Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sony dvp-ns92v
Sony dvp-ns92v
Sziasztok
Régió függetleníteni szeretném a lejáccómat valaki tud rá megoldást???
Segítségeteket előre is köszönöm
Erősítő: LG LH-WS5100 Blu-ray: Philips BDP-3250 Hangsugárzók: LG LSH-5100T, LSH-5100CV, FA-W5100SL, AIWA SX-NDP24 TV: Samsung LE32D550 82cm Scart: 1m-es Profigold, Audio kábel: 1m-es Profi gold Hangfal kábel: 2x2,5mm-es Profigold optikai digitális kábel HAMA 2m HDMI
Sony dvp-ns92v
OFFTOPIC:
Cosmo, azért néha csodállak: birkatürelmed van
OFFTOPIC:
Én már csak ilyen vagyok!
Sony dvp-ns92v
OFFTOPIC:
Cosmo, azért néha csodállak: birkatürelmed van
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Sony dvp-ns92v
Sziasztok eladó a fent említett dvd jáccó karcmentes garnacivál 40e-ft-ért
Ez itt off! Inkább az Adás-vétel topicban a helye.
Sony dvp-ns92v
Sziasztok eladó a fent említett dvd jáccó karcmentes garnacivál 40e-ft-ért
Erősítő: LG LH-WS5100 Blu-ray: Philips BDP-3250 Hangsugárzók: LG LSH-5100T, LSH-5100CV, FA-W5100SL, AIWA SX-NDP24 TV: Samsung LE32D550 82cm Scart: 1m-es Profigold, Audio kábel: 1m-es Profi gold Hangfal kábel: 2x2,5mm-es Profigold optikai digitális kábel HAMA 2m HDMI
Sony dvp-ns92v
Sziasztok milyen komponens kábelt ajánlatok ehhez a lejáccóhoz??? Egy pana TX-29PX20P tvére van kötve de a jelenlegi hama komponens kábellal nem vagyok megelégedve
Segítségeteket előre is köszönöm
Sony dvp-ns92v
Nagyon úgy néz ki, hogy miközben vízszintesen széthúzza 720-ra, addig a függőleges felbontás marad. (720/348=2,1 , 720/272=2,6, 720 / 256 = 2,81)
Ezt mondom már mióta, hogy a 4:3-as képet csinál, amit ha széthúzol 16:9-re, persze, hogy nem lesz jó.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sony dvp-ns92v
Na megmértem a vetített kép méretét.
Az első aminek a felbontása 640/348=1,84 a vetített méret 178 cm / 82 cm = 2,17
, a Hair-nek 512/272=1,88 178 cm/73 cm=2,44, a Shogun 642/256=2,5, 178 cm / 63 cm = 2,8
Úgyhogy sajnos nem jók az arányok.
Nagyon úgy néz ki, hogy miközben vízszintesen széthúzza 720-ra, addig a függőleges felbontás marad. (720/348=2,1 , 720/272=2,6, 720 / 256 = 2,81)
Legközelebb lehet megmérem 4:3 output-tal is
gordon314.fw.hu
Sony dvp-ns92v
(Egyébként szvsz 4:3-ban is ugyanaz a képarány lesz, mint 16:9-ben)!
Nem mert a fekete csík pont 4:3-ra egészíti ki, úgyhogy 4:3-as megjelenítőn, vagy a megjelenítőt 4:3-ba állítva tökéletes a kép.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sony dvp-ns92v
Akárhogy is számolgatsz, a kép nem jó, hanem 4:3-as, azaz 16:9-ben lapos. Ez így nem jó, de mivel 4:3-as tv-m van ott jó és a vásznon 4:3-ban is elég nagy. Úgyhogy le...arom ezt a problémát. A lost, bsg, 24 divx-re ez így elfogadható, úgy is ótvar vacak a képminőségük.
Figyu Gandalf
a kedvedért projektorral is ki fogom vetíteni és megmérem hány cm vízszintesen és függőlegesen a kép és akkor tisztán látjuk, hogy megeggyezik-e a file eredeti felbontásával.
