Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVDROM tönkreteszi a DVD lemezeket?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

csak meg mindig teccik ez a rovat...
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vendég

Valamelyik fórumon terjedt el ez a pletyi. Egy srácnak mondták a boltban, hogy néhány első generációs dvd-rom-mal (elvileg) előfordult, hogy miközben fel akarta ismerni a betett lemezt, úgy ráfókuszált, hogy a lencse megnyalogatta a lemez felületét.
Akár igaz, akár nem, lényeg, hogy manapság ilyen nincs, mert a mechanika nem hagyja kifókuszálni a lencsét a meghajtóból:-)))
Egyébként már én is tucat lemezt néztem számítógépen, és azon kívül, amelyiket a haverom leejtette, semelyik nem amortizálódott.

Az egy lézeres meghajtóknál az a gond, hogy a CD és DVD lemezek váltogatásakor váltania kell a lézer hullámhosszát, ami a lézerdióda fokozott elhasználódását jelenti. Manapság szinte minden lejátszó (úgy tudom) duál lézeres.

Szása

Vendég

Nahh,ez jó poén.Az én Gladiator,Joan of Arc,Braveheart,Patriot filjeim már annyiszor pörögtek az ASUS meghajtómban,hogy már le kellett volna kopnia róluk a filmeknek.De mégsem karcosak,marha érdekes...

Vendég

Én olyanról hallottam, hogy a CD-R lemez nem tesz túl jót a DVD lejátszóknak, legalábbis az egy lézereseknek. De, hogy egy számítógépes DVD összekarcolná a DVD filmet??? Egyáltalán mivel karcolná össze???

Vendég

csao...
erdekes kerdes... hogy ugymondjam poenos is... hmmmmm...
hatszoval en elhiszem hogy jok az asztali lejaccok de hogy egy rom szetku**na a lemezt ilyet meg nem hallottam es az enyem se nyomta szet a lemezeim (meg is orultem volna...) ettol fuggetlenul mint a cd-drive-ok kozott itt is elofordulhatnak szar gepek... (erdekes modon az emberek be merik tenni a cd-eiket a gepukbe pedig lattam mar drive-ot ami szepen korberajzolta a lemezt... - de hat ez mindenhol elofordulhat...)
masik oldalrol nezve pedig az illetekes kolcsonzoben kiszallnak hazhoz hogy megvizsgaljak mim van vagy netan kerik a szamlat a drive-rol???...:-))))))))))))
csumi

Vendég

Egyik DVD kölcsönzőben azt állítják, hogy a számítógépes DVDROM-ok megkarcolják a DVD filmeket, ezért csak asztali DVD lejátszóval rendelkezőknek adnak ki filmeket. Találkoztatok már ilyen hibával? Valóban lehetséges, hogy tönkremennek a DVD filmjeim, ha számítógépen játszom le őket?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”