Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Clarus hangfalak
-
Vendég
Clarus hangfalak
Gerike!
Most vettem életem első sub-ját és a kép alapján azt hittem jár mellé. Nos megnyugodtam
Egyébként minden barátomnak ezt ajánlottam az elmúlt két napban is. Most már nemcsak a Linux, hanem a Clarus hidetője is lettem...
Egyébként nagyon pozitiv számomra, hogy jobbat, olcsóbban ráadásul valóban(!) magyar terméket vettem.
-
Vendég
Clarus hangfalak
Tüskéket bármelyik esztergályos csinál fillérekért, szóval ez nem egy költség, csak hát utánnamenni...stb
Egyébként van olyan cég, amelyiknél tartozék...
God Jul! :smile1:
-
Vendég
Clarus hangfalak
Szia!
Először is hadd válaszoljak a kérdésedre: a subhoz nem adtak lábakat. Mnt ahogyan a többi dobozhoz sem. Mint ahogyan más gyártók sem. (Ugye az autódhoz sem várod el alapáron a hátsó spoilert???) Viszont: amit el KELLETT h. mondjanak, mert nekem már szeptemberben(!) elmondták, az az hogy a Callisto szett nem úgy volt végleges ahogyan az akkori állapotában volt (mint ahogyan a sztereoban is tesztelve lett). Sőt: a sub TELJESEN újra lett tervezve! (Istenem, nem minden gyártó elégszik meg a "majdnem jó" minőséggel. Ehhez is hozzá kell szokni...)
Én nem hiszem h. ezért nem kéne ajánlanod a barátoknak. Én most, nemrég csináltattam a hangfalakhoz (minden dobozhoz)tüskéket. Nem mondom hogy nem hallom a hatást, de nem eget rengető.
Szerintem ajánld nyugodt szívvel a barátoknak, a tüskék árának kb. 100x-osát takarítják meg egy neves gyártó szettjéhez képest uolyan hangminőséget előállítva.
Ui: ha érdekelnek a tüskék dobj 1 mailt, nem túl drágán tudok csináltatni, igény szerint 1 ismerőssel!!!
-
Vendég
Clarus hangfalak
Hifi-finek és minden Clarus Callisto szett tulajdonosnak lenne egy kérdésem. Én is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen szettnek ,de a subhoz nem adtak "lábat", mondván vegyek hozzá tüskéket. Nem is lenne baj, de a novemberi Sztereoban lábakkal volt még felvértezve a drága, most visszafejlesztenek vagy a Sztereo szerzett be pácolt bordo "lábakat"? Nem nagy dolog, de tüske bennem, mint vásárlóban, ami ugye meggátol abban, hogy nyugodt szivvel ajánljam barátaimnak, akik potenciális vevők lennének...
Mert min sporolhatnak legközelebb, ami még volt az elöző szériában a következőkben pedig nem?
Kérdésem: Adtak a subhoz lábakat vagy sem? A válaszokat előre is köszönöm!
Hifi-finek és a forum minden látogatójának boldog karácsonyt kiván egy elégedett,de kétségekkel teli Callisto szett tulajdonos!
-
Vendég
Clarus hangfalak
Folytatva az elkezdetteket, gondoltam eldicsekszem új szerzeményeimmel, mivel közöttük van a Clarus Callisto szett is.
Kicsit ugyan kilóg most az a bizonyos testrészem a nadrágomból, miután megvettem ezt is, egy Pio-d2011-es erőlködőt meg egy Pio-656-os DVD/DVD-Audio/SACD lejátszót, de nagyon szuper lett.
A hangsugárzók király jól szólnak, mozira is nagyon jó, sztereóban is nagyon szépen muzsikál, nagyon kellemes, természetes a hangjuk, jól adják vissza a zenét és nagyon szuper a terük!
Miután viszont most az erőlködőm többet is elbírna, már azon gondolkodom, hogy kiegészítem további Clarus hangsugárzókkal a rendszeremet (mihelyst felépültem anyagilag...)
-
Vendég
Clarus hangfalak
A novemberi sztereóban elismerően szólnak a Clarus Callisto 5.1-es hangsugárzócsaládról. Ár/érték arányát kiemelik. Én csak azt remélem, hogy ez a topic tanulságul szolgál majd a jövőre nézve és ebben a fórumban nem fog többet előfordulni, hogy úgy mondanak valamiről negativ kritikát a tisztelt fórumlakók, hogy azt addig még meg sem hallgatták. Más, ha valaki prognosztizál (és annak is állítja be) és más amikor valaki kijelent valamit, aminek valóságtartalmáról fogalma sincs, fogalma sem lehet.
Én személy szerint örülök a Clarus felbukkanásának, úgy látom, hogy elég igényesek ahhoz, hogy kiszolgálják az igényesebb magyar piacot és felvegyék a versenyt a multik házimozi rendszereivel. Nagyon úgy látom, hogy mi, azaz a házimozi rajongok érdekeit képviselik azzal, hogy Magyarországon minél jobb minőséget próbálnak kihozni minél jobb áron, a magyar pénztárcával még megfizethető kategóriában. Én személy szerint drukkolok Nekik és ugyanígy a Monaudionak is és ha új házimozi hangrendszert fogok vásárolni, akkor mindenképp meg fogom hallgatni mindkét cég termékét és nem hallgatva senkire fogom kiválasztani a jobb minőségű rendszert. Hajrá Clarus, hajrá Monaudio, hajrá igényesség!!!
És győzzön a jobbik...
-
Vendég
Clarus hangfalak
Hali!
A cuccok, amikhez a hangfalak be voltak kötve átlagosak voltak, valami régebi Yamaha háimozi erősítő meg egy közepes DVD lejátszó. Szóval nem is valami hipernagy durranások.
Ígéretük szerint az új erősítőjük (pontosabban végfokjuk) is be lesz kötve, amint elkészül. Ez részben arra volt a válasz, amikor mondtam nekik, hogy miért nem használnak többszázezres cuccokat a bemutatáshoz. Azt is mondták még, hogy nem is tartanák becsületes dolognak ha csak milliós erősítővel lehetne meghallgatni náluk, mert nem mindenkinek jut olyanra pénze amúgy sem. :smile5:
-
Vendég
Clarus hangfalak
üdv mindenkinek!!
Elolvasgattam a topicot.Bevallom a háborus részeket átugortam,mert nem érdekel,hogy alakul egy cég és milyen eszközökkel inditotta a cégét.Engem az érdekel,meilyen terméket,milyen áron szolgál.Végre van két magyar termékünk amiben megtalálhatjuk az izlésünket.
Én speciel megnéztem Clarus kiállitását!Sokan voltak nem fértem be!A hangfalak (amit láttam belöle)gyönyörü volt!Kicsit tényleg hangos vot,de a bemtato teremben majd potolom az elmulasztottakat!
Ami érdekes volt,hogy egy srác oda jött és kérdezgetett a látottakrol.szimpatikus volt,mert volt olyan szoba ahol még csak köszönni sem tudtak.!
Én örülök,hogy itt vannak és remélem mihamarabb megtudom halgatni a termékeiket!!
Tamás
-
Vendég
Clarus hangfalak
Hali!
No, megvolt a túra Clarus-ék új bemutatótermében, és meghallgattam a cuccokat, meg jól megnéztem magamnak mindent. Íme:
- környezet: valaki írta, hogy nagy zsét kaphattak, amiből jól megtámogatják az eladásukat. Háááát... beszélgettem velük, szerintem saját zséből állják, amit tudnak, viszont ügyesek. Pl. a bemutatótermet ők csinálták - saját kézzel...
- Clarus Metis 5.1 szett: nagyon jó, kiemelkedő hang, ebben a kategóráiában szokatlanul jó minőség, tér és összhangzat. Kinézete is igényes főleg mert ez is faborítású! (Nekem speciel a kiállított szín nem tetszett, de az csak 1 a 6-ból!) Összességében szerintem 1-2 kategóriával feljebb is megállja a helyét!
- Clarus Callisto 5.1 szett: nagyon király a front! Hihetetlen sztereó tér, nagyon tiszta hang, végre elég magas, elég közép és elég mély, kiemelve különösen az utóbi tisztaságát! Szvsz úgy B&W 603 kategória, csak majdnem 100e-rel olcsóbban, valódi fával!!! :smile1: A center nagyon szépen "beszél", részletező a megszólalás. A hátterek szintén nagyon ott vannak, és a szub is nagyon jó (megfelel egy kb. 120ezres árkategóriájúnak hangban). A vicc, hogy a elmondták, hogy a fejlesztő nem elégedett vele maradéktalanul(!), ezért jövő héten már egy újabb szub-verzióval jönnek ki (merthogy ne lógjon már ki a sorból - legyen ez is a valós értékének 50%-áért kapható! :smile1: ). Szóval ez nagyon-nagyon tetszett, rögtön beleszerettem, karácsonyra remélem, meg tudom lepni vele magam...
