Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Hali!Mostmár erősen tervezem a hangfalvásárlást a HK-235-ösöm mellé.
Szeretnék egy kis közvéleménykutatást tartani,mit ajánlanátok!?
Igazából most 2 front,és 1 center kellene úgy 200kilóból.
A front lehet álló,de polc is,azért gondoltam most így 3-asban,hogy a hangkép egyféle legyen egyenlőre legalább elöl.Ennyiből megoldható(remélem) hogy jó dobozok kerüljenek oda.sokat olvasgattam itt,gyűjtöttema tapasztalatokat,vannak elképzeléseim,de szeretnék megkérni aki tud adjon lehetséges tippet.Meg tapasztalatait irja le egy-két sorban hozzá.!
Lehet ez majd a későbbi vásárlóknak is sokat segithet!
Köszike!
A héten sikerült végre hozzájutnom egy pár Tannoy Sensys DC1-hez. Háát... Ha nem kizáró ok a méret, akkor bizony ez a doboz egy igazi titkos tipp lehet. A nagy álló 637-es tannoyokat eladtam, mert lerombolták a nappalit, utána az M2-es tannoyok meglepően szépen muzsikáltak átmenetileg... Na de jött ez a kis dobozka, és felkavarta az állóvizet. Méretét meghazudtoló testtel bír a hangja, ennek ellenére olyan, mintha az M2-k végig le lettek volna takarva valamivel. Nyílt, részletes, ha meg kell, lemegy alul is körülnézni... Tél környékén én is szeretnék vmi H/K recivert, de addig marad a sztereó felállás, de nem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi center is Sensys-re cserélődik...
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1
Hali!
Mostmár erősen tervezem a hangfalvásárlást a HK-235-ösöm mellé.
Szeretnék egy kis közvéleménykutatást tartani,mit ajánlanátok!?
Igazából most 2 front,és 1 center kellene úgy 200kilóból.
A front lehet álló,de polc is,azért gondoltam most így 3-asban,hogy a hangkép egyféle legyen egyenlőre legalább elöl.Ennyiből megoldható(remélem) hogy jó dobozok kerüljenek oda.sokat olvasgattam itt,gyűjtöttema tapasztalatokat,vannak elképzeléseim,de szeretnék megkérni aki tud adjon lehetséges tippet.Meg tapasztalatait irja le egy-két sorban hozzá.!
Lehet ez majd a későbbi vásárlóknak is sokat segithet!
Köszike!
TV:Panasonic Px30 A/V:Harman/Kardon avr235
DVD:Philips dvp630 Cd:Technics SL-PG340 Center:Koda Sl601C
Front:Tannoy Sensys DC1Surr:Wharfedale H80-S30D
Sub:Wharfedale PC12+
A nem kiemeltek lecserélés alatt!
...mellé 8.3at választottam (igaz csak azért, mert 38e Ft volt az új). Lehet hogy nem voltam érthető, de a 8.2/8.3-at hátra értettem.
Most nem azzal van bajom, h hátra is kerüljön álló hangfal, hanem, h ha nem teszed fel vmire, az ~95cm magasságban elég gyengus háttérhangokat fog eredményezni (pláne egy magasabb kanapéról hallgatva, de ennyire ne menjünk bele ). Szóval ami ideális magasság a háttérhangfalnak, az álló hangfallal pont ezen ideális magasság felén van.
Igazából 4db egyforma közepesen nagy polcsugárzó lenne a tuti. De lehet fokokozni 5 egyformával is.. De maradjunk esztétikusak. (hacsak nem a polk m40-ről van szó ).
Még egy dolog amit leírnék, (nem feltételezem, hogy nem tudod, csak sokan keverik), a DFS egy BIpoláris hangszóró, nem DIpoláris.
Vmiért abban a tudatban voltam, h ez egy dipol háttér. Nem szóltam!
Mindenben igazad van. Én 8.2 helyette azért vettem 8.3-at mert olcsóbb volt . Ezen kívül mostani fejjel előre sem vennék 8.4et hanem inkább 8.2-őt szintén. (Amúgy nem vártam el, hogy tudd, hogy a DFS bipól/dipól, csak felhívtam a figyelmet, hogy ezt mindenképp hátfalra kell tenni )
Hát egyelőre a 8.3 magassága 3 mészkőlappal lett megemelve, de még így is kevés. Tervezem egy kvarchomokkal töltött fa "állvány" szerkesztését, csak hát minden idő ugye.. (Amúgy nemsoká a 8.3omba is bekerül 15-15 kiló homok, kíváncsi vagyok mennyire fog megváltozni )
-
Vendég
...mellé 8.3at választottam (igaz csak azért, mert 38e Ft volt az új). Lehet hogy nem voltam érthető, de a 8.2/8.3-at hátra értettem.
