Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: BitStream »

Nálam tüskéken áll az állvány, és tüskéken áll a doboz is az állványon. Nincs rezonancia, minden szép és jó. Mondjuk tény, hogy 22kg/db az állvány, meg 8kg/db a doboz, így elég masszív önmagában az egész... Sajnos mást nem nagyon ajánlhatok, a polcon valószínüleg nem lesz 100%-os a doboz sosem...
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1

venyerin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Tannoy

Hozzászólás Szerző: venyerin »

Sziasztok, 
Én egy pár Fusion-2-t hajtok, nem roszz. Mindent toronymagasan ver felbontásban, ami előtte erre járt , még basszusa is akad, és el is fér a polcomon. 

Viszont talán túl könnyű ekkorka mérethez és erőhöz a 6kg-os doboz, nagyon könnyen berezonál némely zenékre.  Ekkorában homokozni se lehet sajna...

Kábel: most álltam át bi-wiringre (a drót maga Neotech KS-1440, állítólag nem egy valami), mégis hatalmas az előrelépés, mindenkinek erősen ajánlom! 

Hello,

Próbáld meg tüskékre rakni a dobozt, ha akkor is rezonál, akkor meg tüskékre + a földre rakva is hallgasd meg. Lehet, hogy a polc nem elég masszív alá. Esetleg teszt jelleggel pakolj a tetejére pár lexikont...

Igen, én is gondoltam már ezekre...
Nem natúr fenyődeszkából szokott lenni a tuti hangfalállvány, annyi szent. De én meg pont azért vettem ezt a típust, mert pont befért a polcra. Rendes tüskéknek nem maradt ott hely, meg ezen a polcon fene se tudja, érnek-e valamit.

Esetleg valami rezgéselnyelő rétegke, mondjuk valami parafa vagy ilyesmi? Vagy pont hogy a maximális merevség a cél?

Vívok még párat ez ügyben...

Az igazi megoldás persze ez lenne, csak a kastélyt kéne megtalálni köré:

Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Sziasztok, 
Én egy pár Fusion-2-t hajtok, nem roszz. Mindent toronymagasan ver felbontásban, ami előtte erre járt , még basszusa is akad, és el is fér a polcomon.

Viszont talán túl könnyű ekkorka mérethez és erőhöz a 6kg-os doboz, nagyon könnyen berezonál némely zenékre. Ekkorában homokozni se lehet sajna...

Kábel: most álltam át bi-wiringre (a drót maga Neotech KS-1440, állítólag nem egy valami), mégis hatalmas az előrelépés, mindenkinek erősen ajánlom!

Hello,

Próbáld meg tüskékre rakni a dobozt, ha akkor is rezonál, akkor meg tüskékre + a földre rakva is hallgasd meg. Lehet, hogy a polc nem elég masszív alá. Esetleg teszt jelleggel pakolj a tetejére pár lexikont...
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1

venyerin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hozzászólás Szerző: venyerin »

Sziasztok,

Viszont talán túl könnyű ekkorka mérethez és erőhöz a 6kg-os doboz, nagyon könnyen berezonál némely zenékre. Ekkorában homokozni se lehet sajna...

Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Mától én is Tannoy tulaj lettem! Sensys DC1.
Nemrégen kötöttem be,csak épp ismerkedem vele.
Videoton után óriási ugrás a hangzásban.
Főleg azlepett meg,hogy semmi erőlködés nincs a hangjában,hiába tekerem a hangerőt.Ugyanúgy szól csak persze hangosabban.
Jöhetnek a tesztelős napok,sok hallagtózással.
Nagyon tetszik is,a fülemnek is így egyből,bár már hallottam,de itthon is.
Egyenlőre még "gagyi" kábellel van kötve valami SAL ahogy néztem a kábelemen.
Milyen kábelt ajánlotok hozzá?
Ebben eszméletlen tanácstalan vagyok,úgy kb 15-20ezer érszegmensben a 2,5 m pár.
Azhiszem majd bevállaok később egy centert is de lehet csak sima Sensys lesz,de lehet nem Az egységes hangkép miatt.
Na most megyek kicsit edzem a füleimet.