(Egyébként szvsz 4:3-ban is ugyanaz a képarány lesz, mint 16:9-ben)!
gordon314.fw.hu
Sony dvp-ns92v
Akárhogy is számolgatsz, a kép nem jó, hanem 4:3-as, azaz 16:9-ben lapos. Ez így nem jó, de mivel 4:3-as tv-m van ott jó és a vásznon 4:3-ban is elég nagy. Úgyhogy le...arom ezt a problémát. A lost, bsg, 24 divx-re ez így elfogadható, úgy is ótvar vacak a képminőségük.
Sony dvp-ns92v
Ahogy kicsit számolgatok, nem is tűnnek elsőre rossznak a képarányok. Mind szélesebb a 16:9-nél.
gordon314.fw.hu
Sony dvp-ns92v
Gandalf
Nem szoktál hozzá a 16:9-es megjelenítőkhöz, mármint nem tévéztél rajtuk még eleget
Engem nem zavar, mert én a 16:9-es tévé Cinerama (?) üzemmódjában nézem a 4:3-as tévéadást is.
Itt van pár kép. a minőségükért elnézést. Sötét volt és a vaku rendesen visszacsillan a képernyőről.
gordon314.fw.hu
Sony dvp-ns92v
Na kipróbáltam a képarány valóban nem tökéletes,
Hát enyhén fogalmaztál. Ez így úgy sz...r ahogy van.
egyes DiVX file-oknál, de nem zavaró mértékű. Legalábbis szerintem kb annyira, mint amikor valamilyen wide üzemmódban néz 4:3-as adást az ember egy 16:9-es megjelenítőn.
Hát ez engem hihetetlenül tud idegesíteni, ha ilyet látok. Mindegy amióta megupgradeltem a vásznat 200cm szélesre még 4:3-ban is elfogadható méretű. Arra a pár sorozatra tökéletesen megfelel.
Sony dvp-ns92v
Na kipróbáltam a képarány valóban nem tökéletes, egyes DiVX file-oknál, de nem zavaró mértékű. Legalábbis szerintem kb annyira, mint amikor valamilyen wide üzemmódban néz 4:3-as adást az ember egy 16:9-es megjelenítőn.
Én is upgradeltem firmware-t és most már mennek a feliratok is. Sajnos ebben a tekintetben a konfigurálhatósága messze allulmarad a Pio 575 aktuális Gufiak firmware-rel felTurbózott verziójához képest.
No, de emlékszem, hogy mikor megjelent a Pio575 akkor még annyit sem tudott, mint most a Sony és hova nem lehetett eljutni pár jó firmware-rel. Reméljük a Sony sem kerüli el ezt a sorsot.
Bár őszintén szólva amennyi SD DiVX-et nézek, nekem már így is meg fog felelni és nem sírom vissza a Pio-t.
gordon314.fw.hu
Sony dvp-ns92v
Azt hiszem rosszul írtam lent, mert sima 4:3-ra egészíti ki, hiszenn "normal" módban mellé rakja a fekete négyzeteket. Viszont, hogy Gordonnál mitől jó akép az rejtély.
Szerintem nem jó nála, vagy 4:3-as tv-n próbálgatja.
Vagy a projektora tud (csinál?) valamit, amit az én tv-m nem.
16:9-es tv-n próbálgatom
a helyes képarányra én sem esküszöm meg, de első ránézésre stimmelt. Majd még próbálgatom, ha otthon leszek és lesz időm!
gordon314.fw.hu
Sony dvp-ns92v
Amúgy mint valahol írtam is, én a laptopom infra portját használva függetlenítettem, valami szar dosos proggyval, amihez kódokat lehetett letölteni, amiket végigzongorázva neki, független lett a játékos.
A nehézség az volt, hogy hogy bootoljak dost a laptopon (windoz alól egyszerűen rossz ütemben adta ki az infrajeleket szegény program, időzítési problémái támadtak), ha nincs benne floppy drive. Ekkor taltam egy proggyt amivel usb portra dugott kártyaolvasóba tett CF kártyát meg tudtam formázni dos-t bootolhatóra, onnantól már 1xű volt.
