Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Tud valaki abban segíteni nekem, hogy mivel érdemes összekötni a dvd lejátszómat amin csak scart csatlakozó van, a projektorral amin viszontvideo, s-video és vga csatlakozás van.
A projektorhoz adtak olyan kábelt ami scart-video, de ez nem az igazi megoldás szerintem, mert igy nem olyan szép a képe. Probáltam vga kábellel számitógépről
úgy sokkal élessebb és szebb a kép.Egy másik dvd lejátszóval is próbáltam amin van yuv csatlakozás, és mivel a projektorhoz adtak yuv-vga kábelt is azzal is ki tudtam probálni, azzal is nagyon szép volt a kép.
Láttam az ASWO-nál olyan kábelt hogy scart-hdd. Kipróbáltam de ezzel kicsit zavaros és fekete -fehér a kép. Ha valakinek van jó ötlete szóljon.
Mi a DVD játékos pontos típusa? Mijen jelet ad ki SCART-on? Milyen messze lenne a DVD játékos a projitól?
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Csatlakoztatás
Tud valaki abban segíteni nekem, hogy mivel érdemes összekötni a dvd lejátszómat amin csak scart csatlakozó van, a projektorral amin viszont
video, s-video és vga csatlakozás van.
A projektorhoz adtak olyan kábelt ami scart-video, de ez nem az igazi megoldás szerintem, mert igy nem olyan szép a képe. Probáltam vga kábellel számitógépről
úgy sokkal élessebb és szebb a kép.Egy másik dvd lejátszóval is próbáltam amin van yuv csatlakozás, és mivel a projektorhoz adtak yuv-vga kábelt is azzal is ki tudtam probálni, azzal is nagyon szép volt a kép.
Láttam az ASWO-nál olyan kábelt hogy scart-hdd. Kipróbáltam de ezzel kicsit zavaros és fekete -fehér a kép. Ha valakinek van jó ötlete szóljon.
Csatlakoztatás
Akkor fűzd meg Lacyt egy adag rg-59-es kanócra és cseréld ki, márpersze, ha van még szabad bemeneted a projin, érdemse kicserélni, jobb, részletesebb lesz a kép.Mindenképpen cseréld le a sima kompozitot.
Ok. köszi!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Csatlakoztatás
Akkor fűzd meg Lacyt egy adag rg-59-es kanócra és cseréld ki, márpersze, ha van még szabad bemeneted a projin, érdemse kicserélni, jobb, részletesebb lesz a kép.
Mindenképpen cseréld le a sima kompozitot.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Csatlakoztatás
A kép alapőján nincs, a leírás alapján eldönthetetlen mert egy kis + jel van ott... de hogy az most mit jelent...
Mög néztem a hátsóján van rajta.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Csatlakoztatás
A kép alapőján nincs, a leírás alapján eldönthetetlen mert egy kis + jel van ott... de hogy az most mit jelent...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Csatlakoztatás
láthatóan jobb lenne, de ha a scarton nem jön ki komponens, akkor ezen a dvd-n nincs ilyen kimenet (furcsa mert az én 10-esemen meg van...)Szóval nem a vezetékelésen múlik....ha csak azon, akkor megéri.
Ha nem felejtek el aljzatot venni, akkor ki fogom próbálni, hogy a proji megeszi-e a sima rgb jelet, elvileg igen, de majd kiderül, mert nekem van egy lejátszó a divx-nek meg a dvd író a tunernek, az menne rgb-ben a projiba a dvd meg komponensen.
Van komponens az ES 15-ön!
Csatlakoztatás
láthatóan jobb lenne, de ha a scarton nem jön ki komponens, akkor ezen a dvd-n nincs ilyen kimenet (furcsa mert az én 10-esemen meg van...)
Szóval nem a vezetékelésen múlik....ha csak azon, akkor megéri.
Ha nem felejtek el aljzatot venni, akkor ki fogom próbálni, hogy a proji megeszi-e a sima rgb jelet, elvileg igen, de majd kiderül, mert nekem van egy lejátszó a divx-nek meg a dvd író a tunernek, az menne rgb-ben a projiba a dvd meg komponensen.
