Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Ugyhogy marad ő is és a hf is.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Celestion hangsugárzók
Mit jelent hogy halkan szólt. Zenei dvd-ket kb -15-20 hangerőn toltam, akkor nem volt halk
Aha, akkor ez volt a baj én -30 körül hallgattam, most már akkor nyomok rá egy kis kakaót.
Barátosnő egy kicsit megvezetve, Tone in, bass gomb egy icipicit ráteker és már meg is nyugodott a kicsike
Ugyhogy marad ő is és a hf is.
Köszi a helpeket.
Celestion hangsugárzók
Kipróbáltam a különböző formátumokkal CD, írott CD, mp3,zenei dvd.
Hát meghálálja a jó minőséget
De az mp3-ak elég xarul szólnak rajta.(ezt nem a hf hibájának róvom fel)
Van egy SADE zenei dvd-m írott, beraktam nagyon halkan szólt Dolby Digitalban.
Mi lehet az oka?Vmi beálítási hiba?
Ha a szgépemen lévő mp3-kat kiírom CD-re azzal jelentős minőségjavulást érek el???
Nekem úgy tűnt, h amikor csak a két front volt rákötve, jobban szólt stereóba, mint amikor már mindegyik hf rá volt kötve.
Kérném a tanácsokat azoktól akiknek nem egy hetes a Celi-jük.
meg akik nem ilyen málék hozzá mint én
Az mp3-hoz kell egy külső DAC, akkor elég süti lesz
Mit jelent hogy halkan szólt. Zenei dvd-ket kb -15-20 hangerőn toltam, akkor nem volt halk
Ha lekevered a DD-t a két frontra , akkor kicsit szebben szól SZVSZ. Ezért is adtam el a mozit
Mozsmá tolhatod neki lassan, kezdheted a hszórók terhelését. (körülbelül)
Celestion hangsugárzók
adjad neki a kraftot bátran.
Azért ha torzit mint állat, visszább foghatod
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
- Marci,az eb
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Celestion hangsugárzók
Srácok,
A barátosnőm hiányolja a falaimból a mélyet.
Egy hete hallgatom,-30db -től hangossabban még nem nyomattam.
Most már azért feljebb lehetne tornázni???
Mennyi az az idő ameddig jelentősen változik a hangja??? kb 100 óra?
Túl van itten tudományoskodva ez a bejáratósdi. Nem hímes tojás ez, adjad neki a kraftot bátran.
Celestion hangsugárzók
Hát meghálálja a jó minőséget De az mp3-ak elég xarul szólnak rajta.(ezt nem a hf hibájának róvom fel)
Még szép, igy hallhatod, mennyire sok részlet hiányzik az mp3-ból
Ha a szgépemen lévő mp3-kat kiírom CD-re azzal jelentős minőségjavulást érek el???
Ha jelenleg a gép digit coax-szal van bekötve (mint pl nálam) és a CD játszód analógon (esetleg Direkt bemeneten) van, akkor mindenképpen érdemes kiirnod az mp3kat, mert a digithez képest javulni fog. Persze először teszteld le egy-két albummal!
Nekem úgy tűnt, h amikor csak a két front volt rákötve, jobban szólt stereóba, mint amikor már mindegyik hf rá volt kötve.
Én ilyet nem tapasztaltam, de lehet hogy erősitő függő.
Akkor válassz! A csaj, vagy a hangfalak! :smile19:
Na jó, csak vicc!
Különben hogy változott-e a hangjuk, azt neked kell észrevenni. Ha nincs változás, akkor fokozatosan próbálhatod nagyobb kakaóval is kinálgatni.
Nagyjából ennyi, remélem segitettem valamiben!
Celestion hangsugárzók
Kipróbáltam a különböző formátumokkal CD, írott CD, mp3,zenei dvd.
Hát meghálálja a jó minőséget
De az mp3-ak elég xarul szólnak rajta.(ezt nem a hf hibájának róvom fel)
Van egy SADE zenei dvd-m írott, beraktam nagyon halkan szólt Dolby Digitalban.
Mi lehet az oka?Vmi beálítási hiba?
