Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kabelek
-
Vendég
Kabelek
Most olvasom csak a kis kábelár opuszt:)). 1 rövidke gondolat erelyéig bele is ütöm az orrom: A kábel ára akkor számít, ha te az olcsóbbal nem tudod élvezni a zenehallgatást, viszont a baj meg csak akkor kezdődik ha a drágábbat nem tudod kifizetni... Ezért én még a 10e Ft/m kábeleket sem tartom túlzásnak, ha valaki hallja a difit. Én nem hallom:)), kipróbáltam ui.; tehát szerencsém van, soha nem kell ennyit kiadnom kábelre. Ugyanakkor Simon mesterhez én is csatlakozom: Én az Svideo kábelemet cseréltem le 800Ft/m-esről 4500Ft/m-esre, és a különbséget nem más vette észre, mint a házimozit nemes egyszerűséggel "hülye pénzkidobásnak" és érdektelen dolognak tartó, az egészhez tökanalfabéta asszonykám... Akkor tehát tutira kell legyen látható különbség...
-
Vendég
Kabelek
Persze annyiért veszel kábelt amennyiért szeretnél. De azért érdemes kipróbálni egy jobbat. Nálam például a Scart kábel cserekor (mezei Scart-ról Monitor Scart-ra, 500HUF-5000HUF) szemmel látható volt a képminőségjavulás.
1000Ft/m? Még ha a 10.000Ft/m-esre mondtad volna. Az valóban gázos.
-
Vendég
Kabelek
Hi!
Na most a dvd-hez kell, hogy adjanak rca kábelt a digitális kimenethez (optikai nincs nekem, de szerintem ahhoz is adnak), hangfalakhoz meg a 159ft/m kábelt választottam a media-ban és semmi probléma nincs vele... 1000ft/m? Hol élnek ezek a kereskedők?
minden jót...
-
Vendég
Kabelek
Sziasztok!
Digitális koax esetén mennyire számít a minőség? Valóban másképp szólhat egy ezüst kábel, mint egy monokristályos réz? Azt értem, hogy analóg jelek esetén érdekes lehet (zaj, csillapítás, stb.) de digitálisnál mi a helyzet?
-
Vendég
Kabelek
Kábeleknél a fő szempont, hogy árban és teljesítményben passzoljon a rendszerhez. Nem szabad túl sok pénzt költeni rá, de gagyit nem szabad venni. A kábelezés kérdése annál komolyabb probléma minél drágább egy rendszer, egy komoly hifi esetén még a drágább kábeleknél is rendesen mellé lehet nyúlni. Házimozi rendszerekben azért egyszerűbb a helyzet, egy mai átlagos házimozi rendszerhez előre kb. 1000Ft/m-es hangfakábel megfelelő (2*2m=4eFt), hátulra a hátsó hangsugárzóktól függ, de mivel oda általában sok kell elmondható, hogy a kifizett relative sok pénzért relative keveset kapsz. Nálam hátul 1,5-es sodort rézkábel van. Arra figyeltem, hogy minél vastagabb legyen az átmérője, hogy a basszusenergiákat jól átvigye. Teljesen korrekt így is, a csilingelések is megvannak, a hátsók hifi hangzásához meg nem a kábelvásárlással kell kezdeni...
DVD digitális kimenet: szerintem amelyik szimpatikusabb, nem kell nagy hangsúlyt fektetni rá, a koaxiális elönye, hogy olcsóbb, akár saját magad is készíthetsz hosszabbat, ha szükséges és nincs optikai-elekromos konverzió
TV: Sorrendben: RGB, SVIDEO, kompozit. Meg kell nézni, hogy ezekből a TV-d mit támogat és a lehetséges legjobbat használd.
Video: Semmi extra: sztereó RCA kábel.
A frontok kábeleire figyelj, ill. a képkábelre, a többi nem olyan kritikus.
-
Vendég
Kabelek
Szia !
Bar nem vagyok benne biztos, hogy nem csak azert tunt a hang jobbnak, mert olyan sok penzt aldoztam ra ...
Mindenesetre minden szaklap es szakember allitja, hogy a kabelen nem szabad sporolni. En Oehlbach kabeleket vettem, es bizony volt kulonbseg.
Gondolkodtam en is a Monsteren, de az ara tul magasnak tunt meg az Oehlbachhoz kepest is.
Remelem segitettem.
Peter
-
Vendég
Kabelek
Sziasztok!
Milyen kabeleket erdemes vasarolni a hazimozi rendszerhez?
Az Annex-ben azt mondtak, hogy a Monster cable-ekbol erdemes valasztani. Ezeknek elegge huzos az ara
Hany %-a az egesz rendszernek a kabelezes (arban)?
Mileyn kabelt ajanlanatok digitalis jelatvitelhez, optikait vagy koaxot? Igaz az, hogy amilyen kabeleket adnak a cuccokhoz "ki kell dobni" es ujakat venni?
Milyen kabelek kellenek egy kovetkezo rendszerhez?
-DVD digitalis kimenettel
-TV
-Video
-Erosito
-egyenlore 2 front hangfal
-szamitogep hangkartya optikai kimenettel
ha osszeadogatom a kabelek arat, haaat brutal