Csatlakoztatás
Ha tv-ről van szó, akkor a legjobba képre a scart rgb-be kapcsolva a hang pedig az spdif-en az erősítő felé.Teljes bekötésű scartot vegyél, amiben minden csatlakozó be van kötve.
Ha csak tv-re lesz kötve, erősítőree nem, akkor a scarton megy hang is, semmi más nem kell, csak arra kell figyelni, hogy rgb menjen ki rajta.
A 8,9-el szerintem nem kell foglakoznod.
Hát megy a Projihoz is a Panából,de az csak S-videó val megy fel.Egyébként sokkal jobb lenne a komponens mint az S-videó?Bár nem igazán van kedvem újra vezetékelni.
Csatlakoztatás
Van nekem egy ilyenem,nem igazán értem hogy mik ezek, és milyen kábelek kellenek hozzá.(Ez az első)5,?
6,?
8,?
9,?
Melyik lenne a legjobb, képre hangra?
Pedig szépen le vannak írva magyarul.
5: Kompozit videó
6: Digi koax hang
8: Digitális tuner bemenet
9: Digitális tuner kimenet (mondjuk ezen LOOP OUT felirat van, ellentétben a táblázatban szereplő LNB OUT-tal )
A használati mit ír ezekről?
Hát semmit nem ír,ez mind az infó!Ha azt írták volna Digi koax azt értem de hogy S/PDIF egyébként gondoltam, de mégis biztos ami biztos.
Csatlakoztatás
Ha tv-ről van szó, akkor a legjobba képre a scart rgb-be kapcsolva a hang pedig az spdif-en az erősítő felé.
Teljes bekötésű scartot vegyél, amiben minden csatlakozó be van kötve.
Ha csak tv-re lesz kötve, erősítőree nem, akkor a scarton megy hang is, semmi más nem kell, csak arra kell figyelni, hogy rgb menjen ki rajta.
A 8,9-el szerintem nem kell foglakoznod.
Csatlakoztatás
Van nekem egy ilyenem,nem igazán értem hogy mik ezek, és milyen kábelek kellenek hozzá.(Ez az első)5,?
6,?
8,?
9,?
Pedig szépen le vannak írva magyarul.
5: Kompozit videó
6: Digi koax hang
8: Digitális tuner bemenet
9: Digitális tuner kimenet (mondjuk ezen LOOP OUT felirat van, ellentétben a táblázatban szereplő LNB OUT-tal )
A használati mit ír ezekről?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Van nekem egy ilyenem,nem igazán értem hogy mik ezek, és milyen kábelek kellenek hozzá.(Ez az első)
5,?
6,?
8,?
9,?
Csatlakoztatás
a tv-n csak egy scartom van és az bemenet,a video-n meg egy scart van,de az is csak bemenet nem?
nem
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Csatlakoztatás
Na megoldottam
Csatlakoztatás
Hogy kötitek össze a projit a tv-vel? Kompozit azt tudom, de a tv-n csak egy scartom van és az bemenet,a video-n meg egy scart van,de az is csak bemenet nem? Most, hogy elkezdtem gondolkodni rajta nem is olyan egyszerű :-)
Csatlakoztatás
köszi
ha minden jól megy, ősszel megyek ki... ha nem felejtem el, akkor majd hozok egyett:)
...
Csatlakoztatás
a kérdés az lenne, hogy létezik-e valami komponens "egyesítő"
(komponens bemenetű-kimenetű hm erősítőt nem akarok )
Létezik.
Itt egy hármas 60 dollárért:
Component switch
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Sajnos akadt egy kis összekötésbeli gondom, elkelne a segítség!
A lényeg, hogy van egy CRT-s projektorom aminek az 5xBNC bemenetére szeretnék kötni egy komponens kimenettel rendelkező DVD játszó képét, illetve ugyanide a számítógép VGA jelét.
A BAJ az, hogy mindkettőt ugyanoda (3 közös dugalj-RGB) egyidejűleg nem tudom bedugni, ezért minden váltáskor cserélgetnem kell a kábeleket.