Sony dvp-ns92v
Azt hiszem rosszul írtam lent, mert sima 4:3-ra egészíti ki, hiszenn "normal" módban mellé rakja a fekete négyzeteket. Viszont, hogy Gordonnál mitől jó akép az rejtély.
Szerintem nem jó nála, vagy 4:3-as tv-n próbálgatja.
Vagy a projektora tud (csinál?) valamit, amit az én tv-m nem.
Sony dvp-ns92v
Sony dvp-ns92v
Nekem sajnos mind1, hogy FULL vagy NORMAL -ra van állítva a 4:3 arányú kép, mindig rossz a divx a tv-n. Az új és a régi firmware (1.24 és 1.32) között sincs semmi különbség, de most már legaláb a divx feliratok mennek.
A NORMAL módban még rosszabb, mert akkor oldalt is vannak fekete csíkok, habár a képarány ekkor már mintha jó lenne, de csak a tv képernyő közepén, egy fekete kereten belül.
A TV-n viszont van egy smart zoom opció amivel majdnem teljes képernyőre ki tudom húzni a képet ilyenkor is, így annyira nem gond szerencsére.
Sony dvp-ns92v
Na merüljünk bele ebbe a 4:3 output opcióba.
Ez arra szolgál, hogy ha olyan 4:3-as megjelenítőt használsz, amin nem lehet (vagy nem akarod) 4:3-as üzemódra váltani, akkor ezt a lejátszó megteszi helyetted.
A 4:3-as dvd és az anamorf dvd is ugyanannyi képpontot tartalmaz. Ha egy 16:9-es megjelenítőn szeretnél 4:3-as képet megjeleníteni, akkor az alapból nem biztos, hogy tudni fogja, hogy 16:9-es és egy lapos, rossz képarányú képet látsz. A helyes képarányhoz monjuk egy 16:9-es tévé azt teszi, hogy jobb és bal oldalt fekete csíkokat ad a képhez (a másik a belezoomolásos módrszer) a lényeg, hogy felbontást veszítesz.
Ezt megteszi a dvd lejátszó is a megjelenítő helyett is minden olyan lemeznél, amely nem tartalmazza az anamorf flaget (jelző értéket). Mivel ilyet csak anamorf képű dvd-k tartalmaznak, ezért minden DiVX-hez alapból hozzáadja a két oldali fekete csíkot, ha az opcióknál a 4:3 out Normal értéken van. Ha Full értéken van, akkor nem adja hozzá a két oldalsó csíkot. És igazából ez kell nekünk, ha szélesvásznú DiVX-et szeretnénk nézni.
Értem Gandalf aggodalmát, hogy a kép ugyan így teljes lesz, de szerinte így széthúzott és rossz képarányú lesz a 16:9-es kép.
Majd még megpróbálom kipróbálni, esetleg fotókat is készíteni, de még csak 1-2 órát üzemelt nálam a dvd és annyi minden mást is próbálgattam.
gordon314.fw.hu
Sony dvp-ns92v
Faroudja egyértelműen nincs ebben! Az egy márka! Ebben egy saját Sony deinterlacer van.
Én is sokat túrtam a netet, de nem találtam meg milyen deinterlacer megoldást használnak. Valószínüleg sajátot, ami viszont jó. Simán viszi a problémás deinterlacer teszteteket, amin pl. egy pio 575 elvérzett.
Tegnap óta én is nyúzok egy ilyet. Nálam még a gyári firmware van fenn és ha a setupban a 4:3 output-ot full-ra állítom, akkor a diVX képaránnyal nincs gondom. Gandalf viszont azt írta, hogy kipróbálta az új firmware-el és nála gond van.
Tegnap sem értettem az összefüggést a 4:3 mód és a divx megjelenítés között, ezért kipróbáltam és nálam nem működik. Gordon a 4:3-as mód megjelenítésével játszik. Ennek persze kizárólag 16:9-es megjelenítőnél van értelme.
Két lehetséges értéke van:
NORMAL = ebben az esetben a 4:3-as képet kiegészíti 16:9-re, oldalt két fekete téglalappal, hogy a 16:9-es megjelenítőn, ha az nem érzékeli a 4:3-as módot ne legyen oldalt nyújtott.
