Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Sziasztok!
Mit ad isten, találkoztam egy bombázó SAL XP10-es ládával az egyik boltban.
Szeretném megkérdezni, hogy erről a ládáról mi a véleményetek, és milyen hangja van. A lényeg, hogy szép és erős, amolyan odab@szós mélye legyen.
Előre is köszi az infókat.
Lauda
Sziasztok!
Látom, már Lacy is ajánlotta a kommentem elolvasását olcsó láda ügyben. Én még annyit szólnék hozzá, hgy ha van egy kis időd, esetleg beleolvashatsz a Clarus hangfalak topicba is, ot kicsit bővebben kifejtettem a tapasztalataim a márkával kapcsolatban.
Egyébként elmondhatom, benne voltam rendesen, 20-40 között ezek a ládák a lehetőségek.(nem hangminőségi sorrendben, csak úgy szórva):
-Yamaha YST-SW011 (21 ezer kb, semmi áíltási lehetőséggel,aszem 20-assal, ezért az árért azért jobb, mint bármelyik SAL)
-Yamaha YST-SW 015 ( ez már csak 16-os, visoznt úgy emlékszem jobb az erősítője, mint a 11-esé)
- Yamaha YST SW030 (ebben a ládába nagyon bíztam, és a jó áráért szinte hallgatás nélkül megvettem volna, mert- mint minden Yamaha láda nagyon gyönyörű- mivel úgysem volt több pénzem, de mikor meghallgattam, azt hittem, a 011-est tette vissza az eladó. SEmmi,de semmi különbséget nem hallottam a hangjuk között, az eladó is inkább a 011-est ajánlotta, mert az annyival olcsóbb, amennyivel nem rosszabb a 030-asnál 25-29 ezer körül kapható)
Koda SW 3580/ 350- Olyan 25-30 körül kaphatóak. Hát nem tudom, én megvettem a Koda 5.0-ás szettet is, mindenki le akart róla beszélni. Végülis nem rossz, sőt tetszik, de most, hogy már hónapok óta náam van, jobban meghallom a gyengeségeit. Akor megfogadtam, hogy ha sub lesz, azért is komoly, márkás cuccot fogok venni, még,ha ksiebb teljesítménnyel drágább is, mnit egy fele akkroa márkás dolog.
SAL-meg sem hallgattam. Mikor hazavittem az 5.0-ás Kodát, azonanl tudtam,hogy sürgősen kell hozzájuk egy láda, mert NO mély. Akkor képes lettem volna megvenni a 15 ezres SAL ládát, de hálIstennek csa kelkezdtem gondolkodni. Most nem fogo kitt arról papolni, hogy mennyibe kerülhet egy normálisabb mélyhangszóró, meg,hogy számoljuk már ki az előálíltási költésget+a hasznot, akkor tisztán miylen rétéket képvisel ez a cuccos. (5 ezer?)
Csak annyit mondok,hogy haverom úgy gondolkodik, hogy inkább nem gyűjt, csak legyen valami, viszont kb. kéthavonta rak új hangszórókat az autójába. SOMOGYI így, somogyi úgy, Benik is somogyit hallgat. Jó. Még jobb tapasztalat unokatesóm, aki rendelt egy jó nagy ldáát (kb. 100 liter lehet) bele a elgnagyobb kevláros SAL sárga mélyhangszórót(ezt sajna kétszer kellett, emrt az egyikről kibontás után kiderült,hogy nincs rendesen felragasztva a porvédő sapka a membránra-más márkával is előfordulhat)+hozzá két igazán súlyos sal rakéta csipogót(darabja kb. 1.5kg) Mondom, igen, nem igaz, hogy ne szóljon jól egy ekkroa darab láda(de úgy votlam vele, ha ez jonn lesz, mnti az én Koda+Clarus szettem, ennyiért, akkor fejjel megyek falnak és soha semmit nem veszek többé boltban). Hát nem lett jobb. Hiába az óriási méretek, meg membránok (Denon 2 csatis, 60 ezres erősítőről hajtva)szrt sem szól az enyémhez képest. Tud egy igen komoly hangnyomást, az igaz, de hogy abban a hangban semm iszép nincs, sőt, semmi magas, semmi mély, az igaz. Egyszerűen csak egy ránézésre szép és jó és kib nagy hangfal, csalódást jelentő hangzással. Össz-vissz, szereléssel, annyggal, csatikkal együtt kijött kb. 25-30-ból a két láda. Szóval részemről ennyit a SAL-ról, azért hallgass meg egyet.