2 lehetőséget látok:
1.) veszek egy TV-kimenetes videokártyát, mert a projektoron ez a bemenet üres, csak így a kép gyengébb lesz
2.) 3 db RCA elosztóval összekötöm a két jelet, és egyszerre dugom a kivetítőbe, csak félek, hogy baj lesz belőle
A 2. eset-hez várok szakértő hozzászólásokat. kösz
ÜDV! HJanos
Csatlakoztatás
vennék egy dvd-írót, de visszafog, hogy az általam megcélzott kategória iróin(sonyhx510)sajna még nincs hdmi-dvi, csak komponens kimenet ...
az viszont a tv-men már foglalt (és mivel nemrég vettem azt a dvd-t a qrvajó képe és hangja miatt, egy darabig nem is szándékozom kidobni, sem scartról nézni)
a kérdés az lenne, hogy létezik-e valami komponens "egyesítő"
(komponens bemenetű-kimenetű hm erősítőt nem akarok )
...
Csatlakoztatás
ATI Radeon X200 S Video kimenete nem akar elindulni a szokásos módon
Mi lehet az oka?
Csatlakoztatás
Lehet itt a megoldás(persze nem vagyok biztos):http://www.cyberselect.co.uk/product/753
A sematikus képből talán valami kihozható.
Igen, ha nekem kellene megoldani, én is valami hasonlóan kötöttem volna. Viszont amint látható ez is aktív, ugyanis a vezérlő feszültséget nem lehet semmilyen kötögetéssel előállítani.
(Bár én inkább az Y-ra tettem volna terhelést, bár ez is csücskös, hisz a lezárt video jelnek 75 Ohm-osnak kell lennie... Ez csak GÁNYOLÁS!)
Csatlakoztatás
Lehet itt a megoldás(persze nem vagyok biztos):
http://www.cyberselect.co.uk/product/753
A sematikus képből talán valami kihozható.
Csatlakoztatás
Ez így nem fog menni! Az RGB és a YUV (szinkülönbségi) jel nem egyforma. Erről részletesen megtudhatsz mindent, ha beütöd a gógliba.
Sőt, a SCART lábkiosztást is.
Annak idején én is próbálkoztam ilyesmit keresni. Találtam is hasonló átalakítót, de az valamilyen aktív eszköz volt elég drágán 100-200 $ körül. Tehát megoldható, de nem csak egy egyszerű mechanikai átalakításról van szó.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Csatlakoztatás
Hidd el körbejártam a guglit is.Éppen ezért kérdeztem mert valahogy mégiscsak sikerült megcsinálni az átalakítot egyeseknek:
http://www.preisroboter.de/ergebnis1305276.html
http://www.yatego.com/q,adapter,scart,yuv
Nem tűnik bonyolúltnak.
A scart lábkiosztás is megvan csak azt szerettem volna pontosítani,hogy melyiket-hova.
Ja, nagyon szépek a kábelek, de ettől még egy szabványt nem lehet megerőszakolni! Ennyi erővel HDMI-SCART átalakítót is csinálhatsz. Az sem fog működni.
Hogy értsd mit mondok:
RGB: R 1V p-p
G 1V p-p
B 1V p-p
Kompozit 1V p-p (erről veszi a szinkront)
Kapcsoló feszültség a 16-os lábon (innen tudja a megjelenítő, hogy RGB jel érkezik)
YUV: Y Világosságjel 1V p-p, szinkronnal
R-Y Szinkülönbségjel 0.7V p-p
B-Y Szinkülönbségjel 0.7V p-p
Ha mondjuk egy DVD komponens(YUV) kimenetét összekötöd egy megjelenítő SCART-RGB-jével, nem színhelyes, zöldes képet fogsz kapni. A fenti kábelek csak abban az esetben működhetnek, ha egy olyan megjelenítőbe dugod ami a SCART-RGB-n keresztűl képes komponens jelet fogadni. Azért sok sikert. Majd írd meg milyen lett!