Most nem azzal van bajom, h hátra is kerüljön álló hangfal, hanem, h ha nem teszed fel vmire, az ~95cm magasságban elég gyengus háttérhangokat fog eredményezni (pláne egy magasabb kanapéról hallgatva, de ennyire ne menjünk bele ). Szóval ami ideális magasság a háttérhangfalnak, az álló hangfallal pont ezen ideális magasság felén van.
Igazából 4db egyforma közepesen nagy polcsugárzó lenne a tuti. De lehet fokokozni 5 egyformával is.. De maradjunk esztétikusak. (hacsak nem a polk m40-ről van szó ).
Még egy dolog amit leírnék, (nem feltételezem, hogy nem tudod, csak sokan keverik), a DFS egy BIpoláris hangszóró, nem DIpoláris.
Vmiért abban a tudatban voltam, h ez egy dipol háttér. Nem szóltam!
Köszike. A 8.4 meg a center már meg van. Elsősorban a mozi a lényeg, de a koncerteket sem vetem meg. ÉN a 8.1 re gondoltam hátulra, de a bipol miatt a a 8 DFS érdekesnek tűnik.
Esetleg valakinek van még véleménye?
Hát ha megnézed én a 8.4 és center mellé 8.3at választottam (igaz csak azért, mert 38e Ft volt az új). Lehet hogy nem voltam érthető, de a 8.2/8.3-at hátra értettem. Igazából ha zenélni akarsz, az lesz egyértelműen a jó, ha hátul UGYANAZ a hangszórókészlet, ami kizárja a 8.1-et. Én emiatt biztos, hogy a DFS választanám (hamár úgyis más a hszkészlet), mert az legalább moziban domborít.
Még egy dolog amit leírnék, (nem feltételezem, hogy nem tudod, csak sokan keverik), a DFS egy BIpoláris hangszóró, nem DIpoláris. Ezért az ideális elhelyezése a nézőpozíció mögötti fal, ha ilyen falad nincs, inkább felejtsd is el . Ha viszont a hátsó fal mellett van még bal és jobb oldalon is "közelben" fal, akkor nagyon ideális lesz a helyzet a bipólhoz.
-
Vendég
Hi Géj!
Csak általánosságban véve. Nekem a dipol jóval jobban bejött a filmeknél. Koncertekkel sem volt gondom.. De az nálam is másodlagos.
Üdv,
Géj!
Skacok egy Wharfi diamond 8.4 frontpárhoz és egy Diamond centerhez melyik hátteret ajánljátok inkább? :
Wharfedale Diamond 8.1
Wharfedale Diamond 8 DFS Házimozi Háttérsugárzó
Zene vagy film? Amúgy a tökéletes a 8.2/8.3om lenne, ha zenélni akarsz. Ha meg mozizni, akkor én mostmár "látatlanban" is a DFS-t választanám. Egyszerűen a bipól feelinget, amit a WH20-am adott át, a 8.3-am nem tudja produkálni. Persze a 8.3 lényegesen szebben szól (és jobb a stereo pozícionálása). Viszont a DFS valószínűleg lényegesen szebben szól, mint pl. a WH20 volt, ezért jó választásnak tűnik (DFS sajnos nem volt módomban kipróbálni).
Köszike. A 8.4 meg a center már meg van. Elsősorban a mozi a lényeg, de a koncerteket sem vetem meg. ÉN a 8.1 re gondoltam hátulra, de a bipol miatt a a 8 DFS érdekesnek tűnik.
Skacok egy Wharfi diamond 8.4 frontpárhoz és egy Diamond centerhez melyik hátteret ajánljátok inkább? :
Wharfedale Diamond 8.1
Zene vagy film? Amúgy a tökéletes a 8.2/8.3om lenne, ha zenélni akarsz. Ha meg mozizni, akkor én mostmár "látatlanban" is a DFS-t választanám. Egyszerűen a bipól feelinget, amit a WH20-am adott át, a 8.3-am nem tudja produkálni. Persze a 8.3 lényegesen szebben szól (és jobb a stereo pozícionálása). Viszont a DFS valószínűleg lényegesen szebben szól, mint pl. a WH20 volt, ezért jó választásnak tűnik (DFS sajnos nem volt módomban kipróbálni).
