Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

denon PMA-1500AE

Vendég

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gratula Gandalf

Speciel én semmi zajt nem tapasztaltam. Illetve amit igen, az integrálva is jelentkezett. Persze az enyém nem egy mai darab, talán ekkor még divat volt.

A hangerő nekem is furcsa volt. Zenénél nem tudtam 1/5nél feljebb tekerni, mert bontja a házat

OFFTOPIC:

kiváncsi vagyok, mikor megy levesbe a mozi :smile19:

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Dupla hangfalcsati (biamp)

Ez max bi-wire, hacsak nincs 4 végfok az erősítőben...

Igen igazad van, de jelenleg is bi-wire van és ezt is biampnak szokták mondani. Valóban az igazi "szép" biamp az lenne, ha aktív keresztváltó lenne az erősítőben és külön végfok.

lehet biamp aktív keresztváltó nélkül is

(igaz a legjobb az aktív váltó és utankénti végerősítés)
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Igen igazad van, de jelenleg is bi-wire van és ezt is biampnak szokták mondani. Valóban az igazi "szép" biamp az lenne, ha aktív keresztváltó lenne az erősítőben és külön végfok.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Nem a Hifi fórumban kellett volna ezt a topicot indítani?
De talán igen.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Vendég »

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nem a Hifi fórumban kellett volna ezt a topicot indítani?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Gondoltam nyitok neki egy topicot, mert sokan érdeklődtek felőle.

Szóval egy igen nehéz jószág és a súlya valamivel 14kg felett van, leginkább az egyik oldalon dupla trafónak köszönhető a jelentős súly. Eléggé egyszerű felépítése van, és a hangerőszabályzás motoros potival történik. Dupla hangfalcsati (biamp) és phono bemenet is van rajta. Továbbá pre-out és htd bemenet. A htd bementet itt pure directnek keresztelték.

A hangjáról korai lenne nyilatkozni, mert alig tesztelgettem, de azért egy Diana Krall lemez végigment rajta és továbbá belefüleltem egy Ana Caram cdbe, Robbie Williams swinges cdbe és egy kis bach muszikába. A hifi piac írójának igaza van erős precíz hang, mentes mindenféle lágyságtól. Érdekes módon emlékeztet a scrofa+capreolus párosra. Egy biztos, ha egy kemény fém magassal megáldott hangfallal párosítjuk talán túl fárasztó lehet a hangja. Az avrhangjában megszokott bkissé burjánzó elkent mélyek eltüntek és a hangszerek is erősen elkülönülnek, az erősítő nagyon meg akarja mutatni ami a lemezen van. A dinamika brutális, nem tudtam este a negyedállásnál feljebb csavarni, mert ott is már igen hangos.

A végfok módban is kiválóan dolgozik, de itt is sajnos kijön a h/k-ból valamiféle zaj, mint a myotisnál, csak sokkal kisebb mértékban. Akkor hallom, ha kb 20cm-re teszem a fülem a hangfaltól. Amennyiben normál integráltba van kapcsolva, akkor zaj nuku.

Szóval valahogy a h/k-ból jön a zaj, vagy az összeköttetésből adódik.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”