Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
- cs_gaborka
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha kedden vettétek és szerdán jött elő a hiba, akkor még vissza kell venniük nem? Valami olyasmi volt régen, hgy a vásárlástól számított 3 napon belül jelentkező hibánál kötelező kicserélniük.
Sajnos nem, 7 hibás pixel esetén "javítják" illetve jelen esetben cserélnék csak ki :-( Ma egy kicsit még utánna néztem, a Samsungnál van egyedül olyan, hogy már 1 pixel esetén is cserélik.
A Samsung LCD monitornál 1 főpixel hiba után cserélik.
De a Samsung LCD TV-nél 5-6 főpixel hiba (a középmezőben) esetén cserélik ki. (a győri szakszervizben ezt mondták)
Na akkor most már regisztrálva ;-)
A mai napig nem növekedett a pixelhiba szám, maradt az egyedül árválkozó zöldecske pöttyöm ;-) Mivel a mérete nem lehet nagyobb 2-3 tizedmiliméternél, 2m-ről már én sem látom, a család meg szerintem észre sem fogja venni ;-) És persze csak fekete esetén látszik, tehát élő műsor alatt közelről sem találom meg, ezek miatt nyugodtam bele, hogy "hibás" az új készülékünk és nem tehetek ellene semmit. Nagyobb illetve több baja ne legyen. A Samsung pixelhibánál lehet, hogy az 1db-os csak a monitorokra vonatkozik, ezt, bevallom őszintén nem néztem meg eléggé figyelmesen.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha kedden vettétek és szerdán jött elő a hiba, akkor még vissza kell venniük nem? Valami olyasmi volt régen, hgy a vásárlástól számított 3 napon belül jelentkező hibánál kötelező kicserélniük.
Sajnos nem, 7 hibás pixel esetén "javítják" illetve jelen esetben cserélnék csak ki :-( Ma egy kicsit még utánna néztem, a Samsungnál van egyedül olyan, hogy már 1 pixel esetén is cserélik.
A Samsung LCD monitornál 1 főpixel hiba után cserélik.
De a Samsung LCD TV-nél 5-6 főpixel hiba (a középmezőben) esetén cserélik ki. (a győri szakszervizben ezt mondták)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
egyébként (mivel felcsigázódtam ) most letöltöttem a pdf-es leírását is, ott is 1600-as kontraszt van írva az 37LC2R-hez, és 2 HDMI...
mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Mangob: 37LC2R LG, 37" LCD-TV, 1366*768, 178°V+H, 500cd/m2, 1200:1
Az adatok amiket te írtál, az LB1R szériára vonatkoznak, ami már drágább kategória. De speciel 37LC2R-t tudok hozni 367 000ért, ha érdekel.
ez érdekes, én az LG hivatalos német oldaláról néztem a kontraszt arányt, ott 1600-at írnak link
...manapság már semminek se lehet hinni.. (merthogy a Media Markt a Panasonic TH-42PA60E -es plazmát HD ready-ként akarja eladni, azon már nem lepődök meg, de ezek a fránya hivatalos web oldalak...)
mangob
ui: mondjuk az 1200-es kontraszt se rossz...
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia! Kedden vásároltunk egy ilyen készüléket a MM-ban, miután visszavittük a múlt pénteken beszerzett Samsung 42S5H plazmát, amelyen két perc után szétesett a kép, a fele megállt, vibrált, csíkozott, stb. Ezután választottuk a 37LC2R-t. A kevés "együtt töltött" időből levonható tapasztalatok alapján mondhatom, nagyon jó választás... lett volna ha nem jön elő tegnap este az első zöld alpixel hiba, szépen folyamatosan világít, úgy 2m-ig látható.
Lcd, Led, Oled TV-k
most ez a faroudja chip mit jelent?? én a 37LP1R vagy LB1R-t néztem. Nemrosszak a specifikációk alapján. és 94 centi....hmmm
A Faorudja egy cég amely a DCDi nevű chipet gyártja. Ez az áramkör legfőképpen egy deinterlacer amely kiváló minőségben tudja videó és film módban összefűzni a félképeket. Értelemszerűen interlace jelforrások esetén van komoly jelentősége. Némely Faroudja chip emelett más dolgokat is tud, például kiváló minőségben felskálázza a jelet a megjelenítő natív felbontására, bármilyen is legyen a bejövő jel, illetve egyéb képjavító trükköket is tartalmazhat.