Wharfedale Diamond 8.1
db dolog
dB
Ezt hányadszor sütitek már el és még mindig nem mindenki tudja, nahát!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
db dolog
dB
mint láthatod nem használok nagybetűket, ezért nem kell idegeskedni
ha darabról beszélsz, akkor nem is kell
igaz, beismerem félreérthető
db dolog
dB
ha darabról beszélsz, akkor nem is kell
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
db dolog
dB
db dolog
dB
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
persze az alap hogy meghallgatom:)
ez a db dolog meg érdekes mert mindenki mást mond:)
amúgy meg ha kevésbé érzékeny a hangfal, följebb kell tekerni a hangerőt oszt kész
wharfi vagy tannoy közül választanék. Meg kell hallgatni öket, anélkül ne vedd meg
A régi JVC hangfalam állitólag 90 dB érzékeny. Mellétéve a 87 dB érzékeny Hangszóró 2000-ből (általam) épített dobozt, az utóbbi hangosabb volt. Ennyit a decibelekről.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
szerintetek melyik a 3 közül? előre és hátra is ezek mennének:
- wharfedale 9.1
- infinity primus 150
- tannoy mercury f1
amúgy mennyire számít 1-2 db érzékenység különbség? hozzá kell még tennem hogy elég nagy szobában lesznek (30m2), de sajna csak bookshelf jöhet szóba
Nekem kicsi szobám van (kb 12 nm) de az F30 még elfér benne. Nagyobb már tuti nem.
Lesz 2 f30-am eladó. De csak sokért. Alkudni nem ér
Majd meglássuk mire jutunk
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
-
Vendég
Nem titok netdepo: 114.900,- / szett akciós ár!
Ha olcsón akarsz vedd meg Tusitól
Arra ügyelj hogy úgy kezd vele az alkudozást, hogy a feléből mennyit enged. Egyből a szívébe fog zárni
Acme-t nem kell megtanítani alkudozni Nagyon profi benne
Grartula .
A Concept 8 az 20nm-re túl nagy. Kb az én falaim akkorák mint a Concept 8 és szerintem ez is túl nagy a szobámba ami 27nm, de azért még kibírom .
Igen szerintem is a 8-as az már nagy lett volna, a 6-os szett is szépen szól, de úgy érzem, hogy a Celi-vel sem nyúltam mellé.
Sőt én meghallgattam mindkettőt, a Celi-t olyan körülmények között ami nálam is lesz, a Dalit Surányi bemutatótermébe.
Szvsz mind 2 hf a semleges hangzást képviseli az F30 a 18m2-es lakásban jobban kitöltötte a teret mint a Dali.
Az a majd 70eFt árkülönbség nem biztos, hogy indokolt.
Mennyi vót az F30 ha nem titok?
Nem titok netdepo: 114.900,- / szett akciós ár!
Ha olcsón akarsz vedd meg Tusitól
Arra ügyelj hogy úgy kezd vele az alkudozást, hogy a feléből mennyit enged. Egyből a szívébe fog zárni
-
Vendég
Mert hogy én olcsón szeretnék JÓ hangfalakat. De Nagyon olcsón ám
Sztereóhoz lenne, a kiszemelt erősködő a NAD 3020-as jelenleg a célra (de még csak terv)
Van valami tippetek?
Lesz 2 f30-am eladó. De csak sokért. Alkudni nem ér
Mert hogy én olcsón szeretnék JÓ hangfalakat. De Nagyon olcsón ám
Sztereóhoz lenne, a kiszemelt erősködő a NAD 3020-as jelenleg a célra (de még csak terv)
Van valami tippetek?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Mennyi vót az F30 ha nem titok?
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Na én már nem bírtam tovább várni egy H/K 235-el a szobámba, ugyhogy ma megrendeltem a Celestion F30-as szettet a netdepon, holnap délutánra már nálam is lesz.
Természetesen nem csak azért vettem, hogy vmit hajtson a H/K, hanem engem e hangja is meggyőzött.Nem utolsósorban a jó ára miatt is emellett döntöttem.
A Dali Conc 6-os szettre még spórolni kellett volna, az meg most nem megy tele vagyok név és szülinapokkal
Valamint az egyik fórumtárs inkább a 8-as megvételére buzdított- na arra meg aztán végképp nincs kincs.
Grartula .
A Concept 8 az 20nm-re túl nagy. Kb az én falaim akkorák mint a Concept 8 és szerintem ez is túl nagy a szobámba ami 27nm, de azért még kibírom .
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax