Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

denon PMA-1500AE

Vendég

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a többiek már kiokítottak, és mé jöhetnék a kondikkal, de mivel Te Gandalf nemigen barkácsolsz a kész darab megvásárlását javaslom

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Ún. ground isolator kell hozzá. Már lehet akár 600Ft-ért is kapni ilyet, olyan 2-3 dB-lel csillapítja az antennajelet.
A földhurok a földelt illetve földeletlen rendszerek közti feszültségkülönbségből származik (áram indul meg, és ezt hallod).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Lacy tud szerintem segíteni ebben Neked.  Én úgy emlékszemhogy talán egy galvanikus leválasztót (?) kell az atennakábel után tenni és megoldódik a gond.
Na akkor holnap megtámadom!

Pl. a Satsystemben is, de szerintem a legtöbb antenna boltban kapható földhurok leválasztó kütyü úgy 2e HUF magasságában, készen.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Lacy tud szerintem segíteni ebben Neked. Én úgy emlékszemhogy talán egy galvanikus leválasztót (?) kell az atennakábel után tenni és megoldódik a gond.
Na akkor holnap megtámadom!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Szerintem földhurok probléma lesz. 
Igen ezt a kifejezést én is hallottam már, de mit lehet vele kezdeni?

Megmondom őszintén nemigen tudom mit is jelent ez pontosan.

Kipróbáltam azt is, hogy lehúzom a konnekteket a vhs és az avr között és azt is, hogy kikapcsolom a vhs-t. Nincs hatása. A probléma kizárólag akkor szűnik meg ha kihúzom az antennát a vhs-ből.

Na mindegy megyek alukálni, majd holnap...
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Kipróbáltam az, ami alegfájdalommentesebb volt, kihúztam az antennát a vhs magnóból. A brumm gyakorlatilag végfok módban eltűnt és integrált módban pedig a fülemet is tapaszthattam, a hangfalra úgy sem jött elő. 
Mi a fenét lehet kezdeni az antennával?

A vhs magnó be van dugva az avr-be, mivel néha szeretem azon hallgatni a tv-t, így az mindennel kapcsolatba hozza az antennát.

Mondjak le róla vagy van valami megoldás?

Szerintem földhurok probléma lesz. Lacy tud szerintem segíteni ebben Neked. Én úgy emlékszemhogy talán egy galvanikus leválasztót (?) kell az atennakábel után tenni és megoldódik a gond.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Kipróbáltam az, ami alegfájdalommentesebb volt, kihúztam az antennát a vhs magnóból. A brumm gyakorlatilag végfok módban eltűnt és integrált módban pedig a fülemet is tapaszthattam, a hangfalra úgy sem jött elő.

Mi a fenét lehet kezdeni az antennával?

A vhs magnó be van dugva az avr-be, mivel néha szeretem azon hallgatni a tv-t, így az mindennel kapcsolatba hozza az antennát.

Mondjak le róla vagy van valami megoldás?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Ugyanez van nálam is, halk hálózati brumm, ha végfok módban megy az MF. Nem annyira zavaró, de közelről azért hallható. CD módban teljesen csendes. Végfok módban a zaj hangereje független a receiveren beállított hangerőtől.
Pontosan ugyanez van nálam is, azzal a kölünbséggel, hogy brumm integrált módban is van csak lényegesen halkabb.

Van földelt készülék a rendszeredben? Kábel TV? Próbálkoztál a hálózati dugaszok megfordításával?

Hát sokminden van összedugva egymással, de nem huzogattam a kábelekt és nem teszteltem még. Őszintén szólva eléggé utálom kihuzigálni, mert nehéz utána visszadugni, de valószínűleg nem úszom meg ha ki akarom deríteni.

Hallottam, hogy össze kell földelni a készülékeket ilyenkor. Mit jelent ez a gyakkorlatban?

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: voivod »

A zaj egyébként akkor is jelentkezik amikor a cd van bekötve és integráltba van kapcsolva, de lényegesen kisebb, gyakorlatilag 5 centiről hallható csak. Továbbá a zaj nem növekszik a hangerő növelésével hanem fix. 
Elkezdtem olvasnia szöveget, de nem nyálaztam még végig. Annyit az első pár sor után kisilabizáltam, hogy valamiféle impedancia illesztési hiszti.

Anélkül, hogy végig kéne olvasnom mit is kéne tennem?
Nálad mi a gond?

Ugyanez van nálam is, halk hálózati brumm, ha végfok módban megy az MF. Nem annyira zavaró, de közelről azért hallható. CD módban teljesen csendes. Végfok módban a zaj hangereje független a receiveren beállított hangerőtől. Van földelt készülék a rendszeredben? Kábel TV? Próbálkoztál a hálózati dugaszok megfordításával?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

A zaj egyébként akkor is jelentkezik amikor a cd van bekötve és integráltba van kapcsolva, de lényegesen kisebb, gyakorlatilag 5 centiről hallható csak. Továbbá a zaj nem növekszik a hangerő növelésével hanem fix.

Elkezdtem olvasnia szöveget, de nem nyálaztam még végig. Annyit az első pár sor után kisilabizáltam, hogy valamiféle impedancia illesztési hiszti.

Anélkül, hogy végig kéne olvasnom mit is kéne tennem?
Nálad mi a gond?