éérteem!
Most akkor ez alapján mondhatjuk hogy egy LG LCD jobb mint egy samsung vagy sony???
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
most ez a faroudja chip mit jelent?? én a 37LP1R vagy LB1R-t néztem. Nemrosszak a specifikációk alapján. és 94 centi....hmmm
A Faorudja egy cég amely a DCDi nevű chipet gyártja. Ez az áramkör legfőképpen egy deinterlacer amely kiváló minőségben tudja videó és film módban összefűzni a félképeket. Értelemszerűen interlace jelforrások esetén van komoly jelentősége. Némely Faroudja chip emelett más dolgokat is tud, például kiváló minőségben felskálázza a jelet a megjelenítő natív felbontására, bármilyen is legyen a bejövő jel, illetve egyéb képjavító trükköket is tartalmazhat.
Lcd, Led, Oled TV-k
most ez a faroudja chip mit jelent??
én a 37LP1R vagy LB1R-t néztem. Nemrosszak a specifikációk alapján. és 94 centi....hmmm
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek az LG 37LC2R -es modelljéről? Valakinek esetleg nincs vele tapasztalata??? Médiában most 380e-ért adják, adatlapja alapján elég jó kis cuccnak tűnik (magyar lg oldalon nincs, érdemes a német oldalt böngészni). 1600-as kontraszt, DCdi faroudja, 2xHDMI, stb.. ja és ennyiért 94cm-es ellenben a másik - számomra esélyes - Sony 32S2000-essel.
Szóval, vélemény - tapasztalat???
üdv: mangob
Szia! Kedden vásároltunk egy ilyen készüléket a MM-ban, miután visszavittük a múlt pénteken beszerzett Samsung 42S5H plazmát, amelyen két perc után szétesett a kép, a fele megállt, vibrált, csíkozott, stb. Ezután választottuk a 37LC2R-t. A kevés "együtt töltött" időből levonható tapasztalatok alapján mondhatom, nagyon jó választás... lett volna ha nem jön elő tegnap este az első zöld alpixel hiba, szépen folyamatosan világít, úgy 2m-ig látható. Ha szerencsés(ebb) vagy és nem nyúlsz bele egy rossz darabba, a készülék nagyon jó választás. A képe nagyon szép, ha most választanák is mellette döntenék, (a Samsungnál volt egy belső rossz érzésem), még így a hibája mellett is. Van benne PIP, nagyon jől kezelhető, a PC-vel én csak a VGA csatin kötöttem össze, ellentétben kollégámmal, akinek van DVI-HDMI kábelje, de gyakorlatilag nincs különbség, olyan a képe, mint amikor LCD monitort használsz :-) Majd elfelejtem, én még ilyent nem láttam, az egyik képernyőméretnél, azt hiszem a "FULL"-nál ha átváltok egy csatornára és az mondjuk szélesvásznú, néhány másodperc után eltünteti az alsó és felső csíkot, az aktív képtartalmat húzza szét a képernyőnek megfelelően. Egyszerűen szupi, gondolom nézi a videotartalmat, pontosabban az üres sorokat, és ez alapján eldönti mi az aminek helye van a képernyőn. Így hirtelen ennyi volna, nemsokára megyek haza és keresem az újabb pixeleket, mert azt hiszem 6 fölött cserélik... ;-)
Lcd, Led, Oled TV-k
Persze, tudok Email ment.
Üdv: Decado
Lcd, Led, Oled TV-k
De speciel 37LC2R-t tudok hozni 367 000ért, ha érdekel.
32LB1R-et tudnál hozni értelmes áron?
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
Mangob:
37LC2R LG, 37" LCD-TV, 1366*768, 178°V+H, 500cd/m2, 1200:1
Az adatok amiket te írtál, az LB1R szériára vonatkoznak, ami már drágább kategória. De speciel 37LC2R-t tudok hozni 367 000ért, ha érdekel.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek az LG 37LC2R -es modelljéről? Valakinek esetleg nincs vele tapasztalata??? Médiában most 380e-ért adják, adatlapja alapján elég jó kis cuccnak tűnik (magyar lg oldalon nincs, érdemes a német oldalt böngészni). 1600-as kontraszt, DCdi faroudja, 2xHDMI, stb.. ja és ennyiért 94cm-es ellenben a másik - számomra esélyes - Sony 32S2000-essel.