-Pioneer SW 110. 20-as hangszóróval, asszem 110W-s erőístővel. 40 ezer a láda. Hogy is mondjam, röfög. NEm emgy le szép mélyre, hanem mikor már nem bírja, röfög. Ez nagyo csaldóás volt, mikor meghallottam, emlékszem.
Wharfdale (nem tudom mi, 52 ezer) Ez etto ugyanaz, mint a Pio, bár az eladó szerint is talán a Pio még mélyebb tud lenni.
Na, ekkro döbbentem rá, hogy nem fogok 100 aaltt olyan mélyládát venni, ami szobában ugynaazt az élményt fogja nyújtani, mnit az autómban a 25-ös passzív Audiobank reflex.
Ami ezután jött, azt már kifejtettem itt is bővebbben, meg az már emített Clarus hangfalas topicban is, nagyon ajánlom!
Sok sikert, dönts jól. Nem kell azt a ldát megvenned, amit mi itt agyonajnározunk, sőt, azt is megveheted, amit mindenki lehúz, az a fő, hogy, mikor hazaviszed, elégedett legyél és élvezettel hallgasd még hónapok múlva is!!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Mélysugárzók
Hi!
Tannoy TS8 vagy MS907W?
Üdv!
MS907W
Eddig mindenhol jót hallottam róla és egy ideje még jobb az ára... 69e... Régen 80 volt majdnem. Bár mire rászánom magam (akár anyagilag is), kérdés, lehet-e majd még kapni...
Milyen mono-RCA ajánlott hozzá? Számít a minőségében? Nekem a CD és a DVD interkonnektek elég jók, NeoTech-ek, aranyozott csatlakozók, stb. A mélynyomónál mennyit számít? Jól gondolom hogy inkább tisztább és vastag réz kell neki? (van ezüsttel kombinált hangfalkábelem és ott az ezüstöt direkt a magas miatt rakták bele, elvileg).
Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt
Mélysugárzók
Tényleg, ilyen Wharfedale 210-est hallott már valaki hogyan szól?
Mélysugárzók
Sziasztok!
A helyzet, hogy a 2X100W-os Technics erősítőm, és a két Sony hangfalam mellé szeretnék venni egy szubládát, legalábbis egyenlőre nézegetek.
Szeretném megkérdezni, hogy erről a ládáról mi a véleményetek, és milyen hangja van. 3 év garos, de ez nem nagyon izgat. A lényeg, hogy szép és erős, amolyan odab@szós mélye legyen.
Lauda
30-40e környékén a Wharfedale jó választás lehet a netdepon most 37.900,-Ft
Köcce, meglesem ezt ist.
Mélysugárzók
És a Somogyis láda szerinted milyen lehet?
Egyszerűsítsünk:
Mennyid van rá? Mert a választottak alapján nem (tudsz ?) szánsz rá nagyon sokat.
A Somogyi hangszórók érzéketlen szarok, erőmű kell hozzájuk, de nem az van beleépítve, ráadásul a beletett erősítő 10% felett torzít
Oksi.
Nem igazán gondolkodtam a rászánt összegen, de azért nem szeretnék horribilis összeget költeni rá (tudom, akkor ne is várjak sokat tőle). Legyen úgy max 40-50 ropi. Ezért mire számíthatok? Úgy futólag körülnéztem a Szombathelyi MM-ben (nem ott lakom), sajna sietnem kellett. Ott azért volt jó pár darab. De szerintem hiába is hallgatnám meg őket (mármint a MM-ban), mert itthon a kisebb térben teljesen más lenne a hangzása.
Akkor ajánlanám, itt alább van némi lelkendezés a Clarus láda iránt (HagaNRG vett ilyet, ápr.8 11 óra körül írt róla)
Köszike, olvasgatok!
Mélysugárzók
Sziasztok!
A helyzet, hogy a 2X100W-os Technics erősítőm, és a két Sony hangfalam mellé szeretnék venni egy szubládát, legalábbis egyenlőre nézegetek.
Szeretném megkérdezni, hogy erről a ládáról mi a véleményetek, és milyen hangja van. 3 év garos, de ez nem nagyon izgat. A lényeg, hogy szép és erős, amolyan odab@szós mélye legyen.
Lauda
30-40e környékén a Wharfedale jó választás lehet a netdepon most 37.900,-Ft
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
-
Vendég
Mélysugárzók
Egyszerűsítsünk:
Mennyid van rá? Mert a választottak alapján nem (tudsz ?) szánsz rá nagyon sokat.
A Somogyi hangszórók érzéketlen szarok, erőmű kell hozzájuk, de nem az van beleépítve, ráadásul a beletett erősítő 10% felett torzít
Oksi.
Nem igazán gondolkodtam a rászánt összegen, de azért nem szeretnék horribilis összeget költeni rá (tudom, akkor ne is várjak sokat tőle). Legyen úgy max 40-50 ropi. Ezért mire számíthatok? Úgy futólag körülnéztem a Szombathelyi MM-ben (nem ott lakom), sajna sietnem kellett. Ott azért volt jó pár darab. De szerintem hiába is hallgatnám meg őket (mármint a MM-ban), mert itthon a kisebb térben teljesen más lenne a hangzása.
Akkor ajánlanám, itt alább van némi lelkendezés a Clarus láda iránt (HagaNRG vett ilyet, ápr.8 11 óra körül írt róla)
Mélysugárzók
Egyszerűsítsünk:
Oksi.
-
Vendég
Mélysugárzók
Egyszerűsítsünk:
Mélysugárzók
Bocsika, kinéztem mégegyet:
Koda SW952
Hátha ismeri valaki.....
Ettől sokmindent várhatsz, de olyan oda---izélős mélyet nem annyira...
-
Vendég
Mélysugárzók
Koda SW952
Hátha ismeri valaki.....
Ettől sokmindent várhatsz, de olyan oda---izélős mélyet nem annyira...
Mélysugárzók
Koda SW952
Hátha ismeri valaki.....
Mélysugárzók
Sziasztok!
Lauda
-
Vendég
Mélysugárzók
Lacy, király a subod!
Köszike
(Mondtam, hogy van olyan jó, sőt mint a Klipsch )
Azé a többi se rossz remélem...
Az a Phil Collins Finally... magyarán: kib@szott burálisan jó volt!!!!!!!! Csoda, h a moziszoba egyben maradt vagy h nem esett le a FVF!
Ebből kiveheted, h a többi igen, szvsz a többi is rendben volt. Jó a távkontrolod is.
-
Vendég
Mélysugárzók
Lacy, király a subod!
Köszike
(Mondtam, hogy van olyan jó, sőt mint a Klipsch )
Azé a többi se rossz remélem...
Mélysugárzók
- neked hogy van beállítva?
"Nálam a szub félhangerőn van az erősítő pedig +/- 2dB, filmje válogatja (a hangerő távszabályzást itt oldom meg)" Az erősítőn a sub fázis normál állásban van a ládán 180°-on. Így nagyobbat szól.
A DENON erősítőm soknak találja , és visszaveszi -9dB-lel, ha kb félig tekerem csak fel... - hogy érdemes beállítani?
Arra jó a mérőmikis beállítás, hogy a helytelen bekötéseket és a távolságot leellenőrizze (másra nem nagyon ) Érdemes utánna állítani!(végigmenni a beállított értékeken)
Neked nem kapcsol ki általában túl korán?
Nem tapasztaltam még, hogy korán kapcsolna ki.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Sziasztok
Nekem is megvan a subom - lehet, hogy ez most tendencia ? ))
Mordaunt-Short MS 909W ))) nagyon karaj!!!!
Eddig mindenkinek csak ajánlani tudom... egy kicsit nehéz volt megtalálni a helyét (akusztikailag), de erről nem ő tehet ))
Valami jobbat nem találtál?
De, azért gratula!
Köszi - neked hogy van beállítva?
A DENON erősítőm soknak találja , és visszaveszi -9dB-lel, ha kb félig tekerem csak fel... - hogy érdemes beállítani?
Neked nem kapcsol ki általában túl korán?
:taps: - Köszi : Krisztián
és valóban király
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
HTPC játékos: i5-3570K Deck1: Pioneer CT-S730 3D TV: Samsung UE32E6030
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W
Mélysugárzók
Szomszdéok, igen.
Hát, tudom sajnálni azt, akinek paneles házban válik mániájává a házimozi.
Mivel én faluhelyen lakom, ilyesfajta gond nincsen, inkább ara kell figyelni, be legyenek zárva az ablakok, ha éppen a szomszédra vasárnap reggel hatkor jön rá a köszörűlhetnék, kaszafenés, fűnyírűs, robikapázás, miegymás.
De engem ilyenek egyáltalán nem zavarnak,inkább a szülőket hatja meg efféle zaj komlyabban.
De a ládám gyönyörű, még így, egynapi nyúzás után is. A mai napom egyébként úgy telt,ohgy reggel 8-tól kb. délig-egyig pakoltam ki-be a DVD-ket, és kerestem a gyönyört jelentő effekteket.
Legújabb kedvencem a Penge 2.
NEm tudom, mennyire ismeritek, én fejből tudom a faszántos jelent helyét még régről: Mikor már a diszkóban vannak, a később áruló csávó a mikrobuszból felszól Whistlernek,aki a tetőről figyel zuhogó esőben egy távcsövesssel,hogy mi a helyzet. Mire az: hétágra süt a nap répapöcsőkém. Na, ekkor beindul a Vood&Serano Blood is pumpin című száma, akkor basszussssal, hogy zsír.
Ezt a részt még azokból az időkből imádtam, mikor az egydobozos Panát tesztelgette, nagyon durván szólt ott is. Aztán eltelt kis idő, bekerült a láda az autómba is, hozzászoktam az igazi durva mélyekheez. Na, ezek után egyszer újra belehallgattam a Pengébe a Panán, és ledöbbentem, hogy az a puffogás hogy tetszhetett régen, az nem is mélyhang. Most pedig, mnit írtam, emgint az a helyzet, hogy tátott szájjal hallgatom a jelenetet.
Sajnos a 2003-as Tiesto koncert nem hagyott maradandó élményt, de a 2004-est is inkább 2.1-ben tűnik jobbnak hallgatni,mint 5.1-ben, mert akkor alig van bass.
JAj, a másik szép film az Animtarix CGI epizódja, mikor bunyóznak a néger ffi, meg a kínai csaj, és levagdalják egymásról a ruhát, az is gyönyörűen szól.
A legfájdalmassabb élményem pedig a mai nap után pedig a Pearl Harborból az a jól ismert rész, mikor a bombát végig mutatják, ahogy ledobják a hajóra, majd bezuhan a raktérbe, mutatják ahogy emnekül midnenki,meg pörög a kis propeller a bombán. ÉS amikor felrobban, úgy,hogy a hajó kettéhasad, na,az valami fenomenális.