Kérném a tanácsokat azoktól akiknek nem egy hetes a Celi-jük.
meg akik nem ilyen málék hozzá mint én
Celestion hangsugárzók
Srácok,
Egy hete hallgatom,-30db -től hangossabban még nem nyomattam.
Most már azért feljebb lehetne tornázni???
Mennyi az az idő ameddig jelentősen változik a hangja??? kb 100 óra?
Celestion hangsugárzók
Hú ezt olvasta volna az a falusi
Ha ez célzás akart lenni, akkor szeretettel várlak
Egyik 7végémet rászánom és kimegyek felétek Csak a másik 7végére érek vissza
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Celestion hangsugárzók
Egyik 7végémet rászánom és kimegyek felétek Csak a másik 7végére érek vissza
Celestion hangsugárzók
Most éppen DIY dobozt építünk a vidéki haveroddal , de a Celestiont megvédem. Sajna a Dalit nem sikerült meghallgatnom, de azért néznék egy összehasonlítást
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Celestion hangsugárzók
Ez így van, de árról nem volt szó, csak a különbségekről.
Sajnos nálam az árról mindig szó van...
Celestion hangsugárzók
Azért ne légy igazságtalan: a Concept 8-nak árban is legfeljebb az F38 lehet kihívója
Most éppen DIY dobozt építünk a vidéki haveroddal , de a Celestiont megvédem. Sajna a Dalit nem sikerült meghallgatnom, de azért néznék egy összehasonlítást
Celestion hangsugárzók
Azért ne légy igazságtalan: a Concept 8-nak árban is legfeljebb az F38 lehet kihívója
Celestion hangsugárzók
QUOTE (kökény @ 2006 Mar 28 , 15:12) QUOTE (Acme @ 2006 Mar 28 , 08:46)
Nekem is F30 van otthon, igy nem fogom őket szidni de Skippernél is hallgattam már a Concept 8-asokat, és nem mondanám, hogy a Celik jobbak lennének. Persze nem is egy kategória!
Szóval más a karaktere a két doboznak, a Dali sokkal több mélyet ad, de szerintem keményebb, markánsabb is a hangjuk. Nem bántam meg az F30-at, de ha 150ért akarnék hangfalat venni, a Concept 8 ott lenne az első sorban.
De ha már Concept 6-al hasonlitjuk össze,akkor már nem is olyan nagy a különbség.
Tény, hogy a Dali erőteljesebb hf.
Nemcsak erőteljességben jobb
Celestion hangsugárzók
Pedig pont az elektromos gitár hangja szól számomra a legkevésbé meggyőzően a Celestionon.
Ez meglep, mert szerintem az is a helyén van , bár gitár alatt elsősorban az akusztikust értettem.
Celestion hangsugárzók
Nekem is F30 van otthon, igy nem fogom őket szidni de Skippernél is hallgattam már a Concept 8-asokat, és nem mondanám, hogy a Celik jobbak lennének. Persze nem is egy kategória!
Szóval más a karaktere a két doboznak, a Dali sokkal több mélyet ad, de szerintem keményebb, markánsabb is a hangjuk. Nem bántam meg az F30-at, de ha 150ért akarnék hangfalat venni, a Concept 8 ott lenne az első sorban.
De ha már Concept 6-al hasonlitjuk össze,akkor már nem is olyan nagy a különbség.
Nemcsak erőteljességben jobb
Celestion hangsugárzók
A véleményeteket szeretném kérni, hogy szerintetek mik azok a zenék, amik jól szólnak egy ilyen neutrális hangzású hangfalon? És mi az amire kevésbé vagy egyáltalán nem alkalmas?
Ahogy sokan irták: Az F30 NEM BULI hangfal. Ha dübörgő, mély basszust akarsz, van más választás számodra.
DE: ha akusztikus, elektronikus, vagy komolyzenét hallgatsz, AKKOR kevés jobbat találsz ennyiért. Pop/Rock szerintem mérsékeltebben, de fekszik neki, és ne feledjük el a gitárt amiben a Celestion márka nem érdemtelenül tartozik a legjobbak közé.
Pedig pont az elektromos gitár hangja szól számomra a legkevésbé meggyőzően a Celestionon.