Sőt ugyanott ennek 26"-os változata
26LC2R
Valaki használ ilyet?
LG 26LC2R , Samsung LE26R51 , esetleg Samsung LE27T51B Meliyiket érdemes
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha olyan TV-t veszek, amin nincs audio kimenet (pl. LE27T51, mint ócsított megoldás), akkor pl. a SCART-ról rá tudom valahogy az éppen nézett TV adás hangját az erősítőre kötni? (elvilseg a cart-on van hang kimenet)
Nem. Van egy normálisabb megoldás:
(Egy másik ilyen tulajjal konzultáltam - neki is ez a típus van, nekem is)
Egyszerűen a panel jobb szélén lévő sztereó fejhallgató kimenetet (jack) használhatod úgy, hogy egy kábellel az erősítőhöz csatlakoztatod.
Köszi, emiatt gondolkoztam, hogy inkább R51 legyen (ami azért +30-40k). Lehet, hogy ezt választom, bár a scart specifikáció szerint van audio kimenet, ezért gondoltam.
A DVI-je egyébként tud HDCP-t?
A DVI HDCP-s a leírás szerint. De én egy Oppo DVD-lejátszóval csatlakozom a DVI-ra és az HDCP-free, úgyhogy nem tudtam tesztelni.
Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
... Egyszerűen a panel jobb szélén lévő sztereó fejhallgató kimenetet (jack) használhatod úgy, hogy egy kábellel az erősítőhöz csatlakoztatod.
Működik, de annyiból nem túl jó ez a megoldás, hogy a fejhallgató kimenetek sajnos nem a minőségükről híresek - villamos szempontból pedig: 32ohm-os terhelésre vannak tervezve és a jelszintjük is kicsit más.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha olyan TV-t veszek, amin nincs audio kimenet (pl. LE27T51, mint ócsított megoldás), akkor pl. a SCART-ról rá tudom valahogy az éppen nézett TV adás hangját az erősítőre kötni? (elvilseg a cart-on van hang kimenet)
Egyszerűen a panel jobb szélén lévő sztereó fejhallgató kimenetet (jack) használhatod úgy, hogy egy kábellel az erősítőhöz csatlakoztatod.
Köszi, emiatt gondolkoztam, hogy inkább R51 legyen (ami azért +30-40k). Lehet, hogy ezt választom, bár a scart specifikáció szerint van audio kimenet, ezért gondoltam.
A DVI-je egyébként tud HDCP-t?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ti melyik LCD tv javasolnátok:
Samsung LET51BX vagy Philips 32PF3320
Igazából nem valami nagy nappaliba lenne, a legközelebb eső fotel kb 1,5 méterre lenne tőle. Vagy várjak még és késöbb vegyek valami komolyabbat? Ezekben van kép a képben vagy eléggé alsókategoriásnak számitanak?
A válaszokat előre is köszönöm!
Fate
It van két 26"-os Sharp, elég jók, csak az olcsóbb 211-ért csak "16:9 + plazma" felbontást (960x540) tud. A drágább 1366x768.
http://www.pixmania.com/hu/hu/s_action/ ... index.html
Csak hát a Pixmania-ról megoszlanak a vélemények.
Lcd, Led, Oled TV-k
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
A kép amit linkeltem róla elég vacak, mert oldalról van: ennél azért laposabb!
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Az én kérdésem, hogy létezik e 4:3-as képarányú LCD tv 70cm körüli képátlóval?
Kisebb van: Samsung 910MP - nem tudom miért monitor/TV-nek árulják, de egy teljesértékű 19"-os TV (1280*1024), a kép mérete kb. a korábbi 51cm-es TV-nknek felel meg... Eredetileg monitornak vettem, de a családom lecsapott rá így ma már szinte csak TV-ként használjuk. Falra szerelve szinte semekkora helyet nem foglal!
105 e Brutto körül már van sok helyen: IME
Lcd, Led, Oled TV-k
Pixmania-ról elég durva dolgokat lehet olvasni tavalyról...
Olcsobbat.hu weboldalon vannak vásárlói visszajelzések. Elég érdekeseket írnak róluk.
Épp múltkor olvastam, ledöbbentem.
Pl itt is van alul egy rakat: http://www.olcsobbat.hu/stores/store-10016-main.html