T2 DTS a másik. Csak pár jelenetet néztem meg, de egész megggyőzőnek tűnik, főleg a shotgun lövések hangja, az nagyon ütős. Most már értem,miért annyira referencia ez a film, legutóbb, sub nélkül megnézve semmi extrt nem hallottam a hangján, főleg egy mai filmhez képest. Lehet,hogy be kéne szerezni az Indy Jonest is?
Amúgy egy pár éve már a mozikban is kritikus szemmel és füllel nézek minden filmet, azaz egyből úgy,hogy ez majd otthon milyet fog szólni.
Na, múlt héten a Jégkorszak elején benyomtáka DD demot, mikor a csillagos égen jelenik meg a DD felirat, a végén egy szép nagy mélyhanggal.
Most lehet, hogy ki fogtok röhögni, de a moziban hallott demo semmi volt az itthonimhoz képest. PEeig ez tényleg csak egy legolcsóbb kategóriás házimozi.
Remélem nem voltam nagyon off, csak gondoltam leírom a tapasztalataim, meg lássátok, hogy lehet örülni egy olcsó ládának is.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
- D-O-M-I
- Törzsvendég

- Értékelés: 138
Mélysugárzók
Jó szomszédkínzást kívánok! :smile19:
Btw: szomszédok. Mit lehet kezdeni velük? Avagy a mélyeket hogy lehet megcsinálni úgy, hogy én halljam, de mások ne? Gondolom sehogy. Én is jóideje gondolkodom egy alsóbb kategóriás szubon, de így a két front 20 cm-es mélye is olyanokat dörmög, hogy öröm nézni (azaz hallgatni). Múltkor pl. néztem Magyar vándort (nem egy mélygyilkos film), és mikor Tas a bunkójával ráver a recepcióra, mire a ház összedől jelenetnél kettővel alólam este 9-kor feljöttek, hogy ezt így nem lehet bírni (6 emeletes társasház 3. emeletén lakom). Pedig nem szoktam hangosan mozizni (nem vagyok az a Newman féle "had hallják Szegeden is hogy mozizok" típus.) Így most szub projekt teljesen leállítva. (mondjuk mélyek mennyiségével így is eléágedett vagyok, és a pénzt is tudom máshová tenni, de azért mindíg ott van az a "mi lenne ha mégis lenne egy szub" gondolat)
A frontok már így is saját esztergálású rézkúpokon állnak, hogy kisebb felületen érintkezzenek a padlóval.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Mélysugárzók
Sziasztok
Eddig mindenkinek csak ajánlani tudom... egy kicsit nehéz volt megtalálni a helyét (akusztikailag), de erről nem ő tehet ))
Valami jobbat nem találtál?
De, azért gratula!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Gratu mindkettőtöknek!
Jó szomszédkínzást kívánok! :smile19:
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Mélysugárzók
Sziasztok
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
Mélysugárzók
- Így nézek ki ma reggel, tegnap este ugyanis elhoztam a Clarus ládát.
Még a tisztelt mérnök úral is volt szerencsém találkozni, aki,ha jól tudom ennek az egész Clarus márkának az atyja és szombat este ellenére kb. fél 8-ig volt kedves okítani a dolgokról.
Bevallom, féltem nagyon a 16-os hangszórótól, viszont kocsiba kivitelkor kicsit meglepődtem a láda tömegén, úgyhogy bízakodóan tekintettem fölé.
Meg úgy gondoltam, ennyi okítás, meg magyarázat után az nem lehet, hogy ez a láda ne szóljon jól, de az is igaz, hogy olyan szakértelemmel nyilatkozott a tisztelt K. Sándor eladó úr és a Főnök úr mindenféléről, hogy én már a kutyaszrt is megveném tőlük, ha azt mondanák rá, hogy az az igazi jó, főleg vacsorára.
Na jó.
Mivel majdnem éjfélre értem haza, nem megszólaltatni a cuccost, de hála az égnek a szülők is csak föl keltek már megnézni, milyen hülyeségre gyűjtöttem hónapok óta, így azért valamicskét megtapasztalhattam belőle, csak épp annyit, hogy el tudjak aludni nyugodtan.