Üdvözlet a "csapatban"

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Tannoy

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Mától én is Tannoy tulaj lettem! Sensys DC1.

Gratulálok

Jó bejáratást hozzá! nem is ! Hozzá!
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

mrspock
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hozzászólás Szerző: mrspock »

Mától én is Tannoy tulaj lettem!
Sensys DC1.
Nemrégen kötöttem be,csak épp ismerkedem vele.
Videoton után óriási ugrás a hangzásban.
Főleg azlepett meg,hogy semmi erőlködés nincs a hangjában,hiába tekerem a hangerőt.Ugyanúgy szól csak persze hangosabban.
Jöhetnek a tesztelős napok,sok hallagtózással.
Nagyon tetszik is,a fülemnek is így egyből,bár már hallottam,de itthon is.
Egyenlőre még "gagyi" kábellel van kötve valami SAL ahogy néztem a kábelemen.
Milyen kábelt ajánlotok hozzá?
Ebben eszméletlen tanácstalan vagyok,úgy kb 15-20ezer érszegmensben a 2,5 m pár.
Azhiszem majd bevállaok később egy centert is de lehet csak sima Sensys lesz,de lehet nem Az egységes hangkép miatt.
Na most megyek kicsit edzem a füleimet.

TV:Panasonic Px30 A/V:Harman/Kardon avr235
DVD:Philips dvp630 Cd:Technics SL-PG340 Center:Koda Sl601C
Front:Tannoy Sensys DC1Surr:Wharfedale H80-S30D
Sub:Wharfedale PC12+

A nem kiemeltek lecserélés alatt!

mrspock
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hozzászólás Szerző: mrspock »

Nagyonjól néz ki!
És még miylen jól szólhat!
Kérünk egy kis tesztet,mik az otthoni benyomásaid a dobozról.
Bár rossz nemlehet,hisz Tannoy:-)
Egyébként lehet a héten én is updatelek egypárat.Megkell néznem a költségvetést,és nyugdijazom a videotonjaimat.
Csak azon töprengtem,hogy várja e még 1 hónapot,és vegyek állókat,bár a jelenlegi szobámban bőven eléglenne a polc is.Az a dilemmám még,hogy centernek,sima sensyst,vagy DCC-legyen.De az még odébb lesz.
Szóval írd le hogyaqn hallod a kis dobozokat!
Gratulálok egyébként,és sok zenehallgatást!Remélem hamarosan sorstársak leszünk!

TV:Panasonic Px30 A/V:Harman/Kardon avr235
DVD:Philips dvp630 Cd:Technics SL-PG340 Center:Koda Sl601C
Front:Tannoy Sensys DC1Surr:Wharfedale H80-S30D
Sub:Wharfedale PC12+

A nem kiemeltek lecserélés alatt!

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Doboz update után...

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Tannoy

Hozzászólás Szerző: blaki »

Hallott már valaki Tannoy M2 és Tannoy Mx2 hangfalat egymás mellett?
Ha igen megoszthatná velem a tapasztalatait!
A400, Dactilus, 575A, M12.2

BigBen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hozzászólás Szerző: BigBen »

Sziasztok!Valaki próbálkozott már kvarchomokkal feltölteni a hangfalát? Ha igen milyen erdmény született? Mert megfordult a fejemben, hogy a Tannoyokat feltöltsem, de nem merek nekikezdeni csak úgy.

Hm... én csak olyanról hallottam, hogy az állványokat töltik fel homokkal, de hogy a hangfalat magát???

Üdv!

Igen, némelyik hangfalat fel lehet tölteni homokkal, és megváltozik a hangkaraktere ettől.

