Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

FVF avagy csinálj magadnak vásznat

bébé
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bébé »

Nincs ötletem, melyik topikba tegyem, szóval itt próbálkozom!

Van valakinek tapasztalata, hogy festett plafonra diszkréten hogyan lehet rögzíteni komponens és tápkábelt. Mivel fehér a plafon és fehér a kábel, legkevésbé zavar a látszó kábel, a kábelcsatorna viszont ronda lenne. Próbálkoztam a ragasztással, de a festékréteg lejön. Valamiféle "láthatatlan" rögzítésben gondolkoznék. Ötlet?

Köszönettel

Bébé
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Gondolkodtam, hogy készítek egy maszkolható vásznat.
Viszont van egy probléma, hogy a 2.35:1-hez képeknél, sokszor van a felirat fele
a fekete sávban, így hiába maszkolunk

Gido
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Gido »

Vegre megjott a proji, beuzemeltem, majd rajottem hogy a butorlap alap feher szine tokeletesen megfelelo. Tobben neztuk tobb szogbol kulonbozo fenyero beallitasokkal, mindenfele jelenetnel es abszolus egyenletes a fenyelosztas. Sehol nem lattunk becsillanast egyik resz se tunik vilagosabbnak.
Szoval nem derult ki hogy lett volna jobb festeni.
Pedig beszereztem kulteri diszperzit festeket amit valamennyire le lehet mosni. De ugy tunik megmarad. Egy darab butorlapot lefujtunk feherre (matt zomanccal) de azzal se lattunk kulonbseget ugyhogy maradt eredetiben. Igy konnyebb a tisztitas. A keret zomanc fekete lett es lusta voltam az egesz feher feluletet leragasztani igy hengerrel festettem.
Majd holnap csinalok par kepet, most mar nincs hangulatom hozza...
Mindnesetre koszonom a segitseget.

BSOD
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: BSOD »

fujni jobban szeretek es sokkal konnyebb szep feluletet csinalni, attol kevesbe eggodok
Ez esetben próbáld ki és oszd meg a tapasztalataidat!
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.

Gido

Nem a lakasban fujnam, ahogyan hengerrel sem bent festenem szoval a kosz nem tema (most ujitottuk fel a nappalit, nem akarom osszekoszolni). Fujtam parszor attol nem aggodok, de ha megis akkor megcsinaltatom apammal neki tobb gyakorlata van ugyhogy ez sem gond. Az ecsetes vagy hengeres festesnel szinte lehetetlen egyenetlenebb feluletet fujni, szoval attol sem aggodok. Alapbol valoban suru a festek de ahogyan a tobbi festeket ezt is lehet fujashoz higitani, max nem 2 hanem 4 retegben lesz festve. Ha lehetosegem van ra es nem az anyagiak szabjak a hatart szeretek maximalista lenni, ezert pl ahogyan nezegetem a frissen festett falat bar szep de nem tokeletesen ugyanolyan mindenhol (adott feluletreszleten) ezert is gondolkodom alternativ modokon. Ezert is filozom azon hogy jobb a tokeletesen sima vagy a kicsit "mintas" falfelulet adna-e jobb kepet (persze feltetelezve hogy mindketto tokeletesen sikerul es nem en rontom el).

Ilyen szempontokat figyelembe veve van valtozas vagy meg mindig inkabb a henger? Tenyleg filozom rajta, szamomra mindketto megyoldhato, es egyik se jar tobb munkaval (na jo fujni jobban szeretek es sokkal konnyebb szep feluletet csinalni, attol kevesbe eggodok).

BSOD
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mi a velemenyetek a fujt diszperzitrol?

Én nem erőltetném a fújást...
Ezek a festékek nagyon szépen terülnek. Viszont a fújáshoz talán sűrű lenne, nem beszélve a koszról amit csinálnál.
Ha pedig nem vagy gyakorlott a festékszóróval, valószínűleg nem kapnál egyenletesebb felületet sem.

A finom szemcsézettség tényleg jó, ehez rövidebb szőrű henger kell, viszont azt többször kell "mártogatni", mert kevesebb festéket vesz fel...

A bútorlap lehet, hogy becsillan, mert selyemfényű, a latexfestékek (héra) tőbbnyire teljesen matt felületet adnak.

Üdv:
BSOD

BSOD
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lassan a lakásfelújítás végéhez közeledünk.
Felfestettem a "vásznat".

Kis utánnajárással megtaláltam a megfeellő festéket.
A végső mixtúra tikkurila ezüst (latex) falfesték (fára/fémre is jó) és héra+ ~3:1 keveréke lett.
Lényegében egy szürke felületet kaptam enyhe gyönygyházszerű beütéssel.
A színek nagyon űtősek, a szürkék jók, a fekete is sokat mélyűlt és minden szögből tökéletes a rálátás ill. nem csillan be.

