Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Clarus hangfalak

Vendég

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem is igaz. a Clarusban B and W tölcsérek vannak! :smile12:

Vendég

Clarus hangfalak

Egyébként a Clarus Metis frontjai szintén "somogyis tölcsérek" (smiley-k beszúrását én mellőzöm). Meglepő hasonlóságot mutat a HCM frontjaival...

Vendég

Clarus hangfalak

vaker,ne vakerálj minden hüjeséget összevissza! :smile21:

Vendég

Clarus hangfalak

Az ilyen infantilis hozzászólások tényleg elég meggyőzőek...

Vendég

Clarus hangfalak

Akárhogy is fáj a Clarus a KIRÁLY!
Pauly,meg többiek mossatok fület,utána hallgassátok meg a Clarusokat!
Monaudió- :smile21: :smile21: somogyis tölcsérek...!...hahaha ! :smile22: :smile21:

Vendég

Clarus hangfalak

Pauly-nak igaza van. A Monaudio tervezője nem ment sehova és kizárólag a saját cégének tervez/gyárt hangsugárzókat és ezt még most is Monaudio-nak hívják, nem Clarus-nak.

(ex)Cat! Honnan veszed és állítod ilyen határozottan az ellenkezőjét?

A 31. hozzászólás viszont tényleg önmagát minősíti. Ezt nevezik etikátlan üzleti magatartásnak, bár a bun**ság találóbb kifejezés rá.

Vendég

Clarus hangfalak

Metheny

"...A Monaudionak már volt hirneve..."

Ja, amit szeretnének eltaposni! Az eröszakossság is egy üzletpolitika, csak olyanok felé "jön be", akik hagyják magukat etetni.

Ne változtass nevet. Változtatni másoknak, mást kéne. :smile21:

A showk jó része kiábrándító. Pl. az utcán odamehetsz a tegnap megjelent szupi-kocsihoz, a kiállításon (pl. 1500ért kordon van töle 6m-re. Szóval nesze semmi fogd meg jól. Csak a saját tapasztalatomban bízom ezért.

Vendég

Clarus hangfalak

Amugy szerintem se lenne tul logikus egy viszonylag jol meno ceget otthagyni. A Monaudionak mar volt hirneve.
Az mas kerdes, hogy valakit kiabranditott a H M Show.

Talan e-mail-cimet kellene valtoztatnom?

Vendég

Clarus hangfalak

Vendég

Clarus hangfalak

Metheny bocs, az emil neved írtam véletlen. :smile1:

Vendég

Clarus hangfalak

Dimmu & exCat

Lehetne, de úgy tudom nem így van. A Monaudio "fötervezöje" nem ment sehova.
A 31es számu levél pedig minösiti azt (a céget) aki írta. Anyyit is ér!

Sokéves tapasztalatom azt mondja a konkurencia szarozásával nem lehet elöbbre jutni. Pl. a Rönó mondjuk úgy reklámozná a Velsantist,... hogy ezt tessék venni a szar (opel) Vectra gti helyett... Ha eladni kakarok bármit, bárkinek a sajátom kíválóságát bizonyítom, és nem a másét pocskondiázom! Persze van ide egy "magyar" mondás.

Az önz? csak magára gondol - az irígy másokra is!

na Csókolom

Vendég

Clarus hangfalak

pontosan erről van szó. Mármint ami az üzeneted utolsó gondolatát érinti. jelen esetben is ez történt.

Vendég

Clarus hangfalak

Ezt megse kene. Legalabb indokold meg!
Amugy nekem a clarus calisto set-je tetszett. Jobban mint a hcm, persze nem az a kategoria.
Amugy siman lehet az is hogy egy emberke aki eddig a monaudio egyik fo tervezoje volt, csak ugy ceget valtson, es mostantol clarus neven csinaljon uj hangfalakat.
Ennyi.

Vendég

Clarus hangfalak

Monaudio:
Clarus:
ennyi.