FULL = egy az egyben kirakja a 4:3-as képet a 16:9-es megjelenítőre, ami ha nem ismeri fel a 4:3-as módot a kép lapított lesz, mivel azt "hiszi" a megjelenítő, hogy anamorph a forrás.
Azóta rájöttem, hogy a divx lejátszással az a baj, hogy a lejátszó anamorph divx-et tételez fel, azaz széthúzza a képet. A probléma az, hogy a divx-ek gyakorlatilag soha nem anamorphak, hanem natív képarányúak. Amennyiben a kép nem anamorph a sony kiegészíti arra fekete csíkkal alul és felül. Ezt nagyon szépen 16:9-ben odadja, a megjelenítőnek, hogy nesze itt az anamorph kép, aki azt szépen széthúzza, de a fekete csíkokkal együtt, ami lapított képet eredményez a csíkok miatt. A megoldás az, hogy 4:3-ba rakom ki a képet, mert úgy jó lesz, mert az így közel jó képarányt ad. Szóval szerintem nem 4:3-ra egészíti ki a képet hanem anamorp 16:9-re!
Sony dvp-ns92v
Végigolvasva a topicot, megnézve a sony.hu-t, nekem nem volt egyértelmű, hogy van-e faroudja DCDi ebben a DVD-ben. Ma voltam egy szakboltban, ahol a kérdésemre egyértlemű nem volt a válasz. Így azoknak, akiknek nincs a projektorukban, nem biztos, hogy ez a legjobb választás.
A HDMI szabvány -ha jól tudom- megengedi a 15m-es hosszt is, míg a DVI elvileg 10m -ig vihető el. Gyenge minőségű kábellel ilyen hosszon valószínűleg nem fog menni, jó minőségűvel viszont ennél hosszabbra is elvihető.
Azt mondjátok meg nekem, hogy pl. egy DIVX-t, XVID-t, feliratkezelést támogató, Faroudja DCDi-s, Hometheaterhifi által kiváló képminőségűnek értékelt, kiválló supporttal rendelkező 60eFt alatti Oppohoz képest (a külső design-on kívül) mivel tud ez vagy a CA DVD-89 lejátszó többet? Abban miért nem gondolkod(ta)tok?
Oppo további részletek
Faroudja egyértelműen nincs ebben! Az egy márka! Ebben egy saját Sony deinterlacer van.
Tegnap óta én is nyúzok egy ilyet. Nálam még a gyári firmware van fenn és ha a setupban a 4:3 output-ot full-ra állítom, akkor a diVX képaránnyal nincs gondom. Gandalf viszont azt írta, hogy kipróbálta az új firmware-el és nála gond van.
Feliratot viszont még nem sikerült DiVX-el használnom, igaz még nem is sokat próbáltam. Az első kezem ügyébe kerülő lemezt tettem be amin nem biztos, hogy az avi file és a feliratfile neve azonos vol. Majd még próbálom és ha megy, akkor lehet kihagyom a firmware frissítést!
Kellemes meglepetés, hogy a DD, dts dekóderen kívül Pro Logic és valami sony saját PLII-höz hasonló dekódolást is tud. Mivel nálam nincs házimozierősítő, ezért eddig a 2.0-ás filmeket csak sztereóban nézhettem, ezzel viszont nézhetem Pro Logic-ban vagy "Enchanced Surround-ban" is.
Kellemes meglepetés az is, hogy a lejátszó távja simán viszi a Thomson tv-t, sőt egyes erősítők hangerejét is lehet távirányítani vele.
Gondolkodni lehet sok mindenben, nekünk ez tetszett, volt szimpatikus. Azon meg érdemes elgondolkodni, hogy az újságok tesztjeikor valószínű az Oppo volt az egyetlen DVI/HDMI kimenetes felskálázást tudó lejátszó a maga árkategóriájában.
Egyébként sem az Oppo nem játsza le a SACD-t ezért nálam élből kiesett. A CA-ról pedig nem tudtam egyértelmű infot találni, hogy van-e benne dts dekóder, ami szintén fontos a számomra.
gordon314.fw.hu