Figyelem! A kép "manipulált"! Mivel az expó nem sikerült, világosítanom kellet, hogy nyagyjából ugyanazt a hatást érjem el monitoron, mint amilyen élőben

A proji micu lvp-x70u. LCD, 1024*768-as 4:3-as prezis (még ha meg is köveznek érte ), 1100 lumen (sok), 250-es kontraszt (kevés). Egyenlőre egy nyamvadt kompozit(!!!) kábellel összekötve, deinterlace nincs, scaler nincs (látszik is). A kép 190 cm széles, vetítési táv ~330cm.

Üdv:
BSOD

Gido

Mi a velemenyetek a fujt diszperzitrol?
Mindenhol azt olvasom hogy nem baj ha erdes kicsit a felulet a hengeres festestol.
En arra gondoltam hogy fujnam ha mar van kompresszor, de ha gond lenne a tul sima felulet akkor lemondok rola. Btorlapot mar megvettem, vetitore meg varok ha meglesz a pontos vetitesi meret utana festek.
A butorlap felulete egyebkent eleg sima es olvsatam hogy tobben is eleve arra vetitenek festes nelkul, de felek a becsillanastol es a festeken mar nem mulik.

BSOD
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nálam az a baj, hogy nem fix a felület és azt se festeni se fóliázni nem lehet. Ezért kell valami textilt találnom.
Én spec. a szín miatt vetettem fel a dolgot, hátha valaki próbálkozott már hasonlóval...

Textilre meg ott van a szitafesték...

Ez vajon milyen: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=390146 ?

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

Én ezüst fóliával (pvc dekorfólia) próbálkoztam.Negyon jó hatással van a színtelítettségre és a feketére is.
Valószínűleg valamilyen matt ezüst festék lenne a legalkalmasabb, viszont az ezüstöt nagyon nehéz egyenletesen kenni.
Ötleteket várok!

Silverscreen rulez!

Nálam az a baj, hogy nem fix a felület és azt se festeni se fóliázni nem lehet. Ezért kell valami textilt találnom.

BSOD
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tegnap jött egy kósza gondolat, hogy kiküszöböljem a proji szürke-fekete színét és elkövettem azt a szentségtörést, hogy fekete "vászonra" vetítettem. Nem modom, hogy megvan a megoldás, de a Gyűrűk ura néhány képsora egészen jól nézett ki. Rajzfilmen viszont szánalmas volt. Sajnos a színeket rendesen hazavágta és persze a fényerőt is feljebb kellett venni, de szerintem nem teljesen zsákutca. Valami olyan anyag kéne ami alapszínében fekete, de a fényt jól veri vissza, tehát valami fényes....izé. Mondjuk fekete gyöngyvászon, vagy ilyesmi.
Én ezüst fóliával (pvc dekorfólia) próbálkoztam.
Negyon jó hatással van a színtelítettségre és a feketére is.
Valószínűleg valamilyen matt ezüst festék lenne a legalkalmasabb, viszont az ezüstöt nagyon nehéz egyenletesen kenni.
Ötleteket várok!

Silverscreen rulez!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tegnap jött egy kósza gondolat, hogy kiküszöböljem a proji szürke-fekete színét és elkövettem azt a szentségtörést, hogy fekete "vászonra" vetítettem. Nem modom, hogy megvan a megoldás, de a Gyűrűk ura néhány képsora egészen jól nézett ki. Rajzfilmen viszont szánalmas volt. Sajnos a színeket rendesen hazavágta és persze a fényerőt is feljebb kellett venni, de szerintem nem teljesen zsákutca. Valami olyan anyag kéne ami alapszínében fekete, de a fényt jól veri vissza, tehát valami fényes....izé. Mondjuk fekete gyöngyvászon, vagy ilyesmi.
Régebben mindig zavart, hogy a fekete nem fekete.

Amióta lekentem spéci fehérrel, azóta ugyanolyan szürke, de már lesz@rom

Vendég

milyen lapot?
Sima fénymásoló papírt. Oda tetem a vászonra vetítés közben és jobb volt a "fekete"

vtb
V.I.P.
V.I.P.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Nemtudom milyen festékkel festettem, Robotk@é volt. Lehet másmilyennel is?