Vendég

Clarus hangfalak

Wadkan

Ki kell ábrándítsalak (és mindenkit). A Monaudio saját maga fejleszt, csak Monaudio néven, és legyárt(at)ja. Az alkatrészeket vásárolja, ahol mások is tehetik. Senkinek nem szállít(ott) be semmit, senkinek nem tervez(ett) semmit, csak "magának". Viszont ellen?rizhetö a szakirodalomban a múltja. A Clarus-é nem (milyen 10 év???). :smile6:

Sajnos ezek a bemutatók, az óriási érdeklödés (tömeg) miatt valóban kiábrándítóak. Nyugodt körülmények között igenis kijön a tudásuk az ilyen dobozoknak. 30 nm-en 30 fö-vel 30 fokban, NEM.
Ma a vásárlók többsége nagy hangsúlyt fektet a kinézetre (dizájn) is. A kissebb cégek, nehezen tudnak versenyezni a nagyobbak állandó külalak váltásával. Pl a HighEnd shown (amire szintén nem jutottam ki) évek óta ugyanolyan ronda a sok készülék. Akinek van belöle, nem adná oda egy háremért sem (najó azért talán :smile45: ). Dehát mindenki eldöntheti, a kinézet vagy a hang a fontosabb (vagy milyen arányban e kettö). Ugyanúgy nehéz versenyezni a terjesztésben azokkal, akik országos céggel teríttetnek. Miért nincs pl a M#M-ben egyik se???
A marketing egy külön szakma. És brutál pénzek árán lehet valamely terméket (akár egy sampont is) beleverni a Bi-Br és valóvilág nézök mogyórónyi agyába. Ez nem tudás, hanem LÓVÉ kérdése. A kicsik hátrányban vannak. Ennek ellenére, a hangfalnál maradva pl. nem vennék B&W-t.
Az nem baj, ha megjelenik egy konkurens márka a hazai piacon. De az igen, ha valótlansággal akarja a vevöket magához csalogatni, és eléggé kemény hangnemben (írásban) lép fel az azonos kategóriában szereplökkel. (ja továbbra se jön a www.clarus.hu)

Vendég

Clarus hangfalak

Hello Pauly!

Én kinn voltam a "són",s hallottam is a Clarusokat,illetve csak a Titán-t.Borzalmas hangerőn szólt,s a magasakat is igencsak erőltették.Audio lemezt nem voltak hajlandóak betenni(legalábbis nekem nem).Egyébként meggyőző volt a cucc,de annyi pénzért nemcsoda.
Kíváncsi vagyok a másik két sorozatra is,a képeken,illetve a leírás nagyon szép,de vajon mi van mögötte?
:smile45: Úgyhogy asszem jogos a gyanakvásod.
Az eladó csóka egyébként áradozott a cuccról,persze mi mást tehetett volna.Megpendítettem neki a hasonlóságot a Monaudio-val,mire azonnal fikázni kezdte őket. :smile8: Ez nem volt szép tőle! :smile16: Ja,plussz azzal jött elő,hogy a Monaudio ezüsttel lefújta a gagyi Somogyis hanszóróit.Hát nem tom mi igaz ebből,de remélem semmi.
Ha már a Monaudio.Sikerült őket is tesztelni,már amennyire
a borzasztó körülmények között lehetett.Nos,nekem változatlanul teccik ez a márka ,illetve az új szettjük,a HCM Plusz.
Úgy éreztem,hogy szebben szól mint a HCM széria.Külsőleg is tetszetősebb,leszámítva a dobozokat borító fóliát; az eléggé gázos volt. Audio- és DVD lemezen is szépet produkáltak a hangfalak.Alig várom már,hogy nyugodtabb,jobb körülmények között is meghallgathassam őket.Ez igaz a Clarus-ra is.Plusz: várom illetve,figyelem a további infókat a két márkáról.
Karácsonyig mindenképpen venni akarok egy jó szettet!

Vendég

Clarus hangfalak

Hogy mit csinált 6 évvel ezelőtt a Clarus? Ha hiszed, ha nem: Monaudiot!
A tervezőjük átment egy másik céghez, és most Clarus néven készít hangfalakat. (a Monaudio új cuccain látszik is az „elanyátlanodás” - vagy ez csak új design???) Ezért a nagy hasonlóság a két márka között, még a honlapokon olvasható „filozófia” is pontról pontra ugyanaz.
Ami a termékeket illeti, hatalmas várakozással mentem ki a házimozi-showra, köszönhetően a DVDcenter topicjainak. A tapasztalatom: teljes csalódás mindkét cégnél. Nem állítom, hogy rossz hangú dobozokat készítenek, mert ahhoz egy korrektebb meghallgatás kellene, viszont ettől egyenlőre elvették a kedvem. A filozófiai hitvallásukkal teljesen ellentétes dolgokat tapasztaltam a bemutatón. Kicsit túlértékeltnek érzem mind a topic-látogatók, mind a gyártó részéről a termékeiket. Lassan olyan divat lesz ezeket imádni, mint a „téglatalpú cipőt”, de majd ez is elmúlik. Ha viszont tényleg olyan jó a cucc, akkor 3 év múlva is írni fogunk róla itt. De mindenekelőtt, ha már úgy gondolják tudnak jó hangdobozt csinálni, javaslom tanuljanak meg eladni is.
A fentiek leginkább a Clarusosokra vonatkoznak, és ez csak az én, (és akivel voltam) véleményem, tapasztalatom.

Üdv, és senki lelkesedését nem akarom elrontani, de azért óvatosan...

Vendég

Clarus hangfalak

Üdv sporttársak !

Elöljáróban, nem voltam kinn a házimozi shown (pedig volt ingyenjegyem). Nem halottam még Clarus dobozokat sem.(fogok valsz.) Viszont olvastam a honlapjukat (most épp nem jön be), és halottam több kritikát is, a kiállításról. Ezek alapján van 1-2 sajtszagú (kicsit büdi) "gyanúm" amivel óvatosságra intenék. Ez a berobbanás a köztudatba - mindenféle termékkel egyszerre- elég érdekes.

A Clarus honlapon írva vagyon "...hogy közel 10 éve fejlesztenek már..." kérdésem MIT ??? és HOL??? Turmixgépet, vagy puskatávcsövet?? ÉS tessék mondani, hol publikáltak valaha is valamit a hazai szaksajtóban???

Többen itt a fórumon, egyenesen jobbnak min?sítik a Clarust mint a Monaudiot. Mi alapján? Mert volt 1 gyomorremegtetö "dB Drag" bemutatójuk, amiböl semmi sem állapítható meg? Audiofil imázsú gyártó, így SOSEM demonstrál.
És érdekes módon, er?s a "rokonság" (konstrukciósan) a Monaudio-val. Csak 1 a bibi, az már 6 éve létezik. 6 éve mit csinált a Clarus(ezen a néven) és kinek??? Ja és van még 1 bibi: a Monaudio senkinek nem fejlesztett semmit, csak a Monaudionak. Szóval lehet kapni a kínai piacon is Rolex-et, csak barom aki elhiszi, hogy valódi!

Úgyhogy mielött temetni kezdünk bármilyen márkát, tessen fülelni!!! :smile44:

Vendég

Clarus hangfalak

Azoknak, akik úgy gondolják, hogy a Clarus hangfalakban Somogyi hangszórók szólnak, igazuk van. Az, hogy az összes felhasznált hangszóró Somogyi gyártmány-e, azt nem tudom, de a magassugárzó tökéletesen azonosítható. ezekkel csupán az a gond, hogy a Somogyik műszaki paraméterei iszonyatosan szórnak. Én is hansználok ilyeneket, és beépítés előtt lemérem őket, 15-20% tűrést is tapasztaltam azonos típuson belül. :smile19:

Még egy érdekesség, a Callisto Surround dipólhangfal kísértetiesen hasonlít a néhány évvel ezelőtti Monaudio Dipolló hangfalra. :smile47:

Vendég

Clarus hangfalak

Le a kalappal a hangfalaik elott! Bár nekem az ezüst design kevésbé tetszik, mint a matt fekete, a hangja már annál inkább!

Vendég

Clarus hangfalak

Most olvasom a www.clarus.hu-n, hogy a 15% akciót meghosszabbították dec. 10-ig és így a Clarus 5.1 pontos ára 310eFt - 15%.
Ha annyira jól is szól, mint ahogy kinéz, akkor már csak nyerő lehet ennyiért.

Vendég

Clarus hangfalak

Amikor ott jártam épp a Ryan ment, basszus, most már tudom, mi az a gatyaszaggató basszus. : - )
Nem csoda, akkora kis helyiségben két nagy dög mélynyomóval, ehhez kb. 35m2 kell.
Beszélgettem az egyik Clarusszossal, tök szimpatikus volt, a Callisto 5.1-t ajánlotta 20m2-hez, 310 körüli áron, amiből nov. 15-ig lejön 15%, ami kb. 260eFt.
Ennyiért adnak 2 álló frontot egy centert 2 álló hátteret és egy aktív subot. Nagyon meggyőzően és hozzáértően beszélt, szerntem akinek a szobája és a pénztárcája megengedi menjen el egy demóra és ha tetszik (erre szerintem minden esélye meg van) nem szabad ott hagyni.
Infó: www.clarus.hu

Vendég

Clarus hangfalak

Sziasztok!

Elöljáróban el kell mondanom, hogy én már 1 majdnem fél (frontok-center)Callisto szett BOLDOG tulaja vagyok. Erről, meg a forgalmazóról, meg a kiállításról hosszadalmaskodok 1et:

1. Házimozi show:

-Iszonytató hangerőn mentek, iszonytató anyagok (dolby digital szarbitráta minőségben komolyzene??? - ugyan már) Ez azért volt, mert - mint elmondták - a benti tömeg miatt a folyosóra is szántak belőle. Ezért sajnos bent nem lehett semmit élvezni - utóbbi az én véleményem. (Vivaldi 4 évszaknál mikor a nagybőgőktől kicsordul az ember orrából a vér az azért túlzás)

-Kicsi volt a szoba és rossz akkusztikájú
-------------------------Ennyit a rosszról:) --------------

- a shown is uolyan segítőkészek, kedvesek, lelkesek voltak, mint a bemutatóteremben: a fejlesztővel személyesen hosszasan beszélgettünk a szobám elosztásáról, dobozok elhelyezésről, csillapításról, zenékről. Ahogyan azt kell: éreztem, hogy (tényleg!!) fontos vagyok, fontos hogy ne csak hangfalakat, hanem a minél jobb felhasználással járó örömet is "eladják" nekem! (Ömlengősen hangzik, de így éreztem)

-baromi profin vannak a Titán hangfalak (is!) kivitelezve, a sub szvsz. bármelyik THX "csingilingi" márkának design minta-darabja lehetne!

2. Bemutatóterem, vásárlás

-TÖKÉLETESEN meg voltam elégedve azzal, ahogyan megvehettem tőlük a dobozokat. 3x mentem el meghallgatni; minden apró részletet megbeszéltünk, ide-oda dugdostak, kapcsolgattak mindent, már a tesztek elejétől figyelembe véve a személyes igényeimet kb. 100 fajta összeállítási javaslatot, továbbfejlesztési terveket "adtak", maguktól - asszem szimplán mert KERESKEDŐK én meg a Vevő vagyok; semmi több. Le a kalappal!

- A bemutatóterem tényleg rossz akkusztikájú és 1 kertvárosi pincében van (volt). Ezt azonban előre elmondták, és elmesélték h. épül a végleges bemutatóterem. Istenkém, ahogy modják: minden kezdet nehéz. Asszem ezért a kis kényelmetlenségért bőven kárpótolt a bevezető akció árszínvonala:))) (szerény 16 rugóval vettem olcsóbban csak a centert...)

3. otthon, zenehallgatás

Már kb. 5 napja nyúzom a dobozokat éjjel-nappal (kis túlzással) úgyhogy megvolt a bejáratás. Ma fejeztem be a falak beborítását..."csillapítóanyaggal" Hát 1 pillanatra nem tudtam hogy elsírom magam a gyönyörűségtől vagy szimplán csak elolvadok! Erről nem is beszélek, mert szubjektív volna, de akit komolyan érdekel tényleg hallgassa meg. Megéri.:smile10:

Végül újra le kell szögeznem: nem vagyok a cég embere, nem fizettek le, jah és kb. 3/4 éve járkálok hangfalakat nézegetni, úgyhogy volt mivel összehasonlítanom.

Vendég

Clarus hangfalak

Sziasztok!

Én is megnéztem a Clarusokat, az én vleményem a következo:
- a hely pocsék volt a meghallgatáshoz, ez tényleg sokat rontott rajta
- a hangerovel sajnos az volt a baj, hogy mindenki ott nyomult úgy, hogy a folyosóra is jusson belole, lehetoleg jó sok. Na emiatt a termekben tényleg mindenhol eszetlen volt a nyomás,
- viszont belehallgattam most, vasárnap de., amikor nem voltak, illetve alig, akkor viszont nem volt a fent említett csata. Na akkor viszont király volt, jól muzsikált az egész, és a két subbassz nagyon lelkesen dolgozott (de jó volt, mert élvezheto hangeron ment),
- egyenként leültem a hangfalak elé, és darabonként is király tiszták voltak (és a dobhártyám is megmaradt egy darabban :smile1: )
- a legnagyobb szett eszetlen jó szvsz,
- megnéztem az árakat, és ár és érték összehasonlításban ez vitte a pálmát az egész kiállításon.

Összességében nekem nagyon-nagyon tetszett, viszont megzuhantam kicsit a másik magyrtól, amit régóta ismerek, a Monaudiótól. Valami hülye kitalálta, hogy úgy csináljon ezüst színu hangszórót, hogy besprézi festékkel a szerencsétlen kevlárt (arra tippelek, hogy az lapult alatta). És a HC+ (amit a neves Nintaus :smile1: standján helyeztek el) oldaláról mállott a pvc fólia... Nagyon kiábrándultam, és akkor a hangjáról ne is beszéljünk.

Visszatérve a Clarusra, nekem viszont a nagy szett nem játszik (kicsi hozzá a szoba), viszont a középsot elmegyek meghallózni, mert sok jót nézek ki belole... :smile1:

Vendég

Clarus hangfalak

Nekem is kb. hasonló tapasztalataim voltak a hangfalakkal kapcsolatosan. Igaz, amikor én hallottam épp a Sólyom végveszélyben szólt, de olyan hangerővel, hogy lehetetlen volt élvezni, értékelni a hallottakat.

Őszintén szólva, amit hallottam, az nem győzött meg arról, hogy igenis ez lenne az a rendszer amit otthonra akarnék. Sőt, az igazság az, hogy semmiről nem győzött meg, mert a körülmények teljesen élvezhetetlenek voltak, köszönhetően egyrészt az óriási hangerőnek, másrészt meg annak, hogy bármi is szólt, folyamatosan hol ide - hol oda lépkedtek a lemezen. Tipikusan a kevesebb több lett volna érzést hozta ki belőlem. Ha kissé kisebb hangerőn, valami kevésbé puffogtatós dologgal demóztak volna, talán sokkal élvezetesebb lett volna. Így azonban az egész összemosódott és élvezhetetlenné vált.

A hangfalak egyébként nagyon szépek voltak és a rendszer ami szólt (ha jól tudom a Titán sorozat) iszonyat hangerőt és hangnyomást produkált.

Kíváncsi lennék egy normális környzetben lezajlott tesztre...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”