- sajna a Titan bemutató szett éppen fotózáson vett részt, de jövő héten már az is meghallgatható lesz, ha minden igaz, úgy hogy azért azt is meghallgatom majd (minden piszkos vásárlási szándéktól mentesen!) :smile1:
- a kiszolgálás és a bánásmód osztályon felüli, élvezet bemenni egy olyan helyre, ahol leültetnek, üccsit és ropogtatnivalót kapsz, majd 35 percig beszélgetnek veled, közben mindenfélét kötögetnek be kedved szerint, beteszik a CD-det, DVD-det... Pont, mint azok a bizonyos mesebeli kereskedők!
- a szakértelem 100%-os, már amennyire én meg tudom ítélni, a kérdéseimre legalábbis maradéktalan válaszokat kaptam.
Összességében nagyon tetszettek a tapasztaltak, legközelebb viszont előre telefonálok, mert Titan urat nem akarom - megint - elszalasztani.
A prosijukban ígért erősítő is lassan elkészül, ahogy hallottam: azt is nagyon szívesen meghallózom majd! :smile1:
-
Vendég
Clarus hangfalak
Sziasztok!
Valaki elmagyarázná,hogy miről szól a beszélgetés? Szerintem mindenki csak okoskodik és senki nem tudja,hogy amiota a monaudio
Bocs fiuk hazajött az asszony be kell fejeznem.
-
Vendég
Clarus hangfalak
Ja és még egy offtopic (bocsi mindenkitől )
Gugu: Hogy tetszik a yamahád, az én hangfalaim nagyon lágyak, jól remélem ugye, hogy jól jön nekik egy kis yamahás keménység? (merthogyaztatszeressük :smile8: )
Ui.: az emilcímem péntekig élő....
-
Vendég
Clarus hangfalak
Sziasztok!
Most olvastam végig a topicot mert érdekeltek a Clarus hangfalak, csak azt nem tudtam meg, hogy milyenek a Clarus hangfalak... :smile9: Szvsz mindenki olvassa el a novemberi sztereót, gyönyörködjön a Clarus hangfalakban, és elmélkedjen a Monaudio-s Trincsis Sándorral a ZENÉN :smile6:
Mellesleg ahogy látom mind a két cég vezetői, fejlesztői, azstalosai, lakatosai szentek : )))) De a marketinghez értenek az biztos, jó kis hírverést csapunk nekik mi magunk .....
Van két fülünk higgyünk nekik, ja és mostmár tényleg érdekelne valaki olyan véleménye aki valóban meghallgatta mind a kettőt (vagy az egyiket) és leírná a véleményét
És még a végére senkit nem akarok megbántani, valakinek biztos igaza van, de lassan mind a kettő cégből kiábrándulok, mert már a negatív jelzésekről is majdnem meggyőztek a kis monológok : )), hogy azok voltaképpen miattunk történtek... pl nagy hangerő a hifisón vagy a málló "tapéta" (mondjuk azt nem láttam de elhiszem..)
:smile9:
-
Vendég
Clarus hangfalak
A hátsó center csak nevében center. Természetesen ugyanolyan csatornát takar, mint a többi surround és olyan hangfalat is célszerű alkalmazni rá. A hatodik csatornára 6 csatornás jel esetén egy diszkrét jel jut. Nem két hangfalból hallod a hátsó effekteket hanem háromból.
-
Vendég
Clarus hangfalak
A hátsó center(ek), mint a többi 5 hangfal, a térleképzés miatt "van kitalálva".
E konkrét esetben a hátsó center(ek)re a 2 hátsó sugárzó kevert jele jut, ami (elsősorban) egy, nem pont középen elhelyezkedő személy számára sokkal jobb (hátsó) térleképzést biztosít (nincs hátul középen "lyuk" a térben).
-
Vendég
Clarus hangfalak
Szasztok!
El?szöris én is remélem, hogy télleg vége lesz a háborúnak a topicban.
Már kissé idegesít? volt a
Más:
Ha jól informálódtam, akkor a 6.1 azt jelenti, hogy van hátul is egy center.
Ha ez igaz, akkor meg tudnátok indokolni, hogy az miért jó?
Hátul tudtommal nem szoktak lenni párbeszédek, és ha jóltom, akkor a center f?leg a párbeszédekhez van kitalálva...
Elmagyaráznátok nekem ezt a dolgot? :smile47:
Üdv,
AlHazred
-
Vendég
Clarus hangfalak
Hali!
Én nem tisztelek senkit és semmit, csak a véleményhez való jogot :smile19:
Vive la Anarchia (persze csak szőrmentén! :smile1: )
Viszont amit korábban elmondtam, fenntartom: szvsz a Monaudio nem volt ott a spiccen a kiállításon (igaz, a műanyag fólia mállása "csak" a Nintaus standon "dicsőítette" őket...)
-
Vendég
Clarus hangfalak
Üdv Mindenkinek!