Szerintem ráfesthetsz bármilyen diszperzites festékkel.
Kipróbálnám a legjobbat is ha kell. Egyszer a vászon elé tettem egy fehér lapot és azon mintha jobb lett volna a fekete.
milyen lapot?
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Nálam a vászon egy egészen egyszerű vastag lepedőanyag ami a karnison egy sínen van a függönnyel. Így amikor filmnézés van akkor függöny el-vászon be. Kb 25 csipesszel van rögzítve, hogy ne rogyjon be és végül "kiékelem" a két szélső tartó csipeszt két brutál iratösszefogó alkalmatossággal.
A gond az, hogy mögötte van az ablak. Ha a reluxát eltekerem akkor is átszökik a fény a kis réseken, úgyhogy egy hónapja a gyorsan feltehető, gyorsan leszedhető ablakkitakaráson dolgozom.

Vendég

Persze,
eleve hagyni kellett volna teljesen megszáradni, mert lehet, hogy attól foltos. Csak ne felejtsd el újra portalanítani (gondolom zsíros nem lett)!

Szóltak is festés közben, hogy foltos, ade akkor még azt hittem hogy a száradási idő különbségek miatt ilyen. Később meg nem lrdekelt, de most már idegesít

Nemtudom milyen festékkel festettem, Robotk@é volt. Lehet másmilyennel is?

Kipróbálnám a legjobbat is ha kell. Egyszer a vászon elé tettem egy fehér lapot és azon mintha jobb lett volna a fekete.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Lehet ezt utólag még átmázolni? Kapott rendesen festéket akkor is, csak nem lett egyenletes
Persze,
eleve hagyni kellett volna teljesen megszáradni, mert lehet, hogy attól foltos. Csak ne felejtsd el újra portalanítani (gondolom zsíros nem lett)!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Észre vettem egy hibát.

Idegesített, hogy néhol tök éles a kép, máshol meg maszatos. Plána akkor vettem észre, amikor a szgép volt kikötve a projira. Foltokban életlen. Aszittem a proji hibája, de amikor lekapcsoltam a vetítőt és felhúztam a redőnyt , akkor vettem észre, hogy foltos a vetített felületem festése.
És láss csodát, azokon a helyeken van a homályosodás, ami foltos lett.

Lehet ezt utólag még átmázolni? Kapott rendesen festéket akkor is, csak nem lett egyenletes

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Hogy is van ez? Elértük azt, hogy a megjelenítők sík képet produkáljanak, ami nem volt egyszerű feladat pl a CRT-nél és most még az ideálison túllépve íme...
A homorú vászon

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Megőrültél ? hogy fizessek is értük ? Belecsavartam egyet a függönybe, és észrevétlenül távoztam.

Akkor azok elég vékony csajok lehettek...már nem is érdekelnek

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Több tucat bombázó csajt láttam ott
És mennyiért adták méterét?

Megőrültél ? hogy fizessek is értük ?
Belecsavartam egyet a függönybe, és észrevétlenül távoztam.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Több tucat bombázó csajt láttam ott
És mennyiért adták méterét?

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

...a fotocellás ajtók csak a kártya felmutatásakor nyílnak... 
Ja és ennyi jó csajt egyszerre kevés helyen látni, de tényleg.
Több tucat bombázó csajt láttam ott - tök durva.

Akkor nem csoda, hogy csak kártyával lehet bejutni!

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Jó hírekkel szolgálhatok.

Tudtam venni bordó bársony függönyt olcsón.

1500 Ft.-/ fm

El kell menni a Budaörsi Trend 2 -be.
Ez egy nagykereskedelmi áruház 300 üzlettel, a GL outlet mellett.
de be lehet azért menni másnak is. Ha mégsem engednek be - mert a fotocellás ajtók csak a kártya felmutatásakor nyílnak, akkor azzal az ürüggyel mész be hogy
ki akarod váltani a kártyádat, csak előbb körül szeretnél nézni.

Na , ha bent vagy, akkor az emeleten találsz méteráru nagykereskedéseket.

Van ahol csak 10 méter felett adnak ,
de ha megnyerő vagy akkor talán adnak kevesebbet is.

Én amelyikben voltam, több száz anyagból lehetett választani.
Persze amit akartam az pont a bála alján volt, úgy kellett kiráncigálni 300 kiló méteráru legaljáról. . Jó hogy nem dőlt rám a cucc.

Na szóval ennek 1500 volt folyó-métere, de ennél olcsóbbak is voltak 1200 .- / fm.
boltban én ezt az anyagot 3000 - 4500 Ft.- ért láttam.

egy próbát megér aki függyönyt akar venni.

u.i.:
Ja és ennyi jó csajt egyszerre kevés helyen látni, de tényleg.
Több tucat bombázó csajt láttam ott - tök durva.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”