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: voivod »

A végfok módban is kiválóan dolgozik, de itt is sajnos kijön a h/k-ból valamiféle zaj, mint a myotisnál, csak sokkal kisebb mértékban. Akkor hallom, ha kb 20cm-re teszem a fülem a hangfaltól. Amennyiben normál integráltba van kapcsolva, akkor zaj nuku. 
Szóval valahogy a h/k-ból jön a zaj, vagy az összeköttetésből adódik.

Gandalf, ez a cikk talán segít megmagyarázni a problémádat (ami bizonyos fokig engem is érint):

http://www.jensen-transformers.com/an/an004.pdf

Lehet kísérletezni

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Mennyire érzed keménynek a hangját (bár elvileg a CD-dnek ezt ellensúlyoznia kell)?
Szerintem a cd hangja nem puha és nem is volt puha előtte sem igazán. Szóval a keménységet halkan nehéz kipróbálni, ezért gondoltam meghajtom egy kicsit. Ma reggel volt rá indulás elött egy kis időm úgy, hogy senki sem volt a lakásban. Szóval szerencsére a hangerő növelésével nem keményedik, hanem kiegyenlítődik a hang. Viszont nem igazán tudom felhangerőállásig sem kivezérelni, mert már úgy is irgalmatlan hangos. Igazából ez az erősítő egy nagyobb szobába lenne való ha feltekerem a hangerőt. Persze senki sem kötelez, hogy betörjem vele az ablakokat.

Szóvala keménység inkább úgy jelentkezik, hogy részletdús, azaz nagyon pezseg a hang, minden kis rezdülés átjön. Ez egy lágyabb kicsit egysíkúbb hangot szeretőnek zavaró lehet. Nekem viszont tetszik.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

denon PMA-1500AE

Mennyire érzed keménynek a hangját (bár elvileg a CD-dnek ezt ellensúlyoznia kell)?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Ma megfüleltem kicsi olyan anyagokkal amit jól ismertem és egy számomra új még ismeretlen Norah Jones lemezt is végighallgattam. Mivel az erősítő részlettdúsan szól eléggé zavaró ha nem tudok rá igazán odafigyelni. Ezért úgy gondolom háttérzenélésre nem a legjobb, mert mindig odavonzza az ember fülét a hallott hanghoz és idegesítő, ha közben valaki zajong és nem hallani rendesen.

Végighallgattam egy általam jól ismert Sarah Kay lemezt és belefüleltem Csajkovszkij Diótörőjébe is. A komolyzenén nagyon kitűnt, hogy megalázóan nagy a különbség a denon javára az avr-el szemben. Minden hangszer helye hallható és olyan részletek jönnek elő amiket eddig nem hallottam. Nagyon precíz a hang, de még megáll azon a ponton, hogy fárasztó legyen. Legalábbis az én környezetemben így van.

A Sarah Kay lemezt "csak" végighallgattam és mivel az erősítő részlettdúsabb mint amin eddig hallgattam, észrevettem, hogy mennyire hallatszik melyik hangszert mikrofonozták közel.

Viszonylag halkan hallgattam és így azt nem tudom mennyire változik a hang nagyobb hangerőn. Majd reggel egy kicsit megpróbálom elindulás elött hangosabban kipróbálni . Igazából hangos hallgatásra nemigen van lehetőség, mert amikor a gyerekek fent vannak eléggé reménytelen a zenehallgatás mint olyan, amikor pedig alszanak mérsékelt hangerőt használok.

OFF
Volt egy nézeteltérés emiatt feleségemmel, mert megkérdezte a gyerekek visongása közben miért kapcsolom ki. Mondtam neki így nincs értelme hallgatni, erre ő azt mondta, hogy ő nem is szeret csak zenét hallgatni csak menjen a háttérben, közben lehet beszélgetni stb. Én meg pont ezt nem szeretem, mert úgy csak zajnövelés. idegesít, hogy nem hallom a zenét és még ráadásul azt sem amit mondanak nekem.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Igyekszik az ember.

norbi31
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 27

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Na látod Gandolf, ezek képeid már egész jól sikerültek
Gyorsan megtanult fotózni. És még szét is szedte...
A távot belülről?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

denon PMA-1500AE

Na látod Gandolf, ezek képeid már egész jól sikerültek

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Egyébként a távja a legszebb ami valaha a birtokomban volt.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Belülről

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Akkor legyen egy normális kép szemből is.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Tami »

- ilyen is legyen:

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem hiszem, hogy kikukázom a mozit. Az a helyzet, hogy még mindig elég keveset hallgatok zenét. Ha ezen a jövőben sem tudok változtatni, akkor kidott pénz.

Én is így kezdtem Aztán most leépítem a mozit. Sok kellemes órát hozzá

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

OFFTOPIC:

kiváncsi vagyok, mikor megy levesbe a mozi :smile19:

Nem hiszem, hogy kikukázom a mozit. Az a helyzet, hogy még mindig elég keveset hallgatok zenét. Ha ezen a jövőben sem tudok változtatni, akkor kidott pénz.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Tami elírtam a topic címében az 1500AE-et 1500AR-re.

Nem tudod átütni valahol?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Tami »

- hmm, nagyon jolhangzik.. meghallgatnam mit muvelne a klipsch-eimmel
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”