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Charles »

Sziasztok!Valaki próbálkozott már kvarchomokkal feltölteni a hangfalát? Ha igen milyen erdmény született? Mert megfordult a fejemben, hogy a Tannoyokat feltöltsem, de nem merek nekikezdeni csak úgy.

Hm... én csak olyanról hallottam, hogy az állványokat töltik fel homokkal, de hogy a hangfalat magát???

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

krleonard
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Tannoy

Hozzászólás Szerző: krleonard »

Szóval sikerált a bót. No, monnyá valamit róla.

hát még nem halgattam túl sokat, de az első benyomásom az volt, h a 2 mélyközépsugárzó kicsit elnyomja a magasat, aztán ahogy hozzászokott a fülem, rájöttem h mégse...

a mélyek dinamikusabbak és több is van belőlük mint a fusion 3-nál (nem meglepetés). a térleképzés is jobb egy hangyafasznyit.

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

fusion 4:
Szóval sikerált a bót.
No, monnyá valamit róla.

krleonard
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Tannoy

Hozzászólás Szerző: krleonard »

fusion 4:

BigBen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Sziasztok!
Valaki próbálkozott már kvarchomokkal feltölteni a hangfalát? Ha igen milyen erdmény született? Mert megfordult a fejemben, hogy a Tannoyokat feltöltsem, de nem merek nekikezdeni csak úgy.

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Ja, tudom, hogy állványon még jobban szólnának, de sajna elöl szekrénysor van.

A hátsó kis M1-ekkel meg vagyok elégedve, és az állvánnyal is.

Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Hali! 
Jópár éve megvan a rendszerem, de eddig nem volt mély.
Kérdés érdemes-e, és milyet?

Egy 20m2-es szobába kéne, 2 Tannoy M2, mC és M1 hátul. Az első hangfalak polcon vannak (tüskéken), a hátsók állványon. Most is elég jó a mélye, ezért valahogy sosem szántam rá magam igazán...

Üdv!

Hali!

Nekem is M2-ők vannak elől, jelenleg DYI gagyi állványon, de azt kell mondanom, ha csak nem valami brutál polcon vannak a dobozok, akkor érdemes kipróbálni teszt jelleggel hangfalállványra állítva. Heed cuccokkal hajtom őket, és gyönyörűen tudnak muzsikálni, már amennyire nekik kell... Ma viszem haza az új szerzeményeket (Sensys DC1), úgyhogy költöznek vissza hátra az M2-ők. Hátul vogels falikarokon álldogáltak, ott azért hallhatóan nem tudták kifutni magukat. A hátsó faltól való távolságával igen jól lehet szabályozni a mélyhangok mennyiségét (az M2 ugyebár hátsó reflex-es).

Charles
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hali!

Jópár éve megvan a rendszerem, de eddig nem volt mély.
Kérdés érdemes-e, és milyet?

Egy 20m2-es szobába kéne, 2 Tannoy M2, mC és M1 hátul. Az első hangfalak polcon vannak (tüskéken), a hátsók állványon. Most is elég jó a mélye, ezért valahogy sosem szántam rá magam igazán...

Üdv!

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Ehhez milyen szub passzol vajon? Tannoy Kingdom

Ehhez már semmilyen :-) 16Hz - 44KHz +-3dB...

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Ehhez milyen szub passzol vajon?
Tannoy Kingdom

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

Tannoy

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Az alján nincs? Mert, ha feltöltöd és nem tetszik a hangja, akkor hogy öntödki belőle?
A sörösüvegre is elég szok lenni egy lik

:kiraly: De azt könnyebb a fejetetejére állítani, mint a hangfalat és kirázni belőle a homokot. :taps: Feltéve, ha az a lik tényleg az, ami.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

BigBen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

nem, az alján nincs semmi

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Az alján nincs? Mert, ha feltöltöd és nem tetszik a hangja, akkor hogy öntödki belőle?
A sörösüvegre is elég szok lenni egy lik

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”