NA, ma reggel keltem, mnit a gyrek karácsonykor, kipakoltam az összes filmem, amire emlékszem,hogy tesztes, aztán durr bele.
NEm sorolnám most föl, hogy mi miért tetszett, de a hangszórómembrán mérete miatti aggodalmam abszolút felesleges volt.
Úgy szól a láda (így, fél hangerőn, bejáratósan, hogy nem igaz)
Persze erősen közrejátszhat a hangjában a szoba akusztikája, régebben is mondam már, hogy angyon kicis, 3*4(2) méteres L alakú szoba, az 5 hangszóró által bezárt kör sugara meg kb. 1.5 méter, ez nagyon kicsi.
ÉS ráadásul pont sarokban vana TV is, ennél fogva a jobb front illetve a jobb háttér is. A ládát a TV mögé raktam be, és valószinű ez is fog maradni neki.
Az ezelőtti stereo rendszeremben két álló Eltax hangfal volt(sima,gagyi, 29 ezres daabok) a jobb a mostani jobb front helyén állt, mígy a bal a szoba mási ksarkában, ami msot a házimozi hangfalak által bezárt körön kívül esne kb. 2 méterrel. Azon az egy ponton, ahonna nmsot a TV-t nézem, már anna kidején is nagoyn szép, igazi mélyhangok jöttek ki, máshol emg alig lehetett hallani.
NA most úgy gondoltam, ha ez a méylhang nem a bal Eltaxnak volt ksözönhető, hanem véleteln a jobbnak, ahová msot simán el tudom helyezni a ládát, akkor nyertem. Hát, lehet,h.a másik oldalról is jól, vagy még jobban szólna (Kábel nincs sajna, csak 2 m) de a Clarusos bemutatóteremben hallott mély, erről a ládáról semmi volt ehhez képest. Most így úgy tűnik, mintha kb. úgy,vagy jobban szólna, mint a Callisto II-es, 60 ezres láda.
Nyoma sincs semmi torzításnak, mindenhol tiszta méylek szólnak, legfeljebb kicsit halkul,ha túl mélyre kéne mennie. DE annak a röfögésnek, amit a Yamaha, Wharfdale, Pio ládákon hallottam, 20-as hangszóróval, (szintén 40 ezer körüli mind) nyoma sincs.
Talán méga z autós reflexemnél is tsiztábbak a mélyek. Nem olyan mellbevágó (bár nem akarom még túl nagy hangerőre küldeni) de nagyon mély.
Attól féltem,nehogy úgy járjak, mnti a Kdoa hangfalakkal is, mikor emgvettem, hogy hangszeres zenén, esetleg némely filmnél csodásan szóltak, de egy tényleg méyl techno zenén, -bass teszten akár-, Tiesto 2004-es DD5.1-es koncert lemezzel meg elhaljon.
Nos, a Tiesto lemeznek már a menüjében van olyan mélyhang, amit utoljára a haverom 30-as (állítólag THX-es) Logitech mutlimédia subján hallottam.
Nem is tudom, kell-e még örömködnöm, tömjéneznem, de örülök, megérte. Nagyon. :taps:
Sándor, ha Te is olvasod, köszönök mindent!
(most már csak azon gondlkodom, a projektor legyen-e a következő, amire kedem a gyűjtést, vagy egy új hangfalszett, mert bizony stereo zenén, főleg, valami modern, túlvezérelt basszusú néger számmal,vagy hasonlóval olyat szól a láda, hogy igazából teljesen elnyomja a fronotkat. Ha meg 5.0 ch stereora kapcsolok, ahol a hátterek beseítennek kicsit, ott természetesen nincs LFE.
-
Vendég
Mélysugárzók
Hát akkor nálam van hanganyag, meg műszer is, meg egy ütős sub mi kellhet még?
Azért a szubjektív maghallgatás és vélemény is számít