj tesztet a házimozidról, hi-fidrôl!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

- az en cuccom uberfasza.., a legjobb..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

szerintem jó ötlet.
különböző gépek alkotnak EGY rendszert...
én most nem írnék, mert változni fog egy-két dolog...
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Szerintem ilyeneket a készülékek / dobozok saját topicjában kellene leírni. Felesleges egy gyűjtőtopic, ahol különböző gépekhez tartozó vélemények és hozzászólások keveredhetnek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mert egyféle konfigurációja van és kész.Én is leírhatnám a tesztem, aminek a konklúziója, hogy miért ne használjunk pl. Pioneer VSX-D1011-et vagy Heco Mythos 500-at, de nem teszem, mert tudom, hogy külön-külön nem rosszak, csak így összepárosítva nem az igazi

Na pont ez lenne a lényeg.

le is írtad : a kettő nem jó együtt, ill. külön jók.
ez már érdekes lehet egy érdeklődőnek is.

Az indításból nekem az jött le, hogy komponensekről kellene írni.
Arra kicsi az esély, hogy ez a párosítás sokaknak van, de ki tudja?
Akkor kérdezek is:
Van-e valakinek tapasztalata tube kialakítású sub-ról? Méret, hangszóró(k) helye, miről van hajtva, stb.)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: GTomi »

mert egyféle konfigurációja van és kész.Én is leírhatnám a tesztem, aminek a konklúziója, hogy miért ne használjunk pl. Pioneer VSX-D1011-et vagy Heco Mythos 500-at, de nem teszem, mert tudom, hogy külön-külön nem rosszak, csak így összepárosítva nem az igazi

Na pont ez lenne a lényeg.

le is írtad : a kettő nem jó együtt, ill. külön jók.
ez már érdekes lehet egy érdeklődőnek is.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az a baj, hogy egyszerű halandó nem tud rendes tesztet írni, mert egyféle konfigurációja van és kész.
Én is leírhatnám a tesztem, aminek a konklúziója, hogy miért ne használjunk pl. Pioneer VSX-D1011-et vagy Heco Mythos 500-at, de nem teszem, mert tudom, hogy külön-külön nem rosszak, csak így összepárosítva nem az igazi ( mindkettő a felső frekitartományban nyomul inkább ).

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

off.: de  pont a h/k erölködő topikba idézte be vki a 2 teljesen ellentmondó teszt eredményét, ami éppen a hangzásra vonatkozott. ha jól rémlik, az egyik szerint zenei, a másik szerint nyers, pontos....
Hát épp ez az!

Kinek mit jelent a "zenei", vagy a "nyers".

mondjuk ezért lehet érdekes, hogy x fórumtárs leírja h/k tesztjét, y fórumtárs szintén, milyen hangfal, kábel és az neki otthon, hogyan is szól.

viszont az a véleményt a "többiek" tiszteletben tartanák, egyszerűen "csak" le lenne írva, mint egy újságban.

vagy én gondolom ezt naívan?

a cseszegetésre, meg ott van a többi fórum.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Posza »

off.: de  pont a h/k erölködő topikba idézte be vki a 2 teljesen ellentmondó teszt eredményét, ami éppen a hangzásra vonatkozott. ha jól rémlik, az egyik szerint zenei, a másik szerint nyers, pontos....
Hát épp ez az!

Kinek mit jelent a "zenei", vagy a "nyers".
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Arra gondoltam, talán arra jó lenne ez a topik (amennyiben nem, akkor kéretik törölni), hogy akinek van kedve hozzá, írja meg a maga (szubjektív) kimerítô   tesztjét a hangfalairól, erôsítôjérôl, megjelenítôjérôl, akár összetevôkre lebontva és végül egyfajta konklúzióval zárva tesztjét.
Ha ez a topic beindulna, akkor végeláthatatlan vitákat szülne szerintem.

azért gondolnám, hogy nem, hiszen mondjuk, ha Te írsz egy tesztet az otthoni cuccodról, az a saját véleményed lesz, hogy Neked "mit" jelent.
és mondjuk, nekem Baja messze is van, nem megyek le ellenőrizni, és esetleg megcáfolni a Te véleményedet :kiraly:

ezért lenne szubjektív, megpróbálva tiszteletben tartani a másik véleményét.

de megmondom őszintén az fel sem merült bennem, hogy ebből vita lehetne.

off.: de pont a h/k erölködő topikba idézte be vki a 2 teljesen ellentmondó teszt eredményét, ami éppen a hangzásra vonatkozott. ha jól rémlik, az egyik szerint zenei, a másik szerint nyers, pontos....

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Posza »

Arra gondoltam, talán arra jó lenne ez a topik (amennyiben nem, akkor kéretik törölni), hogy akinek van kedve hozzá, írja meg a maga (szubjektív) kimerítô tesztjét a hangfalairól, erôsítôjérôl, megjelenítôjérôl, akár összetevôkre lebontva és végül egyfajta konklúzióval zárva tesztjét.
Ha ez a topic beindulna, akkor végeláthatatlan vitákat szülne szerintem.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Arra gondoltam, talán arra jó lenne ez a topik (amennyiben nem, akkor kéretik törölni), hogy akinek van kedve hozzá, írja meg a maga (szubjektív) kimerítô :kiraly: tesztjét a hangfalairól, erôsítôjérôl, megjelenítôjérôl, akár összetevôkre lebontva és végül egyfajta konklúzióval zárva tesztjét. Gondolom nem kis meló lesz leírni...

Egyre többen "tévednek" ide a Fórumra tanácsokat kérni, mégha csak rövid idôre is, aztán van aki itt is ragad, nekik is segítség lehetne.

Nem beszélve arról, hogy "igazi" házimozis újság sincs a piacon, (vagy csak én nem tudok róla?) ami segítséget nyújtana ez ügyben.

Szóval a lényeg: a helyiség akusztikája elrendezése mit tesz hozzá, vagy éppen vesz el a hangzásból, hogyan szól sztereóban, mit tett hozzá mondjuk egy cd lejátszó a hangzáshoz, vagy a dvdnek milyen a sztereó hangja, milyen az erôsítô hangzása, milyen zsinórokat használ, a hangfalakhoz hogyan köti hozzá stb stb stb.

Esetleg azt is, hogyha tudja (bár miért nem tudná ? ), hogy mi mennyibe került újkorában, ill. mennyi lehet most a használt ára.

Szerintem nagy segítség lenne kezdô házimozisoknak, esetleg azoknak is, akik nem tudnak sok pénzt ráfordítani az építésre, de azért elfogadható hangzásra vágynak.

Azt veszem észre, hogy a belépô szintu", (talán a középkategóriásokról még igen) cuccokról -pedig sokan innen kezdik- nem sok szó esik, és az újságok tesztjei általában (jó)pár százezrestôl a több millásig terjednek.( persze néha azért akadnak kivételek).

Itt a fórumon nem egyszer találkoztam olyan hozzászólással : "az én rendszerem, nem olyan drága, mint a tiétek".

Mielôtt kapnék a fejemre : természetesen én is meg fogom írni a tapasztalataimat enyémrôl, lassan már a "végére" érek, csak le kell még írnom

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”