Most már hogy picit többet többféle zenén hallgattam rájöttem, hogy nem is a mély basszus az ami hiányzik, hanem inkább a 100-250 Hz tartomány, amitől "vékony"-nak tűnik a hangzás.
Ti nem vettétek még ezt észre?
Üdv
Ghostie
Celestion hangsugárzók
Mi a különbség egyébként a buli hangfalak és a Celestion és hozzá hasonló hangfalak között a mély különbségen kívül?
Üdv
Ghostie
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Itt merül fel a kérdés, hogy akkor a techno, hose zenéhez mi jó? mármint mi a követelmény?
Nemtom, mert azt nem igen hallgatok. Állitólag a Wharfadale szereti, de nekem csak úgy mondták.
Celestion hangsugárzók
A véleményeteket szeretném kérni, hogy szerintetek mik azok a zenék, amik jól szólnak egy ilyen neutrális hangzású hangfalon? És mi az amire kevésbé vagy egyáltalán nem alkalmas?
Ahogy sokan irták: Az F30 NEM BULI hangfal. Ha dübörgő, mély basszust akarsz, van más választás számodra.
DE: ha akusztikus, elektronikus, vagy komolyzenét hallgatsz, AKKOR kevés jobbat találsz ennyiért. Pop/Rock szerintem mérsékeltebben, de fekszik neki, és ne feledjük el a gitárt amiben a Celestion márka nem érdemtelenül tartozik a legjobbak közé.
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Celestion hangsugárzók
Na hétvégén összekötöttük az új Celestion F30-as szettemet.
Egész hétvégén hallgattam, nem bántam meg,hogy ezt a hf-at választottam.
Tiszta semleges hangzás, most még óvatosan nyomom, de az oly soxor hibájaként felemlegetett mélyhiányt én nem érzékelem.
Szerintem inkább visszafogottnak nem tolakodónak érzem a mélyet.
A magasa az pedig istencsászár, haverommal szereltük elég nagy hifi őrült,ő is bekapcsolás után a hihetetlenül jó magashangokra lett figyelmes.
Mozit is kipróbáltam rajta, teljesen tökéletesen elboldogult a feladattal.
Ebben az árkategóriában mindenkinek merem ajánlani, akik a neutrális hangzást részesítik előnyben.
ÜDv
Ghostie
Első egy picit off: Kökény is hasonló ízlésű mint én, mert én is ugyanezeket írtam, hallottam a Celestionnál
Amire szerintem nem való, de ez szigorú magánvélemény, az a Techno, és a Hause. Hangszeres zenékre kiváló és talán még Rockra is elfogadható, bár lehet, hogy már ez is nehéz lenne neki. Szóval akusztikus muzsika rulez
Itt merül fel a kérdés, hogy akkor a techno, hose zenéhez mi jó? mármint mi a követelmény? Mert hát ott nincs nagyon természetes hang és így viszonyítási alap sincs.....
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Celestion hangsugárzók
múlt héten sikerült meghallagtnom az F30-as párost, nekem nagyon tetszettmegtellt tőle a tér és a magas-mély is nagyon meggyőző volt. az eladó 1 madonna albumot hozott (a legújabbat)
miért is írom ezt?
a MM-ban Pécsen van egy Dali Concept 8-as hangfal (148 rugóért), ami már két hete ott áll
mára végre bekötötték, meg tudtam hallgatni
őszinte leszek, picit csalódtam benne
Celestion hangsugárzók
Hali!
Hú, de sokan jártatok itt, mióta nem voltam!
QUOTE (kökény @ 2006 Mar 24 , 12:42)
Acme,
A Neotech KS0821-et mered ajánlani nekem is, itt van a cucc kábelt kell vennem hozzá, itt Debibe lehet kapni ezt a márkát.Frontokhoz és a centerhez kellene.
Láttam, hogy elég sok fórumozó használ ilyen kábelt.
Felejtsd már el. CAT 5
Gratula a celokhoz
A Neotechre nincs panaszom, árában (750/m) nem sok jobbat láttam, igaz, nem is kerestem. ÉN merem ajánlani mindenkinek, de a centerhez olcsóbbat vettem, mert minek. Ja, és banánosat, persze.