Megint itt a :smile19:
Naszóval már mgint gazdagabbak lettünk némi hőbölgéssel és nagy szavakkal, úgy érzem, csak éppen engem egyik sem hat meg pl.
A viszonteladó úr szépen elintézte a Clarus renoméját, gratula, ritka nagy Amit elmond, pont annyira lehet igaz is, mint amennyire nem, de azt hiszem, hogy minket ez nem érdekel annyira.
Viszont megszólalt a másik fél, és ő sem mondott semmi olyat, ami a Clarus hangfalakról szólna. Ezért, ha lehet, én az urakat felkérném, hogy indítsanak saját fórumot Monaudio vs. Clarus néven ÉS HAGYJANAK MINKET BÉKÉN!
De a :smile19: nem nyugszik, úgy hogy muszáááááj kicsit odasóznom most is... :smile1:
Szóval:
- szép dolog a múlt, de attól, hogy én ott dolgoztam, ahol más is, akinek valami nagyon nagyot sikerült elérnie, az még nem sokat jelent (vagy Trincsi úr tagja volt a Nobel-díjas fejlesztői csapatnak?)
- a Monaudio is a semmiből induló volt, vagy nem? Vagy ők 20 éves forgalmazói múlttal jöttek világra? Szvsz ez nem jelent semmit a világon éppúgy, ahogy a Monaudio-t sem érdekelte, hogy milyen, a piacon már régóta meglévő cégek voltak akkoriban éppen, csak szépen begyalogolt, és elvett belőle egy szeletet... Mert ugye mindenki meg akar ebből élni, ugye urak?!
- szép volt Bazsik Ferenc története is (jut eszembe, ugye a személyiségi jogainak megsértése előtt kikérted tőle az engedélyét erre? már a nevének a nyilvános közlésére!), de egy nagyon homályos pont van azért benne: nevezetesen az a nem túltárgyalt tény, hogy miért is ment el a Monaudiotol az említett úr...
- bizonyítani ezen a fórumon lehetetlen, mint ahogy azt mindenki jól tudhatja, ezért ilyet számon kérni, háááát... nevezzük felesleges szócséplésnek? Mert ez sajnos igaz minden ilyenfajta kijelentésre!
- azt a bizonyos mondatot elég nehéz lenne másként érteni szvsz (már a hamisítósat), különösen az eldurvult hangnemből következőleg, mint hogy a Clarus-nak címezték. Viszont akkor ki is kezdte tkp?
- gratulálok a megjegyezhetetlen hosszú mondatukhoz - de talán nem környezetéből kiragadva kellene félreértelmezni a Clarus jelmondatát, csak mert nem írtak mindjárt egy :smile1: -t is a végére. Esetleg előtte meg kellene tanulni néhány dolgot (pl. az idézőjel használatának jelentőségéről a magyar nyelvben, ill. a marketingről alapvetően),
- persze hogy mindenkinek van vaj a füle mögött, de azok számára, akik nem csak olvassák a fórumot, hanem értik is, már régóta nyilvánvaló szvsz, hogy itt Trincsi Sándor úr sem mehet kalap nélkül a tűző napra az irányított fórum-beszólások tárgyában (gyengébbeknek: vaj a fül mögött), de neki is szívesen elnézzük azt, amit a másik félnél is gyöngéden megmosolyogtunk magunkban...
- és ahogy azt az elején is javasoltam, az urak a publikus és nem publikus veszekedéseiket kérem, hogy intézzék e fórum keretein kívül. Engem egy ideig szórakoztatott, de most már unom, nemsokára pedig dühös leszek, de azt hiszem, lesz ezzel más is így!
BTW, csütörtökön meglátogatom a Clarus-os urakat, és aztán elmondom a SAJÁT véleményemet a hangfalaikról itt, jól, a fórum témájába vágóan!
-
Vendég
Clarus hangfalak
Üdvözlet mindenkinek!
Trincsi Sándor vagyok, a Monaudio kitalálója, működtetője, tulajdonosa és FEJLESZTŐJE.!!!
Eddig csak illedelmesen figyeltem a témában a hozzászólásokat, tisztelve mások véleményét, nem beavatkozva, netán befolyásolva azt. De eljött az ideje, hogy ne csak a hangfalaim de én is megszólaljak. Szakmai önéletrajzomból idézek
….1978-ban végeztem a Puskás Tivadar Híradástechnikai Szakközépiskolában, azért választva ezt az iskolát, mert már gyerekkoromban érdekelt az elektronika és akusztika (Édesapám szintén elektromos szakember volt). 1982-től 2001-ig az 1891-ben alapított Posta Kísérleti Intézetben dolgoztam, ott, ahol Békésy György Nobel-díjas tudós halláskutatásokat végzett( a Nobel-díjat is ezért kapta. Itt 19 évig foglalkoztam FEJLESZTÉSSEL!!! és kutatással, csoportunk állami díjat kapott…. Ezek cáfolhatatlan tények. A Monaudios kezdetektől néhány éven keresztül társam volt Bazsik Ferenc, aki a mai napig Monoron lakik és mint barátom tevékenyen részt vett a cég munkájában. Napi 4-5 órát dolgoztunk együtt, közben beszélgetve az új műszaki megoldásokról.(aki valaha már fejlesztett, nagyon jól tudja, milyen nagy segítség az együttgondolkodás és a problémák megbeszélése, és nézetek ütköztetése az előrehaladás érdekében). A „vezető fejlesztő” ?? aki 3 havonta, mikor eljött hozzánk hangfalat venni 2-3 órát töltött velünk. Ugye belátható, hogy ki tanulhatott többet a Feritől. Azóta a csapatomhoz tartozik két másik barátom, akik közül egyik sem azonos a Clarus fejlesztőjével. Az egyik a „lakatos”, akinek ezen kívül mellesleg még négy szakmája van, jó barátom, aki a kiállításon, korrekt módon tájékoztatta az érdeklődőket. Sajnos tavaly, mint azóta bebizonyosodott, érdemtelen embert vittem magammal a kiállításra.(a megegyezés ellenére, kijátszva engem, saját névjegykártyáit osztogatta az érdeklődőknek.)
Ezek után megkérdezem, minek nekem külső fejlesztő??? Az, aki a176-os hozzászólásban ezt állítja magáról sohasem volt a fejlesztője a Monaudionak, csak az asztalosa!!! Ha valaki állít valamit azt bizonyítania is kell, hiszen én is mondhatnám, hogy én találtam ki a relativitás elméletet, csak Einstein hozta nyilvánosságra, persze én ilyet nem mondok, nem az én stílusom. Ő egyébként az általam tervezett és részére átadott dokumentációk alapján készítette a dobozokat, sajnos nem igazán egyenletes minőségben. Erre idézem a 94-es hozzászólást.
Stukka | Válasz 2002-04-2 10:49:42 (94)
Azert szerintem ettol a Monaudio szerkezettol sem kell annyira hanyattesni. Lehet, hogy szepen szol, meg jo az ar/ertek aranya, DE! Szerintem azert picit bosszanto lehet, ha otthon veszed eszre, hogy nem teljesen precizen van osszerakva. Nem 90 fokos szoget zar be a talajjal, hanem kb 3 cm-t oldalra dol :-(( Es ez mind a 2 frontra igaz... Vagy ez valami feature?
Ugye belátható, hogy ennek nem én vagyok az oka, de nekem kell érte vállalnom a vevők felé a garanciát. Egyedül a szubokat készítette önállóan, beszállítóként,( és ezt soha sem titkoltam) amiket én értékesítettem. Én mint régi magyar gyártó, kölcsönös jó kapcsolatban vagyok a többiekkel pl. Alisca Orange, Dénes Péter, Dunaudio, Bayaudio, Godina Audio, Etalon ,Sound Arts Audio. Gondolom ezek a nevek néhány embernek mondanak valamit, hiszen többek közt Ők a magyar audio ipar. Kérdezzék meg őket, hogy engem mióta ismernek, és hallottak -e egyáltalán a Clarust tervező, állítólag 10 éves audios szakmai múlttal rendelkező fejlesztőjéről. Aki eddig titokban, egy csőbútorgyárban polcokat fejlesztett „Rollpa jeligére” ?
Én mindig is vállaltam és a jövőben is vállalom a korrekt összehasonlítást a termékeim hangjának tekintetében. Én nem akarok mások rovására előnyökhöz jutni, mások munkáját becsmérelni, így remélve üzleti előrehaladást a piacon. De nem hagyom, hogy nehezen megszerzett eredményeimet mások kisajátítsák!
Az Eximius vezetője Major úr 52-es hozzászólásában negatív kampány módszernek nevezi a Monaudio szórólapján olvasható „Vigyázat, hamisítják! feliratot, ezek szerint a pozitív a hajrá hamisítók, lenne? Illetve a 66-os hozzászólásban az „aztalosfejlesztő” azt állítja, hogy csak neki címeztem a Vigyázat hamisítják! mondatot, érdekes, hogy ezt eddig rajtuk kívül egyetlen gyártó és forgalmazó sem vette magára. Micsoda véletlen.
A nem publikus okokról az Eximius vezetőjével szívesen elbeszélgetnék.
Két idézet az idei kiállítói katalógusból a két cég részéről, melyből kiderül a két cég stílusa, vevőkhöz való hozzáállása.
„ Jó hangot vágunk a „ képéhez”
Eximius
„ Bízunk abban, hogy idei fejlesztéseink, újdonságaink elnyerik a látogatók és leendő vásárlóink tetszését, ezzel is erősítve a hazai audio ipar tekintélyét, elismertségét.
Monaudio
Ez is ellenőrizhető!
Végezetül a szavahihetőségről, ami szerintem a legfontosabb dolog!
„tiszta” néven eddig 3 hozzászólás olvasható ugyan azzal a címmel és megszólítással a 14-es , 16-os és a 66-os. A 66-osból kiderül, hogy Ő az az illető, aki a Clarus fejlesztője, mégis a két előző hozzászólást, mint „tiszta” mezei érdeklődő és kívülálló írta.
No comment.
-
Vendég
Clarus hangfalak
Tisztletem mindenkinek,
Ezeddig sem bántottam a Clarust, most sem fogom csak zavart az hogy valaki úgy akar berobbani a köztudatba hogy valótlanságot/féligazságot állít.
Elhiszem hogy jók a Clarus hangfalak, és teccik is, de én nem szoktam cserélgetni a dolgaimat, most 5-6 évig még (ha csak valami nagy pénz be nem dől) jó lesz a HCM. Elmondom miért, azért mert ha most jónak hallom, és megüt egy
szintet, akkor ezt csak akkor fogod rosznak hallani ha már bekábítottad magad egy másik hangfallal. (az ember már csak ilyen) Ugyanis tessék visszagondolni hogy csodáltuk mi a régi Videoton hangfalakat !? (vagy csodáljuk még most is,
mindenki ugye saját anyagi lehetőségei szerint)
Most a Monaudio-t csodáljuk, Clarus-sal. És én sem állok be azok mellé akik ezek egyikét dicsőitik és szidják a nagy márkákat, mert még ha nem is tudom megfizetni (mert itt erről van szó, hogy ezek itthon kedvezőbbek nekünk) akkor
is azért én tisztelem a Dynaudiot,Tannoy-t, B&W-t,Dali-t,Phonar-t sőt még a sokak által szidott Jamo-t is. Csak az az ábra hogy nekem az egész rendszeremre
250 K volt, a végén az egészet 230-ból hoztam ki (Yamaha430+Pio350,HCM)
aki ennél jobb rendszert épít ennyiből, azzal kezet fogok. Nem is az a célom hogy lenyomjak vele milliós hangfalakat, hanem hogyha leülök hallgatni,élvezzem, és nem dőlők a kardomba ha valakinek jobb van. Hány embernél van nekem jobb (pl.:szegényebb országok), ez itt nem lóverseny.
Most jön a válasz.
A Monaudio kinn volt az aktív csodával, és megsúgom engem a Flatey DVD-vel igencsak meggyőzött.Borzasztóan jól szólt. Aki nem hallotta bánhatja, de ezek után nem értem hogy a kedves hozzászóló kinn volt a kiállításon mint kiállító, és olyan (bocsánat!) ostoba hogy megkérdezi hol volt az aktív cucc (biztos nem tudott elkészülni jelneti ki), hát hol, a Monaudio szobában, aki csak a Nintausnál járt, annak gratulálok. (nem csoda hogy a Nintausos letagadta... :smile15: ezt se lehetett kihagyni )
Amugy az új hangfal azért lett befújva mert ez a design, és bizony sokan e szerint választanak hangfalat,és a kis magyar gyártónak mindenben jobbnak kell lennie mint a külföldi és olcsóbbnak is mert csak így nyer bizalmat, na ez a magyar csoda hogy ezt meg tudják csinálni. És megsúgom én vasárnap 3kor voltam kinn, és nem láttam mállani, lehet hogy ujrafújta Sándor ?! :smile19:
Hiszek a Claruséknak is, biztos az ö beszédükbe is van igazság/féligazság/és torzított dolgok mint ahogyan Trincsi Sándor beszédében is bizonyosan van.
Megjegyzem ahogy én tudom a Clarus szerzett egy nagyon jó szponzort, aki sok mindent fizet, nekem gyanus hogy már jövőre 3 szobával lesznek kinn mint 1 éves cég miközben egy szoba 300.000 + cuccok amik kellenek.Persze nem akarok senki zsebébe vájkálni de úgy érzem ezzel a pénzel
tolással a "monori marketing" nem versenyezhet, mert ott bizony a kiállítást családi pénzből kell fedezni, és inkább a régi barátságok/ismeretségek utján kapni a kivetitőt mint bérelni oriási pénzekért.És ebből az oriási pénből
bizony Angliáig is el lehet jutni...
Sokan mondják szívesen támogatnak egy itthoni céget,nekem Monaudió még mindig kisszériásabb mint egy befektető által támogatott cég (persze ezt senki ne vegye sértésnek, mert ugye nem biztos hogy igaz...) magyar cég, ami profit orientált, lévén a befektető ezt akarja látni. Ettől még persze szólhat jobban mint a Monori.
Én is voltam a műhelyben monoron, és aki műhelyet képzel el, az bizony téved, gyakorlatilag egy 15 nm-es szoba amiben ott szól a régi orion rádio tuningolt erősitővel és bizony teleműszerezve és láttam milyen odaadással csiszolta a dobozokat tökéletesre.Nekem (és hangsúlyozom NEKEM!) a Clarus ha igaz ez a befektető dolog, nem más mint egy magyar Jamo,B&W,Tannoy kevesebb tapasztalattal,nem sokkal olcsóbban.(hisz 200K-ból (metis ára)már bőven lehet Phonar,Tannoy cuccot venni nem is a leggyengébbet)
És a Hamisítják szövegnél a "KINEK NEM INGE NEM VESZI MAGÁRA" mondás nagyon találó volt.
És itt vége többet nem írok ebbe a topicba, csak elolvasom hátha kiderül még vmi.És karácsonykor mikor összerakom A Yamaha+Pio+HCM szettemet leülök és élvezni fogom,nagyon ! Függetlenül attól hogy más hány százezret/milliót költött a szettjére, függetlenül attól hogy Monaudio szól e a szobámban vagy Clarus, és még attól is függetlenül hogy Trincsi Sándor, vagy a Clarus gyárt-e jobb hangfalakat. Ez a kérdés majd csak 5-6 év múlva érdekel mikor újra kiválasztom a kis szettemet.
Mindenkinek baráti üdvözlettel:
Gugu :smile35:
és felejtsük el a -ot
-
Vendég
Clarus hangfalak
Szevasztok!
Végigolvastam jó néhány hozzászólást és azt hiszem,itt az ideje, hogy jónéhány nézetet kiegészítsek, vagy megmagyarázzak azoknak, akik nem tudnak mindent, vagy csak részben informáltak.
Szeretném tisztázni a monaudio és a clarus közti vitát. Elég a félrebeszédből, kitálalok!
Négy éve járok az asztalosnak nevezett fejlesztőhöz és én végig láttam, milyen munkák, fejlesztések történtek az asztalos műhelyben. Ez év nyár végén vált el a monaudiotól az asztalos. Trincsi Sándor ekkor állt neki fejleszteni az idei HIFI SHOW-ra az új hangfalakat, rendszereket.
A HIFI SHOW-n mindenki láthatta mit ér Trincsi hangfaltervező és építő tehetsége. Eltüntek a fafurnérozott dobozai és hirtelen visszatért a tapétázott motyókra. Vajon mi történt? Ha Trincsi valóban tud építeni és fejleszteni, akkor miért nem tartotta azt a minőséget, amit az előző években elért. Vajon miért nem üzemelte be a 600.000.- forintos aktív csodát. Az nem indok, hogy a helyiség mérete nem megfelelő. Talán nem is működik? Visszatérve a dobozok kivitelére: tapétázni én is tudok!
Ha bizonyítékot szeretnél akkor hívd fel Monort és rendelj egy HC OPTIMUM rendszert. (tölgy, bükk, mahagóni, cseresznye, fekete, dió színekben) Biztos vagyok benne, nem tud rendelkezésedre bocsátani. A fejlesztések olyan szinten érintették Trincsi urat, hogy jórészt kiadta a munkát a "csatlósainak", ő pedig összegyűjtve az eredményeket és a munkát, kiállította mint saját kezű remekművét.
A HC OPTIMUM fejlesztésénél a keresztváltót majd 7 hónap alatt sikerült elkészítenie. Addigra én eladtam két OPTIMUM szettet, amiről fogalma sincs. A poén, hogy a második HIFI SHOW-n eladott szett hibásan került az új tulajdonoshoz. Fordítva volt bekötve két mélyközép sugárzó, melyek ellenfázisban dolgoztak. A tulajdonos jelezte az észre nem vett hibát. Én vagyok tanú arra, hogy Trincsi készen kapta a hangfalait az "asztalostól".
Visszatérve idén nyár végére az asztalos jelezte, hogy tovább lehetne fejleszteni a HC minimum szettet. Trincsi úgy gondolta, hogy úgy jó, ahogy van. Az asztalos ennek ellenére megtervezte és elkészítette a továbbfejlesztett változatot, melynek frontja exponenciális tölcsér rendszer helyett tracktrix tölcséres lett, úgy mint az MT 21-es. Nagyobb hangszóró készletet kapott és hallhatóan jobb minőséget képviselt. Az árkülönbség 15-20.000.- forintot jelent. A hangja nyugodtabb, dinamikusabb és részletezőbb lett. Ő lett a clarus Metis. A HC MINIMUM párja a METIS sorozat lett és nem a Calisto, mint azt az egyik hozzászóló rosszul feltételezte.
Térjün rá a Clarus-ra. A 10 év fejlesztői és hangdoboz építői tudása valós. Csak az kérdőjelezheti meg, aki ott volt és mindezt végignézte, látta. Olyan ember pedig igen kevés van. Aki úgy érzi, mégsincs a hátuk mögött tapasztalat, fogadja el példának a Hifi show-n kiállított dogozokat, nem akarom dícsérni, hisz mindenki azt gondolná, hogy elfogult vagyok a clarus-sal szemben.
A saját rendszeremben található egy monaudió MT 21-es, amit nem akarok eladni, mert a mai napig megállja a helyét 150-200.000.- forint közötti hangfalak mellett. Viszont az a harci helyzet, hogy házimozira nem tudom alkalmazni. A monaudiónak egyetlen ütőképes házimozi rendszere " van, a HC Optimum. De vajon van belőle még Monoron? Ha olyan rossznak, vagy vitathatónak találjátok a Clarus termékeit, akkor miért szállítanak a hangfalak hazájába 2003. januárjától. A Hifi show-n több cég érdeklődését mutatta a Clarus termékek iránt, és bizton állíthatom, jövőre nem egy szobában lesz jelen, mint az idén.
Néhány megjegyzésre vállaszolva:
1. Relatív nagy hangerő ( a hifi shown) Sokan befizették az 1.000.- forintos belépőt és kiváncsiak voltak arra, hogy melyek azok a cégek, akik nemcsak minőséget, de teljesítményt is tudnak nyújtani, ezért többen kérték ha lehet mutassuk meg a rendszer erejét. Volt olyan, kinek kérésére halkan szinte pár vattal meghajtva szóltak a dobozok. Érdekes, sok ember visszajött és volt aki ott ragadt napi 5-6 órát ott ült. Attól függetlenül, hogy Rayen közlegés megmentése, vagy Vivaldi 4 évszak szólt a renszeren. Mindenkinek megadtuk a lehetőséget, hogy saját hangzásvilágát, saját lemezét meghallgathassa a kívánt hangerőn. Azok akik nem tették meg és nem kértek tőlünk semmit , azok fogadják el azt, amit mások kértek. Jövőre nektek is megvan az esélyetek arra, hogy kívánságotok teljesüljön, mert azért vagyunk, hogy kiszólgáljunk és megmutassuk azt, hogy mire vagyunk képesek. Úgy terezzük, jövőre rendszerezni fogjuk a hallott anyagokon. Félóránként váltani fogjuk a zenét, illetve a mozit és mindenki visszajöhet arra az időpontra, amikor éppen stereo szól. Ezt egy táblára ki is írjuk, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres, ki a zenét, ki a mozit. Remélem, jövőre ti is, de lehet, hogy még idén is meghallgathatjátok a megnyíló bemutató teremben, hogy a Clarus termékei Metisz, Calisto, Titán, nem csak ütős, de finom és részletező hangot is képes produkálni. Remélem ez a fórum továbbiakban nem a köpködésről és az újjal mutogatásról fog szólni. Azt kívánom, mindenki találja meg azt, amit keres. Ha neked a Monaudió tetszik, akkor vedd meg bátran, mert az sem rossz, csak nem tudom, hogy ezek után milyen dobozokat fogtok kapni Monorról. Mielőtt döntesz, hallgass a füledre!
Sziasztok!
Egy Borsod Megyei dealer.
-
Vendég
Clarus hangfalak
A kérdésedre egyszerű a válasz, nem csak dipólt kínálnak háttérként, mivel a frontok mehetnek hátra is. Ugyanaz a doboz mérete, ugyanaz az ára (külön is vásárolhatók, nem csak szettben). Viszont állványos, vagy falra szerelhető verzió nincs.
-
Vendég
Clarus hangfalak
Tökéletesen igazad van wadkan, pl. az én dipóllal kapcsolatos kérdésemre nincs válasz, csak vita a két cégről. Szerintem, most már jó lenne a clarus hangjáról és egyéb tulajdonságairól olvasni.